login |

Miracle Workers: kezdett a 3. évad (Miracle Workers: Oregon Trail)

2021. 07. 19. 15:50 - Írta: winnie

30 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

A jelek szerint az HBO GO a tavaly Sötét középkornak keresztelt Csodatévők-szezon után elengedte a magyar alcímezést, de azért az FX visszatérő évados komédia antológiája nem tett így, az idei alcím az Oregon-ösvényre utal, ami nem tudom, hogy mennyire ösvény, de elég jól belövi az új szezon helyszínét és idejét: a kortárs mennyország és a középkori Anglia után most az újkori amerikai vadnyugaton vagyunk, vagy legalábbis oda tartunk. Azon az úton, aminek az elnevezése felidézhet az idősebbekben egy C64-es játékot – a többiekben pedig egy mai anyagot.

Mindkét játékban a túlélés volt a lényeg, ami meglehetősen nehéz, és ugyanez a célja az új szezonban Daniel Radcliffe-nek és kis csapatának, akik koszos falujukból a jobb élet reményében kelnek útra. (A Man Seeking Woman-es Simon Rich sorozatában minden szezon egy önálló minisorozat, ami az előzőek nélkül is 100%-ban érthető, hiszen új a sztori, új a körítés, csak a színészek a régiek, de ők is új karaktereket kapnak.)

Ezúttal Radcliffe egy pap, Steve Buscemi bandita (és idegenvezető), Geraldine Viswanathan felvilágosult fehérnép (hmm…, mintha már lett volna ilyen), Karan Soni pisztolyhős – és Lolly Adefope helyett most a második szezon egyik üde színfoltját, Jon Bass-t kapjuk meg visszatérőként, aki Viswanathan furkó és fogalmatlan férjét alakíthatja.

A sztori konfliktusforrását pedig az adja, hogy az ekhós szekércsapat mellé szegődik amolyan botcsinálta iránytűként egy körözött bandita, akinek nem csak a hatóságok vannak a nyomában, hanem más törvényenkívüliek és az elkapásából hasznot húzni remélők, így pedig újabb veszélyek fenyegethetik a csapatot, pedig maga az Oregon-ösvény eleve kemény diónak ígérkezik.

Eddig minden szezont úgy sikerült néznem, hogy legalább 2-3 résszel indítottam screenereknek köszönhetően, ezért most fura volt csak egy epizóddal kezdeni, és lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy közel sem volt annyira elragadtatva a látottaktól, mint korábban. Egész egyszerűen ez a 18-20 perc ebben a kevésbé tipikus komédiás műfajban nagyon kevés ahhoz, hogy nulláról indulva elvarázsoljon.

Nem is történt így. A kezdés nyomokban tartalmazott ugyan zsenialitásokat (nyilván a legjobban, mint az S2-ben, a mai gondolkodás, illetve stílus megnyilvánulásai jönnek meg a korabeli közegben) és remek apró ötleteket, de ez nagyon kevés volt, hogy komolyabban véleményt alkossak róla, szóval inkább még várnák egy-két részt ezzel (majd jelzek kommentben), bár azt mindenképp megjegyezném, hogy ez a banditás körítés közel sem olyan izgalmas a középkori után, mint az a mennyországosat követően.

Bár…, mondjuk az új karakter dinamikák azért nem rosszak, jó látni, ahogy változik a színészek, illetve karaktereik egymáshoz való viszonya, és ez az évad annyiban is ad újat az S2-höz képest, hogy Daniel Radcliffe és Steve Buscemi megint bőven fog közös jelenetet kapni, aminek csak örülni lehet.

Azt pedig mondanom sem kell, hogy  a sorozat van olyan gyöngyszem, hogy ne legyenek eretnek gondolataim holmi kaszával kapcsolatban, szóval továbbra is nézős marad, ki tudja, talán heti vagy 2 heti szinten.

30 hozzászólás Ne habozz!

Mkay - 2021. 07. 19. 16:41

Az első két szezont bírtam nagyon, de ez sajna tényleg elég gyengus kezdésnek sikerült… :(

Venom - 2021. 07. 19. 17:45

A poénok kicsit gyengék benne, de a színészeket csípem nagyon. Heti egyszer bőven lecsúszik az ebéd mellé.

5/10

(Azon mondjuk hangosan felnevettem mikor Radcliffe a gyerekkoráról mesélt.)

Kissur - 2021. 07. 19. 20:59

Nem titok, hogy nekem a 2.évad borzasztó nagy csalódás volt, és azóta is rossz emlékként él bennem. Ezt viszont valamiért nagyon élveztem. Ütöttek a poénok, Radcliffe és Buscemi még mindig remek, és az előző évadhoz képest úgy tűnik most több játékidőt fog kapni Buscemi, ami nagyon nagy pozitívum. A sztori nem nagy durranás, de legalább a címhez, miszerint Csodatevők, ezúttal a pap szerepével közelebb állnak, és ez nekem már elég. Ettől függetlenül az évad lehet közepes, de a kezdés jó volt.

JKJ - 2021. 07. 20. 09:10

Nekem az első évad egy rész után kiesett. A második viszont kifejezetten tetszett! Ez eddig érdekes de egy részből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Meglátjuk!

walaki - 2021. 07. 20. 23:34

Nekem speciel tetszett mind a két előző évad (bár más miatt). Igaza van Winnie-nek, hogy egy rész után nehéz megítélni, ezért csak annyit mondok, hogy érzem benne a potenciált, hogy biza jó lesz ez…! A felállás remek, nagyon sok gagre ad lehetőséget, remélem élnek majd vele! Én tuti nézni fogom :-)

walaki - 2021. 07. 21. 23:28

2. rész
Alapvetően jó, van pár igen remek poén benne, de amin nagyon meglepődtem, tényleg csak 15 perc az egész? Ez így nagyon karcsú, mire beleélném magam, már vége is… Pedig Buscemi hatalmasat alakít, nagyon néztem volna még. A társadalomkritika is igen ütős, de nagyon nyúlfarknyi…

Hét idézete:
– It’s being selfless.
– Self… what?
/Rev és Billy/

:-D

Kissur - 2021. 07. 22. 08:30

Én a 3×01-ből akartam ajánlani hét idézetére a “tartsuk távolságot” kiszólást (mivel a covid alatt forgatták), de elfelejtettem kiírni. :D

walaki - 2021. 07. 29. 16:45

3.rész
Ez már kicsit hosszabb volt, mint a korábbiak, de csak pár perccel. Cserébe határozottan kevés a poén, és azok is elég gyengék. Mintha kezdenének az írók kifogyni az ötletekből? Az első évadhoz képest kifejezetten ellaposodott. Kicsit kezdek aggódni, de azért még nézem.

Mate4182 - 2021. 07. 31. 20:20

Sajnos meg mindig nem jottem ra hol tudnam nezni a 3. Evadot.
A hazai kolcsonzos oldalakbol az N betuset kerulom a B betusbe meg nem raknak fel semmit :/
Nem lenne bajom vele hogy fizessek erte csak eddig nem jottem ra hogy hol es kinek :D
Valaki valami tipp?

winnie - 2021. 07. 31. 21:23

a premiernaptárban ott van, hogy hbo go, de az persze csak belföld, mãrmint, gondolo,.

Kissur - 2021. 08. 03. 08:19

Nekem eddig piszkosul bejön az évad. A főszereplő csajon és a férjén kívül mindenki parádés, de nekik is akadtak jó pillanataik. Az 1.évadhoz nem ér fel, de a 2.évadot nálam messze felülmúlja.

walaki - 2021. 08. 04. 18:29

Szerintem ők is jól játszanak, ha nem tudnak domborítani, az inkább amiatt van, hogy gyenge karaktereket kaptak szvsz. Geraldine arckifejezése és mimikája, mikor megtudja, hogy a szelfizők igazából nem is élik meg az eseményeket nagyon ott van :-) A többiek meg vitathatatlanul parádésak valóban! Ha hatlövetűt fognának a fejemhez se tudnám eldönteni, Radcliffe vagy Buscemi játéka jobb-e!

walaki - 2021. 08. 05. 19:40

4. rész
Sajnos igazam lett. Bár még vannak elvétve poénok, a készítők annyira öltettelenek már, hogy az igénytelen alpári humorhoz nyúltak, hogy kitöltsék azt a nyúlfarknyi időt, ami egy részre jut.

SPOILER
Alapvetően tűrhető rész lett volna, Benny szála szvsz ha gyengécske is volt, de legalább ült. Viszont a meglévő kevéske pozitívumot is Rev bőrrucis “fellépése” teljesen tönkretette. Egyrészről rettenetesen erőltetett (az előző jelenetben ördögöt hallucinálva elrohant, akkor meg minek és miért is jött volna vissza egyáltatán?), másrészről semennyire sem volt vicces, csak szánalmas. És azt ki nem látta előre, hogy a teszetosza férjet megkopasztják pókeren? Komolyan azt hitték az írók, hogy ezen bárki is nevetni fog?

Nem gondoltam volna, hogy ide alacsonyodnak, eddig kifejezetten színvonalas poénok voltak, még akkor is, amikor szarról volt szó az előző évadban. Igazán kár. Még egy rész esélyt adok neki, de ha ez a színvonal marad, akkor fájó szívvel meg fogok válni ettől a sorozattól.

e-batta - 2021. 08. 05. 22:37

Akkor én az ellentábort erősítem, mert szerintem ez a rész mindent vitt. Ezekiel meg egyenesen parádés volt, egyrészt a fellépése, ami istenkirályra sikerült (nem néztem volna ki Daniel Radcliffe-ből ezt a drag queen alakítást), másrészt amikor legtitkosabb vágyálmát árulja el Prudence-nek, és dudásat játszik a mellein, konkrétan sírtam a röhögéstől.
Amúgy nem értem, hogy miért kell logikát keresni a Miracle Workers epizódjaiban? A történésekben? A szereplők cselekedeteiben? Pont az agyament és elszállt ötletek a lényeg!

walaki - 2021. 08. 06. 15:55

@e-batta: a színészek alakítására egy fikarcnyi panaszom sincs!
A “miért kell logikát keresni” kérdésre a válasz: nem kell, de ha eddig volt, most meg nincs, akkor azt veszteségnek élni meg a néző. Igaz, rettentesen nyakatekert volt a logika, de legalább volt, és eddig a világán belül végig konzekvens maradt, most meg nem.

Kissur - 2021. 08. 06. 18:23

“És azt ki nem látta előre, hogy a teszetosza férjet megkopasztják pókeren? Komolyan azt hitték az írók, hogy ezen bárki is nevetni fog?”
Én pl nevettem a 12 Ász poénon.

JKJ - 2021. 08. 07. 10:36

Erősítem a pozitív élményesek táborát! A rész csúcspontja volt Ezekiel tánca. Nem csak azért, mert zseniálisan volt kivitelezve, hanem megalapozta a karakter fejlődésének a lehetőségét. Mert eddig a karakter nem tudott elmozdulni a saját világképétől. Talán most elindul a jobb irányba. Nagy szükség lenne rá.

A pókeres szál gyakorlatilag töltelék volt csak. Benny és a fejvadász is sokat fejlődött a részben. Jobban belegondolva Pru is új oldalát mutatta meg.

Jó lesz az évad, csak kellett kis idő, míg elindult!

JKJ - 2021. 08. 11. 15:11

Basszus de hullámzik a minőség! Az ötödik rész volt talán az eddigi leggyengébb szerintem. Gyakorlatilag semmi emlékezetes nem volt benne. Csupa-csupa megfáradt poén.

walaki - 2021. 08. 11. 23:02

@JKJ: sajnos egyet kell értsek veled, tényleg harmatgyenge volt. :-(

walaki - 2021. 08. 18. 17:25

6. rész
Sajnos szintén gyenge. Félreértés ne essék, egyáltalán nem rossz, teljesen nézhető kategória, de annak a sziporkázó humornak, ami az előző évadokat jellemezte, nyoma sincs. Alapozásnak egyéként nem volt rossz a rész, a folytatás jobb lehet (és remélem jobb is lesz), mint az utolsó két-három rész.

SPOILER
Volt egy cuppanós meglepetés, amit nem hittem, hogy meg mernek lépni (mármint nem az írók, hanem a szereplők). Ez tényleg miracle :-)

e-batta - 2021. 08. 19. 11:39

Az 5.-6. rész tényleg meg sem közelíti az előző részek dinamikáját, mintha az írók kezdenének fáradni. Remélem, hogy nem lőtték el minden puskaporukat. Annyi jó lehetőséget hagytak veszendőbe menni :(

Kissur - 2021. 08. 20. 21:43

3×06
Amennyire jó volt az eleje, annyira leült ez a két rész. Steve Buscemi viszi a hátán már csak ezt az évadot nálam. De még mindig jobban nézeti magát, mint a 2.évad.

JKJ - 2021. 08. 25. 09:21

A hetedik rész nagyon jól működött szerintem.

walaki - 2021. 08. 25. 21:06

7. rész
@JKJ: Szerintem is. Semmi extra, töltelékrész pár aranyos poénnal, de mégis nekem is bejött, szívesen néztem. Buscemi nagyon hozza a karaktert, látszik, hogy rettenetesen élvezi a szerepét!

SPOILER
Amikor azt hiszed, hogy a lerántott lepedő alatt egy vasútmakett lesz, de nem, egy bevásárlóközpont… :-)
No meg ahogy elküldik az indiánok a beavatási szertartásra, na azon jót nevettem :-D

e-batta - 2021. 09. 04. 17:27

A 3×08 alatt megint tudtam önfeledten nevetni, végre ismét a régi fényében ragyog a sorozat.
Ezekiel büntető-szobabiciklijén hangosan röhögtem, és amikor a végén bevágják, hogyan rakta össze miközben hangosan méltatlankodik a használati útmutató apró betűire, az volt a rész megkoronázása! :D

walaki - 2021. 09. 08. 17:52

8. rész
Bizony, remek egy rész volt, méltó a Miracle Workers névhez! Nagyon jó poénokkal volt tele! Pontosan ilyesmire számítottam, amikor a 6. rész kapcsán azt írtam, alapoznak. Sőt, bőven felülmúlták a várakozásomat!

SPOILER
Nekem a kedvencem az volt, amikor azon agyalt Rev, hogy vajon isten bünteti-e, és jöttek a jelek :-) De a szobabicikli összeszerelés se volt semmi!

Hét idézete:
I know you’ve been putting the long hours with the bible study lessons. I mean, I can hear her screaming “Oh God, oh God!”
:-D :-D :-D

JKJ - 2021. 09. 15. 17:25

Összességében csak közepes lett az évad. Egyszer fent. egyszer lent volt a minőség. Nekem alapvetően tetszett, de a vágán a minőség pont lent volt. Így kicsit lapos lett a finálé.

Komikaze - 2021. 09. 29. 08:24

Számomra a leggyengébb évad, volt pár jó pillanata, a végére már csak a lezárás miatt tartottam ki, de az sem sikerült fényesen.

Mate4182 - 2021. 10. 17. 08:58

Szamomra eddig a legjobb evad volt, de ebben kozrejatszik 3 szempont is:

– baratnommel daraltuk
– egyben neztuk magyarul
– a vadnyugati vibe nalam alapbol bejovos

Az egyetlen bajom ezzel a musorral az hogy tulsagosan megszeretem a karaktereket meg a sztorit az evadot vegere.
Most pl szabalyosan olyan erzes mintha vmi kedvencemet kaszaltak volna el, csak mert nem fog folytatodni az Oregon trail.

Persze magamat se akarom becsapni, voltak azert kinos gagyi poenok is, de szerencsere sokkal tobb volt a jo resz.

freel - 2022. 01. 25. 22:15

A harmadik évaddal kezdtem, voltak hullámvölgyek, de kellemesen szórakoztatott. A bugyuta retrós főcímen egyszerűen muszáj volt mindig vigyorognom :D

Az első évaddal folytattam, furcsa volt hirtelen, de oké.

A második évad már a felütésével megvett. Nem tudtam, högy középkori lesz – imádom. Nekem ez jön be leginkább.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz