login |

Sexify: az 1. évad

2021. 07. 24. 14:50 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

Nem értem én ezt az orgazmus dolgot.

Későn érkezem, tudom, itthon elég nagy siker volt a Netflix új lengyel sorozata, de végre én is elkezdtem, és nem csalódtam. Ezzel 3-ból 3-mal állnak a lengyelek nálam. Nem azt mondom, hogy a korábbi két próbálkozás, az 1983 vagy a The Woods kiemelkedő lett volna, de mindkettő abszolút szolid lett, simán végignézős (a Mocsár/The Mire csak vásárolt, nem saját gyártás). És a Sexify is ebbe a kategóriába tartozik. Teljesen jó. Kellemes. Végignézős. A kasza legalábbis nem fordult meg a fejemben. De amióta végignéztem a szezont, a sorozat sem.

Azt hiszem, hogy el kell kezdenünk komolyabban értékelni az ebbe a kategóriába eső szériákat. Nyilván a Netflix is szállít bőven zseniális és kiemelkedő darabokat, de sokszor úgy teszünk, mintha azok mellett csak a közepesek vagy a gyengék léteznének, ez a szolid szegmens nem. Pedig szimplán csak jót csinálni nem egyszerű. Végignézőset pedig pláne nem. Olyat, ami pedig nézeti magát, mert annyira kellemes, végképp kemény meló. Ha pedig mindez úgy sikerül, hogy semmi erőlködés nincs benne, akkor az végképp kalaplengetést érdemel.

A Sexify ilyen. Biztos, hogy lesz aki limonádéként értékeli, de valójában egy abszolút popcorn, közönségbarát darabról van szó, egy olyan dramedyről, ami a szexről, pontosabban az orgazmusról, sőt, konkrétan a női orgazmusról szól. Aki szexkomédiára vágyik az Amerikai pite-filmek szellemében, az pár ajtóval arrébb kopogtasson, ez a sorozat abszolút nem olyan annak ellenére, hogy szex és meztelenkedés is akad benne bőven.

A sorozat főhőse, a főiskolás Natalia csak a tanulmányainak és egy tech versenyt akar megnyerni a mobilalkalmazásával, amitől mondhatni az egész jövője függ. Azonban, amikor tanára közli vele, hogy a fő témája, az alvásvizsgálat nem túl szexi, sutba dob mindent, és megpróbál találni egy olyan témát, ami minden fiatalt érdekel. Ez lesz a szex, a célja pedig az, hogy egy app-pal optimalizálja a női orgazmust.

A gond csak az, hogy Natalia nem túl jártas a témában. Nem hogy orgazmusa nem volt még soha, de még csak nem is szexelt, nem igazán van ideje a kockulás mellett pasizni. Itt jön a képbe az egyik barátnője, Paulina, akinek már több éve van fiúja (és szexel is elég gyakran, vagyis… inkább vele szexelnek), illetve egy új lány a koleszban, a szomszédos szobába költöző Monica, aki viszont eléggé nagy kanállal fogyasztja a szexet.

Az elméleti rész tehát pipa, a gyakorlati kísérleti alanyok is beszerezve, azonban közel sem egyszerű dolog az app kifejlesztése, bőven akadnak problémák és akadályok, amiken végigkísér minket a sorozat, amely idővel (természetesen) rádöbbenti a nézőt, hogy az egész szexalkalmazásos móka csak körítés ahhoz, hogy a három főszereplőt és az ő közel sem kiteljesedett életüket megismerjük, ugyanis elég rossz irányba haladnak.

Könnyed sorozatról van szó, ami tényleg inkább azzal nyeri meg a nézőt, hogy szórakoztató, már persze akkor, ha a karaktereit kellőképp megnyerőnek találjuk. A nagyon nem amerikaias megvalósítás, a klasszikus KKEU-karaktertípusok és helyszínek is bőven adnak pluszt a végeredményhez. A játékosan pajkos zenéről nem is beszélve, kár, hogy a vokális komponensei igazán csak a lengyel közönség számára ütnek.

Bár azt írtam fent, hogy nem szexkomédiáról van szó, komikus pillanatoknak természetesen nincs híján a sorozat, bár ezek nem annyira a sikamlósságra épülnek, hanem inkább kínosabb helyzetek (általában Natalia analitikus hozzáállása miatt), illetve a szexszel kapcsolatos tapasztalatlanság terén jönnek elő. És még véletlenül sem a kiröhögés a célja a sorozatnak, tényleg a lányok valódi felnőtté válását kísérhetjük végig annak esetleges buktatóival.

Szerettem nézni a Sexify-t, és ez szerintem többet jelent bármilyen kritikánál. Lehet, hogy osztályzatilag ez csak 6,5/10-et jelent, nem tudom, de nem is akarom tudni, és épp ezért nem osztályzok az évadkritikás írásaimban. Mert, ha valaki számára csak 8/10 fölött van élet, akkor egy pillantás alatt bekategorizálja ezt a sorozatot is a felejtős, vagy még rosszabb, a sz*r kategóriába. True story, láttunk már olyan kommentet a blogon, amiből kiderült, hogy kábé 8/10 alatt minden sz*r.

9 hozzászólás Ne habozz!

Batawanga - 2021. 04. 29. 10:42

Mondjuk, pont a katolikus lengyelektől nem vártam egy ilyen bevállalós szexkomédiát. Vannak benne vicces megoldások, kreatív vágások, de nekem kicsit hazavágja, hogy teljesen hiteltelennek tűnik a korosztály (végzős egyetemisták). Szerintem ez középiskolás milliőre lett írva, csak valaki utólag odaszólt, hogy annak egy kissé erős. 2 rész után azért nézhető, kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből.

delMaar - 2021. 04. 30. 02:08

A pilot nem volt rossz, simán amcsi sirozatnak néztem volna ha nem a 80as 90es szocreál koleszfeelingje köszönt volna vissza, btw nem negatív értelemben. a többit meglátjuk.

Hulp - 2021. 04. 30. 11:47

Az első két rész után 2/10, de az is csak azért mert volt benne némi meztelenség. Nagyon lapos, unalmas. Viccesnek szánták, de nem volt az, talán egyszer mosolyodtam el. Nagyon sok az 50 perc részenként, de ahogy nézem később azért lényegesen rövidebbek lesznek. A zenei aláfestés kifejezetten zavaró. Ilyen Szeszélyes évszakok szintű, hogy tudjuk, most poén volt, meg hasonlók. A csajok közül is csak az egyik bevállalós meztelenkedés terén, de mondjuk ezt akár a karakterek is indokolhatják. Még változhat. Egyelőre az alap sztori is nagyon erőltetett ezzel az app dologgal. A Masters of Sex-ben teljesen hiteles volt a női orgazmus kutatása, itt nem. Azért talán végigküzdöm magam rajta, de lehet, hogy csak belepörgetés lesz a csajok miatt.

Zsoltisan - 2021. 05. 04. 09:32

Eleinte nem akartam megnézni, mert azt gondoltam, hogy egy gagyi tini sori a bemutatója alapján. Aztán mondta haver ő megnézte és nem olyan gagyi :D
Szal egy unalmasabb este bepróbáltam én is és valóban nem is volt olyan rossz! :P Ahhoz képest meg, hogy lengyel, sztem kifejezetten nézhető. Amolyan limonádé, de nézhető :)

NatoLocator - 2021. 07. 24. 16:15

Batawanga – katolikus lengyelek csinálták a Szexmissziót is, nem kell őket félteni.

speranza - 2021. 07. 24. 16:37

Olvasás közben nekem is a kultfilm jutott róla az eszembe, de úgy tűnik, mintha az eltelt közel 40 év alatt egy kicsit szégyenlősebbé váltak volna a lengyelek a témát illetően. :)
Egy próbát mindenképpen megér, pontszámokra én egyébként sem adok sokat. :)

Bredan - 2021. 07. 24. 19:21

Az alap koncepció nekem kifejezetten tetszett (bár a szex app témája elég erőltetetten lett a csajszi szájába rágva), a karakterek is szerethetőek, a helyszínek is hozzák a koleszos hangulatot. A cím ellenére én nem hiányoltam a meztelenkedést, szerintem jól adagolták.
Abszolút akartam szeretni, mert rengeteg dolgot ki lehet(ett volna) hozni belőle. De a 6. rész közepén még mindig sehol nem tartott a dolog, így nálam kifulladt a sorozat… :(
Egy erős 3/10-et adnék max az első 5 részre.

Tomi - 2021. 07. 25. 09:32

Én szeretem, ha van pontozás és kifejezetten nem szeretem, ha nincsen. Mivel, ha több sorozatot is megnéztem ami pontozta lett, akkor betudom lőni, hogy X kritikushoz képest, hol van az én ízlésem és nagyon jó támpontot ad a pontszám.

Nikolka - 2021. 08. 02. 23:02

Megleptek a hozzászólások.
Nekem nagyon tetszett a sorozat. Nyaralás alatt néztem meg, valahogy passzolt hozzá a hangulat.
Szimpatikus karakterek, jó színészek (nem tudom mennyire kezdők, de nem lógtak ki a sorból). Nagyon tetszett a helyszín, az egész hangulat. És a koli hangulata is.
A 3 lányt tényleg mind megkedveltem. Nem is tudnék kedvencet választani.
Nekem maga a fő téma nélkül is tetszett volna velük egy sima egyetemistás sorozat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz