login |

Clickbait: vége az 1. évadnak

2021. 08. 31. 15:50 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem lett volna szabad, hogy ennyire bejöjjön a Netflix-re magyar felirattal és szinkronnal érkező Clickbait, de basszus, abszolút oda voltam érte, muszáj volt megnéznem pár nap alatt, pedig egyáltalán nem így terveztem el. Persze amikor belevágtam, még nem tudtam, hogy ennyire fog hasonlítani a platform korábbi Harlan Coben-adaptációira, nem csak stílusban, hanem felépítésben – akinek tetszett a stílus, folytathatja is a The Innocent-tel és a Gone For Good-dal. Hátha valamelyik bejön.

Gondolkodtam, hogy mennyire ausztrál és mennyire amerikai sorozat. Amerikai a történet, amerikai a kiemelt szereplők zöme, de a forgatás Ausztráliában volt, és a fő készítő is ausztrál. Az a Tony Ayres, aki (és erre most döbbentem rá) a Clickbait előtt három olyan szériát készített, amit nagyon szerettem. Ezek közül a Glitch és a Stateless is fent van Netflix-en, bár a Nowhere Boys már lekerült. (Hátha valakinek ez jó ajánlás.) De térjünk a lényegre.

A sorozatnak nem csak a címe Clickbait, hanem a felütése is elég clickbaites, mert miközben tényleg felkelti a kíváncsiságot, hogy elrabolnak egy férfit, akivel készítenek egy videót, melyben azzal fenyegetőznek, hogy megölik (mert korábban nőket bántalmazott és megölt valakit), ha 5 milliós nézettséget ér el, a sorozat egyáltalán nem csak erről szól, a 8 rész nem a versenyfutást fedi le az idővel, hiszen pontosan tudjuk, hogy milyen gyorsan pörög a klikkszámláló.

Ezt tényleg csak azért írom le, hogy senki ne érezze becsapva magát, de szerintem ez az ideális, amikor az alapsztori miatt kezd el valamit az ember, és utána a tálalás berántja. Itt sem nagyon húzza az időt a sorozat, rövid felvezetés után már az első 10 percben feláll az alapszitu, hogy az 1×01 végére csúcspontjához is érjen a dráma, meglegyen az 5 000 000. megtekintés. És az 1×02-ből pedig az is kiderül, hogy a készítők miképp gondolkodtak a hogyan továbbról.

Meglepett, hogy human ennyire pozitívan vélekedett a pilotról, mert a leírások alapján kódolva volt a sorozatba az olcsó thrilleres mivolt a felütésének köszönhetően. De hiába nincs komoly sztárparádé a Clickbait-ben, a szerkezete mindenről árulkodott, csak arról nem, hogy rutinmunka lett volna. Nekem imponált, hogy mennyire okosan volt felépítve az átívelős, rejtélyközpontú sztori.

A rá koncentráló első rész közben még nem is sejti az ember, hogy nem az elrabolt férfi (Adrian Grenier!) testvére (Zoe Kazan szőke rövid hajjal!) lesz a főhős, de a folytatásban már az egyik nyomozó, majd megint más szemszögéből látjuk az eseményeket. Mármint azok folytatását, tehát nem a korábbi történések másik szemszögből való tálalásáról van szó. És a szemszög sem exkluzív, inkább csak azt jelenti, hogy az adott karakter kap kiemelt szerepet, de ugyanúgy megy előre a többiek története is. (Az mondjuk igazi bravúr lett volna, ha ezt végig sikerül a jelenben megvalósítani, de idővel azért némely szereplő elkezd flashback-eket kapni, nem csak az elmúlt napokból, hanem az elmúlt évekből is, tehát visszafele is építik a történetet.)

A megközelítés miatt itt sem érdemes megnézni a későbbi részek címeit, hiszen azok elárulják a későbbi központi figurákat, márpedig némely “beosztás” (ld. A testvér, A nyomozó, stb.) elég spoileres lehet, még akkor is, ha a későbbiek között többen is akadnak, akik az első epizódokban nem is szerepelnek, csak később kerülnek képbe, hogy egy részre hátteret kapjanak.

Mindössze háttérről van szó, nem komoly karakterizálásról, mert a Clickbait, bár szolgál gyomrosokkal, mindvégig plotvezérelt marad, a rejtélyre koncentrál, annak kapcsán dobál be újabb és újabb nyomokat, melyek egy része valid, más része viszont csak elterelés, klasszikus red herring, amik által egy sokkal komplexebb, titkokkal teli összképre derül fény szép fokozatosan.

A “ki tette?” kérdés mellett persze az is kiemelt marad, hogy vajon az elrabolt férfi valóban megtette-e azt, amit állít magáról, illetve állítanak róla, ennek kapcsán is elég komoly hullámvasútra visz a sztori. És itt ugrik be az, hogy kommentben szó volt arról, hogy volt, aki azért kaszálta a sorozatot, mert nem nagyon érdekelték őt a karakterek, ami teljesen érthető, de itt engem nem zavart, hogy nem különösebben karakterizálnak, annyira nem mennek mélyre bennük, és egyeseket biztosan idegesítőnek is találnak majd (amivel nem volt gondom, hiszen érthető a részükről), sőt, például az elrabolt férfi esetében sem fog a többség oldalt választani, hogy neki vagy ellene szurkolunk, mert nem igazán rendelkezőnk infókkal vele kapcsolatban.

A Clickbait másban erős, például abban, hogy a maga, közel sem túl alapos, de mégis hatásos módján sok problémakört érint a történések révén. Nyilván az internetes információk, az online jelenlét ereje, az igazságok és hazugságok, a média szerepe mind, mind kiemelésre kerül, és ezek a témakörök leginkább úgy ütnek, ha az ember egyes esetekbe, egyes személyek sorsába belegondol. Ami történik a sorozatban, az közel sem fiktív vagy elszigetelt dolog, minden a valóságból van merítve. Így bár mondhatjuk, hogy velünk ilyesmi nem fordulhat elő, de akikkel előfordul, azokat igencsak komolyan érint.

A tovább mögött pár spoilerrel folytatom, többek között a megoldással. Az értékelésem előjelét odafönn már ellőttem, a hónap egyik legjobb újonca volt.

A lezárással abszolút elégedett voltam, nem igazán izgatott, hogy nyilván nem kitalálható (főleg, hogy a valódi gyilkos nem is szerepelt az utolsó részig) és látszólag random, a mellényzsebből előhúzott. Nem érdekelt, mert így elő lehet kapni egy háttérszereplőt, ami révén pár korábbi kérdőjel is megválaszolásra kerül. Nem kell ahhoz mesterségesen előtérbe tolni valakit, hogy később megalapozottabban húzhassuk rá a vizes lepedőt. Ha ez a valóságban történik meg, akkor sem lett volna szem előtt Dawn.

Az a Dawn, akinek a tragédiája (végülis erről van szó), számomra épp úgy hatott, mint a korábban behozott egy részes szereplők sztorija sorsa, például az újságíróé vagy az öngyilkos nő testvéréé. És nálam ez volt a Clickbait erőssége. Hogy arra az egy részre az adott karaktert elmélyítette annyira, hogy érdekeljen a története. Kialakított egy rövid ideig tartó érzelmi köteléket (akár pozitív, akár negatív előjelűt), és sok ilyen rövid köteléket egymás mögé fűzve érzelmi hullámvasutaztatott, ahelyett, hogy mondjuk mindvégig Pia (pacsi a név használatáért! A szőke haj és a svédes hangzás folyton skandináv érzetet kölcsönzött a sorozatnak, bár nyilván semmi nordic nem volt benne) vagy a feleség drámáján utaztatott volna, ami sokkal kevésbé lett volna hepehupás.

Az efféle thrilleres krimik joggal megbélyegezhetőek a tempóra való koncentrálás miatt felületességgel, de szerintem csak a nézőn múlik, hogy mennyire empatikus, vagy mennyire próbálja átérezni olyan karakterek helyzetét, akik egyébként meglehetősen távol állnak tőle. És az az út, amire Dawn sodródott, tényleg elég kemény, hiába jószándékú ember, elég egy apró karakterdeficit, egy apró sötét folt a személyiségen, és megjósolhatatlan, hogy hova fut ki az ember élete a körülmények összejátszásának köszönhetően.

A rejtély kapcsán egyetlen kérdőjel van bennem, és ezt vissza kell néznem (vagy valaki már megtette?): a Szerető (ó, Jessica Collins-t is jó volt látni!) kapcsán az ő részében bennem is felmerült, hogy találkozott-e Nick-kel személyesen, de ez a kétség valamiért eloszlott bennem (lehet, hogy neki is volt manipulált fotója és amiatt? UPDATE: megnéztem, és volt fotó, de a rész eleje elég megtévesztő volt, szóval nem teljesen fair, de annyi baj legyen), meg voltam győződve, hogy ők találkoztak. Talán csak én lettem így megvezetve, de ennek köszönhetően nálam az agyalás közben bennem fel sem merült az, hogy valaki catfish-ezik/catfishing-el.

Ha már agyalás, akkor a krimik esetében mindig ez az egyik legérdekesebb folyamat, hiszen amellett, hogy nézzük, ami történik, folyamatosan járhat az agyunk és kombinálhatunk. Csak ez ugye olykor (sokszor?) a szórakozás elrontásához is vezethet, ha az ember előre kitalálja a megoldást, ami a véges számú szereplő, illetve szcenárió miatt egyáltalán nem lehetetlen. Itt én speciel örültem, hogy annyira berántott a sztori, hogy nem nagyon filóztam ilyesmin, illetve tudatosan el is nyomtam magamban az erre irányuló gondolatokat, hogy minél jobban üssenek az események. Persze utólag belegondolva, erre nem volt szükség, hiszen míg némelyik szcenárió sejthető lehetett volna (mint az utolsó red herring a tanárkollégával), a megoldás már közel sem annyira. Bár vicces volt, hogy látszólag már a 6. és a 7. részben is “megoldódott” az eset.

Még pár aspektus. Mint mindig, most is kifejezetten bejöttek a testvéres szálak. Ezeket nagyon szoktam szeretni sorozatokban, és itt nem csak Pia és Nick kapcsolata, hanem Sarah viszonya is teljesen élővé vált a testvérével. Sőt, a tesó része volt talán a kedvenc epizódom, hiszen nem egyszerű a semmiből előkapni valakit, és megalapozni őt, illetve kapcsolatait, az egyéni tragédiáját, a Clickbait pedig pár hatásos visszaemlékezéssel ezt nagyon jól elérte, és ennek köszönhetően Sarah sem csak egy név volt, hanem annak ellenére, hogy meghalt, élő-lélegző figura lett.

Ugyancsak az alaposságot bizonyítja, hogy Sophie és Nick gyerekei végig a háttérben voltak, de őket is szép lassan építették, gondolva arra, hogy mi lesz a sorozat végén, és így abszolút nem tűnt (számomra) valóságtól elrugaszkodottnak a végső leszámolás előzménye, a tettes lelepleződését megelőző agresszív, szélsőségesebb lépés. Sok Harlan Coben-krimi a végére esik szét, pont ekkor, amikor beüt az akciózósabb finálé, de itt ez az “élethalál-harc” is megmaradt nálam a valóság talaján, ahogy két elkeseredett öregember kapaszkodik az utolsó szalmaszálba, miközben valami elképzelhetetlen dologra készül. Nem éreztem volna, hogy túlzásba vitték volna, ami történik, szóval még azt sem mondhatom, hogy a lecsengetés miatt keserű lenne a szájízem.

Persze a sorozat lelke végig Zoe Kazan maradt, ahogy elszántan keresi-kutatja a testvérével kapcsolatos igazságot, az ő párhuzamos nyomozása elég sokat lendített az ügyön, amin egyébként (ez elég szokatlan, de okos lépés volt) a rendőrség is túllépett egy idő után, hiszen van nekik sok más dolguk is. Pia kapcsán még a Sophie-val való “se vele, se nélküle” dinamika tetszett, kettejük viszonyát is szépen hullámvasutaztatták, olykor talán túlzásba víve a végleteket.

Szóval nekem nagyon bejött a Clickbait, mindenképp helye lesz az év legjobb sorozatai között. És ez engem lepett meg a legjobban. Mondanom sem kell, ha folytatódik a Clickbait, akkor kötelező első napos nézés lesz belőle.

A szemfülesek észrevehették ugyanis, hogy nem szerepel a minisorozat címke a poszt mellett. Nyilvánvalóan ez a sztori ennyi volt, alapból miniként kezelhető a széria (pont, mint a Harlan Coben-ek, ugye), de a cím van annyira általános és a téma is bőven aktuális és univerzális, hogy hasonló történeteket lehetne mesélni még. Ergó évados, mindig megújuló antológiaként tovább vihető a széria, és ez nem csak spekuláció, hiszen a készítő is elmondta, hogy csak a Netflixen múlik a dolog, neki vannak ötletei egy 2. és 3. évadra is.

22 hozzászólás Ne habozz!

Critica007 - 2021. 08. 26. 14:11

A történet jó, vannak benne érdekes ötletek és érthető a mondanivaló is, de sajnos annyira középszer a megvalósítás, hogy jelentős türelem kellett ahhoz, hogy végig tudjam nézni. Ha hetiben jött volna, tuti kaszálom, de így egyben tűrhető volt.

irgum76 - 2021. 08. 27. 07:58

engem nagyon elkapott az első rész
nem számítottam ilyen pörgésre
utána visszavettek a tempóból de mindig meg van tűzdelve WTF momentumokkal
a végétől én is féltem de ott sem csalódtam max egy kicsit klisés volt a rész utolsó 20 perce

én már nézem is újra :)

Gery89 - 2021. 08. 29. 22:28

Ledaráltam ma, jó volt ez!

KovyZoly - 2021. 08. 30. 09:43

Eszméletlen jól összerakott sorozat volt! Ilyen érzelmi hullámvasút, ami végigvezetett a 8 részen, parádés.
Nagyon jól fel lett építve, szinte minden momemtumnak jelentősége van.
Nálam 10/10 az évad.

piszkosfred - 2021. 08. 30. 22:42

Huhh, befejeztem én is. És hát ezt nem láttam jönni (ahogy a művelt angol mondaná), pedig általában egész jól eltalálom. Tényleg nagyon jól volt összerakva, és finoman vezették az embert az orránál fogva. (Az azért egy picit szúrja a szemem, hogy kb egy ilyen “random” dolog az indok, de ennek is megvan a maga zsenialitása)

Le a kalappal. 9/10.

MC Tominay - 2021. 08. 31. 16:40

Az 5. résznél tartok. Hát, nem nézeti magát sajnos.

Maga az alapötlet rendben van, még a megvalósításra se lehet panaszkodni, mert több szemszögből látjuk ugyanazt, én az ilyet nagyon szeretem.

Ami miatt nem nagyon hoz lázba a következő rész, az a színészek/szereplők. Pia katasztrófa, van egy aránylag jóképű, de unalmas férj, egy klasszikus zsaru, akit nem kedvelnek, Sophie az unalom megtestesítője.

A jó koncepció önmagában nem elég, a castingot nem kellett volna kihagyni.

betti - 2021. 08. 31. 17:16

nem tudom, betty gabriel magasan a legjobb a gárdában.

Trallala - 2021. 08. 31. 17:19

Nagyon jó volt az évad, etette magát.

Smallflower - 2021. 08. 31. 18:07

Engem annyira a Döglött aktákra emlékeztett a felépítése. Csak 8 részben😊

Kati néni - 2021. 08. 31. 18:21

Nekem annyira nem jött be, a szerkezetén, a muszlim zsarun (nyamm!) és az aranyos Betty Gabrielen kívül. Sok átfedést nem találtam HC meg eme sorozat közott, Coben más szemszögből írja a sztorijait: valami valaminek kinéz, aztán egy fordulattal hirtelen megváltoztatja ezt, és már másnak látjuk azt, amit beadagolt és a fejünkben fixnek véltük (és ezeket nehéz visszaadni a feldolgozásokban, mert a filmes eszközök jóval nyilvánvalóbban hatnak az érzékszerveinkre, a spanyolok ezt a nézőpontváltást Innocent végére betett utolsó jelenettel mondjuk frappánsan meg tudták oldani.

winnie - 2021. 08. 31. 18:47

igen, erről azonnal látszik, hogy nem könyvadaptáció, szóval ezért próbálok óvatosan utalni csak erre, de voltak olyan aspektusai, ami miatt bedobtam a párhuzamot. ez inkább felépítésileg és szerkezetileg volt olyan, nem személyes stílust tekintve. ahogy írod, ő változtat, míg a clickbait inkább red herringezik, elindít valamerre, azt mondja, hogy “ja nem, inkább arra”, aztán azt, hogy “inkább mégis amarra”.

bvr - 2021. 08. 31. 19:37

En meg mult heten a pilotkritika hatasara kezdtem el. Nalam szelsosegesen vegyes a kep. Rogton a pilot olyan unalmas volt hogy meg hattertevenek is nehezen neztem vegig (es csak amiatt mert a pilotkritikaban volt hogy a masodik resz vegen majd atrendezodik a helyzet. Igy is lett, az erdekes is volt, de aztan megint jott egy csomo szamomra unalmas dolog, es par resz utan osszeallt bennem hogy mi a bajom: ez egy oriasi kihagyott ziccer, de lehet ket szek kozott a pad alanak is mondani. Szoval amugy a tortenet nem lenne rossz,a felepites sem, es a dramak sem – na viszont ehhez kellett volna egy minden szempontbol (kidolgozas, fenykepezes, helyszinek, szineszek, karakterek, es persze penz is) amit az olyan presztizs sorozatok tudtak minta sharp objects, a mare of easttown, a big little lies, mert ez olyan anyag amit ha nem kvazi tokeletesen csinalnak akkor az szamomra nem mukodik (persze nyilvan masnak mukodhet, hiszen a mostani kritika is dicseri) Nekem ezek a szineszek keptelenek voltak eladni a karaktereket ugy hogy komolyan erdekeljenek a dramaik (maroedig ez muszaj, ez egy nagyon dramakozpontu sorozat, nagyon nem olyan popcorn mint a HC adaptaciok) Es mindehhez a teljesen sivar jellegtelen helyszinek, az elso par reszben komolyan felmerult bennem hogy ezt is Bulgariaban forgattak…. (de utananeztem, alapvetoen Ausztralia, es ehhez nehany ikonikusabb San franciscoi kulso forgatasi helyszin) Szoval osszessegeben ezert ilyen vegyes nalam a kep, mert mikozben ment aggyal vegig tudtam hogy ebben nagy potencial lenne de kozben meg a fentiek miatt erzelmileg nagyon kevesse mozgatott meg. Kar erte.

blin - 2021. 09. 01. 19:44

Engem berántott az első résszel, tetszett a felütés és a viszonylag modern téma, méghozzá az, ahogy egy video meggátolhatatlanul terjedni tud. Utána meg már az tetszett, ahogy továbbvitték, hogy kételkedni kezdtem a feleségben, sőt, egész sokáig bennem volt, hogy ő valójában egy agresszor és eltetette a férjét láb alól :) aztán kételkedtem a férjben, utána meg már kb. mindenkiben aki egy résznyi figyelmet kapott :D
Szuper kikapcsolódás volt, várom a 2. évadot.

Divide - 2021. 09. 02. 07:51

Nem szeretem a podcastokat, mert sokkal gyorsabban olvasok, mint ahogy a legtöbb ember beszél. Ennél a sorozatnál is végig olyan érzésem volt, hogy inkább átfutnám a feliratfájlt, mert vizuálisan olyan keveset kínált, hogy frusztráló időpocsékolásnak érződött végignézni. A színészek zöme gyenge volt, és az egész megvalósítás rendkívül klausztrofób, ugyanazt a 8-10 embert nézhettük egymással beszélgetni vagy monitorokat bámulni, mindezt az játékidő 95%-ában zárt térben (és/vagy sötétben). Kamaradrámának készült..?

Tényleg olyan volt a történet- és a nézőmegvezetés, mint a Döglött aktákban, csak ami 40 percben szórakoztató, 8×40-ben nem annyira.
A “megfejtés” pedig szinte komikusan izzadságszagú volt, már értem, miért említették többen is a hét csalódásaként a záróepizódot. SPOILER A cuki Costco menedzser bácsi kb. zéró motivációból embert öl, sőt, gyerekgyilkosságot tervez, ja, persze. :D Trollkodásnak mondjuk elmegy.

3/10

Mariann - 2021. 09. 02. 21:50

De ott van, hogy minisorozat!

winnie - 2021. 09. 02. 22:33

mariann: nem minisorozat, ha arra célzol, hogy a magyar felületen ez szerepel (nem tudom), az csak újabb példája a lokalizációt végzők inkompetenciájanak, amiről elég sokat írtunk a blogon, ld. nem tudtak megfelelő elnevezést találni a több részre szedett évadok részeinek.

ez egy ún. limitált sorozat. limited series, ahogy eredetiben van. ami nem minisorozatot jelent, ld. bővebben itt: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/12/07/alapfogalmak-limitalt-sorozat/ (korábban is előfordult, hogy mininek neveztek egy olyan sorozatot, pl. mocsár, ami folytatódott. de ez a magyar felület sara.)

Nikita - 2021. 09. 02. 22:42

A posztot olvasva többször ránéztem a szerző nevére, hogy ezt komolyna winnie irta? Hogy tudtál ezért enniyre lelkesedni? Ez a sorozat a legszürkébben középszerű, egyforma részek, minden egy hármas benne az 5-ös skálán, vagy inkább 3 alá. Sztori, kivitelezés, szinészek, dráma, megvalósítás…

winnie - 2021. 09. 03. 05:26

Ezt minden sorozatra leírhatja valaki, nem úgy működik, ahogy írod:) Minden sorozat, amiért lelkesedek, valaki szerint értékelhetetlen vagy középszerű, nincs kivétel, és persze ez fordítva is igaz, legalábbis engem nem lep meg, ha valaki szerint ez pocsék lett. Benne van. Szerencsére a tetszési fokot nem kell magyarázni és elnézést sem kell kérni miatta:) De a fentieken csodálkozni azok után, hogy milyen műfaj (A LEGJOBB!), hogy vannak 9-10/10-es kommentek, és hogy általánosan ennyire jól fogadott a sorozat (ami engem is őszintén meglep, de persze örülök), szerintem furcsa. Más lenne a helyzet, ha általánosan lehúzott a darab és a kommentek is inkább negatív fogadtatásra. Persze ilyenre is volt példa, talán idén is.

Egyébként sokkal többet le tudtam volna írni, hogy mitől volt ennyire jó, kitérhettem volna az epizódok kapcsán részletekre, ami ugyancsak azt mutatja, hogy mennyi olyan eleme volt a remek szerkesztés mellett gondolatokat keltett bennem. De teljesen érthető, ha valakit nem mozgat meg, annyi meg annyi olyan apróság lehet egy sorozatban, ami az embert hidegen hagyja, vagy észrevétlenül berántja. Elég egy karakterrel együtt érezni, és akkor az ember vele együtt érzelmi hullámvasutazhat és lehet nagyon immerzív élményben része, még akkor is, ha bizonyos technikai dolgok miatt húzza a száját. Minden ezen múlik, hogy mennyire ránt be valami. Ha beránt, akkor utazol, másra nem figyelsz. Ha nem ránt be, akkor mindenféle hiányosságok feltűnhetnek.

skb - 2021. 09. 04. 10:51

SPOILER (végig)

“a Szerető (ó, Jessica Collins-t is jó volt látni!) kapcsán az ő részében bennem is felmerült, hogy találkozott-e Nick-kel személyesen…”

Elég egyértelműen kiderült Winnie, hogy nem találkozott vele. Pl. akkor is mikor Ethan felhívta videochaten, amikor a csajnál volt és akkor vallotta be végérvényesen Emma, hogy nem találkozott vele. :)

Tudom ízlések és pofonok, kinek bejön kinek nem, de számomra meglepő a kommentek alapján, hogy többeknek nem jön be, mint akinek igen vagy legalábbis fele-fele arány. Másfél nap alatt ledaráltam, számomra izgalmas volt és feszült, végig nézette magát. Jók voltak a karakterek és a sztori, nekem is bejött, hogy minden egyes résszel és ezáltal minden egyes föbb karakterrel közelebb kerültünk a megoldáshoz. Minden egyes jelentnek kis túlzással óriási jelentősége volt. Szerintem jó volt a színészi alakítás, senki nem lógott ki annyira összességében. Tényleg egy kis érzelmi hullámvasút volt ez a sztori és ha belegondolunk mindenki valamennyire áldozat volt ebben a történetben, sok kis véletlen járult hozzá mindenkinek a tragédiájához.
Személy szerint nekem Pia, a nyomozó és Ethan játéka tetszett a legjobban.
Egyáltalán nem gondoltam volna az elejénél-közepénél, hogy egy ilyen kis “ártatlan csíny” (Dawn randi appos írogatásai) ekkora lavinát, galibát és emberek halálát okozza. Pláne nem gondoltam volna, hogy végülis ő lesz a hunyó.

Nick végülis csak csalta az asszonyt valamilyen szinten? Mikor bement első nap a sportcentrumba dolgozni és Dawn intézte a telefonos gépes dolgait, akkor felugrott a randi app és Mandy Harrisonnal való levelezgetése látszódott.

winnie - 2021. 09. 05. 06:52

“Elég egyértelműen kiderült Winnie, hogy nem találkozott vele. Pl. akkor is mikor Ethan felhívta videochaten, amikor a csajnál volt és akkor vallotta be végérvényesen Emma, hogy nem találkozott vele. :)”

erre célzok, hogy kiderült. mármint, hogy ki kellett derülnie, mert abban a hiszemben voltunk/voltam, hogy ő találkozott vele. ezért amikor ethanék megtudták, hogy mégsem, bennem rögtön az jött fel, hogy “de én azt hittem, hogy igen…”, és ekkor kezdtem el gondolkodni azon, hogy csak utaltak-e arra, hogy találkoztak és téves elképzelést alakítottak ki bennem, vagy mutatták, hogy találkoztak, és ezért meg sem fordult a fejemben, hogy nem. és mint kiderült, amellett, hogy vele is volt olyan fotója, amit a másik nőnél manipulált (és ez árulkodó, csak akkor, a 4. részben még nem tudtuk), volt egy jelenet, ahol együtt mutatták őket, és ez… kicsit csalás volt. úgy volt megoldva a jelenet, hogy gondolhassa a néző, hogy csak képzeleg a szerető, de szerintem az a jelenet volt az oka annak, hogy fel sem merült utána bennem, hogy ők nem találkoztak.

addig, amíg be nem kellett vallania.

fffff12 - 2021. 09. 16. 22:19

Nekem baromira bejött, nulla elvárással ültem le elé és kellemesen csalódtam, az év egyik legjobb sorozata lett számomra. Remek volt a felépítése, az hogy minden rész mást emelt ki remekül működött, emellett végig feszült és izgalmas maradt, ahogy korábban írták egy hullámvasút volt az egész.
Szörnyű belegondolni, hogy egy unatkozó öregasszony miatt történt az egész.Az fel sem merült bennem, hogy nem találkozott egymással Emma és Nick (vagy a másik két „szeretővel”) szóval engem is megleptek vele. Nekem tetszett Sophie és Pia viszonya, elején két egymást nem kedvelő személy, hogy jut tovább a nehézségeken.

DrumWednesday - 2021. 09. 25. 16:35

Ügyes kivitelezés!
A sztori akár átlagosnak is nevezhető, de a sorozat felépítése kiemelkedővé teszi.
Nagyon tetszett, végig lekötött, sajnálom, hogy vége lett. Nem éreztem benne üresjáratot.
Egy “negatívum” van számomra: a kötelező (!) meleg-szál, ami a történet szempontjából ennél a sorozatnál is irreleváns. Viszont azért visszafogott és diszkrét, és ezt pluszpontnak veszem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz