login |

Pilot: Turner & Hooch

2021. 07. 22. 21:30 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Egy ifjúsági bűnügyi sorozat, ami elé az egész család leülhet? Hát persze, hogy a Disney+ hozza el. IP-ként az Egyik kopó, másik eb című jó öreg Tom Hanks-filmhez nyúlt a Burn Notice készítője, és nem mondhatnám, hogy tényleg sokat tett volna hozzá. Ellenben lehet mosolyogni, amikor mindent összenyálaz Hooch? (Is crazy:)

A történet röviden úgy foglalható össze, hogy a főhős rendőr éli békés, nem olyan régóta magányos életét. Épp új ügyet, egy tanúvédelmet kap a társával, amikor az apja halála után rá marad egy kutya, ami természetesen mindent felforgat. Az egész amúgy nagyon ifjúsági! Mármint tényleg fiatalokra céloz a problémákkal és megoldásokkal, amiket látunk, a “de vicces, hogy komikusan nyálas az akta, amit Hooch megrágott!!” és a többi.

Az első rész szokásos zsúfolt pilotos módon felvezeti, hogy miképp kerül hozzá a kutya, milyen nehezen tudnak együtt élni. Nyilán az eb minden bútort, párnát és rendet megszüntet gyorsan, amit a férfi nem annyira bír. Emellett pedig a tanúvédelmi oldalról még egy “teljes” nyomozás is van benne, ami azért elég nagyokat ugrik, amikor kiderül, hogy Hooch nagy segítség benne.

Az nem lepett meg, hogy mennyire gyerekes a sorozat, szerintem a “zsánerén” belül elmegy a cukisággal, még ha nem is fogom nézni. Ellenben azon felhúztam a szemem, mert már nem emlékeztem, hogy McG (Terminator 4, The Babysitter) rendezte a pilotot.

Nyilván a rendező stílusából semmit sem lehet felfedezni benne, érdekes, hogy milyen semmilyen, nulla terepen forgatott az egész. Amúgy nekem ez is volt vele az igazi bajom. Oké, gyerekes poénok, de az egészből süt a pár díszletes, greenscreenes olcsóság. Olyan… szappanoperás, de komolyan, rásütöm. Van benne akció, de egyik jelenet sem folyékony, látszanak a 3 másodpercek amiket összevágtak, mintha amatőr lenne. Nézzétek meg amikor elgáncsolja a főszereplőt a kutya 10 percnél. Vagy ahogy a színészek reagálnak dolgokra, látványosan, kitartva, kacsintva, hogy mindenkinek legyen ideje felfogni, és “hát miért nem látja?” módon a tévére mutogatni.

Ellenben amit technikai részen morgok, az szerintem a 6-13 korosztályban “tök aranyooooos” és hasonlókat kaphat. Viszont őket meg nem hiszem, hogy a belengetett átívelő ügy annyira meg fogja mozgatni. Meg úgy az összes, kicsit sötétebb felhangot tartalamazó elem is inkább unalmas lehet számukra.

Egyszerűen édi az a kutya, csak sorozatként engem kicsit sem kapott el a Turner and Hooch. Igazából nem tudom pontozni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz