login |

Hard Knocks: kezdett a 16. évad

2021. 08. 16. 20:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: doku, kritika, ,

Még 2001-ben indult el az HBO dokusorozata, mely általában 5 részben mutatja meg egy amerikai foci csapat felkészülését az éppen aktuális NFL-idényre Liev Schreiber narrációja kíséretében. Az éves edzőtáborok ugyanis júliusban kezdődnek és általában a teljes augusztust is felölelik, miközben a gárdák az előszezon mérkőzésein is edződnek.

A Hard Knocks (ami itthon ma debütál az ARENA4-en 20:30-kor) amellett, hogy beles a színfalak mögé és megmutatja az edzőtábor jeleneteit, érdekesebb történetszálait, a játékosokkal is megismertet minket, pár kiválasztott alany magánéletével, illetve azzal, hogy a munka mellett mivel ütik el az időt a felkészülés pár hete során, amit a keret 90-ről 53 főre történő szűkítése zár le.

Úgy érzem, hogy manapság már egyre nehezebb dolga van a Hard Knocks-nak, ebben a korban ugyanis nem egyszerű relevánsnak maradni, hiszen egyrészt az edzőtáborokról a történések pillanatában kerülnek fel videók Twitterre, másrészt pedig jó pár csapat készít saját YouTube-os websorozatot az edzőtáboráról (meg a holtszezonról), s ezek minőségben sem  maradnak el az HBO szériájától. Arról nem is beszélve, hogy míg régen infókat és híreket is jelentett számomra a Hard Knocks, manapság, mivel követem a híreket, már minden elspoilereződik előttem, kezdve az előszezonos meccsektől a sérüléseken át a végső kirúgásokig.

A helyzetet idén az is súlyosbítja, hogy a 16. évad alanya a Dallas Cowboys (ők már voltak korábban 2002-ben és 2008-ban is – itt vannak a teljes epizódok, érdemes összevetni, hogy anno hogy nézett ki a Hard Knocks), mely csapatot “hivatalból” is elég jól ismerek mondhatni az egyetlen, amit a sajátom (Philadelphia Eagles) mellett komolyabban követek, hiszen csoportellenfélről van szó, a legnagyobb riválisról, az Eagles-meccsek élő nézése mellett a Cowboys meccsei is általában a hétvégéim fix pontjainak számítanak, csak épp azok közben ellenük szurkolok, ami ugyancsak fun.

A tovább mögött folytatom.

Hogy magáról a részről is írjak: nyilván jó volt, sok újdonságot ugyan nem kínált számomra, de szinte minden szempontból hozta a Hard Knocks-minőséget. Érdekes csupán csak az volt, hogy a szériától szokatlan módon leginkább a sztárok jelentek meg a nyitányban. Korábban már az első részben is meg lehetett ismerni újoncokat vagy a csapatba kerülésre nem igazán esélyes játékosokat, akiknek felépítették a sztoriját, a 16×01-ben viszont Dak Prescott és Ezekiel Elliot volt a középpontban, na meg az első körös draftválasztott, Micah Parsons.

Ezt persze nem panaszként mondom, nyilván más is sorra fog kerülni, ráadásul Prescott esetében ugye fontos tényező volt a tavalyi sérülése (azzal is kezdenek), valamint az, hogy a mostani visszatérését követően ismét fájdalmai voltak, így kénytelen volt leállni a csapatfoglalkozásokkal (nem nagyon örült), márpedig ennek komoly kihatása lehet a mostani szezonra is, ha egy fokkal komolyabb, mint amit kommunikálnak.

Komolyabb elemeznivaló nem is volt a nyitányon, volt benne Mike McCarthy és Austin Powers, a Rams-szezonból ismert John Fassel és az orvosi beavatkozása, némi tortázás és a Steelers-rajongók is láthatták a csapatukat, ha nem nézték a Hall of Fame-meccset, a lényeg úgyis az, hogy nemsokára kezd az NFL-szezon, amelyhez remek ráhangolódást jelent továbbra is a Hard Knocks.

Remélem, azért a folytatásban megismerünk pár érdekes karaktert a kevésbé szem előtt lévő játékosok közül is, és lehet azért izgulni a csapatba kerülés szélén táncoló újoncok, valamint szabadügynökök kapcsán is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz