login |

Who Killed Sara?: kezdett a 2. évad – írta Caroline

2021. 07. 25. 21:30 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

A Ki ölte meg Sarát? első etapja után viszonylag hamar meg is kaptuk a folytatást a Netflixtől, és gondoltam, hogy legalább az S2-es kezdésről legyen írás, ha már ekkora siker volt itthon is. Ebben a szezon már nem a címszereplő gyilkosa után fog folyni a nyomozás, legalábbis azt hittem. Titok azért ezen felül is maradt, s ez bőven tartogat izgalmat a második felvonásra.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az előző évad végén úgy tűnt, hogy megvan Sara gyilkosa, és Elroy tette, de az első részben erre rácáfolnak, és tovább folyik a nyomozás, hogy mi is történt pontosan Sara-val. Rendesen megvezettek ezzel, mert szépen építették fel ezt a szálat, kíváncsi vagyok hogyan csavarnak rajta.

Az első rész után világosan látszik, hogy Sara nem az az ártatlan kislány volt, akinek gondolhattuk az első évad alapján. Kiderül ugyanis, hogy Sara-nak skizofréniától szenvedett, és a pszichológusa szerint veszélyes volt. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hova futtatják ki ezt a szálat, és mit kell még Álexnek megtudnia a húgáról. Számomra egyébként furcsa, hogy a betegségéből eddig semmit nem vett észre, pedig már gyerekkorától jelen van.

A másik érdekesnek tűnő szál az évadban az Álex kertjében talált csontváz, amivel be akarják mártani. Vajon ki lehet ott elásva, és ki tette oda? A mellékszereplők sorsa engem már kevésbé köt le, főleg a Chema-Lorenzo-Clara szerelmi háromszög. Jó mexikói sorozathoz híven persze nem maradhat ki a megcsalás, ármány sem. 

A kezdés nekem összességében tetszett, a rész végi robbanás is érdekesnek tűnik. Megvettek kilóra, hogy kitartsak a folytatásra is, mert szerintem egy akciódús folytatást kapunk.

6 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2021. 07. 26. 00:25

Én csak a sok ismerős arc miatt nézem, egyébként rémgyenge, főleg a mostani etap végén a cliffhanger.

SpentRocket - 2021. 07. 26. 08:00

Megnéztem a második évadot is, bár mindig kevesebb lelkesedéssel ültem le elé. Az első évadon még nagyjából elvoltam, a második szerintem rosszabb lett. A cselekmény felét legalább erőltetettnek éreztem, rettentő sok erotikát tettek bele ami szintén elég öncélú volt. És akkor ebbőúl jön 3. évad…! Azt már tuti nem nézem meg.

Gery89 - 2021. 07. 26. 15:55

Az első évad totál élvezhető volt, a második valami katasztrófa.

Luther - 2021. 07. 26. 16:18

Én sem nézem nagyon “elszappanosodott”

Fegyula - 2021. 07. 27. 15:21

A negyedik részig bírtam, kaszáltam végleg. Kár érte, az első évad kiváló volt, a folytatás meg nagyon gáz.

Pribi - 2021. 08. 19. 16:10

Most ez komoly? Ez a José Ignacio Valenzuela (bár nem csak ő írta) minden sorozatát annyira túlzásba viszi, hogy keserédes lesz az eredmény a szuper alapkoncepcióhoz képest.

Bevonzott a zene és a hangulat, de ekkora katyvaszt még talán a telenovelláiban sem láttam 100+ részen keresztül. Utólag tűnt fel, hogy még a családnév is majdnem ugyanaz, mint a Santa Diablában: (Laz)Cano. Kíváncsi vagyok, hogy hányszor váltanak még gyilkost, és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:

Marifer azt mondja Nicandronak, hogy a Lazcanók és Sara tettek valamit az anyjával. – Tehát ezért vágta el a kötelet, de nem igazán értem. Mutatták a visszaemlékezésben, hogy eltűnt valami, és lopás miatt kiabáltak az asszonnyal, aztán eltűnt.
Ennek mégis mi köze Sarához, amiért meg kellett halnia? Jó nagy dög volt, igen, de pont ez tette be a kaput?

Szerettem, és kíváncsi is vagyok, de ezen az évadon eléggé unatkoztam, amíg fel nem keltette az érdeklődésemet egy-egy epizódvég.
Elég nagy esélyt látok rá, hogy kaszálom, és csak a netről fogok tájékozódni a folytatást illetően. Nem tudom, hogy azért van-e mert párhuzamosan néztem őket, de a Sky Rojóval együtt nagyon kiakasztottak, itt még szimpatikus szereplőből is jóval kevesebb volt, akiért érdemes lenne folytatni(Elisa meg talán Alex). Elegem van most egy időre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz