login |

1 hozzászólás Ne habozz!

Kati neni - 2021. 08. 20. 12:33

Ilyen nagy föszereplöcsere amugy eddig nem nagyon törtent telenovellakban, az egyetlen ilyen a Gazdagok is sirnak volt Mexikoban a hetvenes evek vegen. Tipikus rozsanovella, ami sok dolog miatt erdekes.
1. Ez volt az elsö televisas sorozat, amely beinditotta a külföldre törtenö telenovella-dömpinget, rengeteg orszagba eladtak.
2. Egy feltupirozott valtozatot mi., magyarok jobban ismerünk: Maria la del BArrio 1995-böl.
3. A sorozat amugy hatalmas sikerrel futott Mexikoban is. Venezuelaban ket evvel a Los ricos tambien lloran elött Venezuelaban egy fiatal forgatokönyviro, Carlos Romero kitalalt valamit: Ines Rodena egyik sorozatabol irt egy adaptaciot (Chicas en la Calle – Lanyok az utcabol), es miutan lezarult a törtenet, krealt egy 15 eves idöugrast es raeresztette az alapokra Rodena masik radiojatekat, a Cuando se regala un hijot (Amikor a fiu el van hagyva, vesztve). Tök jol müködött, ezert Pimstein megkerte Romerot, hogy jöjjön at Venezuelabol Mexikoba es eressze ra a Los Ricosra is ezt a sztorit. Es igy is lett, a szineszek (a ket nagy föhös maradt azert) hülyesegnek tartottak ezt a megoldast es sokan felalltak, öket az uj etapra masokra csereltek. Es a masodik etap is siker lett!
4. A következö remake-ek mar igy ötvözetkent eltek tovabb. a Chicas en la Calle meg a Cuando se regala un Hijobol lett egy ujabb venezuelai valtozat, ennek a remake-je lett a nalunk is bemutatott Marina (2006, USA, Telemundo). A Maria la del Barriot (aminek az elsö fele teljesen mas) mar irtam. Söt a Televiasa egy masik telenovellahoz is felhasznalta ezt a “masodik” etapot 1996-ban, a Maria la del Barrio vegeztevel, ez lett a Marisol.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz