login |

Sky Rojo: kezdett a 2. évad

2021. 07. 26. 21:40 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

A két szék között pörgős limonádéba ülő akciósorozat a La Casa de Papel készítőjétől folytatódott pénteken, és… ugyanazt hozza amit eddig? Azt amiről el sem tudom dönteni miért néztem végig, és miért ülök itt a “2. évadja” előtt. Idézőjel, mert nagyon félbevágott szezonnak tűnik a Túl a vörös kanapém folytatása, nem csak azért, mert gyorsan érkezett.

A történet centire onnan folytatódott, ahol abbahagytuk. Nyilván alig pár karakter volt felépítve, így bármi is történt a “fináléban”, maradt a lényeg. A lázadó örömlányok menekülnek, vagyis épp visszavágtak, de persze ez sem ment döccenők nélkül.

A tovább mögött folytatom.

Ami nekem meglepő továbbra is, hogy ez a sorozat mi a fene is akar lenni. Vagy spanyoloknál ez még a hangulat? A lányok szövegeit mintha valami 14 éves tini írná “akkor úgy megb**nak a vendégek, de te tűröd, bár örökre veled marad”. Mármint lehet, hogy így éreznek, de teljesen “a mondja, nem mutatja”-módon áll minden durvasághoz a Sky Rojo, így nem is hat semmi, csak pufogtatás minden részben, hiszen még a csúcsra is van járatva, mert szaftos. Cserébe a férfi karakterek mintha valami paródiák lennének, olyan írná őket aki soha senkivel nem beszélgetett soha?

A legviccesebb mégis az, hogy nem igazan tudni ki a főszereplő. Mármint felőlem lehet mindenki “rossz”, a menekülő lányok is elintéztek már pár embert, de közben olyan jelenet is akad, amikor szól a feelgood zene, miközben az erőszaktevő megtalálja a bátyját, aki ki tudja hány nőt édesgetett prostitúcióba, és ez tényleg pozitív pillanatnak van beállítva látszólag.

Sorolom itt a negatívumokat, de közben meg olyan trash az egész, hogy ott tartja a nézőt. Egyszerűen minden részben történik valami. Nyilván rengeteg a képtelenség, és néha csak katasztrófa turistaként tekintünk pár fordulatra, annyira meghökentő módon van megírva, de akkor is ott van, meglépik, már megint fordult a történet, s jön a kérdés, hogy miképp másznak ki ezúttalna sz*rból a lányok.

Szóval a Sky Rojo egy 90-es évekből megszökött sorozatnak érződik még mindig, ami valahogy mégis meg tudja tartani a nézőit. Vagyis a Netflix toplistái alapján egyelőre nem annyira, de ugye La Casa de Papel sem rögtön lett nagy sláger.

1 hozzászólás Ne habozz!

szala - 2021. 07. 27. 10:02

Én sem értem, miért néztem, de annyi biztos, hogy ha lesz harmadik évad, arra már nem maradok.

Az egész sorozat annyira összecsapottnak érződik, mintha a készítő előterjesztett volna egy pitch-et, aztán rászóltak volna, hogy oké, ebből legyen egész évados forgatókönyv, lehetőleg jövőhétre.

A sztorit sok helyen nevetségessé tette a logikátlanság, pl: Coral egész évadban meg akarja ölni a nagyfőnököt, de végül életben hagyja, sőt, ahelyett h elmenekülne a helyszínről, még ott marad drogozni.
A lányokat persze, hogy egy olyan kocsiban betonozzák be, ahol különböző szerszámok vannak, hogy megpróbálhassanak kiszabadulni.
Mikor menekülnek tök természetes, hogy pont az üldözőik jönnek velük szembe… stb stb, sorolhatnám reggelig.

Ezt az évadot valamiért még végig néztem, reménykedve, hogy hátha jobb lesz, de sajnos nem lett jobb. Aki a La casa de papel alkotójának jó sorozatára vágyik, sokkal inkább ajánlanám a Vis a Vis (magyar címe: bebörtönözve) c. sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz