login |

Titans: kezdett a 3. évad

2021. 08. 13. 22:00 - Írta: Necridus

22 hozzászólás | kategória: kritika,

Hát nem ma volt az előző szezon zárása!

Nem is emlékeztem, hogy tavaly nem is kaptunk évadot, mert a Titans ahhoz képest, mennyire lesújtó megítélést kapott a legelején (mennyire meglepett minket, hogy premier előtt megkapta a második évados berendelést!), abszolút kellemes meglepetésnek bizonyult és emlékezetes maradt – a Junkie Awards-on is előkelő helyezést ért el az újonc kategóriában.

Persze megvannak a hibái, amik már a harmadik évad premierjében is előjöttek. Sajnos túl sokat szeretne a sorozat bemutatni, aminek következtében nem jut minden elemének elég idő és felületes karaktereket kapunk. Pedig a többieket is szeretjük! Vagyis szeretnénk szeretni, csak hiába vannak jelen már 1-2 éve, nem igazán tudunk hozzájuk kötődni úgy, hogy be se mutatták őket rendesen.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Eddig a Titans inkább Dick Grayson and the wonderkids nevet kaphatta, most viszont felváltja Dick Grayson and the broken heart of Bruce Wayne? Nem igazán értem, miért van szükségünk ennyi Bruce-időre (nem Batman, mert ugye kerülik a denevérembert!), amikor van megannyi érdekes karakterünk, akikről elvileg szól a sorozat. Én azt se bánnám, ha nem kapnánk több Bruce Wayne-t, mert természetes, hogy elveszi a többiektől a reflektorfényt. Hiszen ő Batman.

Ott van például Beast Boy, aki harmadik éve van jelen, de sosem kapott igazán időt, hogy bemutatkozzon, a képességét is csak most kezdi el felfedezni. De mondhatnám Superboy-t, aki mióta megszökött a Cadmus-tól és bekerült a csapatba, örülhetünk, ha megszólal.

Azt meg nyilván említenem se kell, hogy az epizódból Hawk, Dove, Raven és WonderGirl is kimaradt. Mert Bruce Wayne fontosabb volt? Kell azért ahhoz, hogy Red Hood és a már most (kellemes tempóban) megismertetett, egyelőre szimpatikus Tim Drake, vagyis a következő Robin képbe kerüljön, persze, csak ne felejtsük már el, hogy ez a Titans. 

A Red Hood-szálat egyébként nagyon vártam, az egyik legjobb alapanyagnak minősülő története van a képregényben Jason Toddnak, amit úgy tűnik, egyelőre helyesen kezelnek. Megkaptuk Jokert a feszítővassal, de azért azt hozzáteszem, hogy elég gyengén takargatták Joker arcát addig, amíg nem azt láttuk, hogy péppé veri a fiatal Robint. A “kameraman lekever egyet a színésznek” típusú jelenet sosem tudott működni nálam.

Persze egy erős Joker karaktert is nagyon szívesen megnéznénk – Bruce elintézte, hogy erre ne legyen lehetőségünk, meg ugye ott van nekünk Valeska! – , de megint ott lyukadok ki, hogy végre kapott a (teen) Titans csapata egy érdekes feldolgozást (nem, ez nem létezik!), nincs szükségünk azokra a karakterekre, akiket már megannyiszor láttunk és a nagyvásznat is ők uralják.

Itt van nekünk Starfire, aki például valami teljesen új szálat kapott, jön majd a nővére, itt van a Red Hood-sztori, mindkettő az első élőszereplős feldolgozása az adott karakternek, erre leakadunk már megint Bruce Wayne-nél. Ne, végre helyezzük már a hangsúlyt Beast Boy-ra, Superboy-ra (és Krypto-ra!), alkossunk velük valamit, ne csak biodíszleteknek legyenek itt. Gizmo például keveset szerepelt, de remek volt látni egy képregényes figurát, aki az eddigi élőszereplős DC anyagoknak a közelébe se került.

A képregényes alappal egyébként óvatosabban kéne dolgozniuk. Én ismerem ezeknek a sztoriknak és karaktereknek az alapjait, de nem tudom, hogy egy képregény-szűz néző hány percnyi rébuszokban (hehe, értitek!) beszélés után kapcsolja ki, mert nem érti, miért csak egy lába van annak a Barbara Gordonnak, aki megemlíti egy fél mondatban, hogy szögre akasztotta a köpenyét.

Ez mondjuk nem a legjobb példa, mert utólag elég jól megmagyarázták, miközben egy feszült jelenetben kiosztotta Bruce Wayne-t, ugyanakkor a Titans már nem először kezeli tök természetesnek azt, hogy mindenki ismeri a képregényeket, de csak azután néhány perccel magyarázza el a többieknek is, miről is van szó.

Három epizód érkezett (Barbara Gordon, Red Hood és Hank and Dove a beszédes címük), melyek közül a kritika az elsőről szól csak, de biztos vagyok benne, hogy többen már mind a három epizódon túl vannak. Én sem fogom sokáig tartogatni, mert a túlságosan Dicket és Bruce-t középpontba helyező premier még így is ütött, szinte végig sütött róla az igényesség. Az HBO Max-ra való költözést meg sem éreztük, nem?

Update: azóta megvolt a 3×02 és 3×03 is, melyek elkezdtek a hibákból tanulni, utóbbi pedig egy szenzációs epizód volt!

22 hozzászólás Ne habozz!

519 - 2021. 08. 13. 23:10

Én ismerem a képregényeket, de az engem is meglepett, hogy csak egy lába van a sorozatban. Aztán utánaolvastam a színésznőnek.

Egyelőre csak beletekertem a részekbe (még a második évadot sem láttam, mert számomra a első évad rettenetesen gyenge volt), és nem tudom, más hogy van vele, de szerintem Jason és Joker találkozása elég bénára sikeredett. :\ Ha jól emlékszem, a képregényben azért Joker emberei alaposan helyben hagyták, mielőtt előkerült volna a feszítővas, itt meg egy ütéstől kidőlt, és semmi ellenállást nem tanúsított. Mármint tudom, hogy nem kellemes, ha az embert fejbe verik egy feszítővassal, de én azt vártam volna, hogy legalább valami minimális harc lesz, nem csak elterül szerencsétlen, hogy aztán Joker szép komótosan ütlegelje… Nem ezt várná az ember valakitől, aki Batmannel üldözi a bűnt éjszakánként, meg egyedül kiiktat egy csapat rendőrt…

Wittgen - 2021. 08. 13. 23:21

Nekem a Doom Patrol és az Umbrella mellett a harmadik kedvenc képregénysorozatom, természetesen a The Boys nem számítva.

Már eltelt 2 év? Hogy repül az idő. Még a karaktereket is kedvelem, csak a 2. évadban 1-2 elhalálozás nem tetszett.

Mate4182 - 2021. 08. 14. 02:23

3 epizod utan kitartok amellett hogy az egyik legjobb kepregeny sorozat valaha (de a jelenlegiek kozul mindenkepp kitunik)

Ambriel - 2021. 08. 14. 10:12

A kedvenc képregényes sorozatom nem okozott csalódást, nagyon tetszett a 3. évad első három része.

Ayrons - 2021. 08. 14. 10:12

A második évad a végére teljes borzalom lett, így féltem a harmadik évadtól, de eddig meggyőző. Remélem tartják ezt a szintet.
Kritikához: Red Hood sztori nincs Bruce nélkül, mivel ez az ő tragédiája és keresztje.

FP Jones - 2021. 08. 14. 10:15

fényévekkel jobb eddig ez a 3 rész, mint az egész borzalmas 2. évad

Necridus - 2021. 08. 14. 10:38

Ayrons:

Agyaltam egész sokat azon, leírjam-e a kritikába, de végül megtettem, hogy “kell” nekünk Bruce a sztorihoz – habár ezt is megvétóznám, hiszen Bruce csak ahhoz kell, hogy egy az egyben lemásolják vagy nagyon hasonlóan dolgozzák fel azt a történetet, ami a képregényben volt. De az, hogy “kell”, az azért túlzás, hiszen -gondolom- nem fog senki fegyvert a készítők fejéhez, hogy azt meséljék el, ami a képregényekben is megvolt. Simán jöhetne egy olyan Red Hood, akit máshogy alakítanak és nem problémázunk ennyit azon, hogy Bruce egyedül érzi magát – ezt egyébként a második rész pont ügyesen megoldotta, úgyhogy mondhatni tárgytalan a téma, bár úgyis előkerül még. Más tészta részben, az ő sztorija nem függ annyira másétól, de ott van például az Arrow harmadik Black Canaryja (az egykori Black Siren ugye), aki egyáltalán nem olyan, mint a képregényes Laurel, mégis baromi jó karakterré nőtte ki magát.

Ez a baj az adaptációkkal, hogy akarva-akaratlanul arra vágyunk, ami az alapanyagban is ott van – én is, elismerem, csak talán nyitottabb vagyok az új, eredetitől eltérő ötletekre. Pedig megszámlálhatatlan más módon is lehet karaktereket behozni és mozgatni. Ott van például a LoT, ami abszolút elengedte a képregényeket és instant sokkal szórakoztatóbb lett sokaknak, pedig azokkal a karakterekkel dolgozik (többnyire), akik a képregényekben is ott vannak.

Visszatérve: nem Bruce-szal van a baj, hanem azzal, hogy ő kapta a játékidő többségét. Akkor legyen ez a sorozat egy Bruce Wayne sorozat, de mi a titánokért vagyunk itt, többek között Garért is, aki ismétlem, nem kapott soha akkora szerepet, hogy tényleg bemutatkozzon. De sokak kedvence Rachel sem igazán, pedig az első perctől itt van. Még mindig ott járunk, hogy itt egy kislány, aki úgyahogy használja az erejét, de fogalma sincs, mit csinál és mire képes. Mutassák Bruce-t, ábrázolják, milyen szörnyen kezeli a helyzetet, csak a már régóta feleslegesen tartogatott karakterektől ne vegye el a lehetőséget egy mellékkarakter, aki igazából nem is lehet mellékkarakter, mert onnantól kezdve, hogy meghalljuk, hogy itt van Bruce Wayne, egyből minden szem rá szegeződik. Kicsit más közegbe ültetve: nyílván nem fog senki sem foglalkozni egy Curren Walters-szel, amikor Johnny Depp ott áll mellette:) Nem lehet Bruce-t (/Batmant … ) úgy ábrázolni, hogy ne vegye el a rivaldafényt mástól, mert egy hatalmas sikernek örvendő, 82 éves karakterről beszélünk, akit még az is ismer, aki soha nem tartott képregényt a kezében.

Rob - 2021. 08. 14. 11:24

Najó ezt leírom, mert ilyen még nem történt velem. Szóval nem tudtam, hogy több rész is kijött és véletlenül a 3×02-t néztem meg, azt hittem, hogy az az első, és akkor jöttem rá, hogy valami nem stimmel, mikor olvastam a kritikát és néztem a képeket…

Így megnéztem a részt és úgy voltam vele, hogy tök jó kezdés volt, nem tudtuk meg pontosan mi történt, csak utaltak rá, és azt hittem majd később flashback-ben kapjuk meg. És mondom tök zsír, várom a jövőhetet… ezt kicsit benéztem.

David33 - 2021. 08. 14. 17:08

“Az HBO Max-ra való költözést meg sem éreztük, nem?”

Igazából de, megéreztük, hiszen sokkal jobb a minőség szerintem, látvány terén mindenképp, sőt szerintem akció kidolgozottsága terén is. Látszik, hogy több a lóvé benne.

Egyébként nyilván nem véletlen hogy 3 részt adtak ki mert az 1. rész bár nagyon jó de pont az vele a gond amit te is írtál Necridus. Mondjuk engem annyira nem zavart, pont azért mert én is ugye álmomból felkeltve is tudok mindent ezekről a szereplőkről és igazából szerintem ez mindig igaz volt a sorozatra hogy nem nagyon akarják szájbarágni a dolgokat hiszen még átlag nézőknél is eléggé ismert csapat a Titánok.

Az nagyon jó ötlet volt hogy az első 3 rész Jason bukása és Red Hood felemelkedése volt. Tudom, sokakat zavarhat hogy sietnek de én jobb szeretem ha nem teketóriáznak az írók. Főleg ilyen sorozatok esetében nem érzem szükségét az időhúzásnak. Egyébként meglepően hű maradt a Red Hood sztori az eredetihez, már amennyi idejük volt rá ugye. Curran Walters pedig egyszerűen tökéletes erre a szerepre. Egyszerűen látszik rajta hogy mennyire élvezi, ismeri és szereti is ezt a karaktert.

Viszont nálam 3 rész és 2 évad alapján instant kedvenc lett a Barbarát alakító színésznő. Tökéletesebb nem is lehetne a castingja.

Szóval összességében ki lehet jelenteni hogy az első 3 rész alapján messze jobb ez az évad mint az első kettő.

Józsi - 2021. 08. 15. 14:01

Most már csak HBO Maxon lesz látható? Ha igen akkor a második évadot még megnézem a Netflixen aztán én befejezem. Netflixre előfizetek de másra nem.

winnie - 2021. 08. 15. 14:28

az hbo max sorozata lett azzal, hogy átkerült, de csak amerikában, hiszen elladták a globális jogokat a netflixre, így nálunk netflix original lesz a folytatásban is. ahogy mondjuk az amrikában paramount+-os star trek discovery is netflixes vagy star trek picard is amazonos itthon.

Mate4182 - 2021. 08. 20. 09:06

Remek lett a 4. Resz is, remeltem hogy nem nagyon fog leulni a sztori a 3. Resz vege miatt…

Egy nalam tajekozottabb rajongotol kerdeznem:
A 4. Reszben volt egy emlites egy bizonyos B.O.P-rol.
Az a Birds of Prey lenne, jol sejtem?

David33 - 2021. 08. 21. 21:08

Mate: Nem az nem a Birds of Prey volt bár jó kis fun utalás volt. :D A B.O.P. egy valódi dolog, Federal Bureau of Prisons a hivatalos neve rendesen. Magyarul a Szövetségi Börtönhivatal talán a legjobb fordítás rá. Annyira nem vagyok képben ezzel. Viszont az tuti hogy mikor meghallottam egy DC sorozatban ráadásuul Barbara Gordonnal a képernyőn elmosolyodtam nem is kicsit. :D

Egyébként a 4. rész egy kicsit leült szerintem. Voltak remek pillanatai pl Jason és Dick harca. De összességében nem volt olyan jó mint az első 3 rész.

Viszont azt 5. részt nagyon várom mert minden egyes embertől aki látta az első 5 részt azt láttam, hogy az a sorozat legjobb része. Jason központú epizód lesz szóval mindent megtudunk elvileg belőle amit kell.

Ami nekem jelenleg hiányzik a sorozatból az Raven és Donna. Nélkülük olyan üresnek érzem az egészet. De szerencsére hamar visszatérnek majd úgyis. Remélem. És hát az sem tetszett kimondottan, hogy Dawn elment, bár megértem, miért ment el. Minka nélkül nem maradt senki akit élvezet nézni. :D Nem akarom megbántani Ana Diopot mert jól hozza amit elé raknak de egyelőre nem túl érdekes a szerepköre és nem valami kedvelhető jelenleg. Mondjuk ennyi pasi közt nem csoda. :D

David33 - 2021. 08. 26. 13:28

Az 5. a sorozat eddigi legjobb része lett. Curran Walters remekül alakított. Persze nagy meglepetések nem voltak benne, nyilván szinte mindenki hasonlóra tippelt de ettől még nagyon jó rész lett. Plusz az a bizonyos karakter feltűnése feketében előrevetíthet valami megváltást is Jason számára. Már ha jól sejtem. Kb fél percre láttuk de olyan jó volt megint látni.

Ambriel - 2021. 08. 26. 20:11

Eddig nagyon jó az évad, és ez az 5. rész magasan a legjobb volt, le a kalappal Curran Walters előtt, mert zseniális alakítást nyújtott!

Józsi - 2021. 08. 30. 10:25

Az a kérdésem, hogy a netflixre mikorra várható a 3.évad?

winnie - 2021. 08. 30. 16:43

itt vannak az ismert premierdátumok: https://www.sorozatjunkie.hu/2021/01/10/2021-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

ha nincs benne, akkor nincs időpont, de meg lehet próbálni kiszámolni az alapján, hogy a 2. évad mennyivel az amerikai finálé után került fel, tippre itt is nagyjából annyit kell adni az október 21-éhez.

Mate4182 - 2021. 09. 04. 14:40

Nem tudom ki ez a Lady VIC de bevallom kicsit CW Hangulatot keltett, bar lehet csak azert mert tuti van par hasonszoru karakter vmelyik FLASH/Arrow akarmiben.,..

Van olyan noi Lakosa ennek a vilagnak akinek nem volt viszonya Dick-el? :D
Nem mondom hogy nagyon zavar, de lassan tenyleg akarmilyen noi karakter megjelenik csak az a kerdes mikor tudjuk meg hogy volt koztuk valami…

Mate4182 - 2021. 09. 11. 23:27

Kory kishuga remelem marad hosszutavon, igy hogy tavozott az isteni Minka Kelly kellett az eye candy utanpotlas

Bevallom az evad kicsit kezd leulni. Biztos van ra valami statisztika de szerintem a 3. Evadra jutott a legkevesebb harcjelenet.

Ettol fuggetlenul meg mindig kitunik az atlagbol

Ela1010 - 2021. 09. 15. 21:19

Az, hogy a masodik evadban Dick kapott 7 ev letoltendot, es megszokott a bortonbol, csak ugy el lett felejtve? Meg ha csak be is segit a rendorsegnek neha, ilyen multtal nem hiszem,hogy lehetseges lenne. A kepregenyeket nem ismerem, de azt hittem majd azert lesz ebbol is egy kis kavarodas.
Orulok, hogy Rachel most pihentetve van.

Hádész - 2021. 09. 21. 13:24

Ela1010: Akkor nem csak engem zavar a dolog. Úgy volt, hogy jön Nightwing, Dick meg eltűnik a nyilvánosság elől, ehhez képest bejár a kapitányságra meg gálákra menne? :D

Ela1010 - 2021. 09. 25. 17:16

Ami szamomra meg zavaro kicsit, hogy a scarecrow karaktere teljesen olyan mint Mr Whitley a Prodigal Son-bol.
Az utobbi reszt megnezve ,a masvilag ugy volt beallitva mint a Supernaturalban a purgatory. Mikor a sport auto megjelent, azt hittem Dean fog kiszallni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz