login |

Biohackers: kezdett a 2. évad

2021. 07. 14. 20:00 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

Memory is a very tricky thing.

Gyorsan túl esek a Biohackerek évadkezdős írásán, mert ahogy ismerem magam, pár nap múlva a végére is érek a második szezonnak – anno itt írtam az S1-ről, az első napos dara volt, ha minden igaz, de most nem volt annyi időm pénteken, a Netflix szokott premiernapján, csodálkoztam is, hogy nem a zsánercsütörtökön mutatkozott be, hiszen mégiscsak egy modern, biohackelős thrillerről van szó. Ami Németországból érkezett.

A kezdésen pedig azért lehet gyorsan túl esni, mert igazából nem sok mindent lehet mondani róla. Ugyanis az S1 végére bedobott, már-már légből kapott, új szereplős cliffhanger feloldását egyelőre nem kapjuk meg. Illetve úgy kapjuk meg, hogy ugrunk pár hónapot az időben, amikor is Mia, a főhős egy ébredését követően nem nagyon emlékszik arra, hogy mi történt vele, így megpróbálja összerakosgatni, mi pedig vele együtt tartunk ebben.

Vajon amnéziás lett? Vagy álmodik? Esetleg másféle összeesküvésről lehet szó? Remélhetőleg kiderül, de az biztos, hogy ez a szokatlan kezdés tökéletes arra, hogy a néző kíváncsiságát felkeltse és megtartsa a sorozat mellett, ha esetleg kétkedett volna. A kérdés csak az, hogy a viszonylagos irányváltás mennyire lesz komoly, illetve, ha valóban sor kerül rá, akkor az eddigi rajongókat meg fogja-e ingatni. A tovább mögött folytatom.

Annak ellenére, hogy némiképp csalódást okozott számomra a nem éppen fonalas folytatás, persze a “most akkor mi van?”-megközelítés rögtön megfogott. Eleinte egyébként meg voltam róla győződve, hogy a sorozat átcsap valami scifibe, és amolyan álomvilágot generálva megpróbálnak valami infót kihúzni Mia-ból az elrablói, de a jelek szerint mégsem ez a helyzet (mázli), legalábbis a megváltozott status quo erre utal, valamint az is, hogy kaptunk önálló jelenetet Lorenz proffal is.

A gyanús fejfájások közepette kiderül, hogy a csapat elköltözött, Niklas Franciaországban, Jasper a pasija, és még egy minden bizonnyal jelentéssel bíró tetoválást is összeszedett, hogy gyarapítsuk a rejtélyek számát. Pszichológusa ötletére Jasper-rel megpróbálja feleleveníteni az emlékeit, ami révén kapunk pár zaklatott flashback-villanást, amik egy cseppet sem tűnnek megnyugtatónak, de a kérdéseket konkrétan nem válaszolják meg, csak sejtetni engedik, hogy valami nagyon nincs rendben.

De vajon mi történik? Az történik, hogy elindítom a 2×02-t. Az évadnyitó elérte a célját. Nem fogtam tőle padlót, de jól esett a viszontlátás, és felkeltette az érdeklődésemet.

8 hozzászólás Ne habozz!

bvr - 2021. 07. 14. 20:58

én megvárom amíg a végére érsz és mi lesz az összbenyomás :)
Az első évad ahogy kezdődött az érdekelt, de a második felére ha jól emlékszem (már ugye ez is sokatmondó… :)) azért megcsappant a lelkesedésem, a cliffhanger se nyűgözött le.

kisanna - 2021. 07. 15. 09:09

fú én a 2-3. részen bealudtam…
nálam kasza, dögunalom, már nem hat az újdonság varázsa, mint az első évadban.

walaki - 2021. 07. 15. 21:47

Hát sajnos tényleg közelébe sem ér az első évadnak. Biohackinget épp csak nyomokban tartalmaz (vagy még azt sem, attól függően BCI-t ki minek veszi), helyette egy lassan kibontakozó, összeesküvéses thriller. Annak mondjuk nem rossz, csak egyáltalán nem ezt vártam ettől a sorozattól az első évad fényében. Nézhető, de ha találtok mást helyette, akkor azt válasszátok szvsz.

siridar - 2021. 07. 18. 15:32

“Hát sajnos tényleg közelébe sem ér az első évadnak.”

Mivel az első évad is a nézhetőség határán táncolt, ezzel végleg eldőlt, hogy bele se fogok nézni :)

walaki - 2021. 07. 20. 23:41

@siridar: persze ízlések és pofonok, de szvsz nagyon is jó volt az első évad. Ezt se mondanám rossznak, csak nem ezt vártam. Szerintem adj egy esélyt neki, ha az első nem tetszett, attól ez még lehet, hogy fog, mivel tök másmilyen. Végül is izgalmas, jó kis fordulatokkal, érdekes is, faja kis sorozat, csak hát izzig-vérig thriller, sci-fit nyomokban sem tartalmaz, ami engem zavart, de lehet, hogy neked meg pont emiatt be fog jönni. Ki tudja? Egy próbát megér szvsz.

winnie - 2021. 07. 21. 07:10

jaja, ezt akartam írni. hogy mivel eléggé más, és a jelek szerint az s1 rajongói közül nem mindnek jön be, lehet, hogy pont azoknak fog tetszeni, akiknek kevésbé jött be az első szezon.

winnie - 2021. 08. 02. 18:01

ez gyenge volt, majd jön a kritika.

Albu - 2022. 02. 11. 23:59

Az I. évad király volt, a II.1.-től de szabályosan szenvedek, pedig nem amcsi sorozatokon szocializálódom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz