login |

Televíziós Újságírók Díja 2021 – a jelöltek

2021. 08. 24. 18:50 - Írta: Shannen

12 hozzászólás | kategória: díjátadó

Immár nyolcadik alkalommal ültek össze a magyar televíziós újságírók, hogy összszedjék az előző év, ez esetben 2020, legjobb tévéműsorait és tévés személyiségeit most épp 12 kategóriában, igazodva a tavalyi felhozatalhoz.

Idén is a 13 médiumot (24.hu, Hír7, Index, Kreatív, Marketing&Media, Media1, Médiapiac, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Telenovella-Epizód magazin, Telex és TVR-hét (a SorozatJunkie pár éve kiszállt/kirúgásra került a grémiumból, mert a többiekkel ellentétben mi nem éreztük, hogy hitelt érdemlően képben lennénk a sok napi sorozattal és a majdnem egy tucatnyi reality-vel, csak arra a pár címre pedig nem akartunk szavazni, amit pont ismerünk, szóval innen is respekt a jelölőknek, akik lelkiismeretesen megnéznek mindent, akár utólag is, hogy hiteles legyen a díj – winnie) képviselő szakújságírók pontozásos rendszere alapján 3-3 jelölt található minden kategóriában, melyeknél most először ketté szedték a napi és heti sorozatokat, hiszen mindkettőből volt elég választék ahhoz, hogy elég jelölt összejöjjön.

A sorozatoknál a Mellékhatás dominál hat nominációval, melynek egyébként épp forog a második évadja. Érdekes módon a napi sorozat kategória jelöltjei közül csak a Mintaapák kapott színészjelölést Mészáros Bélának köszönhetően. A mostani színészjelöltek közül egyedül Scherer Péter és Rujder Vivien volt már esélyes a TÚD-ra, előbbinek ez a harmadik, utóbbinak a második nominációja, kérdés, hogy vajon az Apatigrisben nyújtott alakításaik most végre meghozzák-e számukra ezt az elismerést is.

Ami az egyéb műsorokat illeti, több tavalyi győztes is esélyes a duplázásra, úgy mint az Exatlon Hungary vagy a Cápák között, a műsorvezetőknél a veterán Ördög Nóra akár a hatodik TÚD-szobrának is örülhet majd.

Bár a legtöbb kategóriát a két nagy kereskedelmi csatorna dominálja, a legtöbb jelölést is az RTL Klub tudhatja magáénak, azért képviselteti magát a Duna (Magyarország, szeretlek!), az ATV (Jakupcsek Plusz), a Spektrum Home (DTK -Elviszlek magammal) és a Viasat3 (Észbontók) is.

A tervek szerint a szokásokhoz híven díjátadó gálán fogják kihirdetni a nyerteseket méghozzá szeptember 8-án.

Aki jobban képbe van a magyar tévés felhozatallal mint én, kommentben elmondhatná, hogy mennyire van rendben ez a lista. Van nagy hiányzó?

Heti sorozat:
A mi kis falunk (RTL Klub)
Apatigris (RTL Klub)
Mellékhatás (RTL Klub)

Napi sorozat:
Bátrak földje (RTL Klub)
Drága örökösök (RTL Klub)
Mintaapák (TV2)

Színésznő:
Borbély Alexandra (Mellékhatás)
Rujder Vivien (Apatigris)
Sztarenki Dóra (Mellékhatás)

Színész:
Mészáros Béla (Mintaapák)
Nagy Zsolt (Mellékhatás)
Scherer Péter (Apatigris)

Mellékszereplő:
Bánki Gergely (A mi kis falunk)
Barta Ágnes (Mellékhatás)
Haumann Máté (Mellékhatás)

A többi kategória jelöltjeit a tovább mögött találjátok. 

Nagyszabású showműsor:
Álarcos énekes (RTL Klub)
Dancing with the Stars (TV2)
Sztárban sztár (TV2)

Vetélkedő:
Észbontók (VIASAT3)
Exatlon Hungary (TV2)
Magyarország, szeretlek! (Duna)

Reality:
Cápák között (RTL Klub)
Farm VIP (TV2)
Nyerő Páros (RTL Klub)

Talkshow:
DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)
Életünk története (RTL Klub)
Jakupcsek plusz (ATV)

Zsűritag:
Bereczki Zoltán (Sztárban Sztár)
Gáspár Laci (Álarcos énekes, Made in Karantén)
Rácz Jenő (A Konyhafőnök, A Konyhafőnök VIP)

Női műsorvezető:
D. Tóth Kriszta (DTK- Elviszlek magammal)
Lilu (Cápák között)
Ördög Nóra (Újratervezés)

Férfi műsorvezető:
Istenes Bence (Álarcos énekes)
Till Attila (Bezár a bazár, Sztárban sztár, Propaganda)
Stohl András (A Piramis, Dancing with the Stars)

12 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2021. 08. 24. 19:22

Szá-nal-mas.

ooo - 2021. 08. 24. 19:39

“Zsűritag:
Bereczki Zoltán (Sztárban Sztár)
Gáspár Laci (Álarcos énekes, Made in Karantén)
Rácz Jenő (A Konyhafőnök, A Konyhafőnök VIP)”

:DDDDDDDDDDDDDd

már maga a kategória is vicces, hát még Gáspár Laci mint top zsűritag. :D:D Kb. miatta nem néztem egy idő után a műsort.

Diapolo - 2021. 08. 24. 20:04

Ezeket a neveket és címeket olvasva már nem is kivánom a vacsorát… Tényleg egy pöcegödör az egész.

Egyedül az Elviszlek magammal-t tartom normális műsornak a fenti listából.

A Winnie-féle fenti fricska viszont szerintem már önmagában díjat érdemelne :)

Deny - 2021. 08. 24. 20:12

Uhh, ez nagyon gáz. Ezek közül maximum a Mellékhatás és a Cápák között érdemel valamit is. Tetszett az Életünk története is, de ott inkább Friderikuszt jelölném. Szégyen, hogy ő nincs itt, míg ez a három díszpinty igen.

Kati néni - 2021. 08. 24. 21:02

Lövésem sincs, hogy a miénknél kisebb vagy a miénkkel kb. azonos nagyságú országok hogyan képesek a nemzetközi piacon is erősen jelen lenni. Kivéreztetjük az összes jó reality-formátumot, a saját fejlesztések nagyja döcög, alig van a tévében jelen a minőségi újságírás. Most ráálltam az izraeli tévézésre, elkezdtem magamat beleásni a médiapiacukba. Valamivel többen mint 9 millióan laknak ott, aztán sorban szállítják a kiemelkedő sorozatokat tuti alakításokkal és eladtak már egy csomó műsorlicenszet. Most nem azért, de én úgy vélem, hogy egy sok tekintetben tehetséges nép vagyunk, valószínűleg a kevertségünknek is hála, erre meg, hát… Szavak nincsenek erre. A TVR-Hét, az Origo meg az Epizód magazin választja ki a magyar televíziózás “krémjét”.

speranza - 2021. 08. 24. 22:13

@Deny: Friderikuszt én is hiányolom a listából.(Az ő podcast-je a YT-n már négy hónapja az egyik legjobban várt műsorrá nőtte ki magát a szememben, hétről-hétre követem.) Még mindig tud érdekes lenni. :)

Samott - 2021. 08. 25. 08:02

Az egeszben az a legviccesebb, amikor majd a vegen szepen igazsagosan adnak minden csatornacsoportnak valamit. Hogy mindenki buszken beszamolhasson rola.

Diapolo - 2021. 08. 25. 08:52

Samott, igen, ez valóban nem lenne rossz. Nekem például a Spektrumos (+Spektrum Home) sajátgyártások jönnek be a legjobban, amelyek esetében érzem, hogy nem egy újabb borzalmat kell néznem, hanem egész érdekes sorozatokat. De a nézettség beszél, nem az én igényeim :)

Samott - 2021. 08. 25. 08:55

“Nem lenne rossz?” Ironizalsz? Ez a versenges megcsufolasa, csak azert nyer egy gyengebb produkcio hogy a csatornacsoport kapjon valamit? Vicc az egesz.

pytta - 2021. 08. 25. 09:03

A legnagyobb respekt a dőlttel szedett szövegrészért jár! :)

Sokat én sem követek, de meglátva Borbély Alexandra jelölését a Mellékhatásban nyújtott “teljesítményéért” kicsit felkúszott a szemöldököm. Akinek nem volt még meg, tekintsen bele bármelyik epizódba, ha van meglepően kritikán aluli színészet, akkor ez ez…

Diapolo - 2021. 08. 25. 09:17

Persze, hogy irónia. Az a baj ezekkel a kategóriákkal, hogy szerintem alig győznek összevadászni 3 jelöltet az egyes blokkokba, vagyis nekem nem sok egyéb jelölt jutna eszembe, így kerúlhet fel mondjuk a Jakupcsek Plusz is. De innen egy lépés a Bochkor, vagy az Egyenes Beszéd. Egy díjhoz mennyiségileg és minőségileg is kevés a hazai kínálat.

Florabell - 2021. 08. 25. 18:37

Hát igen annyi kategória van, mint egy Emmy díjátadón, de igazából nincs mivel feltölteni őket. Ez körülbelül a három versenyzőből hárman dobogósak kategória( lehet négyen is voltak).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz