login |

Ted Lasso: kezdett a 2. évad

2021. 07. 23. 21:35 - Írta: human

84 hozzászólás | kategória: kritika,

Kétszer is megtalálható az a szikra, amiből az első tavaly minden más új komédiát lesöpört? Az ismertségi listán legalábbis az Apple TV+-tól a Ted Lasso tarolt, az Emmy-n 20 jelöléssel, de még a Jaws-on is, ahol egy régi veteránt szorongatott meg. Nyilván maga a zsáner valamiért továbbra sem sztár itthon, de akik nézik, azok legalább belekukkantottak abba, aminek megérkezett ma a folytatása.

A Ted Lasso maga volt az optimizmus, aminek hatásosságát lehet a tavalyi év járványa is felszorozta. Sötét időkben jó volt nézni embereket, akik szépen lassan megkedvelik egymást. A főhős idővel mindenkiből kihozta a jó embert, miközben a felesége elhagyta amúgy, szóval látszólag nem nem volt oka rá, hogy kitartson, elmerülhetett volna a sötétségben.

De ezt hogy lehet folytatni? Kicsit komoly a kérdés, hogy lecsökkentsem az elvárásokat, mert valójában nem lehet. Azt ami egy évadon át épült, hogy a végső részekre érjen be igazán, az egy patthelyzetet hoz a 2. évadra, nem? Lefektették az alap szálat tavaly, a csapatnak sikeresnek kell lenni majd idén, na de a karakterek konfliktusai szinte mind feloldódtak egymás irányába.

Igazából oda akarom kivezetni a fentebbi gondolatokat, hogy érthető módon nem szörnyen erős ez a kezdés, mert nem fért bele az, ami miatt megszerettük a sorozatot. Nyilván a folytatás számít majd igazán. Egyszerűen le kellett fektetniük az új problémákat, hiszen a “Ted vs. angliai vérmérséklet” már nem működött volna újra, erőltetettnek számítana. Ami helyette van? Hááát, ne ítéljük meg elsőre, de azért kicsit a bizalom felé kell hajlanom.

Nyilván rögtön szembe is megyek magammal? A klub tulajdonosának új története jogos, Roy jelenlegi sztorija is, a csapat körül minden is…, viszont amit Tednél felvezettek azt kicsit furcsának éreztem. Rendben, azt hiszi, hogy valaki az új családjába betört, de valahogy pont ez érződött a legerőltetettebbnek ebben a kezdésben. Nem mellesleg, ha már negatívumok, akkor néha kicsit sok volt a “Ted már csak ilyen” érzelmes pillanat is valahogy.

Semmiképp sem tántorítottak el, de hiába értem miért alakult így, azért hiányzott az a hangulat, ami már az első pár résznél elkapott anno. Viszont idén majd tuti ezerrel kapjuk az underdog sportfilm ívet is, és tippre most nem az lesz a vége, mint tavaly.

Remélem a Ted Lasso-ra nem sújt le az, hogy az Apple TV+ mintha nem lenne képes második évadokat jól összetenni egyelőre.

84 hozzászólás Ne habozz!

Rammsch31n - 2021. 07. 23. 21:52

Gyorsan megírásra került ez a kritika… :)

Szerintem kicsit túl sok az elvárása mindenkinek az első évad “fénye” miatt, köztük nekem is!

Innentől SPOILERes:

S bár való igaz, hogy nehéz mit mondani azon történet után, de szerintem most jön az a történet, hogy a mézédes überoptimista és pozitív felfogásából a sorozatnak kicsit átmegy reálisabb “ízűbe”…

Ted már az előző évad végén is marcangolta kicsit magát a válással kapcsolatban, mintahogy az elnökasszony is a kapcsolatával! Na most ez a marcangolás fullba lesz tolva asszem.

Hogy mit értek ezalatt:
-az új pszichológus nő alapjaiban rengeti meg Ted világfelfogását
-Roy “beszólása” a vacsi után az elnökasszonynak, Rebeccának (mindig elfelejtem a nevét :D) a párkapcsolatokról is szintén ilyen
-Nathan sem az a naív, bullyingolt segéd már… ő is nagyon komolyra váltott

De egyelőre ezeket a párhuzamokat csak náluk véltem felfdezeni: Higgins, Roy, Keeley, Coach Beard…. Náluk nem…

S még egy indok, ami a fentebbi soraimat alátámasztja:
Dani Rojas eddig a “Football is life!” filozófiával élt… majd hirtelen jött a “Football is death”!… és végül lett a kettő kombója a végállomás e tekintetben…

Szerintem valami ilyesmi fog lezajlani a többiekkel is, de kíváncsian várom, hogy hogyan! S azért olyan kellemes jeleneteket máskor is örömmel nézek, mint Coach Ted monológja a kutyákról!!! Ezért szeretem ezt a sorit!!

KennyPowers - 2021. 07. 24. 03:36

Imádtam az első évadot, bírom a főszereplőt, plusz focibuzi vagyok, főleg Premier League fan, szal nálam telitalálat. Persze tudom h nem ez adta a lényeget de ha pl. kosárlabda lenne foci helyett el se kezdem a sorit. Azt valóban nem lehet újra eladni h semmit nem tud a mester a foci szabályairól meg furcsák neki az angolok szokásai. De sztem még van potenciál bőven benne, lesznek majd új konfliktusok. Az nagyon zavar h nem egyben került fel, utálom ezt a heti 1 rész formátumot. Júliusban kezdik és októberben lesz vége, röhej, az utolsó résznél sztem már arra se emlékeznék h mi történt az évad első felében. Egy rövidke “previously on” számomra édeskevés, ha egyáltalán van. El sem kezdem most, majd ha vége akkor ledaralom egybe.

Donnie - 2021. 07. 24. 08:47

“Remélem a Ted Lasso-ra nem sújt le az, hogy az Apple TV+ mintha nem lenne képes második évadokat jól összetenni egyelőre.” – ezt az általánosítást nem tudom hova tenni. Eleve nem volt még olyan sok sorozatuknak 2. évada, de ha konkretizáljuk őket, akkor: Dickinson simán hozta az első évad minőségét, a For All Mankind pedig túl is szárnyalta. Trying második évad is remek lett.

Amit lehet esetleg visszaesésként értékelni az a Mythic Quest. Az általam nem nézettek közül pedig a Servant kapcsán lehetett olvasni felemás/elégedetlen véleményeket.

Shannen - 2021. 07. 24. 09:28

Teljesen egyetértek, jó volt ez a kezdés, de azért reméljük lesz ez még jobb is, bár tény, hogy sztori tekintetében nehéz lesz túlszárnyalni az első évadot, de a hangulat attól még simán lehet, hogy megmarad.
Tetszett az új felállás, úgyhogy abszolút bizakodó vagyok.

Diapolo - 2021. 07. 24. 11:16

“Remélem a Ted Lasso-ra nem sújt le az, hogy az Apple TV+ mintha nem lenne képes második évadokat jól összetenni egyelőre.”

Szerintem ez teljesen jogos kritika, az összes eddigi Apple-s második évad megvolt eddig, és a Trying kivételével mindegyik látványosan gyengébb volt. A Trying viszont zseniális. A Dickinson esetében talán nem volt ez annyira látványos, mert maga az első évad sem volt kiemelkedő, a második meg nagyjából ugyanaz a minőség. A For All Mankind szerintem a varázsát az első évadban elhasználta, a második baromi lassú volt, és sokszor eseménytelen az elsőhöz képest. A Servant egy más stílust vett elő, de inkább hasonlított ezúttal egy szétdarabolt filmre, ami azért volt baj, mert sokszor önmagukban a részek gyengék voltak, és csak a totál kép volt erős.

FP Jones - 2021. 07. 24. 12:55

az elsőtől se voltam elájulva. ez a Lasso nagyon cringe karakter

heidfeld - 2021. 07. 24. 13:56

Előző évad eleje nem igazán jött be, de utána zseniális, nagyon pozitív. 2 kezdése sokkal jobban bejött, mert pont a nehézségeken való átlendülés kérdéseit is boncolgatja elgondolkodtatóbb, és elég humoros pillanatokkal. 6-7 poén nagyot is ütött.
Határozottan tetszett.
Dickinson határozott csalódás volt. For All Mankind 2. évada tovább fejlődött – bár lassabb volt a tempó -, de egyik legjobb az évben, eddig.

szt82 - 2021. 07. 24. 16:53

Részemről ami megfogott, azt most tudtam megfogalmazni: úgy éreztem, ez a karakter Forrest Gump, csak komédiában, a dráma nélkül. Így most, hogy Ted karakterében a kezdésben megjelent a féltékenység (szakmai) szikrája, elvált ettől a Forrest-jellemtől. Ezért osztom az érzést, hogy ez a kezdés így kissé “fura” ízű lett.

Tom Vajner - 2021. 07. 24. 17:00

Szerintem a nyitó rész egy fajta megemlékezés is volt Maradonáról ami neken is csak a végén esett le amikor megszólalt a Live is life. A monológ az búcsúról elején, a halál feldolgozása, a football is life életelv. Szerintem semmivel se volt összességében rosszabb mint az első évad csak kicsit másabb.

Kissur - 2021. 07. 24. 18:44

Tom Vajner: Ez mind szép és jó ötlet, de szerintem ez a rész, és annak leforgatása már Maradona halála előtt megíródott.

Csak engem zavarnak az olyan dolgok, hogy valami nem reális a focival kapcsolatban? Pl egy játékost se ismertem fel az ellenfélből (tavaly sem), meg ez a döntetlen-széria is túl hihetetlen.

Kopasz - 2021. 07. 24. 19:01

Valaki esetleg tud valamit a szinkronról? Készül az első évadhoz? De

tonks - 2021. 07. 25. 20:47

Én most direkt örülök, hogy hetiben nézhetem, tetszettek a felvetett szálak, meg annyira jó hangulatúak az irodai megbeszélések, hogy komolyan eszembe jutott, de jó lenne velük dolgozni.

@Kissur mivel letojom a focit a valóságban is, tőlem buborékot is eregethetnek meccs közben.

Mersby - 2021. 07. 26. 16:08

@Kopasz : Szerintem apple-s cucc révén egyelőre szinkronról ne is álmodjunk.

Jó volt az első rész, nagyon komoly hogy ha poénról van szó akkor poénos ha dráma akkor drámai stb stb, és nem csak úgy ímmel-ámmal.

A foci szerintem idén egy kicsit háttérbe fog szorulni.

Llew - 2021. 07. 27. 21:13

Ted Lassonak kicsit gyenge volt, de Roy Kentnek óriási.

Desmond Wallace - 2021. 07. 28. 15:31

Nem volt túl jó ez a kezdés. Bízom benne, hogy a folytatás jobb lesz.

Enzo - 2021. 07. 30. 01:32

2×01

De még előtte az első évadról röviden, mert azt csak az elmúlt hónapokban dará….pótoltam be és nem írtam epizódkommenteket:
Tényleg jó cucc a sorozat, ezt kellett volna elkezdenem a The English Game helyett. Ted egy végtelen pozitív karakter, akit nem lehet nem imádni, és Keeleyt is nagyon kedveltem a szezon során. Focidrukker-szemmel azért volt jó pár olyan dolog, ami inkább egy megye1-es csapatra vallana és a Premier League világában nem történhetne meg, de az ilyenek nagylelkűen megbocsájthatóak a sorozatnak. (Az meg már tényleg csak a személyes csapatfetisizmusom és szőrszálhasogatásom, hogy bemutathattak volna több játékost nagyobb mértékben, és akkor nem csak a Jamie-RoyKent-Obisanya trió körül forgott volna minden.)
Ja és kifejezetten meglepett, hogy nem zárult happy enddel az első szezon.

Szóóóval, második évad kezdése:
Jó volt ez! Örvendetes, hogy a Champo-idénybe már jócskán menet közben kapcsolódunk be, 46 meccs sztoriját nehéz lenne belesűríteni egy évadba – gondolom majd a feljutás lesz a 2.évad végén. Muszáj volt felfrissíteni új szereplőkkel a kissé belterjes gárdát, de szerintem ez jól sikerült (/ folyamatban): legfontosabb új szereplő ugye az új sportpszichológus csaj, aki nem éli a bohókás légkört, viszont látszólag csodát tesz a játékosokkal -> meg is van a feszültségforrás. Látom, a csapatban is van új arc, ez a Jan nevű nyers holland, érdekes lesz ő is. Ja és kifejezetten örülök, hogy Roytól nem kellett elbúcsúzni, a kislányokat edzős jelenetét végigröhögtem, zseniális az egész :D Meg a szöveg is, amit Rebeccának lenyomott a duplarandi után…:’DD

#hétidézetei:
“-Man, I love the way y’all use that word over here. Back home, if a team was playing poorly, we don’t call ’em unlucky. What do we call ’em, Coach?
-New York Jets.” :D /Coach Beard/

“-Phoebe, how was the match today?
-Outstanding.
-Yeah?
-I got a red card for elbowing a girl in her neck.
-And I’m very proud.” :D /Phoebe&Roy/

“-Him and his owner, Nigel, used to come in here all the time, till he started shitting and pissing all over the place.
-Yeah. Nah, that’s pretty common with older dogs.
-No, I’m talking about Nigel.” :DD /Mae/ (kilométerekről látszott a poén, de így is ütött)

tonks - 2021. 07. 30. 21:45

2×02 alapján is úgy látom, hogy Roy Kent az idei király, minden jelenete tökéletes volt és ahogy megmutatták az évadnyitóban futólag megemlített visszavonulós bejelentését :DDD

JKJ - 2021. 07. 31. 20:40

A masodik resz ujra hozta a hangulatot! Jo lesz ez az evad is!

Mate4182 - 2021. 08. 01. 16:30

Nekem is kifejezetten bejon az uj evad igy 2 resz utan!
Az elso evadban egy alapvetoen rosszul fogadott, konkretan utalt jenki volt akinek meg kellett ismertetnie magat a csapattal/szurkolokkal/kolegakkal es ebben az evadban majd a mar meghozott dontesei alapjan lesznek a konfliktusai (lasd a 2. Evad vegen visszatero )

Enzo - 2021. 08. 03. 23:32

2×02 (pótlás szombatról)

1. Nem tudom, hogy a realitys kezdés Jamie-vel vagy Keeley-nek a sírós Roy-interjúra maszturbálós szála volt-e szürreálisabb :D
2. Fociszerető lelkem örül az olyan kis IRL finomságokért, mint Carra említés (most először), Pep említés (már többedszer) és még Chris Kamara is feltűnt! (meg valszeg még láttunk más híres angol szakértőket is, csak nem ismertem fel őket)
3. Apropó Sky, Roy bemutatkozása punditként nagyon tetszett, jót röhögtem amikor visszahívták :D
4. Na Sharonnal javul Ted kapcsolata – viszont a játékosokkal nem fog, most hogy visszajött Jamie, és ezt a döntést még csak nem is a feje fölött hozták…

#hétidézetei:
“You have an amazing offer for a new reality show in Ibiza. How do you feel about taking ecstasy every night for three straight weeks?” :D /Jamie ügynöke/

“-How ya been?
-Uh, awesome.
-Yeah?
-The best. […] Pretty good. […] Okay, a little depressed. Yeah. […] It’s all shit, Ted.
-Mmm. That’s a real roller coaster there. Glad I was tall enough to join you on that ride.” :D /Jamie&Ted/

“Wow. Old people are so wise. They’re like tall Yodas.” :DD /Jamie/

Mate4182 - 2021. 08. 04. 15:34

Csak nekem tunt fel mennyire megvaltozott mentalitasra az Edzo seged srac?| az elso evadban olyan kis visszahuzodo, csondes, udvarias srac volt.,
Iden meg konkretan egy megpofozni valo bully eddig

tonks - 2021. 08. 05. 21:30

@Mate4182: nagyon érdekes az ő szála, hiszen láthatóan nem tudja kezelni, hogy az utódjával milyen jól bánnak, nem kap beszólást, nem csinálnak neki többlet munkát, stb. Tedék is látják ezt, valószínűleg lesz egy ted talk majd ezzel kapcsolatban. :)

Divide - 2021. 08. 07. 13:41

Még mindig minden résznél hálás vagyok a junkie-knak, hogy nem hagytak elmenni emellett a sorozat mellett (amit megtettem volna, mert nem érdekel a foci).

Sepu124 - 2021. 08. 08. 14:37

Messi búcsúztatójával van most tele minden. Egybol a Roy videó ugrott be. Csak sajnos az ismerettségi körömben senki nem nézi ezt a sorozatot. :D

Enzo - 2021. 08. 09. 20:51

2×03

Egyre jobb az évad!
Jamie visszatért és kínos jelenetekben próbálja kiengesztelni a csapatot, a Nora nevű kiscsaj hatalmas forma, Roy meglepően okos gyereknevelési tanácsokat osztogat Rebeccának: nem kell minden napból vidámparkot csinálni, egyszerűen csak legyél ott a kölöknek. Továbbá visszatért az utcai focis csajszi (Shannon) is egy jelenet erejéig, Tednek a köcsögösködős alteregója (Led Tasso) pedig egy érdekes kísérlet volt a Jamie ellen irányuló ellenszenv elcsatornázására, és egyben Jason Sudeikis is megmutathatta, hogy egy másik fajta karaktert is el tud játszani.
Szegény Sam meg a szponzoráció sötét oldalába kóstolt bele, én őszintén szólva nagyon meglepődtem, hogy a környezetkárosítás témájával behoztak egy ilyen komoly szálat (aminek egyébként biztos van valami való életből vett ihletése), tetszett ahogy mindenki kezelte az ügyet, főleg a közös szimbolikus szponzorlogó-leragasztás.
(Ja és megtört a döntetlen-sor!)

#hétidézetei:
“He said that you cupped a fart and put it in his face. […] Sounds better in French.” :D /Zoreau/

Phoebe: -Uncle Roy, can we have ice cream for dinner?
Roy: -No, that’s dumb.
Phoebe: -You’re right. Thank you for helping me set boundaries.
Rebecca: -Wow, she really loves you.
Roy: -I know. It’s f*cking annoying.” :DD

“I hope y’all drank a lot of water today ’cause y’all are gonna be so dehydrated, that you’re gonna look like one of them trees from a Tim Burton movie.” :D /Ted/

És az abszolút legjobb jelenet, ahogy Nora diktálja Rebeccának a vezérigazgatónak írandó levelet:
-Hey, dick hole.
-“Dear Richard Cole.”
-You creepy old pedo.
-“My old friend.”
-Sam isn’t going anywhere, asshole.
-“I have decided not to release Sam Obisanya.”
-You’re a shitty old man with a tiny, shriveled penis. I feel sorry for your wife. Her life must be a constant hell.
-“Please give Daphne my love.”
-Sincerely, boss ass bitch.
-“Sincerely, boss ass bitch.” :DD 10/10

Nikolka - 2021. 08. 10. 02:52

3 rész után továbbra is egy kincs ez a sorozat! Hihetetlen, de nem tudnék kedvenc karaktert mondani. Ted, Rebecca, Roy, Keeley, Sam. Választani sem lehetne. Nora is annyira jó volt. Remélem visszatér még. Rebecca és Roy továbbra is nagyon erősek együtt.

De ugye nem akarják meglépni, hogy Ted és Rebecca megismerkednek az arcnélküli társkeresőn? Okosabb sorozat ez annál..

fajro - 2021. 08. 10. 12:58

Ez még mindig zseniális, annyi a problémám, hogy hetiben kell nézni – próbálkoztam, hogy kivárom, amíg lemegy, de a harmadik részig bírtam, muszáj voltam elkezdeni…

tonks - 2021. 08. 11. 21:07

@Nikolka: én is félek ettől a száltól, Rebeccának egy jó ember kell, ez világos, csak ne Ted legyen az. :D

JKJ - 2021. 08. 13. 09:24

A negyedik rész garantáltan nyeri a hét legjobb epizódja címet!

Bond - 2021. 08. 13. 21:02

A 4. rész a sorozat eddigi legjobbja szerintem. Zseni volt.

tonks - 2021. 08. 13. 21:17

Micsoda epizódot kaptunk, annyira nyálas volt, mégis mennyire jól sikerült, teljesen meghatódtam. Decemberben majd mindenki újrázza ezt az epizódot azt hiszem. :D

Mate4182 - 2021. 08. 14. 03:08

Valoban baromi hangulatos volt a 4. Resz meg annak ellenere hogy amikor a vegen mar hangszerekkel futott elo mindenki mindenhonnan, ott mar azert tulcsordult a cukisag :D

Mindazonaltal egy dolog mellett nem tudok elmenni: a sorozat elvileg Richmondban jatszodik ami kb 15 km Londontol. Az eddigiek alapjan en ugy gondoltam a szereplok Richmondban elnek, de ehhez kepest Roy ,,kopogjuk be a szomszedhoz’’ akciojaban volt City of London meg Westminster is amik egyfelol London belvarosaban vannak, masfelol egymastol felorara, bar ez mar tenyleg reszletkerdes.

fajro - 2021. 08. 14. 11:20

Hát ez zseniális volt, egészen karácsonyi hangulatom lett.

@Mate4182, végülis elég sok idő eltelt kora délutántól estig. :D
De szerintem ez a sorozatbeli Richmond pont annyira fikciós, mint maga a focicsapat. Eleve nincs ennyi utcája, amennyit ott sétálgatnak. Közben meg a Temze parti sétányt nem láttam, pedig az a “legRichmondibb” dolog.
(De most külön rá is kerestem, sok sétálós részt Twickenhamben vettek fel, szóval sokkal nem mentek arébb).

Rob - 2021. 08. 14. 11:26

Soha nem élveztem még ennyire karácsonyi epizódot 35 fokban.

Llew - 2021. 08. 14. 12:58

Nagyon fura volt karácsonyi epizódot nézni így a nyári szezonban, de az idei kicsit gyengébb hangulat után simán visszahozta és egy epizódba tömörített az első évad pozitivitását. Ott van a helye a legjobb sorozatos karácsonyi epizódok között. Kötelezően visszanézős lesz.

Llew - 2021. 08. 14. 13:02

Külön jó volt a szintén szerethetően giccses, de ettől még klasszikusan karácsonyos Igazából szerelem megidézése.

Enzo - 2021. 08. 15. 20:45

2×04

Bármennyire is furcsa augusztus közepén karácsonyi epizódot nézni, végtelenül pozitív és wholesome volt az egész, a cuki animált karácsonyos főcímtől az Igazából szerelem-féle táblamutogatásig a végén, a legjobban pedig talán az “idegenlégiós focisták Higginséknél” sztori tetszett, annyi jó jelenetet szolgáltatott: nerf gun lövöldözés, fifázás, a kisgyerek ahogy csorgatja a nyálát Montlaur nőjére, többen a másik kissrác szörfdeszkáján kénytelenek kajálni elegendő asztal híján… :D
Meg amúgy is, annyi kis vicces apróság volt még elrejtve a többi szálon is: az a combfixes láb alakú lámpa (WTF) Keeleynél; Ted ismét “wanker”-nek nevezve; visszatért megint a szelfis csávó; és hát messze a legfurább történés, hogy Phoebe szájszag-témája vitte el Roy-ék karácsonyát, miazistenez?? :D

#hétidézetei:
“-So, uh, Sam, back home, what does Christmas make you think of?
-Colonization.” :D /Sam/

“-This isn’t embarrassing. Embarrassing is me eating so much ice cream at a birthday party, knowing I’m no good with dairy, that I poop my pants on the bus.
-Finish your story.
-…Three weeks ago.” :DD /Roy/

“Mom! There are two white people at the door and they’re smiling!” :DD /fogorvos nőci gyereke/

Shannen - 2021. 08. 16. 10:13

2×04

Hogy lehet ekkora szíve egy sorozatnak? Ez a karácsonyi rész valami eszméletlenül szuper volt, hiába van nyár. Egészen biztos, hogy karácsonykor ez újranézős lesz és simán felkerült nálam a top5 legjobb karácsonyos sorozatrész közé.

Nikolka - 2021. 08. 17. 02:40

Mindent leírtatok előttem. Egy csoda ez a sorozat! Karácsonykor sem ütött ennyire karácsonyi rész, mint ebben a 40 fokban.
Pedig tényleg egy töménytelen giccs volt néha, és mégis :)
Nekem is a lövöldözős rész volt a kedvencem.
Roy akkora arc még mindig. Sam pedig extra cuki. Remélem látjuk majd a színészt másban is.

Mate4182 - 2021. 08. 19. 13:00

Bennem csak egy kerdes merult fel amugy a 4. Resz ota:
Az introban szamithatunk ezentul a tobbi karakterre is vagy ez csak a karacsonyi reszhez jaro extra volt?

Mate4182 - 2021. 08. 20. 14:38

Meg is valaszolom: csak egy reszre szolt

Viszont az 5. Resz is fantasztikus lett. Sot szamomra a jelenet amikor Roy a tvt nezve bevallja hogy minden hianyzik … na ott dorzsoltem kicsit a szemem

Bond - 2021. 08. 20. 21:32

Fantasztikus lett az 5. rész is :D

És igen… amitől sokan féltek…
SPOILER
Ted és Rebecca egymással chatel, de én ettől nem félek, sőt, várom :D
SPOILER VÉGE

Alig várom a jövő heti részt! :D

Llew - 2021. 08. 21. 13:22

Továbbra is marha jó, de Ted és Rebecca románc remélem nem jön össze és megcsavarják a dolgot.
Tednek hozzák be állandóra Sassyt, mert ők tök jók együtt.

tonks - 2021. 08. 21. 19:01

2×05:
Továbbra is csak ismételni tudom magam, hogy Roy Kentről szól ez az évad, rendesen meghatott most is ahogy rádöbbent, mi várhat rá a jövőben. Alig várom a vele kiegészült coach értekezleteket :DD

A Ted és Rebecca dolgot meg neeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Mate4182 - 2021. 08. 27. 11:40

Elkepeszto hogy hetrol hetre azt hiszem hogy ez volt a legjobb es mar megint …. Ez a 6. Resz is fantasztikus volt.

SPOILER:

Jo hogy feny derult vegre az sms parosra, es bar en nem borultam ki attol amitol mindenki tartott, azert ez egy erdekesebb fordulat :D

Elkepeszto mennyi sziv fer egy sorozatba

Bond - 2021. 08. 27. 17:49

Hú, nagyon erős volt a 6. rész is.

Enzo - 2021. 08. 29. 01:09

2×05 (pótlás péntekről)

Néha kell ilyen rész is, ami abszolút a mellékszereplőkre fókuszál. Nate önbizalom-edzése remekül sikerült (azért csak túltolta a szám-elkéréssel a végén :D), és hát Roy is nagyot ment a részben, a végén a visszatérése mennyire feelgood jelenet volt már, imádtam :)
További highlightok:
– Coach Beard elmagyarázza a Sheffield Wednesday csapatát Tednek :D
– Lol, még az AFC Wrexham Ryan Reynolds általi megvételére is volt utalás :O
– Rebecca “nagynak mutatom magam” trükkjénél érdemes Keeley arcát nézni, egy tanulmány :DD

#hétidézetei:
“-Coach Lasso, is Isaac okay?
-Nah, he’s a wigwam in a tepee right now.
-What does that mean?
-He’s too tense. […] Boom!” :D /Coach/

“Well, you know the saying? ‘You buy a man a table, he eats once. You teach a man how to get a table and he eats at that restaurant until it becomes a Starbucks.'” :D /Keeley/

“-Fancy running into you here, after asking Keeley where you were and scootin’ my boot right over, that is.
-She told me to expect a mustachioed surprise that would anger me. I thought it was gonna be Wario or my great-aunt Natalie.” :D /Roy/

de a kedvencem, ahogy Roy bemutatta egymásnak Isaac-et meg a telepi focista arcokat:
“Oi! This is Isaac. These are all the other f*cks. You’re with them.” :DD imádom :D

tulipán - 2021. 08. 31. 18:48

nem tudom mennyire követitek twitteren Ted Lassot de, még első évados utalás volt Diane Sawyer, most Ryan Reynoldsék és Reba McIntyre – mindenki üzent vissza a sorinak. nagyon jópofa!!

Mate4182 - 2021. 09. 03. 13:55

A twitter meg hagyjam de az uj teoria hogy Roy Kent CGI karakter:D

Enzo - 2021. 09. 03. 23:40

2×06 (pótlás tegnapról)(hű, pont egy héttel vagyok elcsúszva)

1. Na, Roy alatt megtáltosodott a csapat, és a frissen önbizalmat szerzett Nate is előlépett (mekkora már, ahogy görgeti Twitteren a róla készült mémeket!), cserébe természetesen kell konfliktushelyzet is: Ted romokban :(
2. Hmm, az jogos hogy FA-kupa is van, akkor majd lehet egy jó kis Wembley-s kupadöntő az évad fénypontja (az első osztályba való visszajutás helyett/mellett).
3. Jót röhögtem azon a jeleneten, ahol a három szurkoló fickó valami desszertkészítős műsort nézett a kocsmában :D “Temper your chocolate, you twat!” :DD
4. Ez a csavar, hogy nem is Ted, hanem Sam a titokzatos “LDN152”, engem nagyon meglepett, és határozottan üdítően hatott – biztos hogy tudatos volt a nézők szívatása azzal a korábbi jelenettel, ami azt sejtette, hogy Teddel chatel Rebecca. :D :O

#hétidézete:
“-You should do a TED Talk.
-Mm-mmm. No, I agree. Yeah, ’cause right now you’re getting a whole heap of ‘Ted listen’.” :D

Mate4182 - 2021. 09. 04. 09:31

Megint egy het, megint megvan a legjobb epizod a heten.
Bele se akarok gondolni mennyire fog hianyozni ez a sorozat ha veget er …

Bond - 2021. 09. 04. 11:35

Zseniális lett a 7. rész is, és nagyon jó, hogy aktuális problémákkal is foglalkozik, pl social media. Közben rájöttem, hogy a második évad 12 részes, nem 10, mint az első, szóval öröm, bódottá! :D

tonks - 2021. 09. 05. 21:42

2×07
Azt hittem ez az az évad lesz, amikor megkedvelem Nate-t, de ez a gyerek, istenem… ugyan szépen megmutatják, honnan jön, de az alattad levő lealázása nálam -1000 pont kapásból, mindegy, mi az oka. Meg kezdem úgy érezni, hogy már túl sokan vannak a pálya szélén, vagy 4 edző az még átlagos szám? Én leragadtam a tornaóránál, ahogy Feri bá egymagában ordít a pálya széléről.
Ami viszont nagyon jó, hogy ez a sorozat a párkapcsolatokról is őszintén tud szólni, nem csinálták ki Roy és Keeley párosát azzal, hogy összejöttek, sőt. A Szex és New York fricska még csodásabbá tette a szememben az egészet.
A vakrandi appos kavarásokat remélem nem húzzák el a fináléig, szeretném már látni a szereplők arcát, amikor minden kiderül :DD nagyon tetszik az ötlet, Sam az egyik legjobb!

Enzo - 2021. 09. 07. 22:50

2×07 (pótlás vasárnapról)

Ez a rész most _annyira_ nem sikerült remekre, mint az előzőek, de azért a Ted Lasso esetében ez se jelent gyenge színvonalat. Csak valahogy rossz volt nézni, ahogy Ted ennyire dühös, Nate is paraszt Colinnal, meg Keeley és Roy is szenvednek. De aztán az epizód végére minden szépen megjavult :) (Keeley-t egyébként abszolút megértem, kell a “me time” egy párkapcsolatban.)

Darabkák:
– Ezt a wonderkid vs wunderkind dolgot már múltkor se értettem, úgy kezelték az előbbi verziót, mintha valami hatalmas értelmetlen félrebeszélés lenne, aztán ugyanúgy egy közszájon forgó rendes kifejezés…
– A boot roomban sutyiban dohányzós jelenet tetszett, ahogy mindenki ott kötött ki :D
– Nafene, Roy meg Da Vinci Code-ot olvas :O :D (Dan Brown meg is emlékezett erről a Facebook-oldalán :))
– Jé, Trent Crimm, rég láttuk, ami sajnálatos… (mikor volt utoljára sajtókonferenciás jelenet amúgy?)
– Juno Temple hozta az eyecandy-faktort a végén (még ha ez csak mérsékelt pucérkodást is jelent) :P

#hétidézetei:
-I don’t know what to say.
-How about the truth? “I’d love to meet up, but I’m worried that you can’t live up to the fantasy I’ve created in my head. So I’m going to let my insecurities keep me from possibly finding my one true love”. :D /Higgins/

“Well, I can’t be your mentor without occasionally being your tormentor.” /Sharon/

-Hey, Siri. Play the “Roy is sorry for not understanding Keeley” playlist. […] I stole those roses from your neighbor’s garden. Ripped them to shreds. And that… that’s Phoebe’s light, so I’m gonna have to give that back or I’m gonna get it in the neck. And that, that’s a foot scrubber or something. The woman said it’s good if you’ve got gross feet.” :DD (Roy romantikus próbál lenni)

@tonks: nem sok a 4 ember a pálya szélén, viszont a valóságban közülük 1 (max 2) álldogál ténylegesen a technikai zónában és ordibál a játékosokkal.

Bond - 2021. 09. 10. 11:20

2×08
Zseni. Úristen. Mekkora volt ez az epizód is. Zseni.

C-DEF - 2021. 09. 10. 21:05

brutális volt a 8. rész

Lilla - 2021. 09. 10. 22:06

Ez a rész eszméletlen volt. Atyaég. Totális érzelmi hullámvasút. Nem tudok megszólalni konkrétan. Talán annyit, hogy Jason Sudeikis zseni!

Mate4182 - 2021. 09. 10. 23:21

Oke ez a legjobb resz eddig az evadban…
Kb fel se tudnek sorolni mindne kedvenc pillanatot de a legjobbak:
– Jamie es az apja jelenete (meg utana Roy… gomboc volt a torkomban)
– a kozos hajvagas az oltozoben!
– Samék randija!
– Don’t look back in anger soundtrack a vegen… imadom

En azt mondanam felesleges a het epizodja szavazas amig tart ez a sorozat. Irjuk ki elore hogy most 10 heten at a Ted Lasso a legjobb es kesz :D

Python - 2021. 09. 10. 23:28

Mondanám, hogy az évad legerősebb és legjobb epizódja volt a S02E08, de szerintem a sorozat egészének eddigi legjobb részét láthattuk! :)

heidfeld - 2021. 09. 13. 05:27

Nagyon emberi volt az aktuális rész. Könnyen lehet, hogy a sorozat legjobb része.
Viszont, jó 20 éve vagyok benne foci világában, Újpest-Lazio-szurkolóként,,
Értem én, hogy öltöző volt a csúcsra kihegyezve, de családtagok nem mehetnek be, profi csapatokhoz, még meccs után sem, ahol komolyan veszik a házirendet.
Elképesztő szigor van, mit-hogy kell-lehet tenni, de meccsek után jóval nagyobb lazaság-ünneplés van, de kizárt, hogy ilyen legyen..
Ami igazán tetszik, az a kislány “nevelése”. Hihetetlen, milyen hatással lehetünk a gyerekekre. Ezt remekül ábrázolták. Nagyon tetszett az iskolai jelenet.

Llew - 2021. 09. 17. 19:27

Basszus minden héten tudnak egy nagyon újat húzni. Ez a Beard rész tök abszurd volt, de baromi jó. Külön pacsi a srácoknak a pubból.

Bond - 2021. 09. 17. 23:33

2×09
Hát… :D Ez epikus :D

Snoopyzit30 - 2021. 09. 19. 21:45

2×09
Hatalmas volt ez a rész.

(Off. A kopasz, féltékeny csávó, aki üldözte totál olyan volt, mint egy most futó pelenkareklámban az apuka aki gügyög a gyereknek.)

Enzo - 2021. 09. 19. 23:28

2×08 (pótlás hétfőről)

Mekkora érzelmi hullámvasút, zseniális volt ez a rész!

Sam és a csapat “three dots alert!” jelenete végtelenül jófej, utána a fodrászkodás is hatalmas, és megjött a várt vakrandis találkozó, ami előbb baráti vacsorává alakult, később pedig csak egymásra találtak Rebeccával (mi lesz ebből)… aztán mindenki fontos és komoly beszélgetéseket folytatott: Roy és Phoebe a kocsiban, Ted megosztotta a traumáját Sharonnal, a vallomásos jelenet Ted/Beard/Roy/Higgins/Nate között pedig szintén gyönyörű. A negatív töltetű történések között meg ott volt még a City elleni ötgólos leégés és utána Jamie p@csfej faterjának a jelenete az öltözőben, korábban már felvezetve a konditermes “Jamie vs Sam hogy reagál az apja hívására” ellentét-párhuzammal… szóval na, egyértelműen az évad egyik legjobb epizódja!

Darabkák:
– Jé, pont a rész nézése előtt látott legutóbbi NCIS epizódban is egy autós elütés volt a cold open, meg itt is Sharonnal :)
– Ted jó amerikaiként rácsodálkozott az ingyenes egészségügyre :D
– De menő már, hogy Mike Dean-t is meg tudták szerezni egy vendégszereplésre! :O

#hétidézetei:
“-Can I start with a quick personal question? Phoebe’s dad…
-Oh, he’s a piece of shit.
-Is he alive?
-Sorry, yeah. He’s a living piece of shit.” :D /Roy/

“-Can you come in for one game of Princess and Dragon?
-Can I be the dragon this time?” :DD /Roy/

“-There was one game this season where I was accidentally on mushrooms.
-‘Accidentally’?
-I’d been at Jane’s house, and I drank tea from the wrong pot.
-The Port Vale match?
-Yeah.
-Yeah.” :D /Beard/

Mate4182 - 2021. 09. 20. 19:17

A 9. Resz is baromi eros volt!!!

Ertelemszeruen hianyoltam belole par karaktert, de Beard mindig is baromi erdekes karakter volt, remeltem hogy egyszer kap egy kis reflektorfenyt, a drukkerek a pubbol pedig egyenesen fantasztikusak voltak :D

Kvanar - 2021. 09. 23. 20:00

Martin Scorsese – Lidérces órák

Nagyon jó volt a kilencedik rész :)

Enzo - 2021. 09. 24. 12:50

2×09 (pótlás vasárnapról)

Érdekes filler rész volt – így, hogy nem 10 részes az évad, hanem 12, úgy érzem belefért, hiszen Coach Beard érzésre eddig mindig csak úgy “megjelent” meg néha elejtett pár mondatot Jane-ről, de nem igazán kapott mélyítést a karakter. Hát most bepótolták rendesen egy ilyen “worst night ever” típusú, már-már Másnaposok-ra hajazóan furcsa éjszaka bemutatásával :D
A 3 kocsmai jómadár mindig vidám jeleneteket hoz, mondjuk most a puccos helyre bejutás meg ott a sok kamuzás inkább kínosra, mint szórakoztatóra sikerült – még akkor is, ha Beard-nek volt némi valós Oxford-ismerete. A nadrággyűjtős csaj WTF, a féltékeny izompacsirtája meg tiszta Gődény, nem? :D (Az ő karakterében a csavar kellemesen hatott.) A triumvirátus meglátogathatta egy creepy alagúton keresztül az imádott stadiont, a végén ez a templombuli meg tetszett egy darabig, aztán már inkább kicsit túl szürreálisba fordult, pláne hogy Henryék is ugyan ott eszegettek :D

Darabkák:
– Már eleve a kezdés, hogy visszacsatoltunk egy előző részes jelenetre, szokatlan volt. (Meg ha már itt tartunk, a felirat is teljesen eltért a két alkalommal, ami még úgy is fura, hogy nem ugyanaz fordította.)
– Erre a részre is különleges főcím készült, amiben csak annyi közös volt a “szokásossal”, hogy ülések voltak rajta :D
– A hatalmas “blue moon”, ami éjszaka többször is látszódott szép utalás a City-seknek.
– Wow, Thierry Henry-t is sikerült megszerezni, nem semmi!

#hétidézete:
“That’s how it starts, isn’t it? First you book a cab. Next thing I know, you’ve geolinked my phone to your network and all of a sudden, you and fake Melania have downloaded all my bank details and you’re using my identity to shift more poppy seeds to your own private island. No. Not tonight. I’ve been in this game too long now.” :D /recepciós arc/

Bond - 2021. 09. 24. 16:11

2×10
Huh. Jason Sudeikis… Itt most meghálálta kőkeményen az Emmyt. Zseni színész.

Mate4182 - 2021. 09. 25. 08:44

2×10 – jo tanacs ha munkaban nezned meg: ne tedd

Kulonben zavartan motyoraszhatsz a porrol meg a fenyrol mikozben dorzsolod a szemeidet a templomban eneklos resz alatt…

Llew - 2021. 09. 25. 12:08

Mindenki rászolgált a Emmyre.
Rég röhögtem ennyit szomorú részen. Nagyon jó egyveleg volt.

Snoopyzit30 - 2021. 09. 27. 10:37

De az Emmy-t most az 1. évadért adták, nem?

Llew - 2021. 09. 28. 21:53

Persze, de a látottak alapján simán jelöltek lesznek jövőre is.

Enzo - 2021. 09. 30. 17:27

2×10 (pótlás hétfőről)

Atyaég, ez a rész is mi volt! Rebecca (Hannah Waddingham) nagyot játszott, de Sudeikis is remekül hozta a feltűnően és kellően nyúzott, az utóbbi időben mellékszereplővé avanzsálódó Tedet. A szimultánra vágott történetmesélésük (ahogy Ted megtalálja az apját, aki öngyilkos lett / ahogy Rebecca rajtakapja a hűtlen apját) végtelenül szürreális a két téma különbözősége miatt, ugyanakkor a párhuzam is teljesen érthető, zseniálisan fura jelenet!
A Never Gonna Give You Up, mint visszatérő elem az epizódban… nagy poén, konkrétan most akkor Rebecca anyja rickrollolt minden nézőt? :D Sőt, aztán ugye maga Rebecca is – Rick Astley-éneklés mint gyászbeszéd egészen elvetemült ötlet, de amilyen furcsának indult, annyira megindítóan széppé változott, amikor kórusban mindenki folytatta.

Darabkák:
– Keeley és Roy halálról és gyümölcsfákról szóló beszélgetése is különösen viccesre sikerült :D
– Apropó, arra a tételmondatra jutottam, hogy “Mindenki életébe kell egy Roy Kent.”
– Hihetetlen, Keeley még egy temetésre is képes szexi módon felöltözni :D
– Kíváncsi lennék, távozásakor Rupert vajon mit súgott oda Nate-nek…

#hétidézete:
“-Oi, so we’re all going to this funeral as a team. So that means ties, shirts…. and no trainers.
-What? Whoa, whoa, whoa. Whoa. Okay. Well, what if they’re, like, really nice Yeezys?
-What color?” :DD /Zoreau&Isaac/

“Congratulations, Mother. You’ve just fat-shamed a baby to tears.” :DD /Rebecca/

“-Is that a f*cking apple?
-Yeah. I got it from a tree outside. Tastes like dead people.” :DD /Roy/

Bond - 2021. 10. 01. 09:33

2×11
Zseni rész, Nate kapja be.

fajro - 2021. 10. 01. 12:28

2×11
Nem is tudom, hogy Nate ebből vissza tud-e majd jönni, ez nagyobb árulás, mint Rebeccáé volt az első évadban.
Ráadásul Nate ‘rossz’ oldalát már az első évad óta építgetik, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fognak ebből kihozni. Egy rosszindulatú, megkeseredett ember jó emberek között is csak rosszindulatú, megkeresedett ember marad?

Vajon megtudjuk valaha a levél tartalmát?

Ugye nem szedik szét Royt és Keeleyt? Ezek egyelőre mondvacsinált konfliktusok.

Mate4182 - 2021. 10. 01. 18:45

Ez a Nate …
Erdekes hogy mennyire mukodott a tukorre kopes par resszel ezelott amikor az onbizalmat probalta felepiteni es pozitivan alltunk hozza es most mennyire alavalo suttyonak tunt.
Remek alakitas amugy !

Kivancsi vagyok hosszutavon mi lesz vele mert lassan nincs maradasa a Richmondban mert …tudjuk jol miert.

C-DEF - 2021. 10. 01. 18:56

2×11

szomorú, amikor az ember azzá válik, akit a legjobban utál, főleg annak ellenére, hogy egy olyan közegbe kerül ahol felkarolják és elfogadják és ő ezzel “hálálja meg”
kiváncsi vagyok hova futtatják ki Nate szálát

dokit meg sajnálnám ha nem lenne többet, erős jeleneteket hozott az évadban a jelenléte

Snoopyzit30 - 2021. 10. 01. 21:12

Én totál elaludtam a kormánynál, azt hittem a 2×10 volt az évadzáró. Hát ez most nagyon kellemes meglepetés :-)

pluhi - 2021. 10. 01. 22:47

Na most lett mindenki még jobban kíváncsi, mit súgott Nate fülébe Rupert:).

szala - 2021. 10. 02. 12:45

Ez a meme ugrott be a 11. rész után
https://ibb.co/hH9wMZS

Enzo - 2021. 10. 07. 23:40

2×11 (pótlás hétfőről)

Basszus, tényleg szépen sutyiban felépítették Nate-et gonosz karakternek, pedig pár résszel ezelőtt még hogy szurkolhattunk neki. Már a Keeley-re nyomulós jelenetnél is furán néztem (pedig amúgy az öltönyvásárlós jelenet vicces volt), de a végén ez az árulás, hogy ő súgta meg Trent Crimmnek a pánikrohamot…wow. Amúgy szerintem magát az öltönyvásárlást is azért kezdeményezte, hogy ezen a tárgyon “keresztül” se függjön Tedtől…

Közben azért belengették a Roy-Keeley kapcsolat másik irányból való szétbontását is (a tanárnénis jelenettel), a fotózás alatti egymásnak bevallós rész is zseniális volt, főleg az arckifejezések utána – de ilyen téren nem ez nyert, hanem Ted és Sharon búcsúzása: ahogy előbbi olvassa utóbbi levelét, Jason Sudeikis arca egy tanulmány, 10/10-es arcjáték! Ezek mellett szinte eltörpült az a dilemma, hogy a gazdag ghánai fickó meg akarja venni a klubot Sam-et.

3 kis vidám highlightot emelnék még ki az epizódból: edzésen a fiúbandás tánctanulás (what…); “Banksy” felbukkanása (what the…); és a suliban a néni a ruhájára ragasztott nyalókákkal (what the fuck?) :DD

#hétidézete:
“-She also told me I’ve gotta wear all black so that Keeley pops.
-Wh… You’re always wearing black.
-This isn’t black. This is dark heather charcoal.” :D /Roy/

“For 20 quid, you can buy a kid’s art. For 40, I’ll send it home with you already in a rubbish bin.” :D /Ms.Bowen/

“Unnervingly accurate charcoal sketches of breasts, yes. There were more, but some of the boys stole them and I think are using them as currency.” :DD /Ms.Bowen/

@pluhi: hopphopp, az mondjuk jogos így utólag! eszembe se jutott, pedig én írtam be ide múltkor :D

Bond - 2021. 10. 08. 06:58

2×12
Felkeltem a magyar idő szerinti reggel 6-os premierre, nem bántam meg! Erős évad, erős befejezés!

Mate4182 - 2021. 10. 08. 16:27

Remek finale volt!
Kiemelnek nem egy dolgot, de talan korai lenne mert csak reggel volt premier.

A legvege nem lepett meg maradjunk annyiban

Mom - 2021. 10. 08. 21:15

I did see this coming.

Ettől mondjuk nem lett semmivel se kevesebb az egyébként remek évad, csak pontosan erre az utolsó jelenetre számítottam. Csakugyan szépen építgették Nate új szerepét az évad során, és a beszélgetése Teddel a félidőben is nagyon jól rezonált. Mert tényleg gusztustalan amit tett, de az amit modnott, egy sokkal mélyebb sebről árulkodik. Kevésbé érzem gonosznak, mint inkább egy sebesült állatnak, aki megmarja azt, aki gondozta.

A záró epizód másik nagyon emlékezetes jelenete pedig ahogy a gazdag afrikai csávó fogadja az elutasítást és főleg ahogy erre Obi reagál. Epic!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz