login |

Pilot: Nine Perfect Strangers

2021. 08. 22. 21:40 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Vagyis a Hulu (itthon pedig az Amazon Prime Video, magyar felirattal) első nekifutásra 3 részt adott ki David E. Kelley új sorozatából, ami a Big Little Lies írójának Kilenc idegen című könyve alapján készült.

Hogy miért pont ennyi, nem tudni, én mindet letudtam becsülettel, de bevallom végig vártam, hogy miért pont ennyi rész, lesz-e valami durva fordulat? Hát nem igazán volt, amit látunk, főleg az 1×02-ben, az van a folytatásban is. Persze csavarodik a történet, de… egyelőre semmi extra? Már legalábbis olyan, ami új dimenziót adna az egésznek.

A történet röviden úgy foglalható össze, hogy egy csapat gazdag és kevésbé gazdag ember megérkezik valami világvégi wellness helyre, olyanra ami nincs a neten, és csak szóbeszéd útján terjed a híre. Mindannyian egy-egy komoly dolgot akarnak “kipihenni”, új emberként felemelkedni az ott töltött napok után.

A helyet egy karizmatikus nő vezeti, aki korábban CEO volt, és az utcán lelőttek, de a mentősök visszahozták a halálból. Ezért látja másképp a világot, és a módszere sem mindennapi. Mármint ez utóbbit csak tippelem, mert három rész alatt nem sok minden derült ki róla, csak az, hogy semmi sem véletlen ezen a helyen. Nehéz szavakba önteni, mert épp most volt a The White Lotus is nemrég, ott is borzasztó emberek nyaraltak, de ez nem olyan, inkább hippis, de közben az egészet áthatja valami sötét hangulat.

Ami a lényegnek tűnik, hogy a csoport minden tagja fontos része a közös kirakósnak, nem véletlenül lettek választva a sok itteni “nyaralásra” vágyóból. Van itt testképzavar, olyan nő aki a gyerekeiért feladta az életét, egy borzasztó tragédiát átélt család, egy írónő akinek épp felfordult az élete, egy seggfej és egy mogorva férfi, akikről nem mondanék egyelőre többet. De még az ápolók és hely vezetője sem tűnik annyira egészségesnek, őket is sújtják a gondok.

A harmadik részre mindent felfednek a karakterekről, és a történetükről, ami úgy tűnik felizzik. A szimbolika alapján az a tippem, hogy a lelkük mélyén levő sötétséget felszínre hozva mindannyian halálközeli érzés utáni újjászületésen kell átessenek, ez a forradalmi a módszer, ami eddig minden vendégnél bevált. Na de ez a csoport valamiért sokkal többnek, negatív energiának tűnik.

A megvalósítás viszont nekem egyszerűen nem jön be, valahogy nem ragadta meg a kíváncsiságomat, sem pedig az empátiámat. Komoly drámák a szálak, főleg az eddig gerincet alkotó családi tragédia, és katartikus lehetne a feloldása, de valahogy nem állt össze a puzzle számomra. Nem illettek egymáshoz a kirakós darabjai. Egyrészt nekem a fényképezés valami borzasztó, mármint koncepció nyilván, nem csak fogták az első kamerát és kimentek aztán lesz ahogy lesz, de olyan digitális színes elkent… nem tudom, mi. De ezen nyilván túl lehetne lépni.

Ami jobban meglepett, hogy a brutális szereplőgárda sem kapott el: Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Manny Jacinto, Asher Keddie, Luke Evans, Melvin Gregg, Samara Weaving, Grace Van Patten, Tiffany Boone, Michael Shannon, Regina Hall, Bobby Cannavale. Szinte mindenkit bírok közülük, és nem meglepő módon Shannon kapta a legdurvább szálat eddig, mégis… negatív az energia közöttük. Mondjuk lehet ez a cél, szóval jól játszanak, izzanak a gócok a robbanás felé, ami lehet bekövetkezik, hiszen mégiscsak ismert regény alapján íródott, de az oda vezető út döcög.

Összességében 6/10 körülre hoznám ki az első 3 részt, de valójában mégsem az az igazi elkerülendő középszer, inkább megosztóbb darab, szóval csak a színészek miatt érdemes esélyt adni neki, hátha nektek a jobb oldalra esik.

17 hozzászólás Ne habozz!

Hugh Dreffner - 2021. 08. 22. 22:25

1×03 végén Michael Shannon monológja kiemelkedett az első 3 részből.

Az meg, hogy pont ők vannak pont itt, kicsit emlékeztet a nemrég moziba került, Shyamalan féle Old című filmre.

SSY986 - 2021. 08. 23. 06:51

Engem se kapott el a gépszíj, szóval biztos nem lesz heti nézös. Talán ha lement az évad bepróbálok pár részt. Amúgy nekem is White Lotus feelingem volt annak ellenére, hogy teljesen más a story.
Btw Samara Weavingért(budget Margot Robbie) aggódom iszonyatosan lefogyott, remélem csak a szerep miatt.

abc - 2021. 08. 23. 13:21

Ja, nezhetetlen kozepszar :)

Deny - 2021. 08. 23. 14:15

Én olvastam a könyvet, szerintem átadja a hangulatát (maga a sztori ott sem volt nagy eresztés, és inkább a karakterek miatt volt érdekes), így nem csalódtam.

A White Lotus valóban pörgősebb és izgalmasabb, de szerintem nem érdemes leírni ezt sem.

Manny Jacintót alig ismertem meg a Good Place után, Melissának pedig szerintem nagyon jól áll ez a szerep.

Timi - 2021. 08. 23. 15:29

Én végig gyomorgörcsben néztem a 3 részt, mint amikor tudod, hogy valami fog történni! Én nagyon szeretem az ilyen elhúzott felvezetéseket. Várom a folytatást.

norbi - 2021. 08. 23. 16:57

wishről rendelt white lotus. :D

Mindenesetre nekem bejött. Mondjuk a “meditációnak” csúfolt valami azért kicsit gáz volt. Én egy épphogy megugró 10/7-re itélem meg. A 3. rész szerintem az eddigi legjobb volt, remélhetőleg innentől felfele visz az út.

Pilgrim - 2021. 08. 23. 17:51

Te TOOL rajongó vagy, human? A Schism klip miatt kérdem. Ha igen, akkor csatlakozz közénk a Magyar Tool/APC/Puscifer rajongói oldal facebookos tagokhoz! :)

Shannen - 2021. 08. 24. 17:08

Nem nagyon tudom mit láttam és azt se, hogy miért pazaroltam erre 3 órát. Üres, semmitmondó az egész, egy hatalmas lufi. Minden pillanatában látszik, hogy erőlködnek valami mélyenszántó dolgot kihozni belőle, de ez így nagyon kínkeserves. Semmi hangulata nincs, a kiváló színészgárda (élükön Michael Shannon-nal és Samara Weaving-gel) is szenved, hogy valami értelmeset kihozzon a kapott anyagból. Tele van nagyon kínos pillanatokkal az egész, konkrétan rossz volt nézni.

Én erre nem pazarlok több időt, majd a végén elolvasom, mire futott ki az egész.

Divide - 2021. 08. 26. 18:34

A negyedik részen halára untam magam, részemről kasza. Egyik szereplő sorsa sem tud érdekelni.

Adam9456 - 2021. 08. 28. 14:02

Nekem 3 rész után eddig bejön.
Olyan mintha egy celebekkel teli beköltözős valóságshow lenne keverve keményebb drámával meg egy kis rejtéllyel.
Michael Shannon monológja pedig tényleg kiemelkedett.

norbi - 2021. 08. 28. 16:39

Múltkor írtam, hogy a 3. rész volt a legjobb. nos, nem. A 4. rész volt a legjobb.:D Majdnem tökéletesen hozta le egy new wave retreat center hangulatát. Kifejezetten értékelem, hogy egyre több sorozat vállal be ilyen témakört.

AuroraBorealis - 2021. 08. 29. 11:56

Szakadjak meg, de nekem nagyon tetszik. Pedig ha akarnám sem tudnám megmagyarázni, hogy miért…

Miss B - 2021. 08. 31. 08:53

eddig tetszett, van vmi szépen nyomasztó hangulata, de ismét nicole kidmant érzem a gyenge láncszemnek (big little lies jó volt, de azóta lejtmenet minden szerepe) és kicsit unom, h ugyanazt a maníros, rezzenéstelen játékot hozza. az meg, h direkt úgy filmezik, h mindenkinél sokkal magasabbnak tűnik, kb agyfasz, de minden más érdekes eddig. eszembe sem jutott a white lotus, nagyon más nekem a kettő, max szatírikus jellegük ugyanolyan. nem tudtam róla semmit, ezért az elején azt hittem, sci-fi lesz és vmi személyiségrablásos sztori :D

irgum76 - 2021. 09. 08. 16:47

1×05

ez egyre durvább és betegebb
tetszik :)

winnie - 2021. 09. 22. 08:34

na, elkezdtem, másfél rész után nagyon élvezem.

Rapguruz88 - 2021. 09. 25. 08:56

Jó befejezést kaptunk, tetszett a vége, SPOILER

Az hogy ránk bízták az írók, hogy hiszünk e a Happy endingben..

Dohi - 2022. 07. 13. 21:05

a pilot maradasra birt, mert semmi nem derult ki, de kar, hogy nem harper’s island-klon, a fel szereplogardat (karakterileg, a szineszekkel nincs bajom) jeloltem volna elso aldozatnak. es nem letezik, hogy asher keddie nem skyler gisondo anyja.

aztan a 2. resz tovabbi semmi, sokkal inkabb fantasy island ezzel a sok hippy bullshittel, nem white lotus, csak elobbit senki nem latta. es a 3. resz kozben kukaztam is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz