login |

Marvel’s What If…? – 1×02-1×03: T’Challa és a Bosszúállók

2021. 08. 25. 19:40 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: animáció, antológia, kritika,

Meglehetősen visszafogott volt a Disney+ legújabb Marvel-sorozatának, a What If…?-nek a fogadtatása köreitekben, pedig annak idején, amikor még követtem a neten a képregényeket, akkor, főleg a Robert Kirkman-féle Marvel Zombies révén sokkal jobban érdekeltek az alternatív világos sztorik az ismert karakterekkel, mint az olykor igencsak fáradni tűnő ongoing képregények történetei.

Persze a kisebb érdeklődés nem csoda, hiszen egyrészt animált a sorozat, másrészt pedig valójában eléggé különáll a mozifilmes és az élőszereplős vonaltól, még akkor is, ha mondhatni ugyanúgy része a multiverzumok révén az MCU-nak, az azokból ismert eseményekre reflektál, sőt, némelyik történetből még lehet, hogy valami folytatás is kirügyezhet. Arról nem is beszélve, hogy a filmeket is le fogja a széria követni olyan szempontból, hogy a 2. évad már a Phase 4-os történéseket is alapul veszi majd. De lehet, hogy csak az első rész nem sikerült túl jól, és egyébként a sorozattal nincs is probléma?

Még a premier előtt eszembe jutott, hogy ha jók az epizódok, akkor akár minden részről lehetne róluk nálunk valami, mert akkor azzal, hogy kvázi teljesen új világokat, lehetőségek új tárházát nyitják meg, bőven tudnak gondolatokat is ébreszteni a rajongókban, szóval, ha valamin, akkor ezen a sorozaton lehet mit kibeszélni. Más kérdés, hogy az eléggé összecsapott premier után elbizonytalanodtam, mert ott tényleg csak annyi történt, hogy egy karaktert kicseréltek egy másikra, és viszonylag fonalasan levezettek belőle valamit.

Mivel kvázi epizodikus antológiáról van szó, ezért nem esett nehezemre a folytatásra is ránéznem, és azt kell, hogy mondjam, hogy a következő 2 rész már sokkal jobban sikerült. És nem csak megközelítés szempontjából lett más az 1×02 és 1×03, hanem az animációs stílus is megváltozott, aminek persze a megítélése nyilván szubjektív lesz, de számomra öröm, hogy nem homogén az egész széria.

Az 1×02 címe (What If… T’Challa lesz Star-Lord?) mondjuk nem azt sugallta, hogy nagyon el fognak térni a pilottól, de ég és föld volt a különbség, mintha sokkal többet dolgoztak volna fejben rajta, volt normális története, íve, voltak benne komolyabb változások és következmények is, és még érdekes húzásoktól sem volt mentes. Egyes karaktereket pedig izgalmas volt látni másképp, némelyikük meglepő változata igazi rajongói csemege.

A 3. résznek pedig nem is tudom, hogy mi lett a címe (nem nagyon találom, de lehet, hogy nem is baj, mert elég spoileres lenne, de egyébként Avengers-központú a sztori), mert a változás, az univerzum alternatív jellege sokkal komplexebb, és a következmények az egész univerzum sorsára kihatással voltak. Vagy lehet, hogy mégsem, ha filozófia síkon gondolkodunk? Az mindenesetre biztos, hogy elég komoly szereplőgárdát vonultatott fel az epizód, ami nem nagyon ült le és elég komoly zárásba torkollott.

11 hozzászólás Ne habozz!

Rammsch31n - 2021. 08. 25. 19:44

Nekem a 2. rész nagyon az elsőre hajazott…ellenben a 3. nagyon bejövős volt, a közepén kicsit leült, de az eleje meg a vége nagyon adta! :D

Rob - 2021. 08. 25. 21:29

Gyenge első rész után jött egy rohadtjó második, amit egy nemrossz harmadik követett szerintem.

Lesznek itt még jó dolgok, én a Doctor Strange-es részt várom amúgy a legjobban.

Llew - 2021. 08. 25. 23:24

#Rob
kb. pont ezt akartam írni én is.
Jó volt a sztárparádé a 3-ban, de a változás csírájában volt, nem láttuk a hatásait olyan szinten, mint a 2. részben. Inkább a ismert univerzumhoz passzoló kiegészítések tetszettek (pl. Fury és Hawkeye beszélgetése a pörölynél).

bvr - 2021. 08. 26. 00:16

na én úgy voltam vele hogy mivel a felépítés lehetővé teszi várok majd egy olyan részt ami igazán felkelti az érdeklődésemet, és a 3-ról már a beszúrt screenshot is elég volt :)
Persze semmi világmegváltó meg kihagyhatatlan, de ezt a 30 percet teljes mértékig megérte! :)))

Jesustomer - 2021. 08. 26. 12:21

Nekem bejött a második rész is, ott érthetőbb a változtatás, mint a harmadikban.
Ott nem értettem a Hope sztorit, mert eredetileg nem volt ügynök, itt meg igen de azt nem értem, hogy lett az. Végülis tetszett de itt is belefutottam olyan részekbe ami viccesnek lett szánva, kvázi mintha gyerekeknek készült volna.
Vagy ez akkor eredetileg gyerekmese?

Bex - 2021. 08. 27. 07:41

Az az igazság, hogy engem baromira érdekel, de addig nem nézem meg, amíg nincs kint egy jó pár rész, hogy darálni lehessen. :D

polovcev - 2021. 08. 27. 14:40

Nekem pont a harmadik epizód szállította a valamilyen szinten “reális” What If szituációt.

Az első egy jókora meh volt hiszen gyakorlatilag kicseréltek két karaktert, de az események folyására minimális hatással voltak csak.

A második meg szimplán nonszensz. T’challa felnőttkori karakterét ültették át a gyermekkori énjébe. A Ravagerek között nevelkedve egy módosított Quillt kaptunk volna, nem pedig pultos Thanost.
Bár a legnagyobb problémám az volt vele, hogy a végén felbukkanó Quill a jelenben is walkmant hallgatott.

Nézőke - 2021. 09. 01. 15:35

polovcev: a pultos az nem Drax volt? No meg épp ez a lényege, hogy Quill – mivel nem történt meg az elrablás – kb ugyanolyan együgyű szinten mozgott, mint gyerekként.

Az első rész szerintem direkt így volt, mert magasról visszaesni rosszabb, mint egy semmilyen történet után jó részeket virítani, ez utóbbi jobban megtartja a nézőt.

Jó volt látni Thanost küzdeni a Fekete Rend ellen.

Sok rajongót kiszolgál, pláne hogy többségében eredeti szinkronhangok viszik őket.

De nem értem, a többiek miért nem? pl Downey már csak Boseman iránti tiszteletből is akár utószinkronizálhatta volna.

Várósak a következő részek

irgum76 - 2021. 09. 01. 18:55

1×04

a harmadik is tetszett de ez a Dr.Armanis rész nálam azt is felülmúlta

Nézőke - 2021. 09. 03. 00:30

..hát..spoiler…4.

a 4. rész első felét láttuk már. Azt is megmondom hol: a Guy Pearce-féle Időgép 20 évvel ezelőtt ugyanezt mesélte el, ebben semmi új nem volt.

Viszont végre felbukkant a Watcher, teljes “pompájában”
:)

Enzo - 2021. 09. 04. 21:49

1×02 (pótlás)

Na, hát miért nem ezzel a résszel kezdték?
Már rögtön a kezdőjelenet megadta az alaphangot, ahogy Djimon Hounsou karaktere (*meggugliz*… Korath!) most felismerte StarLordot (“That was not the reaction I expected :DD – mekkora kiszólás!), meg hogy egyszerre istenítette és harcolt vele :D
Ezek után meg olyan alter-univerzumos szupercsapat állt össze, hogy csak na, Thanosra aztán tényleg nem számítottam a jó oldalon. De a csapat összetételén túl is repkedtek az utalások és a fővonaltól való eltérések: Drax pultos, a Collector itt továbbra is stílusos, de kifejezetten veszélyes ellenfél (aki elnyerte méltó büntetését), Howard the Duck, Lajka kutya(what? :D), Hela-fejdísz, Cap-pajzs… a heist jellegű sztori és a Nebula által meghúzott dupla átverés is bejött + ötletes volt, hogy a végső összecsapásban ezt az “Embers of Genesis” nevű cuccot használta unorthodox fegyverként.
Szóval randomabbra és szórakoztatóbbra sikerült ez a rész, mint az első, határozottan jobban is tetszett, remélem ez lesz az irány továbbra is.

Darabkák:
– Na jó, az azért elég tré, hogy Quill helyett egy fekete kisgyereket rabolnak el a ravagerek – még ha annyira különböző fajból lennének, hogy nem ismerik fel, az oké, de hát full humanoidok ők is…
– Yeah, visszatért a legkúlabb fegyver, a nagy kedvencem, Yondu fütyüléssel irányítható tűje, nem tudok vele betelni :D Tivan meg eltörte… :[
– Ami sántított a bejutásnál: ne már, hogy egy kisebbfajta kinti bunyó miatt a biztonságiak csapot-papot otthagyva rohannak ki, félbehagyva egy ismeretlen tartalmú bazinagy doboz biztonsági átvilágítását…
– Az mekkora volt már, hogy az epizód végén még Peter Quill-re is visszakötöttek és belengették az apjának az “itteni” szálát :D

1×03 (pótlás tegnapról)

Ez is egy érdekes gondolatkísérlet, hogy az alap Avengers tagokat valaki megöli, még mielőtt összeállhatnának. Coulsont jó volt látni, Loki is jött megbosszulni a testvérét, és Hank Pym lett a rezidens gonosz, aki ellen a végig sziporkázó Fury végül Loki alakváltós képességének segítségével nyert.
A legviccesebb szál a Thor hajáról való áradozás volt egyértelműen, illetve azért Coulson “I love Steve”-es jelszava se semmi :D Meg kell még említenem, hogy tetszett a halálokra való visszatekintés (még ha egyforma is volt a módszer mindnél), és a végén a “double Captain” jelenetért is jár a pluszpont.

#hétidézetei:
“The artifact has a bit of an attitude. Also, no one can lift it. Not even Jackson and he does CrossFit.” :D /Barton/

“-It’s weird, but I also have a space corpse that looks like a Chippendales dancer rotting on the next table over.
-(*sniff*) Oh, wow. Even while rotting, he smells like lavender.” :DD /Fury&Coulson/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz