login |

Délelőtti videó 3.: Clickbait

2021. 07. 30. 11:30 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: video,

A Netflix új sorozata Ausztráliából érkezik, és a címe elvileg nem kap magyarítást, hiszen eléggé ismert a kifejezés.

A sorozat bemutatja, hogy miképp táplálják a közösségi média korában a legveszélyesebb, illetve legkevésbé kontrollálható impulzusaikat, valamint az egyre nagyobb törésvonalat a virtuális, valamint valós életbeli személyiségünk között. A középpontban egy férfi van, aki eltűnik, és a neten egy olyan videóban tűnik fel, amiben látszólag bevallja, hogy nőket bántalmaz, és azt is tudni, hogy 5 millió megtekintésnél meghal.

A tovább mögött teaser. Szereplők: Adrian Grenier, Zoe Kazan, Betty Gabriel, Phoenix Raei, Abraham Lim, Jessica Collins, Ian Meadows, Daniel Henshall, Motell Foster, Jaylin Fletcher, Camaron Engels.

4 hozzászólás Ne habozz!

Never - 2021. 07. 30. 18:03

vajon mennyi fiatal fog meghalni ilyen módon a sorozat megtekintese után? Miert kell ilyen buta ötleteket adni a mai fiataloknak?

winnie - 2021. 07. 30. 20:53

kezdem azzal, hogy nem láttam az előzetest, szóval csak a leírtakra reagálok, és nyilván az aki hülye, haljon meg érv ízléstelen és nem pc, de ahogy a sikolyban is mondják, hogy nem a tévé kreálja a pszichopatákat (csak kreatívabbá teszi őket), aki ezt ötletnek veszi, az…, szóval nem tudom. ha egy készítő ilyen sorozatot csinál, akkor azt általában nem csak az ötlet miatt csinálja, hanem a következmények, illetve a körülmények bemutatása miatt, így az összképet érdemes nagyító alá venni, és adott esetben kritizálni, nem?

meg aztán, ha nagyon demagóg az ember, akkor felhozhatja a krimisorozatokat, vagy a kaszabolós horrorfilmeket (a két kedvenc műfajom, de ez csak véletlen egybeesés:), hogy azok is megölési ötleteket adnak, előbbiek még arra is figyelmeztetnek, hogy mire kell figyelni.

szerintem, és szigorúan csak szerintem, az efféle tartalmakat érdemes úgy kezelni, hogy a néző valamilyen szinten érett és értelmes. és hogy tudja, hogy mit néz meg. mármint ez utóbbit úgy értem, hogy neki való-e. tudom, hogy egy szülő nem figyelhet mindenre, de valahogy azt érzem, hogy hiba lenni egy adott szituáció esetén minden felelősséget a médiára hárítani. muszáj, hogy ezt a felelősséget megosszák, mondjuk az illető (“az áldozat”), és az ő környezete között is.

túl nagy felelősség lenne kontentkészítőként minden egyes emberre odafigyelni. nyilván ez nem határok nélküli szabadságot jelent, de valamilyen szintet feltételezni kell a fogyasztó részéről, és a figyelmeztetések komolyan vételét.

winnie - 2021. 07. 30. 21:30

de nyilván valid a kritika, nem hessinthető el, csak ilyenkor önző módon úgy vagyok vele, hogy ne vegye el a sorozatomat az, akinek nem szánják. általanosságban, nem azért mert mondjuk ez érdekel:)

szaszazsu - 2021. 08. 26. 09:13

Nagyon izgalmas, jól sikerult sorozat, végig fenntartja a kételyeket és az azzal járó feszultséget. Krimikedveloknek ajánlom darálásra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz