login |

Pilot: SurrealEstate

2021. 07. 21. 15:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

– I don’t believe in ghosts.
– Neither do I.
– I just work with them.

Amikor a pilotod Az ördögűző nyúlásával indít, vagyis hommage-ával, gondolom, akkor mit várhatsz? És amúgy is ki a célcsoport, mert ha tisztelgés lenne, akkor nem a fiatal nézők fogják felismerni. A Syfy horrorsorozatot hozott a minap Tim Rozon főszereplésével, és… hát…

A történet, nos egy olyan ingatlanügynökség körül bonyolódik, akik minden házat el tudnak adni. Mármint a szellemek vagy más természetfelettivel megszálltakat is, hiszen megoldják az ügyet Dean és Sam nélkül, így visszanyeri értékét az ingatlan, és nagyobb a részesedésük az eladásból.

Nem viccelek, tényleg ez a sztori, iszonyat sokat lovagolnak a jogi meg hasonló részén az ingatlaneladásnak, mintha akkora ász lenne ez a körítés. Mindenki döntse el magának, hogy neki pont ez az extra jó-e, engem egyáltalán nem győzött meg. Mindezt a szokásos újonc a csapatban oldalról ismerhetjük meg, minden karakter neki magyarázza az alapokat. Vannak fordulatok, de… iszonyat unalmas az egész.

Konkrétabban úgy képzeljétek el, mintha, hogy is mondjam, a Bones nyomozós sorozatot kapnánk, de persze a szerethető karakterek nélkül, és természetfelettivel. Tudom, nem a legjobb hasonlítás, biztos van az Evil vagy hasonló, ami közelebb lenne, de itt még csak nem is próbáltak komolyabban megijeszteni, legalábbis egy jelenetet kivéve.

Jelen vannak benne a horror panelek, de valahogy nem működnek. Teljesen meglepett, mennyire nem hatott rám az ijesztős rész. Ehelyett tényleg a f*szom ingatlanos dumák meg hasonlók jártak a fejemben végig. Na meg az, hogy milyen idővonal keveredések vannak már itt vágásban, az egyik esti jelenetből átvágnak másnap reggelre, és vissza, de végig úgy megy a sztori, mintha azok szinte egyszerre játszódnának. Mármint nem ténylegesen, de olyan érzés a vágás és rendezés.

Ha valaki azt mondja, hogy az ilyen sorozatok nem csak helykitöltésnek születnek, azt egyszerűen nem fogom elhinni. Még a készítőkről sem, biztos volt 100 ötletük és a legkevésbé kedvelt félmondatra csapott le a Syfy, mert látták, hogy ezt olcsón meg lehet csinálni, és kicsit máshogy nyúl a természetfeletti elűzéséhez, mint a többség, a sorozat atyja meg rángatta kicsit a vállát, de hát a lakáshitelt fizetni kell.

Nyilván nem ilyen egyszerű, de a sorozatban semmi, de semmi törekvést nem látok valami jóra. Kifutják a bevált paneleket, mindent mechanikusan összetesznek, aztán lesz valami. Ez esetben egy olcsó gagyi, legalábbis le sem tagadhatná a SurrealEstate, hogy Syfy Kanada, hol minden B-darabjuk készül. Nem a trükkök vagy ilyesmi az igazából a baj, hanem hogy nincs benne semmi kedvelhető. Egy Private Eyes sem versenyez még egy Mentalistával sem, de pár karakter miatt el lehet nézni. Itt meg felcsapták a klisé könyvet, aztán nem tettek hozzá semmit, csak rengeteg nézőnek magyarázást.

– One last thing. Don’t rule out the rational explanation. Ever.
– Rule it out? I’m praying for it.

Egy ember sötét gondolatait nem úgy kell a tudtunkra hozni, hogy valaki azt mondja róla, hogy “sötét gondolatai vannak”. Egy kritika nem az, hogy más ideírja, hogy human szerint 3/10, mindegy, nézhetetlen, kerülendő.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 07. 21. 16:06

arra jöttem rá, hogy határtalanul unom ezt a stílust, pedig érdekelt alapból a sorozat, vártam valami funt. de ez még a démonűzősök közül is dögunalom volt. újonc, profi főnök múlttal szakterületekhez értő csapattagok, és ami a legrosszabb: racionális magyarázat keresés, plusz természetfeletti egyben. 3/10
a 2. rész elejet még megnéztem, de ennyi.

Florabell - 2021. 07. 21. 19:22

Ez tényleg nagyon gagyi lett. A horror komponens nem működik,de érdekfeszítő magyarázat sincs a problémák megoldásánál csak légből kapottan elintézik a titkos fegyverrel. A karakterek pedig nullák, semmit nem tudunk meg róluk, vagy amit igen az is zavaros pl.férfi főszereplő múltja. A mellékszereplők meg kifejezetten idegesítettek is szóval erről ennyit.

Cyberdog - 2021. 07. 26. 22:42

“…Amikor a pilotod Az ördögűző nyúlásával indít, vagyis hommage-ával, gondolom, akkor mit várhatsz?…”

Na… akkor nem csak nekem tűnt fel. :))
Én ezt írtam egy sorozatos fórumon.

“…Már az elején egy jelenetet láthatunk az Ördögűzőből…”

Csak, hogy az Ördögűző zseniális. Ez meg messze nem az. :)

Cyberdog - 2021. 07. 26. 22:45

Ja és mellesleg a történet sem új. Korea már behúzta a átkozott házak ingatlanügynöke témát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz