login |

26 hozzászólás Ne habozz!

David33 - 2021. 08. 23. 14:39

Rajongóknak mindenképp kötelező szerintem. Ráadásul a sorozat mellé és jól jön, hogy jobban megismerjük a karaktert, mivel az új évadban benne lesz majd.

mSO - 2021. 08. 23. 16:00

Kíváncsian várom, milyen lesz ez a Castlevania 5. évada.

Speothos - 2021. 08. 23. 18:02

Nekem tetszett, de közel sem az a “hű de nagy eresztés”. Szerintem ezt a történetet jobban ki lehetett volna bontani egy 10×20 perces sorozatban, mert így nem érződik a cselekmény súlya. Nincs idő megkedvelni a főszereplőt. Sőt, lehetetlen mert a karakterfejlődésről is elfeledkeztek, de inkább azt érzem, hogy nem volt rá idő a folyamatos pörgés miatt. A látvány hűen idézi a könyveket és a játékokat egyaránt. A rajongóknak inkább ajánlanám, mert szerintem inkább hozzáad a Witcher világához, mintsem elvesz.

ibenny - 2021. 08. 23. 18:41

A múltkori bemutató is nagyon lehangoló volt, kihagyom.

Necridus - 2021. 08. 23. 18:47

Ez Witcher-fanoknak egyébként jó volt? Mert én csak a sorozatot láttam (meg a Wild Hunttal kb. 10 percet játszottam), elég intense volt, de nem lettem nagy fanatikus, helyenként elkezdtem unni, mert nem igazán tudtam megszeretni a karaktereket, nem tudtam kiért izgulni. Viszont igen részletesnek érződött, az elején például ömlött az információ a gyerekek beszélgetésénél.

bvr - 2021. 08. 23. 18:58

a játékokat nem ismerem de a regényeket és legeslegfőképp a novellákat, a világukat, a hangulatukat, nagyon szeretem. Ez sajnos nagy csalódás volt, a legjobb jelző talán a primitív.

bvr - 2021. 08. 23. 19:05

@Necridus: mármint milyen ömlő információkra gondolsz? Hogy pénz akarok, ezért beállok vajáknak? Ez most biztos baromi korszerű megközelítés, de hogy köze nincs ahhoz amit a Vaják-könyvekben olvastam az biztos.

e-batta - 2021. 08. 23. 19:22

Lehet, hogy a Vaják 2. évada is beszélni fog a történetről, hiszen Kaer Morhenbe tart Geralt és Siri, de szerintem inkább hozzáadott a saga-hoz, mint elvett belőle, és bár Vesemirt nem volt idő megkedvelni (tényleg túlpörgették), én azért bizonyos fokig szántam őt.

Firgiri - 2021. 08. 23. 20:12

Szerintem nagyon jó volt. Remek volt az animáció, és a story is tetszett. A hangulata tényleg nem volt tökéletes, de egy előzmény filmnek tökéletesen megfelelt. Kiválóan megágyaz Vezemír karakterének a 2. Évadra. Nem értek egyet az elöttem felszólalóval… tetszik a kontraszt az öreg bölcs és a fiatal vagány Vezemír közt.

Ayrons - 2021. 08. 23. 21:09

Én az összes játékkal játszottam, olvastam a könyveket, valamint a képregényeket is. No meg, láttam a sorozatot. Ezek alapján pedig imádtam a filmet, ám közel se tökéletes.
Ahogy fentebb már írták, sorozat formájában jobban működött volna az egész. Én ismerem Vesemirt, így együtt éreztem vele, de tippre aki nem tudja ki ő, nem fog. Egyszerűen túl gyorsan pörög a film, aminek következtében nincs idő a karakterekre. Vesemir mesterét érdemben így, ki se tudták bontani, pedig kimondottan érdekes szereplőnek tűnt.
Sok mindent ad a világhoz, szép, és nagyon jól eltalálták a Vaják világának a lényegét.

bvr: Már pedig ott is megjelenik ez, ahogy a játékokban is. Ezért utálják meg őket egyrészt. Fontosabb lesz a pénz nekik. Van aki, ezért csatlakozik. Ritka, de létező dolog.

Alma - 2021. 08. 23. 21:34

Én, aki az első évad mellett kiálltam, hogy igenis jó volt, mondom hogy ez a film rémes volt. Ennek a filmnek az lett volna az értelme, hogy a két évad között megágyazzon egy új karakternek és a Geralttal való kapcsolatànak.
Erre a karakterre rá sem lehet ismerni, megszegi a saját szabályait. (Könyvben a “vajákok” gyűlölik a tündéket, itt meg puszi pajtások.)
De a legnevetségesebb, hogy az anyasorozatot is szemen köpi.
Az első évad vègèn Geralt visszaemlékezik, ahogy az anyja egyedül hagyja az erdőben, majd egy idős alak magához veszi, mondván hogy meglepetés gyerek. Namár most, egyrészt én ezt megnéztem volna az animében is, másrészt itt akkor Geralt nemcsak hogy kopasz, de a történet szerint egy fiatal Vaják, Vesemir fogadja örökbe. (Tudom hogy a sorozatban is Vesemir az, de ott öreg volt). Vagy Vesemir gyors visszafiatalodott? Aztán a sorozatra gondolom megint öreg lesz?
Azért aranyos volt ez a kikacsintas, de sehogy sem működött.
Megint más: A könyvekben parasztok és varázslók irtják ki a vajákokat, Vesemir csak a szerencsének köszönhetően marad életbe n. Erre egy darab varázsló meg a szörnyek serege győzi le a nagy szörny gyilkosoat. Na mindegy, így is egy 6-7/10 a film, ha valaki nem ismeri a háttereket.

walaki - 2021. 08. 23. 21:53

Nem vagyok fan, csak a sorozatot láttam, ezért húztam is a számat, de végül mégis megnéztem.

És milyen jól tettem! Abszolút kellemesen csalódtam benne! Nagyon jól sikerült, jók a karakterek, érdekes a törnénet, világépítés is pont el lett találva, nem túl sok, nem túl kevés, és mindenekfelett nagyon nagyon jó a hangulata. Szerintem teljesen Vaják feeling (bár mint említettem volt, nem vagyok fan, szóval ebben lehet tévedek, mindesetre nekem tökéletesen megidézte a sorozatot).

Az egyetlen negatívum, amit már mások is írtak előttem, a túl rövid játékidő. Ez a történet megkívánta volna, hogy jobban elmélyítsék a karaktereket. No de sebaj!

I - 2021. 08. 23. 22:26

Egyértelműen kihagyós.

zolij - 2021. 08. 23. 22:39

A könyv, a játék és a sorozat ismeretében számomra abszolút bejött, jó volt megismerni a Kaer Morheni eseményeket és az oda vezető utat.

David33 - 2021. 08. 23. 22:40

Az egyetlen hibája a filmnek, hogy csak 80 perces. Sorozatként sokkal jobb lenne. Nem is értem miért nem azt csináltak. Egyébként az akció az tökély. Nem is csoda hisz a Korra Legendája készítői csinálták. Meg is látszott mert Korra mozdulatai visszaköszöntek néha. Nyilván én is máshogy állok hozzá mert ismerem és szeretem ezt a világot de szerintem az avatatlan szemnek is jó lehet mert tényleg nem ül le a film végig akció van vagy sztori bővítés. Csak hát tényleg baromi kevés ez a 80 perc.

Wittgen - 2021. 08. 24. 08:32

Nekem tetszett ez a rajzfilm, adott pár magyarázatot és kiegészítette a sorozatot.
Nem vagyok fan, nem ismerem a könyveket, nem játszottam a gémekkel.

Dani - 2021. 08. 24. 11:24

Nekem végig, de leginkább a vége felé a “kevesebb több lett volna” érzésem volt.
Kevésbé kellett volna “Son Gokusra” venni a figurákat, nem igazán illettek bele a könyvek, játékok által megteremtett világba.

Meg azért történetileg sem volt túlságosan hű a sagahoz.

Ha már ennyire ezt a stílust erőltették, akkor szerencsésebb lett volna, ha az egészet egy dalok előadásába keretezik (a könyvsorozat vége felé is sokszor él az író a legendák és a valóság közötti különbségek emlegetésével). Ez magyarázta volna az eltúlzott harcokat, óriási rombolásokat…

De a vajákok iránti gyűlelet kialakulását tényleg jól bemutatta. És nem is próbálta őket valami fényes páncélú lovagnak bemutatni ;)

WHL - 2021. 08. 24. 21:35

Erős “egyszernézős” de az idősíkokkal gond volt. (Könyvekből fakadó eltérésre utalok.) Ahogy azt előttem is írták. Vesemir pontos életkorát nem tudni, de kb. 500 évésre teszik. Geralt amúgy 90. A vár ostromát azért élte túl mert nem volt. Geraltot évszázadokkal(!) késöbb képzi ki. Egy jelenetben megemlítik, hogy a gyerrkek közül kik élhetik túl. Na ott hangzott el Lambert neve. Ami megint nem jó idősik, mert ő Geraltnál is fiatalabb.
Amúgy jó volt egy kis Vaják potléknak!

Kyra - 2021. 08. 25. 12:09

Nem mostanában olvastam a könyveket, de én úgy emlékszem hogy Lampert kb az utolsó generáció vaják. Mert aki ismerte az átalakítás pontos módját az mind meghalt a támadás alatt. Erre az évszázadokkal késöbb dologra nem emlékszem.

e-batta - 2021. 08. 26. 15:12

@Alma:

Az animáció az időfolyamban elhelyezve még a nagy mészárlás előtt játszódik (amikor az emberek halomra ölték a tündéket), voltak köztük súrlódások, de még nem kerültek szembe egymással. A könyvben sem úgy írják le, hogy halálos ellenségek, hanem távolságot tartanak. Pl. Geralt sem gyilkolja le Chireadan-t, hanem örül, hogy talált egy tünde gyógyítót a balszerencsés dalnokának. A könyvsorozat alap, de szerintem nincs kőbe vésve az sem.
Ráadásul belekötsz egy olyan jelenetbe, amit Geralt lázálmában hallucinált, illetve annyira kicsi gyerek volt, hogy az emlékei valószínűleg nem pontosak.

fffff12 - 2021. 08. 26. 16:33

Nem volt rossz, de jó sem:). A harcok és a látvány jó volt, történet se lett volna rossz ha nem olvastam volna a könyveket.
Én ugyanarra emlékszek mint Kyra, támadás után nem teremtettek új Vajákot, szóval Geralt, Lambert már vajáknak kellett volna lennie nem gyereknek. Meg Kaer Morhen bukását más hogy képzeltem el, jóval nagyobb grandiózusabb csatát vártam(vagy képzeltem el) ehhez képest nagy csalódás lett(hasonlóan az első évad végi csatához, az is hatalmas csalódás lett). Legnagyobb hiba pedig az hogy Vajákok nem éreznek érzelmeket(Geralt különleges eset), szóval Vesemir féle “szerelmi szálnak” (könyveket nézve) nincs értelme,
Persze a sorozat világát és könyv világát szét kell választani, ők igy valósították meg és így helyezték el, ezt is el kell tudni fogadni.

WHL - 2021. 08. 26. 17:53

Kicsit felelevenítettem az emlékeimet és elnézést! Valóban nektek van igaza, Kaer Morhen után valóban nem képeztek ki új vajákot. Ez valamikor Ciri születése előtt 50 évvel, tehát Geraltot már átalakították. Viszont akkor Vesemir nem kb.70 volt, mint itt, hanem kb.400 éves. De egyébként igaz, nem kell szorosan a könyvhöz kötni. :)

walaki - 2021. 08. 26. 18:46

> szóval Vesemir féle “szerelmi szálnak” (könyveket nézve) nincs értelme,

Én nem látok semmi problémát, még azelőtt szeretett bele, hogy vajákká vált volna (amikor még bőven voltak érzelmei). Ráadásul teljesen el is feledkezett róla, csak akkor törtek elő a vajákság előtti emlékei (és nem-vaják érzelmei), amikor újra találkozott vele. Szerintem ez jó volt így.

> Vesemir pontos életkorát nem tudni, de kb. 500 évésre teszik

Aligha. A gyerekkori szerelme még él a sztoriban, és Vesemir szájából el is hangzik, hogy ő is “csak” 70 éves. Hogy a könyv eseményeihez ez mennyire igazodik, azt nem tudom.

Firgiri - 2021. 08. 28. 08:08

Par dologgal nem ertek egyet, sajnos nev szerint es pontosan nem tudok idezni, de:

Geráltnak azért nem volt haja a film végén (elötte szőke volt mint kiderült), mert a regényekben is kifejtik, hogy minden vaják mutáció egyedi. Az ő haja a többi vajakkal ellentetben ősszé vált az átalakulása után. Gondolom, ezért hullott ki a próbák végére .

Én azt sajnalom, hogy a többi vajak iskolával nem foglalkoztak még. Hiszen ha a farkas iskola el is bukott, a regeny szerint akkor is van még két iskola( játékokban több). Ők sem tudnak már vanákokat gyártani?

Firgiri - 2021. 08. 28. 08:13

Ja igen és még valami…:D A vajákoknak nagyon is vannak érzelmeik, ez csak egy újabb tévhit amit elterjeztettek róluk. A regényben többször is utalnak rá, hogy ez a menda monda kivételesen kívánatos volt a vajákoknak így rájátszottak.

agika88 - 2021. 09. 01. 10:56

Én olvastam a könyveket, kijátszottam a játékokat, megnéztem a lengyel és a netflixes sorozatot is.
Érdektelenül, letudósan kezdtem bele az aminéba, de a végére nagyon lelkes lettem. Az atmoszférája, a világ amit mutat, olyan ami az élőszereplős sorozatban nekem nagyon nincs meg, itt elvarázsolt. A zenéje külön csillagos ötös.
Persze vannak hibái, de az euforikus köd még nem szállt fel az agyamról, bocsi. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz