login |

How to Sell Drugs Online (Fast): kezdett a 3. évad

2021. 08. 02. 20:00 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

I mean, would Netflix have gone outand spent money on a third season of your weird show without being certain that people were gonna watch it?

Nem is tudtam, hogy mi hiányzott az idei nyaramból! Reménykedtem abban, hogy a Biohackers lesz a visszatérő jó német Netflix-sorozat ebben a hőségben, de míg annak folytatására a biztatónak mondható kezdés után totális ötlettelenség volt jellemző, addig a Hogyan adjunk el drogot a neten (villámgyorsan) ismét csak hozta magát, és azt a kreativitást, ami mindig is jellemző volt a sorozatra.

Vegyük például Moritz-ot, aki továbbra is a Netflix kamerái előtt narrálja saját történetét. Ő ugye, ahogy a kép is jelzi, tipikusan szerethető és szimpatikus Hollywood-kompatibilis lúzer geek, ugye?

Igazából nem is tudom eldönteni, hogy annak szurkoljak-e, hogy megússza a holland drogkereskedőkkel való összetűzést, vagy inkább, hogy minél többet szenvedjen (valljuk meg, ezúttal sem kímélték), főleg most, hogy a valóban szimpatikus karakterek a 2. évados eseményeik miatt elsodródtak mellőle.

A készítők az S3 startját egy ketyegő órával és egy iskolai kirándulással/táborral turbózták fel, teljesen kirántva a srácokat a megszokott környezetükből, és a helyzetet még további karakterekkel és komplikációkkal is súlyosbították. És közben emlékeztettek minket arra, hogy valóban gyerekekről, vagy legalábbis diákokról szól a sorozat, nem “igazi” felnőttek kereskednek droggal és viszik vásárra a bőrüket – szegény Lenny és a cliffhanger!

A frissítés kellemesen izgalmassá és viccessé tette a nyitányt, ami után érzem, hogy nagyon gyorsan le fog szaladni ez a szezon. Moritz természetesen megpróbálta visszaszerezni Lenny-t (ami most még nehezebb lesz), és értelemszerűen megint olyan megoldás révén, ami visszafele sült el (tipikus!), szóval adva van előtte a feladat, hogy esetleg végre felülkerekedjen önmagán és gyarlóságain, és megmutassa, hogy tud, ha akar társasági kapcsolatok terén is.

Kicsit ódzkodtam a kezdéstől, mert nem nagyon emlékeztem arra, hogy miként zárult az előző évad (ezúttal nem volt emlékeztető a kezdés előtt), mivel nem én írtam a kritikát róla, megfordult a fejemben, hogy nem is értem a végére, de utána megláttam a poszt alatt a kommentemet és a Netflix is jelezte, hogy végignéztem mind a hat részt. De szerencsére minden aggodalmam felesleges volt, abszolút bejött a start, és remélem, hogy a folytatásban sem adják alább a kreativitás (azok a képi lelemények!) és a történet előre fele görgetése terén.

Ja, és nem feledni, a holnap felkerül a Netflix-re a Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord című dokumentumfilm, ami arról a srácról szól, akiről az itteni főhőst mintázták, aki valóban tinédzserként nőtte ki magát a drogvilág tényezőjévé, miután 2013-ban a saját hálószobájából építette ki birodalmát.

1 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2021. 08. 02. 20:25

A bosszantó második évados vég után ez a kezdés egyből visszaadta a hitemet a sorozatban.

Baromi jó volt, már az elején megkaptam azt a technológiai pluszt, ami a sorozat sajátja, és ezúttal Moritz vergődése sem volt bosszantó.

Mondjuk annak nem adok sok valóság alapot, hogy nem tájékozódnak arról a német tanárok, hogy egy diák mogyoró allergiás, de igazából ez apróság :)

A dokus tippet meg köszi, nem is tudtam, hogy készül, pedig a sorozat megjelenése óta kíváncsi vagyok az eredeti történet részleteire!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz