login |

Kenan: vége az 1. évadnak

2021. 07. 29. 19:30 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2020/21 finálék, kritika,

Az NBC tavalyi komédiája (ahogy az kell?) nem sok vizet zavart itthon, és nem csak azért, mert Kenan Thompson nem annyira ismert Magyarországon, mint odaát. Azért ki tudja, talán pár Saturday Night Live-rajongót megmozdított nálunk is a széria, amely minket sem igazán hozott lázba a kezdésével.

A start után még kicsit bizakodtam, és azt követően sem “marasztaltam” el ezt a próbálkozást annak ellenére, hogy kaszáltam, hiszen tudtam, hogy nem az én stílusom, és hogy sosem lesz olyan, ami igazán lekötne. Azonban akkor (még) találtam benne viszonylag szellemes momentumokat, amik, ha egy cseppet is kompletista lennék, talán maradásra késztettek volna. Azonban mire a szezon elért a végére, még nagyítóval sem találtam rá ezekre.

Szürkébb szerintem már nem is lehetett volna az első szezon zárása, főleg az utolsó rész. Azt ugyanis értem (és még meg is süvegelem), hogy a Kenan nem engedi el a halott feleséges szálat és a gyász mindvégig jelen van, hol hangsúlyosabban, hol kevésbé kiemelve, de azért egy komédia ne csak azért legyen komédia, mert komikusok szerepelnek benne. Márpedig itt a vége felé, ami humort észlelni véltem, az inkább volt kínos, mint mulatságos.

A sorozat érezhető módon kezdte elveszíteni a valósághűséget a karakterei terén, a szereplők visszasüllyedtek tévés figurákká, ami leginkább azon volt tetten érhető, hogy Kenan is olyan volt, mint valamelyik SNL-es Kenan Thompson-szkeccsszereplő, ami több, mint kellemetlen.

Még mindig nem szörnyű a Kenan, azonban a szezon vége felé bántóan közepes gyenge lett, és hiába próbálja felvezetni a főhős új kapcsolatának esélyét, ha azt ilyen gyerekes módon teszi, miközben azért a nem komédiai alapkelléknek számító érzelmeket továbbra is elég jól ábrázolja. De azt meg megette a fene, ha az ember tényleg inkább szórakozni akar rajta.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz