login |

Archer: kezdett a 12. évad

2021. 08. 30. 20:00 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

If your brain were a drug, I’d snort the shit out of it.

Mit lehet még mondani? Tényleg nem sokat tudok. Már em kómás móka van, ellenben van rá kikacsintás, meg rengeteg filmre is ebben a 2 részes premierben. Igazából nem tudom eldönteni, hogy ez a nem változás, a régi Archerhez visszatérés az igazi-e, vagy mit tudnának még kihozni a karakterekből.

Két főbb kérdést dobtak be idénre, miközben teljesen a kémsztorikhoz nyúltak vissza. Az egyik, hogy Archerék ügynöksége bizony nem tartotta a lépést a korral, nem állnak készen a modern világ kihívásaira, nincs meg a technológiájuk és lassan már az emberparkuk sem hozzá, hogy a közösségi marketinget és a többit ne is említsük. Szóval a középkorúság metaforája.

A másik pedig Lana (lanaaaaa) személyes története az idős gazdag csávóval, aki belekeveredik az ügynökség életébe is, ami gondolom, ki is végzi majd a kapcsolatukat. Bár ha el akarnak térni a klisétől, akkor lehet, hogy pont nem, majd kiderül. Szóval vannak változások, de nem igaziak, hanem csak felszínes plotgörgetők, amikkel el lehet lenni, hozni a rutint.

Tudom, hogy az animációs sorozatokban mindig ott van rengeteg évad lehetősége, de nekem nem úgy tűnik, hogy (kis gondolkodás) a kokainos “ereszdelahajam” évad óta komolyabban megerőltetnék magukat. Persze nem csak kötelező munkaként állnak hozzá, annyira nem tipikus a sorozat, vannak benne ötletek még mindig, de valahogy mégsem az az öröm és magukat kiélős az egész, mint az elején volt.

A legérdekesebb kérdés számomra mindenképp az lenne, hogy vannak-e új nézők. Mármint pár mindig akad, de nagyobb számban feltűnnek-e olyanok, akik most fedezik fel a sorozatot és innentől nézik. Vagy a többség csak rutinos róka és visszanéz, mert miért ne, 20-20 perc könnyen lecsúszik.

Mindezeket úgy írom, hogy simán a heti epizódok mellett vagyok, de ezt most darálva lehet végig is néztem volna gyorsan, mert 1-2 humoros rész még mindig akad részenként, amin el lehet mosolyodni. Na mindegy, nézőként továbbra is megvan a választásom, felgyűlnek és majd akkor valamikor. Vagy esetleg amikor később felkerül a teljes évad Netflixre itthon, miután a kinti tévében lement.

14 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2021. 08. 31. 07:22

Hát jó pár év eltelt már azóta, hogy a sorozat elejét láttam, de mindig meglep amikor a “világ legjobb kémje” állítást komolyan adják elő. Nekem nem rémlik, hogy Archer valaha is olyan kiváló kém lett volna. A többiek is inkább úgy kezelik, mint egy félkegyelműt, akire nem lehet rábízni egy fakockát se. De azon túl, hogy magáról ezt gondolja, mások mi alapján tartják (vagy tartották) annak? Már persze vannak jobb megmozdulásai is, csak összességében nem annyira érzem át ezt a nagy hype-ot.

Malory vajon meddig lesz benne? Nem emlékszem pontosan mikor hunyt el Jessica Walter, már az egész évadot befejezték addigra?

Egyébként nem volt rossz az évadkezdés, de kellett a két rész, hogy igazán beinduljon.

Krisztián - 2021. 08. 31. 08:37

Én a kómás évadoknál eresztettem el a sorozatot (a kilencediknél talán), mert az egész történés súlytalannak tűnt, ha tudom, hogy ez csak “álom” (ugye, Pamela Ewing…). Talán most érdemes lenne folytatni akkor, de kivárok az évaddal.

pytta - 2021. 08. 31. 08:55

Én simán ellennék egy villain-of-the-week felállással, mint ahogy kb kezdődött is a sorozat anno, nem hiányoznak ezek az erőltetetten berántott “plotgörgetők”, ahogy írod human.
És most az első két rész alapján még nem is igazán látom, hogy ezek működnek-e: Robert karakterét eleve nem sikerült megszeretnem, szóval amiben ő is benne van aktívan, az kicsit hátrányból indul; ez a maradiság alapból jó lenne, de eleve nem tudom nagyon időben elhelyezni a történetet, mert van benne hidegháborús feeling is, meg ultramodern dolgok, és mivel Krieger mindenféle kütyüt előállított eddig is, ez a “középkoriság” nekem nagyon bénácska… (Mint ahogy az is, hogy tönkrementek. Mert még ha tönkre is mentek volna, ott van Cheryl, aki kőgazdag, miért nem ő húzza ki őket a csávából?)

Venom - 2021. 08. 31. 11:41

“20-20 perc könnyen lecsúszik”, mondja human, aki kaszálta a 8 évadon át következetesen szórakoztató B99-t.

JoeCole - 2021. 08. 31. 12:37

A komás évadok közül a noárosnak többször is nekifutottam, de egyszerűen nem csúszott le a torkomon. A kalandoros és a sci-fis pedig szódával elment.

@Krisztián a tavalyi 11. évad is már visszatérés a kémkedéshez, és szerintem baromi szórakoztató lett.
Nekem bejön a mostani is.

human - 2021. 08. 31. 12:41

Venom: hm? ezt írtam a B99-nél “Mázli, hogy rögtön két rész jött premiernek, mert az első után szinte abba is hagytam volna a sorozatot.” avagy nem kaszáltam. Ha dokumentálva van valami, akkor érdemes mindig visszanézni, a memóri olykor csal :)

winnie - 2021. 08. 31. 13:01

meg egyébként is, a 20 perces logika nem úgy működik, hogy egyszerre minden sorozatra. pont azért fér bele a 20 perc egyszer-egyszer, mert human (NEM) kaszálta a B99-et. rég rossz lenne, ha nem kaszálna az ember komédiákat, főleg, hogy mostanság azért jött egy csomó jó 20 perces nézős darab.

egyébként ezzel persze én is szembemegyek, úgy, ahogy egyes krimikkel, mert az olykor-olykor 20 perc az nem kell, hogy minden egyes rész legyen. az ember havonta vagy kéthetente megnézi az aktuális részt, és akkor több sorozatot is meg tud tartani kvázi nézősként. azoknál a sorozatoknál, amik ilyen kategóriába kerülnek, minek látni az összes részt (már persze, ha epizodikusak). vagy, ha valaki kompeletista valamiért, akkor lehet haladni részenként is, egy idő után több éves lemaradással, nekem is vannak ilyen sorozataim, minek sietni!:)

Venom - 2021. 08. 31. 17:17

human: Na jólvan, szerencséd van, már majdnem jelentselek kellett a titkos rendőrségnek!

Dixon - 2021. 08. 31. 22:54

Az első 4 évad zseniális volt. Kb. ugyanolyan volt, mind a négy, bár az univerzum bővült, sok szereplő nem ragadt meg a keménymagon kívül, jelentős karakterfejlődés sem volt benne, de valahogy mégis bármikor újra tudom nézni azokat az évadokat.
Persze azóta is nézem, de valahogy olyan “meh” az egész.

Dave - 2021. 09. 25. 19:18

Nekem ez az évad valahogy nagyon erősnek tűnik.☺️

pytta - 2021. 09. 28. 21:59

Az 5-6. rész után teljesen úgy érzem, mintha fókuszt vesztett volna ez az évad. Adtak neki az elején egy “felütést”, amivel aztán látványosan nem kezdenek semmit. A másik: hová tűnt Ray? :)

Mom - 2021. 10. 02. 08:17

Tetszik, ahogy Lanát elkezdték Archerhöz hasonlítani :D

És kaptunk némi hátteret is arról, hogy milyen volt Archer kezdő kémként :D Mint Barney a HIMYM-ben :D

A 7-8 nekem kifejezetten bejött.

pytta - 2021. 10. 14. 21:36

Nem mondom, hogy megkönnyeztem a búcsút Jessica Waltertől, de azért szép volt…

kisgyerek - 2022. 04. 25. 15:40

Sziasztok. Tud valaki friss infót, hogy mikorra várható magyarul? Koszi

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz