login |

The Flash: vége a 7. évadnak

2021. 07. 21. 21:35 - Írta: Necridus

23 hozzászólás | kategória: 2020/21 finálék, kritika,

Jó nagyot sóhajtottam, ahogy véget ért a The Flash 7. évadjának fináléepizódja, hiszen tartalmazott iszonyat jó jeleneteket, és közben mégis sikerült nem egyszer félresiklania, ami miatt az összkép nem lett túl fényes. Az pozitív, ha ilyen módon remekül felidézte az egész évadot? Pontosan ilyen hullámzó volt az egész szezon.

Az egyik pillanatban a nézők a falat kaparhatták a sokadszorra elkövetett, ostoba írói megoldások miatt (a harmadik epizódot követő kiakadásomat is érdemes átolvasni), viszont olyan esetek is voltak, amik kifejezetten jól berántották a nézőket és szórakoztatta őket. Visszatekintve nagyjából az évad fele hozta a gyengébb, kevésbé élvezhető énjét, a maradék pedig, ha nem is volt fantasztikus (egyébként volt olyan rész is!), de átlagosra sikeredett, és abszolút nem negatív értelemben.

A minőséget tekintve fele-fele arányra feloszlott szezont milyennek értékeljük? Ha azt nézem, hogy az előző három évad még rosszabb volt, akkor pozitív csalódás , azonban mind érezzük, hogy ez nem hangzik annyira jól, a sorozat még mindig nem tudott tanulni minden hibájából. Azt nem mondom, hogy szerintem már soha nem is fog, hiszen láttunk példát arra, ahogy egy megfáradt Arrowverse-széria képes volt újjászületni. Kétszer is!

Az S7-ben megvolt ehhez a potenciál, mitöbb, a második nagy gonosz szála kimondottan biztató volt, javarészt az írás is kimagasló volt az eddigiekhez képest, már-már a régi nagy sztorikhoz hasonlíthatóvá vált. Csak aztán megint visszaestek ahhoz a stílushoz, amivel tömegével kergethetik el maguk mellől a nézőket.

Térjünk rá spoileresen a konkrétumokra a tovább mögött!

Ahogy az a hatodik évadból megmaradt részek kibeszélőjénél írtam, dühítő volt, ahogy a gonoszt megkérték, hogy legyen szíves nem gonoszkodni, mire az rájött, hogy nem is gonosz, ezért befejezte ördögi tervének kivitelezését. Azt gondoltam, ezzel egyszer fogunk találkozni, erre bedobták még vagy három heti esetnél egymás után(!), majd a szezon első felének nagy gonoszát is így “győzték le”.

Borzasztó volt látni, ahogy elkezdték igényesen felépíteni az Erők történetét, bemutatták szépen sorban mindet, elmélyítették karaktereiket, majd a cseppet sem meglepő módon mindenki ellen forduló Speed Force Nora (aki egyből elment hajat festetni, kilakkozta a körmét és fekete cuccokat kezdett el hordani, hogy megmutassa, ő gonosz!) elleni legnagyobb fegyverünk az volt, hogy szépen beszéltünk vele.

Nora mellett egyébként nem tudok elmenni szó nélkül, mennyire jól megcsinálták az ő villámait. Persze nem fogják megreformálni a többiekét ilyenre, de sokkal látványosabb effekteket kapott. Na meg amellett se lehet elmenni szó nélkül, hogy ő nem Nora. Istenem, de tudtam volna Iris-szal üvölteni, amikor a lakásukba engedte a Speed Force-ot úgy, hogy az Nora képét vette fel, Iris pedig végig úgy kezelte, mintha az anyósa lenne kicsit sem törődve azzal, hogy a férje egyébként a halott édesanyja arcát kell hogy nézze nap mint nap.

A lelkizős lebeszéléseken kívül egyébként meglepőmódon elmaradtak idén a nagy drámázások (szerencsére), a “We Are The Flash” és a nyáladzás a még mindig kémiátlan főszereplőpáros közt. Helyette a sorozat drámai részét inkább a mellékkarakterek kapták. Az egyik legjobb epizódja volt az évadnak például az, amiben Frost-ot bíróság elé állították, Caitlin viszont nem akarta elveszteni nővérét és kétségbeesetten kiabált vele, de Frost végül börtönbe vonult, hogy vezekeljen (aztán basszus, két rész után visszajött, és mintha mi sem történt volna, azóta is jelen van?!).

Mellette Allegra kapott lelkisebb sztorit, hiszen ismét visszatért Esperanza, az unokatestvére, és rákényszerítették a megváltás szálát a gonoszra, miközben Allegra görcsösen szerette volna visszakapni unokatestvérét. Nála sajnos még mindig azt próbálják az írók elérni, hogy elfogadjuk, mekkora szíve van, eközben folyamatosan hisztis tini képében ábrázolják. Mellette a másik új állandónk Chester, aki nagyon irritáló volt korábban, most azonban ez fokozatosan csökkent, így mostanra már abszolút semleges figura. Még mindig Cisco olcsó másolata, de legalább nem elviselhetetlen.

Régiek közül még nem említettem Joe-t, akivel idén még kevésbé tudtak mit kezdeni, ezért megkapta maga mellé az elsőre tipikusan ellenszenves felettest, akiről kiderült később, hogy mélyen érző, sérelmekkel teli karakter, s egy újabb mélyponton Joe vele tartott, hogy átsegítse rajta.

Basszus, akkora sablonkarakter sablonsztorival, hogy egy másodpercig sem akartam kötődni a karakterhez, erre az évad végén behúztak egy olyan csavart, hogy ő valójában meta és bárkinek a képességeit le tudja másolni? Azért ez ütött! Kár, hogy ennyire semmilyen figuraként érkezett – most meg rájött, hogy a meták nem is rosszak, ezért felmondott és távozott a sorozatból.

Cecile és Catilin pedig szokásosan remekelnek, bár utóbbi valahogy Frost mellett nem mindig érződik kellően kihasználtnak. Előbbi pedig eszméletlenül zavart régen, most viszont sokkal szerethetőbb, és még az új képességei is érdekesek, csak még mindig olyan lassan halad a sztorija, hogy mire kezdenek vele megint valamit, elfelejtem, mi történt vele előtte. Ez volt az idei Cecile-re koncentráló epizódban is.

Átlagosan tehát már kevésbé zavaró mindenki, úgyhogy végre kezd egy olyan Team Flash kialakulni, amely tagjaival nincs akkora probléma, mint eddig. Ez főleg azért fontos most, mert két nagy név távozott a sorozatból. Tom Cavanagh már most ritkán jelent meg, mint Wells, Carlos Valdes pedig a sok évi leépitést követően most már elhagyta a sorozatot, ezért Cisco is távozott a csapatból később. Még az évadzáróra persze mind a kettő visszatért. Előbbi egyébként szórakoztató búcsúepizódot kapott, utóbbi nevetségeset.

Kettejük távozása mellett azért is tartottam fontosnak a jelenlegi csapat felmérését, mert az utolsó néhány epizódra visszatért Jessica Parker Kennedy, mint Nora West-Allen (XS) és hozta magával testévérét, a Jorden Fisher által alakított Bart Allen-t (Impulse). Ketten együtt szinte elsöpörtek mindenkit az útból és magukra vonták a figyelmet, ami teljesen indokolt volt, hiszen bennük bőven van potenciál.

Főleg Bartban. Sokáig azt gondoltam, egyedül Catilin és Frost lesznek azok, akiket igazán lehet szeretni ebben a sorozatban jelenleg, erre Fisher olyan fantasztikusan keltette életre Bart Allen karakterét, hogy a mindössze két epizód és fél percnyi szerepe alatt sokkal jobban megkedveltem, mint néhány több évig állandó karaktert. Hatalmas hiba lenne a folytatásban nem számolni vele!

A 150. epizód ha nem is volt olyan nosztalgiázós, mint a századik, nálam sokkal jobban ütött, és ennek Bart az oka. Barryéhez nagyon hasonlítóan részletes sztorit kapott (igényesen kidolgozva) és annyira ügyes színész kelti életre, hogy élvezet volt nézni az eredettörténetét a karakternek. Nem is bánnám, ha Grant Gustin esetleg idő előtt távozna és Bart válna a központi figurává.

Az ő nemezise Godspeed, akit már régóta emlegettek, többször fel is bukkant, de csak most vált főellenséggé. Ez volt az a szál, ami nem egy tipikus, semmiből érkező félévados gonoszt akart bemutatni, hanem évek óta építették, amivel sikerült felcsigázni. Olyan volt, mint az újság szerepe anno. Itt is szépen csepegtették éveken keresztül, majd egyszer megérkezett, amikorra már kellően felkeltették az érdeklődésünket.

És még csak nem is volt rossz az, amit magával hozott! Egy egészen újszerű szálat kapott, nem ismétlődött meg megint a gonosz speedsterek esete, ugyanakkor talán túl gyorsan is ért véget. Ez volt az simán az egyik legjobb sztori az elmúlt években, de alig tartott a tényleges Godspeed War pár epizód erejéig.

Az évadzáróban Cisco mellett visszatért a megjavult Speed Force Nora (+ Jay Garrick is itt volt a két speedster gyerek mellett, illetve megkeresték Keiynan Lonsdale-t, hogy Wally West is benne legyen a nagy Flash Family jelenetben, de sajnos nem ért rá), aki még Irisnak is sebességet adva harcolt a Flash családdal a Godspeedek ellen, ezzel a nézők jó nagy részének valami veszettül jó jelenetsort adott. Zseniális volt, ahogy a rengeteg Godspeed klón ellen összefogott a sok speedster és mindegyik a maga módján gyűrte le őket.

Erre megint visszatért az összes korábbi hibájuk! Nem hiszem el, hogy Star Wars-filmeket megidézve, de még egyszer szükség volt Reverse-Flash-re (természetesen Cavanagh alakította), megint bele kellett erőltetni a szokásos “még visszatérek” idegeskedését (ezúttal Barry végre gyorsabb lett és felülkerekedett régi ellenségén, de mind tudjuk, hogy nem most találkoztak utoljára). Emellett pedig előjött a korábban hanyagolt giccsparádé.

Annyira random volt, ahogy Barry kitalálta, hogy Iris-szal meg kell újítaniuk az esküjüket, majd összegyűltek a házban és Cisco újra összeadta őket, Bart énekelt nekik (Fisher rettentően tehetséges énekes, de nevetséges volt ez a jelenet, abszolút nem illett ide), majd a pár csókjával zárult az évad. Egyáltalán nem volt erre (sem) szükség, mitöbb, csak rontott az utolsó epizód színvonalán. Helyette jöhettek volna cliffhangerek, merthogy most egyet sem kaptunk.

Nem a hetedik lett a legjobb szezon. De volt már rosszabb is. Szeretett volna tanulni a hibáiból, s sikerült is alkalmanként, de még mindig vannak olyan motívumok, amiket nem ismernek fel az írók, hogy nincs rájuk évente többszöri megismétléssel szükségünk. A még idén érkező nyolcadik (és egyben utolsó?, ki tudja) szezonban meglátjuk, hogy ráeszmélnek-e, hogy elindultak egy jó úton, csak még mindig nem sikerült újra igazán élvezetessé változtatni a sorozatot.

23 hozzászólás Ne habozz!

Jesustomer - 2021. 07. 21. 22:30

Ez volt a legpocsékabb évad a véleményem szerint, pedig a tavalyi is borzasztó volt.
Nem tudom miért nézem, imádom Grantet de kvázi senkit se tudok rajta kívül elviselni.
Jó lenne ha befejeznék végre vagy csináljanak Barttal sorozatot. Akkor biztos nem nézném.

Mate4182 - 2021. 07. 21. 22:56

Klassz iras volt, reszletes, korulfogo, tokeletes visszaigazolas hogy nekem boven eleg a Te kritikaidat elolvasnom :D

Hat, ha nem kaszaltam volna anno, ettol a finaletol tuti megtennem.
Megneztem a belinkelt YouTube videot a vegso fightrol de vallalhatatlannak tartom.
Ha csak minimalis dontesjoggal biro fonok lennek a kukaba dobatnek mindent ami ezzel a jelenetsorral kapcsolatos. A scriptet, az addig elkeszult melokat. Mindent. Sot szerintem ra kene gyujtanom 3szor hogy ne rugjam ki a felelosoket :D

Mondjuk lehet hogy a 32 evemmel kicsit megkesve (kb 25 evvel) probalok erteket talalni valamiben ami nem az en korosztalyomnak/vilagomnak keszult

korum - 2021. 07. 22. 09:07

Már egy ideje nem nézem, de most kiváncsi lettem, kik ezek a spermiumok a képen…

Gergely Illés - 2021. 07. 22. 10:05

Mindent elmond erről az évadról az utolsó villám(fény)kard össze csapás. Amikor nincs más ötleted akkor nyúlsz a SW-hez XD de annak is adnék egy tockos aki erre rábólintott…

Zoli - 2021. 07. 22. 13:59

Évad közepes erről ennyit is!

De amit nem értek a Dc/warner miért nem ől bele kicsit több pénzt 7. évad könyörgőm és a kinézet cgi kb SEMMIT nem fejlődött a pilot óta .Totál ciki az egész.Én megküzdők minden évaddal (mégiscsak FLASH a kedvenc hőseim egyike) még a legrosszabbal is de ez nem a story és egyéb gagyiságai miatt gyötört meg hanem konkrétan az extra ciki kinézete miatt.Szégyeltem magam sok esetben helyettük is…

winnie - 2021. 07. 22. 14:58

a költségvetés adott, abból másra is költeni kell, díszlettől színészeken át forgatási engedélyekig és zenéig, és bár nyilván CGI-ra ezekhez képest jóval keesebb pénz jut (főleg, hogy azzal eleve spórolnak, és a nagyja arra megy el, hogy zöld háttérrel tudjanak forgatni, azaz észre nem vehető dolgokra), az effektek milyensége általában szerintem nem anyagi kérdés, hanem idő kérdése. egy szintig fel lehet ugyan turbózni pénzzel az időt, de országos tempóban, azaz ott, ahol 8 naponta írnak meg, forgatnak le egy részt (a vágás és egyéb utómunka persze már 2-3-szor hosszabb, de azokat több csapat csinálja)), egyszerűen nincs meg az a luxus, mint kábeles és streaming sorozatoknál, hogy a szezon forgatása után (vagy közben) elkezdjenek dolgozni nyugodtan az effekteken. itt minden (írás, forgatás, utómunka – míg írják a 7×09-et, forgatják a 7×07-et és vágják a 7×05-öt) egyszerre zajlik úgy, hogy tudják, hogy pár hét múlva adásba kell kerülni. kábelen és streamingen az egyes munkafolyamatok egymás után zajlanak, előbb az írás, ha kész minden, a forgatás, ha kész minden, az utómunka. persze itt is rácsúszhat az utómunka a forgatásra, de nem sietségből/kényszerből, hanem azért, mert mondjuk előre akarnak dolgozni

Yooha - 2021. 07. 22. 19:37

Nézem a képeket, mondom “ezek honnan vannak?” Én azt hittem a Forces of Nature “legyőzésével” véget ért az évad, de ezek szerint nem. :)

Necridus - 2021. 07. 22. 19:56

Én egyébként idén a CGI-t nem szidnám annyira. Főleg azután, amit a 100. epizódban láttunk.

Itt megint azt érzem – de nyugodtan javítson ki bárki -, hogy a nemtetsző történet miatti düh(/gyűlölet?) kihat minden másra is. A CGI szerintem az utolsó részben teljesen rendben volt, főleg azért, mert azzal tisztában kell lenni, hogy ez egy országos csatorna (fentebb winnie leírta, miért számít). Illetve azzal is, hogy ez egy kis csatorna (jó, persze, ott a Superman & Lois, ami megmutatta, hogy ezt hogy kell, de talán az első a csatornán, amit nem fikáz mindenki a CGI miatt). Én az Arrowverse sorozatoknál simán elfogadom az elejétől kezdve, hogy ez nem lesz moziszinten megalkotva, de kössön le, és már nézős.

Ráadásul nekem a CGI amíg nem nevetséges (és ez nem volt az), addig abszolút sokadlagos szokott lenni. Nem hiszem, hogy ha már egy kicsit is látszik a greenscreen vagy a villámlás nem elég szépen van megcsinálva, akkor azért már egy szánalmasan rossz sorozatnak kell elkönyvelni. Ugyanúgy, ahogy egy szál valahol nem tetszik, az egyik színész irritál, mert ha ez így lenne, gyakorlatilag nem néznénk sorozatot.

Necridus - 2021. 07. 22. 19:59

Mate4182:

Vállalhatatlan? Mármint nem kötekedni szeretnék, de szerintem ez pont tök kreatív és fun volt. Végre nem szaladgáltak és pofozták egymást, hanem bedobtak mindenféle, eddig sosem látott fegyvert.

Vagy CGI miatt mondod? Akkor az előző kommentem vonatkozik erre:)

szotyi - 2021. 07. 23. 20:16

a 11. rész után elfogyott midenem ami volt :) . Nagyon sokat tett a sorozat azért hogy kukázzam.
Úgy voltam vele hogy meg fogom nézni az évad hátralevő részeit és akkor ágyő.
De elolvastam a kritikát és lehet megelégszek vele.
Részemről ennyi, pedig milyen fasza volt az első 2 évad.
Amúgy nem tudom hogy ez volt-e a legrosszabb évad, de itt sokaltam be az biztos.

Arnold - 2021. 07. 24. 09:33

Sziasztok! Szeretném kérdezni hogy, a Flash a villám 4-dik évadtól magyar nyelvű szinkronos van, vagy csak feliratos?

torjack - 2021. 07. 27. 18:48

Hű…hát ez valami tömény borzalom lett, az egész évad. Konstans lejtmenet.

Talán az egyetlen szál, amit tudtam értékelni az évadban az Joe meg a nyomozó nőci szála volt, a többi nagyjából kuka.

Még a Mirror Master szál lezárását szemforgatósan kicsit, de lenyeltem, oké.

A különböző erők megjelenése már fejvakarósra és uncsira sikeredett, sima középszer.

De aztán jött a fekete leves. A szezonok óta belengetett szupergonosz, Godspeed. Atyagatya.

Szóval van a jövőben egy gonosz idióta (gonosz mert gonosz és kész), aki gyors akar lenni, meg is oldja, de a mesterséges sebességerő nem oké, neki az igazi kell. Mert még gyorsabb akar lenni azért, hogy…hát az nem derült ki.

Visszajön a múltba egy csomó klónnal, mert…mert csak.

Először a klónok csak hőseinket szivatják, de utána elkezdik egymást is, mert hát Civil War…meg mert csak.

Az eredeti verzió meg amnéziás lesz, mert mittudomén.

De nem baj, beletúrunk a fejébe, hátha eszébe jut, hogy ő az évad főgonosza, aztán így, hogy már csak 2 rész van hátra, főgonoszkodik egyet, mert hát az a dolga. Van itt őrült szemforgatás, tébolyos kacaj, minden ami kell.

Gyorsan magába szívja a gonosz klónokat, hogy hőseinknek százat kelljen püfölni, csak azt az egy idiótát. De mert Flash továbbra sem képes senkit sem önerőből lenyomni, rángassuk elő Reverse Flash-t (legutóbb mikor láttuk épp szétszóródtak a részecskéi az égben vagy mi a szösz…) de legalább Tom Cavanagh benézett egy kicsit.

Ja, a végefelé a fénykardozás…azon legalább vigyorogtam egy jót, bár kétlem hogy ez volt az alkotói szándék.

Az egész gyenge volt, hiányzott Cavanagh (bármit is játsszon), Cisco távozása csak tovább rontott az egészen. Szegény Caitlin évek óta biodíszlet.

Humorforrásnak jó volt Ralph Dibny, de ugye közbe jött az a fránya tweet, meg a blm, metoo, woke és az egész cancel culture. Nyilván nem akarom védeni, tényleg sok baromságot hordott össze az évek alatt, más kérdés, hogy miért évek múlva szúr szemet…

Meg mintha Gustin is unná már, de hát nyilván csinálja az ember a melót, amíg van rá igény.

Mate4182 - 2021. 07. 31. 18:28

Lehet humoros meg kreativ meg fun, de a cgi tenyleg olyan mint valami kezdo youtuber elso probalkozasai amiket mar meg mar osztrani a nagyvilaggal.
Anno a Corridor Crew reagalt a legrosszabb tv-s CGI-ra ami Supergirl es pont annak apropojan mutattak 2. Meg 3. Evados trukkoket Flashbol amik jobban neztek ki mint itt a finaleban barmi.
En elhiszem hogy Grant egy epizodra juto fizujanak a negyede jut egy evadnyi cgi csapatmunkara, de ez akkoris vallalhatatlan hogy igy lemenjen tvben.

Es en special azt se fogadnam el hogy keves idejuk van. Ez nem a pandemia elotti South Park hogy 6 nap alatt keszuljenek el mindennel hogy naprakeszek lehessenek. Itt is van forgatasi idegesito az evnek, raadasul a megszervezese se lehet ordongosseg mivel a stab 99%a CW istallo…
Itt egyszeruen arrol van szo hogy felesleges megeroltetniuk magukat mert a nezettseg mar sosem lesz olyan mint regen, uj nezokrol mar evek ota lemondtak, aki meg mar 7 eve kitart a sztori, a cancel cuccok, a marhasagok, a kepregenyek teljes ignoralasa mellett, az meg a cgi miatt se fogja kaszalni soha (lasd sorozatjunkie kommentszekcio az elmult 3 evben :D)

Mate4182 - 2021. 07. 31. 18:29

Itt is van forgatasi ideje az evnek – akart lenni csak az iPad mar megint azt hiszi jobban tudja mit akarok…

raymundo794 - 2021. 07. 31. 21:06

Nagyon jó cikk.
Őszintén nekem szenvedés az összes rész, csak azt várom évek óta, hogy legyen már vége, de mindig jön a következő évad.

winnie - 2021. 07. 31. 21:22

pont azért jönnek az évadok, mert nézik a nézők. nem tudom, én maradok olyasmjnél, amit imádok. ami 2-3 közepes vagy csak korrekt rész hoz, az inkabb kuka, túl sok zseniális sorozat van ahhoz, hogy nem túl jóra pazarolja az ember az idejét,

Mate4182 - 2021. 07. 31. 23:37

Winnie – Tiszta sor hogy te jobban atlatod Ezeket a dolgokat, de a Flash nezettsege evrol evre csokken ezt te is tudod, en is tudom.
Es persze tuti jo az 1 millions nezo is (szerintem mondjuk nem) de azert a kezdeti szamokhoz kepest ez konkretan egy hosszu lejto (jelenlegi) legvege

De abban maximalisan egyetertunk hogy ami nem eleg jo, azt felesleges nezni mert tul sok a remekebbnel remekebb musor
(Ezert kukaztam mindent a CWrol Mostanra)

Sidoka - 2021. 08. 02. 19:57

Hát sajnos évadról évadra gyengébb kb az utóbbi 3 évben mindig beleuntam aztán egyben ledaráltam a végét most végeztem az évaddal.
Még az előzőnél is gyengébb lett pedig az se volt semmi.
Azt érzem hogy sorra hozzák be a nekem gyagyi karaktereket(Allegra, Chester most a végén Bart) a jókat pedig kivezetik(Cavanagh, Cisco). A régiek meg kezdenek elfáradni.
Arrownál szinte ugyanez volt sorra hozták ba a gyagibbnál gagyibb karaktereket az 5. Évad után megindult ott is itt is a lejtmenet minden téren(tudom hogy sinoff sorozat de azért ennyire nem kellene másolni :D )
Az ellenégek se jók előző évadba az a tükrös nő most ezek az erők, Godspeed viszont tényleg jól fel lett építve, de gyorsan vége lett. A Reverse Flash szotry érdekel kb már csak azért nézem hogy abból mit hoznak ki de az is gázos lesz így hogy Cavanagh lelépett. Kíváncsi leszek hogy oldják meg fog szerepelni de keveset? Vagy “újra” Matt Letscher fogja játszani?

terminadmin - 2021. 08. 07. 20:00

Es akkor ebbol a szennybol mar a 9. Evadot is berendeltek… nem hiszem el.

Necridus - 2021. 08. 07. 22:17

terminadmin:

Nem rendelték be a 9. évadot. A következő (a nyolcadik) érkezik most, arról nem tudni, lesz-e folytatása – egy Arrowverse sorozat sem kapott soha (eddig) többévados berendelést.
(btw Gustin sajtóinfók szerint hatalmas összeget kapna, de menne már, ahogy Patton is)

Shadowghost2438 - 2021. 08. 26. 21:55

Szerintem az eddigi leggyengébb évad volt, nekem valószínűleg itt ért véget a sorozat. Már egy ideje azt várom, mikor lesz vége, mert egyre gyengébb és kínosabb. Az előző évad is katyvasz volt, de legalább a gonosz győzelmével zárult, ami üdítő változás volt. Idén viszont annyira gyenge a sori, hogy három főgonosz és külön történetszál kellett, hogy kitöltse az évadot. Egyszerűen nincs benne már elég mondanivaló. A természeti erős rész amennyire grandiózusnak hangzik, annyira értelmezhetetlen wtf volt, semennyire nem tudott lekötni. A godspeed pedig elnagyolt és indokolatlan volt, pár résszel kifutott az egész. Sehonnan nem jött, és sehova nem tartott. Csak szükséges időtöltésnek tűnt. A karakterek is már kifulladtak, Caitlin felesleges és csak idegesítő, Cisco egyre hitványabb p*csa lett, a búcsú epizódja pedig súlytalan volt. Chester úgy ahogy elment, de ez a “yo tesó” stílus elég felesleges. De legalább alakult a karaktere az évad során. A fiatal Nora már korábban is irritáló volt, na de ez a Bart kiverte a biztosítékot. Ennél bicskanyitogatóbb karakter még nem volt, igazán kitőrlődhetne az idővonalról. Frost kék rúzsa továbbra is gagyi, de a bűnbánós epizódja legalább jó volt. Papa Joe hozta a szerethető figurát, szinte már csak egyedül az ő sorsa érdekel. Barry és Iris már nem sok újat hoznak. Korábban egy évad finálé jobban lekötött, epikusabb vagy emocionálisabb volt, de most azon kaptam magam, hogy fél szemmel a telefonom nézegettem.

szotyi - 2021. 09. 03. 20:26

https://www.youtube.com/watch?v=nrHqvUXyqJc&ab_channel=FriendlySpaceNinja
tökéletes elemzés, minden benne van amiért szar ez a szar :D

Shadow - 2022. 03. 04. 11:14

Ez a sorozat mar a kezdetektol csak arrol szolt,hogy egyfolytaba azt hallottam,hogy “Nem a Te hibád”.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz