login |

Ilyen volt az izraeli Euphoria

2021. 08. 04. 20:00 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, video,

Vannak olyan sorozatos feldolgozások, amiknél az ember nem is érti, hogy vajon miért nevezik feldolgozásnak, miért kellett licencet vásárolni hozzájuk, ha egyszer a fejlesztés folyamán egy totál másmilyen sorozatot raktak össze. Talán az ismert HBO-sorozat alapjául szolgáló izraeli Euphoria is ilyen lehet – legalábbis első blikkre, aztán majd kijavítotok.

A 2012-es sorozat, egyébként valós eseményeken alapuló sztorijáról az amerikai változat első előzetesénél írtunk.

A középpontban pár középiskolás lenne, akiknek droggal, szexszel és erőszakkal is szembe kell néznie, miközben próbálnak értelmet adni a bizonytalan jövőjüknek. A valós történeten alapuló sztoriban egy tinit megölnek egy klub előtt, a sorozat pedig a klubba járó tinik életét mutatja be egy évvel a tragédiát követően, ahogy próbálnak a valósággal megküzdeni, illetve szabadulni belőle.

Nyilván lehet, hogy vannak olyan momentumok vagy konkrét történetszálak, amik megegyeznek a két sorozatban, de ettől még az alaphelyzet elég eltérő, pedig ugye általában a kiindulás szokott egyezni, utána jön az elkanyarodás.

De mindegy, nem ismételni akartam magam, hanem a tovább mögé kirakni az eredeti sorozat előzetesét (nézném!) és egy részletet. Hátha valakinek ismerős lesz.

2 hozzászólás Ne habozz!

Annatar - 2021. 08. 04. 22:44

Csak nekem nem angol feliratosak a videók? Mert én csak héber feliratokat látok…

winnie - 2021. 08. 05. 05:14

az én hibám, bocsánat, eredetileg egy másik videó volt előzetesként, csak az azóta törlésre került, és nem vettem észre, hogy angol feliratosnak tituláltam a szövegben. és, hogy ez a cserevideóra nem vonatkozik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz