login |

Last Man Standing: vége a 9. évadnak. És a sorozatnak is.

2021. 07. 22. 19:57 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2020/21 finálék, kritika,

– I know how much that truck meant to you.
– I’ve had that truck ten years. That’s longer than I’ve done improvement on this home.

Vannak komédiák melyek nagy fanfárokkal és a nézők egyre homályosuló pillantásai közepette köszönnek le 8-10 szezon után, miközben mindenki nyugtázza, hogy véget ért egy korszak – számomra utoljára a The Middle volt ilyen. És van az According To Jim-hez hasonló sorozatok, amik kapcsán sokaknak csak az “ez még mindig megy?” álrácsodálkozós közhely jut eszébe. Szerintem a rajongókat sem bántom meg azzal, hogy az itthon Apa csak egy van címmel ismert Tim Allen-sorozatot az utóbbiak közé sorolom.

Félreértés ne essék, semmi bajom az According To Jim-mel, és az LMS-t is néztem és szerettem egy ideig, de azért olykor elgondolkodik azon az ember, hogy mekkora különbség lehet két, egy évtizeden át futó sorozat között, hiszen míg az egyik nagy siker, és/vagy elismert, a másik lehet, hogy csak egy megtűrt darab, ami azért maradt életben, mert vakok között félszemű volt, és a gyengécske nézettségénél mindig akadt még gyengébb. (Tény, hogy amikor feltámadt az LMS, akkor egy ideig elég erős volt.)

Most nem gondolok bele, de lehet, hogy nincs olyan, általunk igazából nem nézett sorozat, amiről annyit írtunk volna, mint a Last Man Standing-ről, ahogy nézem a kritikákat, a 9 évad során csak egyszer maradt ki egy premier-, és egyszer egy finálékritika, egyébként minden szezon kapott két írást – ha lesz időm, elolvasom őket, hogy mit lehetett ilyen sokat érni egy viszonylag egyszerű és konkrét sztorival nem is rendelkező többkamerás szitkomról.

Főleg annak fényében, hogy a mostani, valóban sorozatzáró részről (mert ugye a 6. évad végén egyszer már kaszát kapott a sorozat) sem lehet sokat mondani. Mert igazából csak az elvárásokat hozta, de egy dekával sem többet, például a korábbi showrunneri szándék ellenére sem hozták vissza a sorozatban lecserélt szereplőket, illetve Kaitlyn Dever is csak tableten jelentkezett be, a legutolsó epizódban nem volt ott személyesen. De legalább kapott egy rövid “lezárást” a karaktere.

Ahogy maga a sorozat is kapott egyet, jó pár áthallásos szöveggel nosztalgiáztak a színészek – ezek voltak a rész fénypontjai, mert érezhetően szívből jöttek, ezzel lehetett jelezni valamennyire, hogy ez a sorozat zárása, mert egyébként nem nagyon van mit lezárni egy ilyen családi/munkahelyi szitkomon. Az nyilván jópofa ötlet volt, ahogy a truck révén húzták meg a párhuzamot, de amikor ellopták a kocsit, azt hittem, hogy csak valami poénról van szó, meg sem fordult a fejemben, hogy végig viszik az egészet.

– He talks like this.
– Buzz Lightyear with a cold?

Korrekt sorozat volt. És így az utolsó poszt azért megemlékeznék az általunk ritkán megénekelt Nancy Travis-ről, aki nagyon maga mögött hagyta azt, amit a 10 évvel ezelőtti pilotkritikámban írtam róla, és a sorozat szíve lett, szinte minden általam megnézett LMS-epizódban azt éreztem, hogy nélküle sehol nem lenne ez a komédia, nagyon és nagylelkű partnere volt Tim Allen-nek. Taps!

3 hozzászólás Ne habozz!

gumimaci - 2021. 07. 23. 09:05

Én mindig azt hittem, hogy ez a Házi barkács (Home improvement) folytatása vagy mi.

winnie - 2021. 07. 23. 09:26

nem. de az évad eleji kritikánkban írtuk is, hogy van crossover a két sorozat között, hiszen annak a főszereplője is megjelenik, ahogy az a képen látszik: https://www.sorozatjunkie.hu/2021/02/04/last-man-standing-kezdett-a-9-evad/

lalakov - 2021. 07. 24. 21:48

Én még tudnám tovább nézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz