login |

Pilot: The White Lotus

2021. 07. 13. 21:30 - Írta: human

68 hozzászólás | kategória: antológia, kritika, pilot-mustra,

Tudjátok, van az a jellemzés, hogy “annyira pofonvágnám arca van”, vagy miképp fordítsam le a punchable face-t. Na ilyenekkel van tele az HBO új sorozata, amit muszáj nézni. Jó, túlzok, nem muszáj, de valami iszonyat nem megszokott ez A Fehér Lótusz.

A történet…, nos, nehéz értelmesen összefoglalni. Mármint természetesen a The White Lotus egy nyaralóhely Hawaii egyik szigetén. Az ide érkező VIP vendégek, és az ott dolgozók történetét meséli el a sorozat. Innentől tényleg a személyesebb sztorikon van a hangsúly, mindenki kap 1-1 szálat. Nehéz elmondani, hogy ez miért érdekes. De mégis az az emberek miatt romlott paradicsom.

Például itt van a magát rákosnak képzelő gazdag, akinek a felesége egy erőteljes üzletasszony. Vagy ott van a friss házas anyakicsifia huszoniX éves, akinek az új felesége egy bombázó újságíró, aki szegényebb családból származik. Vagy ott van az anyja hamvaival beállító nő. Vagy a szálloda vezetője, aki teljesen belefásult már a munkába. Vagy a…

Tehát van egy rakat panel, amit valami iszonyatos módon tesznek elénk. Nem szarul megírt a sorozat vagy ilyesmi, csak tényleg nagyjából minden karaktert felpofozna az ember. Tipikusan az az eset, hogy tényleg beleláthatunk egy másik világba vele, olyanba amibe lehet nem kellett volna. A borzasztóan viselkedő gazdagokéba.

Bár nekem kevés ügyfeles tapasztaltatom van, de szerintem aki valaha is sokat dolgozott ügyfelekkel bárhol, az ne nézze meg, mert felerősödnek a PTSD tünetei. De közben meg valamennyire mámorító is a világ, amit a képünkbe tol. Érdekes kérdés ez, felmerül, hogy valami üzenetre össze tudják-e rántani majd a végére. Az biztos, hogy van benne humor, de a kínos és a sötét fajta, bár olyan, ami az én Office-t nem annyira kedvelő mérőmet nem csapta ki.

Mindezt valami eszméletlen szereplőgárdával. Érdekes, hogy sok karaktert olyan alakít, ahol máshol kedveltem, de itt, nos a poszt első sora. Azért bedobom a listát: Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Fred Hechinger, Jake Lacy, Brittany O’Grady, Natasha Rothwell, Sydney Sweeney, Steve Zahn. Egyelőre Zahn kapta az erős szálat, de szerintem idővel mindenkin finomítanak majd.

Egy kicsit amúgy haragszom az HBO-ra, mert a sorozat flashforwarddal indít, és olyasmit írtak ki a feliratban, ami szerintem a képből nem volt egyértelmű. Így kicsit aláásták a minimális rejtély szálat, ami van itt. Bár gondolom nem olyan fontos, csak a már emlegetett esetleges üzenethez.

Egyelőre egy rengeteg idegesítő karakter ellenére is mégis valahogy bódító ez a pilot, amit a 2. rész erősített is egy Daddario-jelenettel, meg Zahn remek pillanatával. Valahogy kifordítja a jó dolgokat is ez az álláspont, ahonnan nézzük a szereplőket. Sima 8/10 kezdés.

68 hozzászólás Ne habozz!

peeeety - 2021. 07. 12. 22:01

Ez konkrétan akkorát ütött, hogy a fal adta a másikat.

A modern, luxusköntösbe öltöztetett Waczak szálló, egy stílusos Murray Bartlett-tel. Egészen elképesztő első rész volt. Már úgy felvonultatta a karaktereket, hogy konkrétan alig várod, hogy hol és milyen szálak fognak összeérni. Nagyon tudnak az HBO-nál.

kisanna - 2021. 07. 13. 08:21

ez nagyon jól sikerült. simán néztem volna tovább, kár, hogy várni kell.

Alain Prosztó - 2021. 07. 13. 09:39

Jó kérdés, mit fognak ebből kihozni, de eddig bejött. Nagyon finom humora van, a színészek is jók – fura módon még Jennifer Coolidge is tetszett, akivel egyébként a világból ki lehet kergetni.
Sydney Sweeney meg… hajjaj.

Python - 2021. 07. 13. 15:17

Tetszett! :) Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz! ;) :)

turosz - 2021. 07. 13. 15:46

Én annyira nem lelkesedtem fel, mint az előttem szólók, de szórakoztató volt és érdekel a folytatás, így elsőre ígéretes és biztos nézősnek tűnik.

Deny - 2021. 07. 13. 21:37

Nagyon tetszett. Szerintem tökéletes alapozó sorozat a Nine Perfect Strangers előtt, ami több elemében is hasonlít rá. Kíváncsi vagyok, hogy alakul a folytatás.

winnie - 2021. 07. 13. 21:42

ó, nagyon jó kis kínos volt helyenként, és nagyon mosolygós, de úgy 50+ perces komédia, hogy mégsem komédia-komédia.

nekem nagyon, nagyon bejött, de semmi borzasztó gazdagos érzésem nem volt. mármint nyilván akadnak momentumok, de bőven vannak szimpatikus arcok – akik később persze megmutatják a másik oldalukat is (én az 1×03-ig jutottam el hbo-s sajtóscreeneren, és holnap végig is nézem szerintem), de ettől még nem éreztem szörnyű embereknek. zahn, daddario, coolidge főleg nem, de britton sem, még szerencsétlen gazdaggyerek is, akitől fogom a fejem (jake lacy-re ráöntötték a szerepet), szerencsétlen csak fogalmatlan, nem akar ő rosszat, de rém gáz, és a gumicsontja pedig lol. plusz aki tényleg gáz volt, annak pedig vannak remek pillanatai, szóval maradhat:)

EDIT: igazából jogos, mert a borzasztó alatt nyilván elviselhetetlen értesz, azt simán aláírom, ilyen-olyan okból a többség tényleg rendelkezik valamilyen elég gáz jellemzővel, vagy bizonyos dolgokhoz gáz módon állnak hozzá.

lehet, hogy majd írok én is, addigra lesznek összeszedett gondolataim, de keresem, hogy nálam eddig ki az MVP. lehet, hogy a Fred Hechinger a játékgépével. vagy Murray Bartlett, aki főleg a pilot után indul be?

minimum 8/10, természetesen.

(itt a flashforward jó, nem funkciótlan, bár nem tudom, hogy mit írtak, de akkor nem is akarom tudni:)

winnie - 2021. 07. 13. 21:51

egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle, mire megy ki a játék. vagyis hát láttuk, de hogy ki hova fut ki. az a fura, hogy tényleg nehéz megfogalmaznom, hogy mi volt benne jó, de ez annyira mike white-os (szerintem sokat segít, hogy látom őt magam előtt:), és bár nem minden karakter húdeérdekes elsőre, a legtöbb jelenetet nagyon élveztem, jó volt nézni, egyedül talán a két lány egyik éjszakai nyűglődését untam. de a visszatérő dinamikák alakulása (pl. családon vagy a párokon belül), illetve a belépő új karakterinterakciók tök jól elszórakoztattak.

PositiveRush97 - 2021. 07. 13. 22:23

MI EZ? Tulajdonképpen ez a kérdés fogalmazódott meg bennem a pilot 50 perce alatt és ezért is fogom tovább nézni :D Ígéretes, sajátos hangulata van, de rettenet furcsa nekem, ahol poén van sokszor nem tudom, hogy nevetni kell e rajta vagy nem annak szánják, túl sok történetet nem kaptunk, várom, hogy mi lesz az ami összeköti az egészet, de mint pilot szerintem elég gyenge volt, lehet türelmes ember vagyok engem annyira nem zavartak a karakterek leszámítva a két tini csajt őket nézni is rossz, na isten ments, hogy ilyen emberekkel kelljen dolgoznom, de így nézni (még eddig) pont az a határ ami nem idegesít pár kivétellel, Jennifer Coolidge volt nekem a fénypontja, itt is nagyon jól hozza amit kell szerintem

PositiveRush97 - 2021. 07. 13. 22:26

*Ugyanakkor szerintem abban rejlik a varázsa, hogy furcsa
kínos, gondolom okkal ilyen, várom a többit

winnie - 2021. 07. 13. 22:35

ja, a ZENE!

Cristobal Tapia del Veer. Utopia és tsai.

Sy - 2021. 07. 14. 06:31

Punchable face = tenyérbemászó arc?

gumimaci - 2021. 07. 14. 08:48

Konkrétan unalmas és idegesítő.

pytta - 2021. 07. 14. 11:34

Csak a screenshotokat elnézve: jók ezek az agyonsárgaszűrőzött képek? Engem már maga ez idegesít :)

Divide - 2021. 07. 14. 11:55

Na jó, most annyifélét írtatok ide róla, hogy miattatok muszáj megnéznem. :(

ghostbuster - 2021. 07. 14. 18:44

Waczak szallo : 10/10

The White Lotus: 0/10 – Valaki akinek ez bejott, kerem irja le, hogy melyik volt a kedvenc jelenete. Koszonom szepen.

peeeety - 2021. 07. 14. 21:53

@ghostbuster

Az HBO rétegnek dolgozik és tele van finom utalásokkal az egész sorozat. Legalább annyira drámai, mint amennyire vígjáték, mégis olyan környezetbe ültetik, hogy utóbbi is a helyén van.

Miről is van benne szó?

A férfiak elveszni látszó büszkeségéről (a vívódó, talán beteg apuka és a hozzá hasonlóan elesett fia), a nők előre töréséről (Clinton éltetése és a biszex (?) lányok Freud és Nietzsche olvasgatás a parton), az anyuka kedvenc fia, aki legalább gazdag (a nászútján Malcolm Gladwellt olvasgat), mellette a sokkal érettebb nő, akinek nem jutott annyi, de valamivel meg kell ragadni élete lehetőségét. Milyen zseniálisan bemutatták a karakterét egy remek kis beszélgetéssel a medence partjánál.

Egy szállodavezető, akit igazából csak a pénz motivál, amit még talán fogalmunk sincs, hogy egyáltalán mire is költ. Egy szegény nő, aki még azt sem meri bevallani, hogy mindjárt szül, mert annyira kell neki a munka.

Egy megbolondult vénlány, aki azt hiszi, hogy majd pénzért megkapja a boldoságot, pedig valószínűleg minden elcseszett az életében, így nem véletlenül jutott oda, ahová. És jellemzően az egész szállodai személyzet csak megfelelni akar ennek a műközegnek, amit kitermeltek ezek az elit – és luxushelyek, ahol a gazdagok elmondhatják, hogy igen, milyen fantasztikus helyen jártak.

Hát, ebből adott ez az első rész egy zseniális összefoglalót. Remek forgatókönyvvel, HBO-s beleállással, és nem szájba rágva.

ghostbuster - 2021. 07. 16. 08:25

@peeeety: koszi szepen.

Balazs - 2021. 07. 18. 11:58

Eleg gyenge volt sajnos ://
Jobbra szamitottam…

Shannen - 2021. 07. 18. 13:34

Hát ez remek volt. Mindig jó belefutni olyan sorozatokba, amik igzán frissek és azt érzem, hogy valami mást, valami különlegeset nézek, amit nem tudok nagyon máshoz hasonlítani.
Nagyon vitt magával, seperc alatt eltelt ez az 50 perc. A színészek telitalálatok, a poénok jók, a helyszín csodás, a felvetett témák ütnek és hát a zene meg elképesztően teremti meg a hangulatot. Tényleg 8/10 a kezdés, és bár várom nagyon a folytatást, örülök, hogy hetiben érkezik.

Divide - 2021. 07. 19. 17:35

Hát, ebben a sorozatban minden egyes szereplő agyroggyant valahogy.
Imádom. :)

Desmond Wallace - 2021. 07. 19. 22:25

Hát ez a pilot nekem nagyon nem jött be.

peeeety - 2021. 07. 19. 22:38

Megnézve a második részt is…Ez a sorozat konkrétan történelmi szerintem. Fogalmam sincs mi fog történni, de egyre mélyebben gázolunk, könyörtelenül össze van rakva.

Rétegsorozat lesz. Kevesek fogják szeretni, igazán megrágni, de nagyon sok ilyen kellene még.

bvr - 2021. 07. 20. 11:08

elkezdtem pótolni az utóbbi időszak érdekesnek _tűnő_ sorozatait. Ez számomra tényleg csak tűnő, elképesztően unalmas és érdektelen volt a pilot, a 2. részbe még belekezdtem de aztán részemről ez kasza.

tonks - 2021. 07. 20. 21:10

Nagyon erős az atmoszférája, igazából el tudom képzelni bármelyik jelenetben, hogy a szereplők jól megtépjék egymást, kíváncsi vagyok, hogy valóban lesz-e valami nagy jelenet, ahol elszabadulnak az indulatok.
Cristobal Tapia de Veer zseniális cuccot hozott megint össze a zenével, a főcím nagy kedvenc lett a dallammal és képekkel, pedig tényleg semmi extra GoT hatás nincs, csak üt úgy magában.

A gazdag ficsúrt nagyon jól hozza a színész, áhhh, idegrángásom van az ilyen típustól, mikor fennhangon megjegyzi, hogy végre kap tiszteletet, miközben az anyja utazási ügynöke intézkedett, te jó ég :DDD
Leginkább a fiatal srácot, Quinnt és Rachelt kedvelem, Alexandra Daddario nagyon jól játszik, örülök, hogy kapott egy ilyen szerepet

kisanna - 2021. 07. 21. 11:06

a második részt halálra untam, bár lehet, hogy csak nyugi kéne hozzá. nem kaszálom, mert közben meg kíváncsi vagyok, mi lesz.

heidfeld - 2021. 07. 25. 08:11

Első részt kifejezetten untam, bár erős a színészi gárda – egy kivétellel. Akadt egy-két nagy poén, de egyszerűen túltoltak pár dolgot, és a legidegesítőbbet nagyon.
Második, már jobban sikerült.
Kaszálni nem fogom, mert úgy vagyok vele, mint az előttem szóló. Viszont, félre kell tenni, mert kedvencek kezdenek feltorlódni.

norbi - 2021. 07. 26. 07:28

Hát nekem rohadtul bejött te jó isten. Az atmoszféra valami borzalmasan zseniális, ahogy a soundtrack is.

A második résztől féltem az itteni kommentek miatt, hogy unalmas lesz..hááát. éjfélkor kezdtem el nézni fáradtan de felébresztett.

Venes - 2021. 07. 26. 13:00

Engem nagyon megfogott az első két rész. Ritka az amikor egy sorozat epizód érzelmileg is fel tud pörgetni. Jól összerakott karakterek, hangulat és zene Finom építkezés, ami remélhetőleg csak jobb lesz.
Türelmetleneknek nem ajánlott.
Én az a bealvós tipus vagyok, ami nálam választóvonal a jobb és gyengébb sorozatok közt, de itt erről szó sem volt.

peeeety - 2021. 07. 26. 18:23

A harmadikat is imádtam. Egyre inkább érezni, hogy közelítünk a végéhez, az alámerülés vonal keményen beindult. Egyre több konfliktusszál nyílik ki.

tonks - 2021. 07. 26. 21:41

A 3. rész volt a látottak alapján a cringe epizód, amit borzasztó kínos volt nézni, de nem a rossz írás miatt, hanem mert annyira betalált minden jelenet.

Amit nem értek, hogy ha annyira nem férnek el abban a lakosztályban, miért nem vesznek ki egy plusz szobát a lányoknak, aztán menjenek külön? Amúgy sem családi nyaralás ez, szinte teljesen külön töltik a napot. Vagy ez is ilyen gazdag dolog, kiveszem az egyik legdrágább lakosztályt, mert megtehetem, de amúgy egyáltalán nem felel meg a személyes igényeknek? Nem is értem, van egy darab hálószoba, a lányok a kinyitható kanapén a nappaliban, no privát szféra, a srác egy pótágyon (lenne), ez mikor hangzott ideális megoldásnak nekik?

winnie - 2021. 07. 27. 05:34

tonks: lehet, hogy teltház van?

Lapaj - 2021. 07. 27. 11:37

Megnéztem a 3. és egyben utolsó részt is részemről. Inkább fojtom magam a Csendes-óceánba, mintsem kiszenvedjem a folytatást. Ezzel a sorozattal konkrétan kinozni lehet.

walaki - 2021. 07. 28. 16:26

Látom kap hideget és meleget is. Gondolkodom rajta, hogy bepróbáljam, de még hezitálok, asszem várok még pár véleményt, hátha meghozzák a kedvet.

Egyébként @human, a “punchable face” magyarul talán “tenyérbemászó képe van”, legalábbis ez áll a legközelebb ahhoz, amit többen használnak és nemcsak tükörfordítás (@Sy “arc”-cal még nem hallottam). De a fordításod is tökéletesen érthető :-D

Norbi - 2021. 07. 29. 14:21

A 3. resz eleje kicsit lapos volt de a kozepetol megint hozta a szintet. Nalam az ev sorozata, nagyon elkalott a hangulata es a karakterek. Nagyon jol kibontjak a karaktereket. A soundtracket meg elmentettem egy jovendobeli trippemhez;D

Lackó - 2021. 07. 30. 09:42

Mindenkinek ajánlom a sorozatot, egy próbát mindenképpen adjatok neki, mert szerintem ez tipikusan az, hogy vagy imádni fogod vagy már egy rész után azt mondod, hogy ez szörnyű. Abban azonban egyet fogsz érteni, hogy nem mindennapi az élmény.

A sorozat számomra tele van apró, zseniális pillanatokkal. Például az apuka beszél a fiának arról, hogy mennyire hasonlítunk a majmokra, illetve mennyire nem vagyunk valósak.
És ez a jelenet egy átlag sorozatban úgy lenne megkomponálva, hogy a dialógus végén azt mond, hogy igen, milyen mélyenszántó gondolatok.
Itt azonban az egész olyan, hogy csak így nézzel hogy miről akar beszélni most és már neked kínos a szituáció. És, ha a valóságban az Apukád el kezd hasonló dologokról beszélni a medence mellett ugyanez az érzés lenne benned valószínűleg, ettől üt igazán.

Thomas - 2021. 07. 30. 18:58

Még csak a pilotot láttam, maga az egész nem rossz, nekem azért nem csapódtak le olyan negatívan a szereplők, inkább csak a két kiscsaj, akik borzalmasak, meg kicsit a szállodaigazgató is gáz. De pl. a gazdag srácot nem tartom azért borzalmas embernek, mert meg akarja kapni azt a szobát, amit lefoglaltak, az teljesen jogos kérés, vagy hogy legalább ismerje el az igazgató, hogy elcsesztek valamit és kárpótolja valahogy. Jennifer Coolidge jelenetei voltak elég unalmasak, de ennek ellenére nézem tovább.

De ami rohadtul idegesített, mi a szar már megint ez a sárgára szűrőzött kép? Teljesen kiöli a nyári hangulatot belőle. Vagy ősszel forgatták, és így próbálták melegebbé tenni a színeket? Na nem tudom, erre nincs mentség.

Thomas - 2021. 08. 02. 19:47

A 2. rész még jobb volt, teljesen szórakoztató a sorozat. Szeretem az ilyeneket, amik igazából nem szólnak semmiről, csak úgy vannak:) Most már egyik szál sem untatott! A két drogos kiscsaj viccesen borzalmas, de most már tényleg a friss házas srác is kezd idegesítő lenni, hogy nem tud leszállni a szoba ügyről, miután elismerte, hogy tévedés és kárpótolja őket:) De olyan szórakoztatóan idegesítőek tényleg, szóval én biztosan maradok.

Fearless - 2021. 08. 03. 19:02

Én imádom, 4. rész volt eddig a legjobb. :)

tonks - 2021. 08. 03. 19:36

Nagyon tetszik, ahogy árnyalják a dolgokat a karakterek között, durva belegondolni, hogy már csak 2 epizód lesz.

Python - 2021. 08. 03. 21:03

És tényleg a 4. epizód az eddigi legjobb! ;) :)
Részről, részre jön a fokozott elborulás egyeseknél, csak nem feltétlenül amiatt, amit az első két epizód alapján gondoltam! :)
Zseniális az intelligens humora a sorozatnak, de ebből fakadóan tényleg réteg sorozat lesz. A Monty Pythonhoz vagy a Waczak szállóhoz tudnám hasonlítani, de azok jóval populárisabb alkotások.

Python - 2021. 08. 03. 21:05

@Thomas: Ha jól tudom tavaly ősszel és télen, meg az idei év első két hónapjában forgatták Hawaii-on a sorozatot.

Shannen - 2021. 08. 03. 21:14

Hát ez egyre jobb. Ez a 4.rész tényleg még jobb volt, mint a korábbiak. Egyet tudok érteni azzal, hogy mennyire intelligens a humora a sorozatnak.
Ráadásul ahogy tudják a feszültséget építeni, szintén elképesztő. Zahn monológja a medencében már megint parádés volt.

szaszazsu - 2021. 08. 10. 11:45

Nagyon durva társadalomkritikát fogalmaz meg zseniális színészekkel. És a zene adja az élmény másik felét! Csak ajánlani tudom!

peeeety - 2021. 08. 11. 16:29

Nálam abszolút az év sorozata.
Így az ötödik rész után most már főleg. Most már csak remélni tudom, hogy nem szúrják el a befejezést.

norbi - 2021. 08. 11. 18:15

Nálam is egyértelműen az év sorozata. Ritka az mikor azért nézem meg, hogy mennyi idő maradt még a részből, hogy lássam még élvezhetem percekig.

Iszonyatosan el lett találva minden karakter. Akit érdekel a pszichológia annak ez a sorozat egy igazi kincs. Nagyon kevés karakter van akit ne lehetne hosszasan elemezni. Sokan írták, hogy a karakterek idegesitőek de nem. A sorozat egy tökéletes szatira. A sárgás filterrel és a pszichodelikus soundtrackkel még fogyaszthatóbbá tették. Nagyon sajnálom, hogy csak egy 6 részes minisorozatról van szó. Szivesen látnék több évadot különböző emberekkel.

Eszti - 2021. 08. 11. 18:23

Berendelték a 2. évadot!!

tonks - 2021. 08. 11. 20:52

Először sajnáltam, hogy lesz 2. évad, de belegondolva nagyon izgalmas kísérlet kezdődhetne: a szállodai dolgozók alakulnak, fejlődnek, miközben a VIP csapat évről évre cserélődik.

winnie - 2021. 08. 11. 21:20

igen, amikor megnéztem a szezont (rögtön az első részt után screeneren az hbo jóvoltából), nekem is ez jutott eszembe, de pont az ellenkezője lesz, a szálloda új, és lehet, hogy visszajön valamelyik vendég, de jó eséllyel mindenki új lesz.

norbi - 2021. 08. 11. 22:26

lolka én azt hittem, hogy ez egy minisorozat. hát örömteli hír ez. köszönöm szépen.

Miss B - 2021. 08. 12. 10:42

a zenébe egyszerűen szerelmes vagyok, a karakterek kellően idegesítőek, de még csak annyira, h kiváncsi vagyok rájuk, az atmoszféra brutál jó
engem az egész rejtély nem is érdekel nagyon :D

Komikaze - 2021. 08. 13. 10:44

Az első rész után azt mondtam, hogy köszönöm ennyi, katasztrófa, unalmas. Aztán belenéztem a második részbe és azóta a hétfőket várom. :-) Talán az Avenue 5-el voltam így.

joanna878 - 2021. 08. 13. 15:02

Egyértelműen szerintem is az idei felhozatal egyik legjobbja, én is olyan rövidnek érzem az epizódokat, ez csak a jó sorozatoknál jellemző :D

Lehet spoiler, aki még nem néztem eg az 5. részig:

Számomra Paula húzása volt a wtf, mert alapvetően jó a szándék, de több fronton is problematikus egy-egy szereplőre a következmény. Illetve Alexandra Daddario Racheléért izgulok nagyon ő még a legédesebb és olvastam, hogy arra kevés az esély, hogy ő legyen a ládában Shane reakciója miatt a pilotban, hát csak remélem hogy így lesz :D Armond meg szét fogja verni a házat előre érzem :D

m.m. - 2021. 08. 16. 08:42

…spoiler…

..nem értem ,mégegyszer megnéztem az elejét,szándékos lehetett a fordítás???..

winnie - 2021. 08. 16. 09:43

nem hiszem, de elég érthetetlen a dolog.

peeety - 2021. 08. 16. 10:01

Ez valami brutális volt.
Könyörgöm, hogy lehet ilyen sorozatot csinálni?
A szereplők, a sorsok, a motivációk, a zene. És összeáll a végére minden.
Nem tudom mit lehet tenni egy 2. évaddal. Egyáltalán, hogy lehet ebből bármit kihozni ennél többet?

SPOILER:

Woman – Human a tippem a fordítási hibára

Zoa - 2021. 08. 16. 11:59

Én imádtam az egész sorzatot az elejétől a végéig, de…

SPOILER

… nálam “kicsit” kiverte a biztosítékot az ominózus kakás jelenet. Hogy ezt így preimer plánban mutatták.., én még ilyet nem láttam filmben. Szóval engem ez a jelenet sokkolt. Nyilván ez is volt a szándék, de nagyon gusztustalan volt.

Bandi - 2021. 08. 16. 17:19

2021 legjobb sorozata!

Divide - 2021. 08. 16. 18:41

Nagyon tetszett, hogy önismereti téren is elgondolkodtatott. Például hogy ha racionálisan végiggondolva maximálisan igazat kell adnom egy karakternek, akkor miért szeretnék mégis a bőröndjébe… na jó, azt azért mégsem, de mondjuk hosszan ugrálni a fején, csak mert olyan rettenetesen irritál. :-)
Emlékezetes marad, egyre ritkább az efféle különleges színfoltélményem a sorozatos palettán.

Júda - 2021. 08. 16. 21:42

Minden alatt ott van még egy réteg. Persze, a zene meg a színészi játék repíti magasra ezt a sorozatot, de az alap gondolkodtatómotorja a legerősebb. A rétegek. Hogy nem tudok valamit mondani egy karakterre, hogy utána fel ne mentsem, hogy szeretném én utálni a gazdagokat,mert kihasználják a szegényebbeket, de közben ez nem egy rabszolgasors-történet. Itt mindenkinek megvan a maga baja, és én is kiakadnék, ha a nászutunkra nem a kért és fizetett szobát kapnànk, és hazudnànak az arcomba róla, és közben szegény làny, aki hozzámegy egy ilyen ficsúrhoz, de hát nem erőszak egy esküvő, könyörgöm, hát kimondtad az igent, nem? A gazdag nő lehasználja a szállodai alkalmazottat, igen, drukkoltam, hogy ne az legyen, ami várható, igen, de közben ez a gazdag ő soha nem adta egy pillanatnyi jelét sem annak, hogy komolyan lehet venni, akkoe meg miért vette komolyan? Most azt kell utálni, aki gazdag, vagy azt, aki döntésképtelen, vagy azt, aki drogos vagy azt, aki hazudozik? Nem sokat segít ebben az ítélkezésfüggőségben ez a sorozat, és ezért olyan mágikus. Kénytelen vagyok gondolkodni közben, konstans, és észrevenni, hogy az én törzsem se törzsebb a másiknàl.

Python - 2021. 08. 17. 11:17

Eddig az egyik legnagyobb dobása a HBO -nak az idei évben az Easttowni rejtélyek mellett.

Alex - 2021. 08. 17. 15:23

Az egész sorozat nagyon rendben van!
Érdekes feladat lesz ebből egy 2. évadot készíteni (az elvárások is hatalmasak lettek), de még nekem is lennének ötleteim a folytatást illetően.

Well done HBO!

Wanheda - 2021. 08. 17. 18:41

Nagy rajongója voltam a sorozatnak, zseniálisnak tartottam és minden résznél volt valaki/valakik, akiknél azt gondoltam, hogy biztosan az ő holttestükkel találkozom az utolsó részben. Nagyon erősen elgondolkodtatott sok dolgon, megkérdőjelezett dolgokat, amikról azt hittem, alapvetőek, ettől csak még jobban szerettem. Viszont számomra az utolsó rész csalódás volt. Nem tudom, mit vártam, de gondolom a végére vártam a nagy bummot, az meg nekem nem volt. Attól még az értékéből nem vont le semmit az utolsó rész, kiváló a sorozat. Végülis beértem annyival, hogy a kedvencem, meg nem mondom, miért, de Quinn azt választotta, amit kellett.

gt - 2021. 08. 18. 13:54

punchable face

utnivalo feje van

PCampbell - 2021. 08. 19. 14:44

A sok pozitív komment után akkor egy negatív!
Az első rész még érdekelt, lekötött, de utána részről részre csökkent az érdeklődésem, az utolsó részt már csak fél szemmel figyeltem.
Gyakorlatilag semmi sztorija nem volt, a szereplők pedig rohadt idegesítőek egytől eddig.
2. évadot már biztosan nem nézem meg!

tonks - 2021. 08. 19. 21:02

Nagyon súlyos csapásokat kapott az igazságérzetem, napok teltek el, de még mindig eszembe jut ez a finálé.
Annyira zseniális, hogy minden részben azt lestem, hogyan alakulnak a szereplők és a közöttük levő viszonyok, és…. a végére alig változik valami. Lehet ez másnak nem olyan sokkoló felfedezés, de pl a főiskolás lányok “barátsága” a problémák és egy kemény szituáció ellenére visszaáll a pilotbeli állapotra, azt hittem, kitépem a hajam a frusztrációtól. Vagy lásd a nászutas feleség kálváriáját, miéééééééért.
Ja, persze, mert ez egy zseniális sorozat lett, azért. A végén a fiatal srác jelenete legalább mégis pozitív érzéseket keltett bennem, kellett is nagyon a végére.

Zoli221 - 2021. 08. 24. 17:15

Zoa +1

Molinaseca - 2021. 08. 27. 11:20

Akkor én leszek az egyik fanyalgó.
Felszínes és fókuszálatlan.
Túl sok szál, kevés idő kibontakozni a karaktereknek, gyenge helyzetkomikumok. Végig vártam, hogy kibomoljanak a nagy alakítások, a helyzetek fokozódjanak, de valahogy végig minden a trópusi tenger alól szólt hozzám.

Én vagyok az, aki mindig megtalálja a jót mindenben, de ez most annyira meglepő, hogy mindenkinek bejön, nekem meg nagyon nem. Kicsit olyan érzésem van tőle, mint a Murphy Ratchedjétől. Nagytotálban szarni és melegsegget nyalni (embereket kínozni és fejműtétet végrehajtani) kevés.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz