login |

Új magyar sorozatok 2021/22-ben (4.): Rise of The Raven

2021. 07. 27. 17:30 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: magyar hírek,

A Balaton brigád, A besúgó és a Hotel Margaret után újabb magyar sorozat érkezhet a hazai képernyőkre. Talán nem a következő évadban, hanem 2022/23-ban, de mivel a Variety (és nem valamelyik magyar híroldal…) megszellőztette a dolgot, el lehet kezdeni beszélni róla.

A Bán János/Mór-féle Hunyadi-könyvek tervezett adaptációjáról már többször írtunk (ez az a projekt, amit Kásler Miklós miniszter is nyomni szokott FB-n és olykor filmnek nevez), s most végre kézzel fogható, bár inkább csak technikai részleteket tudtunk meg róla, valamint kaptunk egy logót is. Igen, Rise of The Raven a munkacím, ami magyarul vajon mi lesz?

Nos, a projektben produkciós cégként a Robert Lantos-féle Serendipity Point Films és az elég komoly sorozatos portfolióval rendelkező (Gomorrah, Babylon Berlin) Beta Film vesz részt, az első évad 10 részes lesz, a showrunnerje George Mihalka, az első két részt Robert Dornhelm fogja levezényelni. Mihalka rendezni is fog, akárcsak Nagypál Orsi. Íróként George Mihalka, Lengyel Balázs, Lovas Balázs, Ruttkay Zsófia és Veres Attila van feltüntetve. A casting jelenleg is folyik.

A történet ugye Hunyadi Jánosról, a rettenthetetlen harcosról szólna, aki megfutamította a török hadakat és megvédte Európát az 1456-os nándorfehérvári csatában. A forgatásra Magyarországon kerülne sor, itthon a TV2 adja majd a sorozatot, amibe a fent nevezett cégek mellett a Twin Media, a HG Media és az MR Film szállt be. És, ami elég lényeges tényező, hogy a Magyar Kormány és a Nemzeti Filmintézet is összesen több, mint 10 milliárd forinttal, ami 32 millió dollárnak felel meg, de ezt az összeget az adókedvezmény miatt fel lehet szorozni, plusz ki tudja, hogy a német fél biztosít-e tökét.

Az már csak személyes megjegyzésként álljon itt, hogy minden bizonnyal a koprodukciós lét miatti kényszerről van szó, de azért valahol csalódás, hogy nem hazai a showrunner, és rendezőként is csak egy magyar névre derült fény. Mihallka, aki még véletlenül sem számít nagy névnek, persze magyar származású, de inkább a 80-as/90-es években pörgött a filmográfiája, akkor megrendezte a My Bloody Valentine-t, valamint sok tévés epizódot. Ez elmúlt évtizedben leginkább kanadai sorozatokat, többek között Lost Girl-részeket rendezett, valamint a The Firm- és Transporter: The Series-epizódot.

A producerek egyébként nemzetközi sikerre utaznak, ami nem nagy nézettséget jelent, hanem azt, hogy minél több piacra értékesítsék a szériát. Ami nem lehetetlen, hiszen elmondásuk szerint

Rise of the Raven is a one-of-a-kind, cinematic, and epic story, very much relevant to today’s audiences worldwide. The high quality of the scripts, the international talent leading the show, and the ambitious production vision give the series high global potential.

8 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2021. 07. 27. 18:41

Történelmi is, magyarokról szólna, nekem ez elég. Várom.

Desmond Wallace - 2021. 07. 27. 18:53

Először 2012-ben jött hír arról, hogy Bán Mór regényeiből filmet forgatna Robert Lantos, szóval ideje volt már, hogy legyen is valami a dologból.

Viszont a forgatás csak jövőre indul, így még jó sokat kell majd várnunk rá.

Lordviktor - 2021. 07. 27. 19:48

Ebből a költségvetésből konkrétan Got első évad szintjét (vizuálisan) illene hozni, várós.

Key - 2021. 07. 27. 22:20

Remélem, nem Stohl András, Szabó Győző, Nagy Ervin, meg a többi “menő” színésszel képzelik el ezt a sorozatot.

zagloba - 2021. 07. 27. 23:04

Már most lehet temetni az egészet.
Törisként mondom.

Shyllard - 2021. 07. 28. 05:57

Szomorúnak tartom, hogy ahelyett, hogy izgulhatnék, hogy hátha lesz jó nagyköltsegvetésű magyar sori, a politikai háttere miatt csak apátiával állok a hírhez.

kiskiraly - 2021. 07. 28. 15:47

Shyllard: szerintem sorozatkészítéskor nem lesz a politikai nyomás a készítők felé. Bár nyilván a promótáláskor a Tv2+KESMA nyomja fogja a prokjektet, hogy “Nézzed, mert magyar!”, meg hogy szokás szerint “világhír”, meg “világszerte sikeres sorozat lehet”.
Engem ezt hidegen fog hagyni a végereményben hiszek onnan tudo eldönteni hogy jó-e valami vagy nem.

Key:Arra viszont kiváncsi leszek, hogy milyen nyelven fog forogni, mert ha angolul forogna akkor csak elvétve fogunk látni beszélő szerepben magyar színészeket.

Tudom, hogy nem ugyanaz – ez sorozat, amivel pedig én példálózni akarok az egy film -, de az ukránok most csináltak egyik hősükről egy filmet (Zahar Berkut) ezúttal ukrán pénzből, de külföldi bevonással.
Lényegében a stáb teljesen ukrán volt, viszont kizárólag angol anyanyelvű színészekkel forgatták (főszerepben Robert Patrickkal ) 1 millárd forintnyi összegből.

Ki tudja, lehet itt is az lesz végül…

Desmond Wallace - 2021. 08. 10. 20:52

kiskiraly: Remélem, hogy magyar színészek lesznek benne, és magyar nyelven forgatják.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz