login |

2022 szeptember 2-án új utazás kezdődik

2021. 08. 02. 21:30 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: hírek, kandi, ,

Hozzá sem kéne fűznünk ehhez a képhez, hogy az Amazon Prime Video-ra érkező Lord of the Rings-sorozat (mi lesz a címe?) dátuma, és hát első betekintése, amiről szó van? A címkén természetesen követtük az utat, amivel ide jutottunk, nem biztos, hogy mindenki emlékszik, miről fog szólni a széria.

Konkrét információnak azt lehet tudni a fenti promóképről, hogy az első részből van. Rajongói elméletek szerint Valinor városa lehet, de nyilván kommentekben lesz több ötlet lesz is magyarul, hiszen sok Gyűrűk ura-rajongó van kicsiny országunkban is.

13 hozzászólás Ne habozz!

Hádész - 2021. 08. 02. 23:09

Az volt eddig a tényállás, hogy a másodkorban fog játszódni a sorozat, szóval ez a kép csak flashback lehet Valinorból még az időszámítás kezdete előtt, Telperion és Laurelin a háttérben ezt egyértelművé teszi.

Hahakocka - 2021. 08. 02. 23:16

Pontosabban Valimar városa nem? Valinor a birodalom maga ahol a tündék örökké élnek majd és az istenségek is. Ez az egyik város a főváros talán. A 2 fa nagyon fontos főleg az Első korban. Szilmarilok története alatt, remélem azt is adaptálják majd!

Hahakocka - 2021. 08. 02. 23:17

Igen, elvileg ez az 1. rész egy 1.5 órás ki kicsoda, mi hol van epizód lesz :) A másodkor és első kor korábbi fontos helyszíneivel. Boyena rendezésével.

Hádész - 2021. 08. 02. 23:39

Hahakocka: A fák Valmar mellett álltak egy dombon, szóva tényleg az lehet, viszont a két fa már nem állt az Első korban. Tippre lesz pár flashback, amikkel hátteret adnak a Másodkori történetnek.

Mammut - 2021. 08. 03. 10:58

“Szilmarilok története alatt, remélem azt is adaptálják majd!”

Nem úgy volt, hogy ahhoz nem kapták meg a jogot?

bvr - 2021. 08. 03. 20:12

Hu, az ilyen kepek mindig meghozzak a kedvem! :)

Nem vagyok rajongo abban az ertelemben hogy nem olvastam egyaltalan a konyveket, de az mindig is lenyugozott hogy ha a rendszeresen ujra-nezett mozi-trilogia kapcsan utana akartam nezni barminek akkor milyen melyen kidolgozott/megirt a mitologia. A mozifilmek pedig ketseg nelkul korszakteremto alkotasok ahogy at tudtak adni egy ekkora fantasy vilagot! Nagyon nagyok a varakozasaim, es ez a kep nagyon igeretes!

(es csak hogy elhelyezzem, pl. a witcher-konyveket (foleg a novellakat) nagyon megkedveltem, Henry Cavill pedig zsenialis casting, de pl. pont a vilagot nem sikerult jol atadnia a sorozatnak (ez nyilvan penzkerdes is, de ott a helyszinek (Kanari szigetek) nem illettek a vilaghoz. Nem tudom ezzel a leendo sorozattal visszamentek-e Uj-Zelandra, meg persze ez csak egyetlen allo kep (vagy koncept art) mindenesetre remelem ilyen lesz majd mozgasban is :)

winnie - 2021. 08. 03. 21:41

jaja, új-zéland, eleg covid-biztos terep is egyben.

bvr - 2021. 08. 04. 00:10

szuper! :)

Hádész - 2021. 08. 04. 09:40

bvr: A könyvek ugyanúgy korszakteremtőek voltak, Tolkien rakta le a modern fantasy alapjait. Az meg, hogy át tudtak adni mozgóképen is egy ekkora világot, az író érdeme is. Olvasva néha fárasztó volt, de Tolkien nagyon el tudott kalandozni a helyszínein, szemléletesen le tudta írni a helyszíneket. A Gyűrűk Ura sok fejezete azzal indul, hogy oldalakon keresztül taglalta a tájat, amerre a szereplők járnak. A mitológia, történelem stb építés ugyanígy ment neki. Az elképzeléseihez ő maga is készített illusztrációkat a térképek mellett.
És még ráadás, hogy a sorozaton ugyanaz a John Howe dolgozik, aki anno Alan Lee-vel a filmtrilógia illusztrátora is volt.

Anak - 2021. 08. 04. 11:41

Nekem ez a kép inkább Tuor Gondolinba jövetelét juttatja eszembe, de az Első kori esemény a sorozat meg a Másodkorban játszódik. Hm…

Hádész - 2021. 08. 04. 14:40

Anak: Ahogy fent írtam, ez csak Valinor lehet, pontosabban Valmar, még az Első Kor előtt.

Batti - 2021. 08. 04. 16:03

Ha minden részletet összevetek ez a kép Tiriont, a Noldák városát ábrázolja, a háttérben a két fával (Laurelin és Telperion). Tirion városa pedig a Túna nevű dombon állt a Pelóri (határhegység) egyetlen járható völgyében. Ez az állapot, még a Fák elpusztítása előtt lehet (a nap és a hold megjelenése előtt). Tudjátok Melkor és Ungoliant volt a tettes. Egyébként elpusztult a város a másodkor vége felé, amikor A Númenori király Arany Ar-Pharazon mérhetetlen büszkeségében, a seregével Valinor földjére lépett. Rájuk omlott a Pelóri.

Hádész - 2021. 08. 04. 16:25

Batti: Igaz, Valmar a síkságon van.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz