login |

SkyShowtime: még egy streaming szolgáltató indul itthon 2022-ben

2021. 08. 18. 18:02 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek

Nemrég ugye kiderült, hogy a Disney+ idén nyár helyett csak jövő nyáron indul el, és hogy jó eséllyel az HBO Max indulása is átcsúszik az idei második félévről a jövő évre, most pedig arról adhatunk hírt, hogy a Comcast és a ViacomCBS közös új szolgáltatása is berúgja a kaput 2022-ban 20 európai országban, köztük Magyarországon.

Aki követi a híreinket, az olvashatta, hogy a napokban kiderült, hogy kezd el terjeszkedni Európában az NBCUniversal-hoz tartozó Peacock, illetve a ViacomCBS-es Paramount+. Érdekes módon mindkettő a Sky-t választva disztribúciós szerződés keretében kezd el terjeszkedni, azaz a Sky piacain (pl. angol, német, olasz) egyszerűen bekerülnek az előfizetés áráért nyújtott kínálatban. Na, most kiderült, hogy miért is a nagy összeborulás.

Korábban pár pedzegette a ViacomCBS és a Comcast a nemzetközi színtéren való együttműködést, és most hivatalosan is bejelentésre került a SkyShowtime digitális platform, ami jövőre majd két tucat országban indul el, olyanokban, ahol nincs jelen a Sky. A platformon 10 000+ óra tartalom várható a Peacock, Showtime, Nickelodeon, Paramount+, NBCUniversal, Sky Studios, valamint a  Paramount Pictures és a Universal Pictures katalógusából.

Hogy pontosan milyen címeket kapunk itthon, azt még természetesen nem lehet tudni, de feltételezhető, hogy regionálisan változni fog a kínálat, a korábban leosztott jogoknak megfelelően. Például ugye itthon jó pár Showtime-os sorozattal az HBO rendelkezik, a két nagy Star Trek-sorozat egyike globálisan Netflix-es, a másik Amazon Prime Video-s, az ugyancsak a Paramount+ istállójában lévő The Good Fight itthon az HBO GO-n és az Amazon-on is fent van és még sorolhatnám, de ugye ez minden platformon így van, majd kiderül, hogy mely jogok exkluzívak, és melyekkel rendelkeznek a nálunk megjelenő médiacégek.

De persze, ha ez-az nem is lesz elérhető itthon, a kínálat akkor is jókora lesz, hiszen (a konzerv- és premierfilmek mellett) két mostanság felfutó streaming szolgáltató (Peacock, Paramount+) újdonságait fogjuk megkapni világpremierben, a Sky révén európai tartalmakat és persze rengeteg gyerekeknek szóló anyagot a Nickelodeonnak köszönhetően. A nagy kérdés csak az, hogy mindezt azonnal lokalizálva fogják-e kínálni, illetve, ha igen, akkor előnyben részesítik-e mindenhol a szinkront, vagy jobbára felirattal is beérik. Akárhogy is, a magyarítással foglalkozó cégekre megint rá fog szakadni egy rahedli kontent.

8 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2021. 08. 18. 19:23

Természetesen tartalomtól függ, hogy megéri-e előfizetni, de nekem abszolút pozitívum, hogy végre Showtime és Paramount+ sorozatok is érkezhetnek hozzánk. Nagy kedvencek mint pl. Shameless, Why Women Kill hiányoznak itthon – igaz, előbbi egy ideig futott, de az is pozitívum lenne, ha legalább angol felirattal fent lenne.

Diapolo - 2021. 08. 18. 22:18

Ez szuper hír!

Shannen - 2021. 08. 18. 22:41

Ez így mindenképp ígéretesen hangzik, de az előfizetésre csak akkor bólintanék rá, ha tényleg érdemi mennyiségben lesz olyan sorozat elérhető, ami más itthoni platformokon nem. Meg itt mondjuk nekem főleg a Sky-os európai tartalmak lennének érdekesek.
Meglátjuk, jövőre azért már tényleg nagy lesz a választék.

dzsiaj - 2021. 08. 19. 09:49

“magyarítással foglalkozó cégekre megint rá fog szakadni egy rahedli kontent.”

Teljesen off, de melyik cégek foglalkoznak ilyesmivel? Kutattam a google-ben, de nem igazán volt a barátom ebből a szempontból :(

heidfeld - 2021. 08. 19. 11:33

Paramount+ miatt is bőven megérné, Amazon mellett előfizetnem. Bőven elég lenne.
Sheridan – Yellowstone mellett – 5!! újat hoz. 1 új+ nagy valószínűséggel – érkező 2 Star Trek, és legalább 15 izgalmas terv, vagy forgatás alatt álló.
Sky-Paecock, Showtime, és a filmes cégek -Nagyon meggyőző érvek!
Egyenlőre 20 ország, de nem lennék meglepődve, ha egyesülne a két cég, streaming fronton, így az egyik legerősebb szereplővé válna.
Igazán retteghetnek a konkurensek, ha rengeteg tartalmukat kivonják tőlük.

winnie - 2021. 08. 19. 11:48

tartalmat nem vonnak ki senkitől. attól, hogy újabb piacokon jelennek meg egyes médiacégek, nem változik semmi tartalmi téren. a szerződések akkor is tartanának és lejárnának valamikor, ha nem kerülne sor ilyen lépésre. a tartalmak holléte független attól, hogy jelen van-e a universal és a paramount albániában vagy magyarországon.

“nem lennék meglepődve, ha egyesülne a két cég”

mivel pont most írták alá, hogy nem fognak a korábbi pletykák ellenére, hiszen úgy vélték, hogy számukra kedvezőbb ez a megállapodás, mint bármilyen egyesülés, ezért elég komoly meglepetés lenne, hiszen fizikailag lehetetlen dologról van szó.

zhaoman - 2021. 08. 19. 12:57

Költői kérdés, de a 24 melyik szolgáltatónál lesz majd látható és mikor? Tipp?

winnie - 2021. 08. 19. 12:59

zhaoman: a 24 itthon a Fox+-on van fent, szerintem annak ott konstans is a jelenléte, nem várható változás. hacsak nem történik valami a szolgáltatással. persze lehet, hogy nem exkluzív a szerződés, mint a homeland esetében (ami a netflixen is fent van), és máshol is feltűnhet, szóval simán benne van, hogy itthon is része lesz a Disney+-os Star kínálatának. de például az is érdekes kérdés, hogy a homeland esetében mit jelent a skyshowtime. ott nem lesz fent, vagy egy harmadik helyre is felkerül itthon?:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz