login |

Truth Be Told: kezdett a 2. évad

2021. 08. 26. 19:40 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Once again…, my name is Poppy Parnell.

Az Apple Tv+ több sorozata is igencsak alul van értékelve, vagy legalábbis “alul” nézve (pedig ugye mind magyar feliratos), de talán azzal, hogy a (szerintem továbbra is nagyon erős) kínálat némely darabja megkapja a kellő hype-ot (kösz, Ted Lasso!), szép lassan a többire is rá fog találni a közönség. Az Apple legalábbis ebben bízik, mert nyilván nem csak azért kaszálta mindössze egy sorozatát eddig, mert a többi annyira jól teljesített volna.

A Truth Be Told a 2019. novemberi induló 5 széria utáni második hullámot képviselte decemberben a Servant társaságában (egy ideig Az igazság ára magyar címmel, azóta viszont ismét az angol elnevezés a default – a franc sem érti a logikát a címadásban), és már anno is megemeltem előtte a kalapomat, mert nagyon igényes és színészileg nagyon erős átívelős krimisorozatot sikerült vele letenni az asztalra. Lehet, hogy nem lett a legjobb (nem csodálkozok, ha sokan kiszálltak 1-2 rész után, pedig!), de összességében én az S1 végén elégedetten álltam fel. Most pedig itt az új eset Octavia Spencer podcasterje (mi a helyes kifejezés?) számára.

Míg az S1-ben Aaron Paul és Lizzy Caplan volt többek között a nagy nevű kiemelt szereplő, most többek között Kate Hudson érkezett Spencer, Michael Beach, Mekhi Phifer, Ron Cephas Jones, meg a többiek mellé, ő alakítja Poppy karakterének gyerekkori jóbarátját, egy befutott írót és életmód-cégbirodalom tulajdonost, akinek a férjét megölik, és aki megkéri Poppy-t, hogy szaglásszon az ügyben, mert azt a rendőrség elég gyorsan lezárta.

Nyilván a főhősnek semmi kedve nincs ismét veszélybe kevernie magát, de, ahogy arra számítani lehet, végül elvállalja a feladatot, szóval készülhet az új podcast, és… nagyjából itt vagyunk az évadnyitó végén, mert az 53 perc mindössze arról szólt, hogy egyrészt felhozzuk magunkat a visszatérő karakterekkel, a családtagokkal és az ügybe gyorsan bevont Markus-szal, másrészt pedig megismerjük a barát, Micah viszonyait.

Felvezetésnek tökéletes volt a rész, de tényleg csak annak, mert simán néztem volna tovább még legalább egy epizód erejéig a dolgokat, ugyanis azon kívül, hogy láttuk a gyilkosságot és Poppy berendelte magának a podcast második szezonját, komoly izgalmakra, kérdésfelvetésre, rejtélydefiniálásra nem került sor. Illetve…, szóval a részt keretbe foglalta valaki creepy-nek a tevékenysége, aki lehet, hogy a gyilkos, de ezt nem kiabálnám el, hiszen papírformább lenne, ha az elkövető a gazdag nő környezetéből kerülne ki, plusz tippre nem véletlenül említették, hogy volt zaklatója és halálos fenyegetéseket is kap a szerepvállalását nem jó szemmel nézőktől.

És mégis. Annak ellenére, hogy sok minden nem történt, ez az évadkezdés sokkal jobban lekötött, mint a két évvel ezelőtti (láttátok, hogy az a dán Mikkel Norgaard volt megint a rendező, aki többek között A fácángyilkosokat is csinálta?), annak köszönhetően, hogy szuper jól nézett ki, remek volt a hangulata és nagyon jók az alakítások. Mi lesz itt akkor, ha komolyabb konfliktusokra is sor kerül?

Már tényleg csak az hiányzik, hogy az igényesség mellé komolyabb szórakoztató faktor is társuljon, mert az egy dolog, hogy a Truth Be Told tökéletesen lekötheti az átívelős krimi műfajának rajongóit, de az átlagnézőt is meg kéne nyerni valamivel, és a 2×01 láttán sem vagyok biztos abban, hogy erre sokan rácuppannának azok közül, akik csak random rápillantanak a sorozatra, mert érdekli őket, hogy mi ez a számukra ismeretlen cím.

2 hozzászólás Ne habozz!

Aidan - 2021. 11. 02. 15:09

Zseniális volt ez a a 2-ik évad, nekem ez tetszett jobban, nem úgy mint az első.
Kate Hudson játéka eskü’ ebben a sorozatban tetszett a legjobban az általam látott pályafutása alatt.
Nem tudjátok, lesz 3-ik évad?

winnie - 2021. 11. 02. 15:33

Ha lesz, akkor megírjuk mindenképp, egyelőre nem tudni, ennek a címkén lehet mindig utánanézni: https://www.sorozatjunkie.hu/tag/truth-be-told-2019/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz