login |

Pilot: Fantasy Island

2021. 08. 11. 21:20 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ki néz országos sorozatokat? Konkrétan ilyen időkidobást ritkán érzek, mint most a FOX-os Fantasy Island tulajdonképpeni felélesztésénél, folytatásánál. Komolyan mondom, és rögtön a lecsóba vágok: akinek ez a pilot tetszett, az kicsit gondolkozzon el azon, hogy tényleg mibe öli az idejét a mindennapjaiban.

A történet, mint mondtam, egy régi sorozat folytatása. Ezt szó szerint kell venni, olyan mintha a 2. évadba kapcsolódnánk be: fél mondattal utalnak régi szerelemre, na meg a sziget korábbi vezetőjére. Konkrétan bele vagyunk dobva a mélyvízbe, mintha mindent tudnánk már erről a varázslatos szigetről. De erre még visszatérek, mert érdekes szerintem, és aláhúzza az időkidobás felvetésem.

Ugye a fő téma valójában az, hogy van egy olyan nyaralási helyszín, ami minden vágyat szó szerint valóra vált. Nemrég a horrorfilmben ezt kiforgatták arrafelé, hogy a vágyak sötét oldalát kaptuk. Na itt nincs így. Itt konkrétan a misztikus sziget és annak házigazdája valóra váltja a vágyakat, és azok mélyére megy, megkeresi a problémát. Tulajdonképpen az egyik vendégnek egy jobb pszichoterápia az egész utazás, gyógyulva távozik. A másik szálról nem mondanék többet.

Értem, hogy manapság az embereken segítős “lélekmelengetős” sorozatok valamennyire (avagy fogjuk rá) mennek, így hozzányúltak egy régi IP-hez, hiszen mégiscsak régi klasszikus. Ha producer lennék bólogatnék, hogy ez így rendben is van. Na de nézőként már nem tudok, mert semmit nem tettek annak érdekébe, hogy a modern időkben is helytálljon, például egy God Friended Me-vel szemben. Vagy bármivel ami kicsit filmesebb hangulatú vagy kinézetű.

Konkrétan olyan az egész, mintha a régi 20-30 éveseket akarnák elkapni, akik fiatalon nézték, mert nem volt mást, most 60 évesek és ők azok akik ott vannak még az országos tévék előtt, így nagyjából csak a nosztalgiafaktor számít. Ez nem olyan reboot, mint a Hawaii Five-O, vagy a Magnum, ahol modernizáltak, hanem esetleg több vendéget hozva hetente, de a régi receptet főzik.

A kidolgozás meg katasztrófa. Konkrétan a Syfy kanadai B-sorozatai ugrottak be. Egy YouTuber filmszerűbb kinézettel beszél, basszus, a hálószobájában, mint ami itt volt. Az írásról nem is beszélve, kvázi komoly kérdéseket vet fel, de iszonyat nulla mélységgel megy csak a közelébe utána. Azokkal az előre hallott jelzővel, hogy szexi, meg nem is tudok mit kezdeni. Atyaég, de 2/10!

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 08. 11. 22:33

most érdemes meghallgatni a készítők podcastját, a happier in hollywoodot. én tavalyelőtt találtam rá, amikor keresgéltem, és ennyire alapos betekintést az írói kulisszák mögé máshol nem lattam. craft és fain tényleg hetente dokumentálták, hogy mi a helyzet a projekttel, az írás, a pitch, a berendelés, majd a forgatás, ami egyébként fullban puerto ricóban volt, szóval valódi tengerparton, és érdekesség, hogy az utómunka is szinte végig ott készült, ami elég szokatlan. nyilván mások a feltételek, és nem is egy pénzes projekt volt.

na, majd irok én is, ha láttam.

human - 2021. 08. 11. 23:04

lehet a podcastjuk jobb, és te meg jószívvel 4/10-t adsz, hogy “nem annyira rossz”, de a lelkesedés nem egyenlő a minőséggel. konkrétan szerintem elferdíted néha magadnak, hogy “hát de úgy gondolták” meg megérted, mi miért volt X módon, de nézőként ezek valójában rohadt zavarók.

vagy nézd meg a fenti képeket, még kontraszt sincs rajtuk kb.

winnie - 2021. 08. 11. 23:39

persze, és de a lelkesedés, a szenvedély mindig megvan, szóval nem a sorozat mellett érvelek, hanem csak nagyon érddekes hallgatni, hogy milyen utat járnak be az írók egy ilyen projekttel, főleg, ha ennyire nem hagyományos a megvalósulása. tényleg nagyon tanulságos.

winnie - 2021. 08. 12. 10:56

Ben Edlund az írógárdában!

winnie - 2021. 08. 12. 12:12

na, nem volt ez rossz. túl jó sem, 5-6/10, a krimikre emlékeztet, ahol ha 2 eset van, akkor csak felületesebbek tudnak lenni, ha végig akarnak venni minden lépcsőfokot és nem tudnak mélyülni, de nem volt azért rossz, kellemes, jó érzés, némi tanulság és rejtély.

maradni fogok, tipikusan elférős heti epizodikus sorozat, ha netflixen lenne, olykor leszaladna egy rész és nem bánnám meg. így, hogy direktbe kell leülnöm elé, franc tudja, hogy mi lesz.

Thomas - 2021. 08. 21. 18:33

Én is olyan 5-6 környékére lőném, mert a sztorik elég tipikusak, semmi extrát adnak, de a környezet csodaszép, és az sokszor elég nekem, hogy elnézzek valamit:) Végre valahol kék az ég, és természetesek a színek, ami így a White Lotus és az Outer Banks után felüdülés a szememnek!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz