login |

Pilot: Power Book III: Raising Kanan

2021. 07. 30. 15:50 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A legújabb, szám szerint második Power-spinoff (az elsőről itt írtunk) pár hete indult a Starz-on, mely csatorna erre a gengszteres “univerzumra” koncentrál egyre jobban. Van benne elég puskapor? Elég ha betömögetik a lyukakat?

A történet Kanan körül (gondoltátok volna a cím alapján?:) bonyolódik. Az életének késői időszakát már láttuk 50 Cent alakításában, de most megtudhatjuk miképp keveredett a bűnözés világába. Részemről semmit nem tudtam a karakterről, szóval amolyan új, 90-es években játszódó gengsztersorozatként néztem rá. És szétuntam magam.

Tényleg eredettörténetről van szó, gondolom, jó pár a pilotban látott név feltűnhet később, de az egész arra megy inkább ki, hogy Kanan tehetséges gyerek volt, de eldobta az egészet, nincs kiút a gettóból, és inkább a gengszter anyjának segített be, méghozzá kéretlenül, amivel elég sok problémát okozott. Laza középiskolásból már az első részben eljutunk az első gyilkosságához.

Nem negatívan ültem elé, és igazából most sem azt érzem, hogy utáltam a kezdést, hanem tényleg inkább csak untam. Meg lehet csinálni ezt a “fiatal bekeveredik a nagyobb drog-képbe” dolgot jobban is. Avagy nem a klisékkel van bajom, hanem azzal, ahogy le vannak vezetve itt.

A legrosszabb talán, hogy mindent csak magyaráznak, amolyan Casino-módra, viszont teljesen alap dolgokról van szó, amiket simán mutathatnának. Nem is a gengszter pillanatokra gondolok, vagy ami az ilyen botor nézőknek segít, mint én, és a jövőt mondja el, amit lehetett látni az alapsorozatban, hanem középiskolás fordulatokat, pl. amikor Kanan ledermed egy csaj mellett.

A kidolgozás pedig szerintem katasztrófa. Egy másodpercre sem tűnik 1991-nek amit látunk. Nyilván a divat és a klasszikus hip-hop adja, de képileg nem éreztem, hogy abban a korban lennék. Digitális az egész, amit meg sem próbáltak “régiesíteni”.

Az alakítások közül sajnos a Kenan anyját életre keltő Patina Miller emelkedik ki, csak sajnos a negatív irányba, mert nulla keménység benne van, egy másodpercre sem hihető komoly gengszternek. De igazából a többiek sem. Talán mutatni kellett volna, amint elkövetnek valami tényleg sötét dolgot? Tudom, a pilotban van egy, de nem annyira ők követik el, jó távol vannak tőle, hiszen igyekeznek pozitív oldalon tartani a szereplőket, már amennyire bűnözőket lehet.

Részemről simán 5/10 a nyitány amolyan új nézőként, de ha valaki ezerrel imádja a Power-Univerzumot, az ne tartsa magában a véleményét!

1 hozzászólás Ne habozz!

Rapguruz88 - 2021. 08. 04. 11:15

Minden Power részt láttam eddig, leginkább a Tommyrol szólót várom majd, a pilot lecsúszott, annyira sajnos nem győzött meg, én is untam a végére már.. Nem tudom miért ragaszkodnak az egy órás részekhez, nincs benne ennyi hogy végig lekosse a figyelmem..
A rész tanulsága a következő :
SPOILER
Mikroba nem teszünk állatot :(
Talán ez a jelenet marad meg bennem majd..

Kíváncsi vagyok Tommy karakteret mikor építik majd Be és hogyan..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz