login |

A mi kis falunk: az 5. évad

2021. 08. 13. 15:50 - Írta: Desmond Wallace

2 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Apuka mondta, hogy sok itt a fura.

Lassan már a 6. évadja is elindul az RTL Klub nézettségbombájának, így ideje megemlékeznünk az ötödikről is. Igaz, hogy a blogomon majdnem mindegyik részről írtam, de az itteni évadnyitónál akkora kommentcunami volt, mint Szifonnál a józanul töltött munkaidő – de azért csak illik összegeznem a látottakat.

Ismét 18 részt kaptunk, és én még mindig jól szórakozom a pajkaszegieken. Legalábbis többnyire. Akinek eddig se jött be a sorozat humora, az továbbra is kerülje el messziről! A mi kis falunk általában hozza a 7/10-es szintet, de előfordulnak ettől gyengébb és erősebb epizódok is. Így volt ez ebben a szezonban is. A karakterek természetesen nem változnak, mindenki olyan, mint a legelején, így a helyi állóvízben inkább csak a vendégszereplők jelentik a hullámot. Új szereplők pedig bőven érkeztek Pajakszegre. Spoilerek nélkül folytatom a tovább mögött.

Mitől vagy ma te ilyen hülye? Iszol te rendesen?

Itt volt például Laci tesója (Janklovics Péter), aki rögtön meg is látta a balekot a falusi rokonban. Megismerhettük Pali bácsi lányát (Sodró Eliza), aki legalább annyira bolond, mint az apja, de Lacikával így passzolnak igazán egymáshoz. Természetesen a romantika sem maradhatott ki az évadból, bár ezúttal Erika várandóssága adta meg a szezon keretes szerkezetét. Az évadnyitóban kiderült, hogy gyermekáldás elé néz a Bodri család, az évadzáróban pedig azt is láthattuk, hogy Gyurinál mennyire erőteljesen jelentkeznek a szülési fájdalmak.

Visszatérve a vendégszereplőkre: Kolovratnik Krisztián is többször felbukkant a faluban, a fináléban megjelent Döbrösi Laura is, valamint az is végleg kiderült, hogy Árpádot (Hevér Gábor) tényleg a Segítség! Itthon vagyunk!-ból hozták át az alkotók. Sajnos itt nem igazán működik a karakter. Az alapszereplők (Károly, Janó, Erika, Gyuri, Teca, Laci, Kati, Szifon, Baki, Stoki) továbbra is hozzák a formájukat. Rajtuk kívül Zsolt, Viki, Bazsó, Sváb és Nelli is nélkülözhetetlen szereplővé vált az elmúlt évadokban. És természetesen az öregasszonyokról sem szabad  megfeledkezni.

Hálás legyél, ne ideges!

Ha valakiket ki kell emelni, akkor mindenképpen két nevet mondanék: Viki és Bazsó. Mivel Erika gyermeket várt, így a polgármesteri hivatalba kellett egy ember, aki tényleg dolgozik is, és végül Viki lett ez a személy. A városi lány jól működik a kis zsákfaluban, a beszólásai pedig aranyat érnek. Bazsó viszont a másik véglet. Ő már annyira idióta, hogy sokaknak fárasztó is lehet a hadarógép, de többnyire jól mozgatják az írók ezt a figurát.

Természetesen a legtöbb pajkaszegi nem az eszéről és modoráról híres. Amíg megtalálják az egyensúlyt az írók egy epizódon belül a karakterek között, addig nincs probléma. Ha viszont fullba nyomják a kretént, akkor abból olyan gyenge epizód születik, mint az 5×12. Szerencsére ez csak egyszeri kisiklás volt, és a jól sikerült részek voltak többségben. Számomra az 5×11 volt a csúcspont, de a finálé is szórakoztató lett. Kár, hogy most nem volt stáblista utáni jelenet!

Mindent összevetve A mi kis falunk továbbra is hozza a korábbi szintet, ami azért elismerést érdemel, továbbra is kellemes szombat esti kikapcsolódás. Nem sok műsor van, amit élőben nézek, de az RTL Klub sikersorozata ezek közé tartozik. Sok emlékezetes pillanatot hozott ez az évad is. Kell ennél több?

ui.: Matyi hiányzott valakinek?

2 hozzászólás Ne habozz!

ata - 2021. 08. 13. 16:46

Ha nem hozod fel a végén Matyit, akkor eszembe se jutott volna, de tényleg. Pedig imádtam a karaktert. Helyette viszont van egy Bazsonk

m.minnifield - 2021. 08. 15. 09:44

A Bazsós rész(a mentorcsajos) óriási volt, kedvenc részem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz