login |

Never Have I Ever: kezdett a 2. évad

2021. 08. 06. 21:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

How is it possible that this formally uneffable nerd has two boys that are into her?

És ezt a mondatot nem egy karakter mondta, hanem maga a narrátor, John McEnroe. Akivel nyilván kezdek megbarátkozni, a szövege is jó, de ettől még úgy vagyok vele, ahogy az első évados írásomban, többször zökkent ki, mint ahányszor nem.

Visszatért tehát az Én még sosem a Netflix-re, és nyilván a nagy rajongók már a nyitónapon, vagy az azt követő hétvégén ledarálták Mindy Kaling komédiáját, én meg itt égetem magam az évadnyitós írással pár héttel később, de hát annyi néznivaló van, hogy örültem, hogy el tudom kezdeni a szezont. Idővel, néhány héten vagy hónapon belül pedig be is fogom fejezni, mert nem hiszem, hogy kiszállnék belőle.

Pedig magam sem tudom, hogy mi van ebben a komédiában, ami nem ereszt, azt meg pláne nem, hogy miért ekkora siker, mert az biztos, hogy tévében nem sok esélye lenne a túlélésre. Nem tudom, de örülök neki, mert bár nem érzem totál kommersznek és hasfogósan röhögősnek, mégis elég közvetlen, pozitív, miközben mer pofátlan is lenni.

Lehet, hogy egyszerűen csak annyi a válasz, hogy a főbb témái, mint a középiskolás évek, a barátságok és persze a romantika mindenkinek ismerősek lehetnek – kinek a jelenből, kinek pedig a múltból? Mint ahogy az egyes szituációk is átérezhetőek, és még a korábban kritikaként említett esetlenségét is pozitívumnak érzem, nem készítési deficitnek, hanem konkrét bájnak. A tovább mögött folytatom spoileresen folytatom.

Azonnal folytatódik a történet az S1 fináléját követően, szóval nincs időnk fellélegezni, és Devi-nek sem, ugyanis másra használja a száját anyja megrökönyödésére, hogy aztán az egyik pasiról átváltson a másikra, a hebegő-habogó spílerre, aki a háza előtt táborozott le a lányra várva.

Szóval a szerelmi háromszög egyre határozottabban kezd kibontakozni előttünk a szezon kezdetén – azon kevés példák egyike, amikor ez nem fog zavarni minket? Csak nem nyűglődés és dráma fogja jellemezni Devi kapcsolatát Ben-nel és Paxton-nal. Kíváncsi vagyok, hová akarják mindezt kifuttatni, és hogy milyen akadályokat fognak emelni a lány előtt.

Akadályokat azonban nem csak ő fog kapni. Egyelőre a barátnők csak egy nagy összeborulásra és szívkiöntésre jelentek meg, nem annyira a saját sztorijaik miatt, de az máris látszik, hogy Devi mellett Anyu is kap konkrét szálat, legalábbis a Common által alakított orvos jó ürügy lehetne arra, hogy az indiai utazást elhalasszák.

Poorna Jagannathan egyébként is korábban meg nem énekelt fénypontja a sorozatnak, és örülök neki, hogy miután az S1 végére (egy elég erős jelenettel) kiléptették valamennyire a bár humoros, de mégiscsak egyszólamos, örökösen elégedetlenkedő és a lányát megrendszabályozó szerepből, most újabb rétegeket kaphat.

Ritkán érezni (legalábbis én ritkán érzem), hogy egy sorozat az első és a második évad között jottányit sem változik, hangulatilag és hangnemét tekintve is úgy folytatódik, mintha nem telt volna el egy vagy több év az írásuk, illetve a forgatásuk között, de itt abszolút ez volt a helyzet. Ami persze változhat a továbbiakban, de pont erre az érzésre alapozom azt, hogy simán maradni fogok a Never Have I Ever mellett, és továbbra is felhőtlenül élvezem majd. Tolerálva az esetlenségeit.

2 hozzászólás Ne habozz!

e-batta - 2021. 08. 07. 22:54

Még jobbak a dialógok, mint az első részben, némelyik párbeszédet újra is újra nézem, mert nem bírom abbahagyni a nevetést. Kár, hogy elfelejtődött a Hét idézete, mert rengeteget beleírtam volna.

heidfeld - 2021. 08. 20. 10:54

Évad első fele határozott csalódás. Szinte teljesen elhanyagolódott a kulturális különbségekből fakadó humor.
3 színész nagyon jó, kettő viszont nagyon nem.
Évad második fele sokkal jobban tetszett. Óriási dumák mellett a komolyabb témák boncolgatásával sem volt gond. Nagyon kellemes sorozat. 7/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz