login |

Survivor: kezdett az 5. évad, a Survivor – Celebek a civilek ellen! – írta Scat

2021. 09. 01. 15:50 - Írta: vendegblogger

36 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Hétfőn kezdetét vette a magyar Survivor legújabb szezonja, ami szám szerint az ötödik, ha a nagyon régi évadokat is számoljuk.

Ugye már régóta tudhatunk róla, hogy (valamilyen okból) szakítanak a jól megszokott és bevált ismeretlen játékos koncepcióval, helyette pedig a játékosok fele ismert emberekből, vagy divatnyelven „celebekből” fog állni. Ez nekem már az elejétől fogva nem tetszett, de emlékeim szerint itt, a Junkie-n lévő hírek alatt sem volt elragadtatva tőle senki. De ez van, ezt kapjuk, meglátjuk mi lesz belőle.

A játék ezúttal a Dominikai Köztársaság szigetein játszódik. Egyébként igazából nézőként számít bármit, hogy hol vannak azok a trópusi szigetek? Mármint úgy értem, hogy tök ugyanúgy néz ki az összes, nem? Mindegyiken van banán, kókusz, a part szép, egyébként meg egy kupleráj hatását kelti az egész. Nincs gondom a szigetesdivel, csak három szezon után elgondolkodtam rajta, hogy nézőként fontos-e ez annyira, mint a csatornának.

A műsor egy kifejezetten rövid alapozás után, ahol láthattuk, hogy kik a hírességek, egyből a törzsek felosztásával, majd egy játékkal indult. Viszont gondolom, nem nehéz kitalálni, hogyan osztották el a csapatokat. Így van, híresek és civilek. Mindegyikük kapott színt és nevet is, de ez lényegtelen, mivel a műsorvezető folyton celeb vagy éppen civil csapatként hivatkozik rájuk, amit én kifejezetten bosszantónak találok.

Hozzáteszem, ahogy hozzászólásban is megjegyeztétek, érdekes a casting, mert az ismert emberek is csak szegről-végről ismertek, a civil csapatban találóan fel is tették a kérdést, miszerint „Ismertek közülük valakit?” Az ismertségi fokra később még visszatérek. A tovább mögött folytatom.

A csapatkiosztás után jött a játék, ami mivel első, ezért kifejezetten látványos és összetett lett. Volt ügyességi, fizikai, és koordinációs része is, szükség volt egyéni és csapatmunkára is. A lényeg az volt, hogy a nyolcfős törzseknek négy embert kellett választaniuk körönként, akik játszottak. Aki kettő kört nyert, az vihette el ugyanazt a jutalmat, amit elsőre mindig, a tűzgyújtó köveket.

Elárulom, végül a celebek (továbbiakban pirosak) nyertek, miközben a civilek (továbbiakban sárgák) közül a vívóedző fiatal srác, eltörte a csuklóját. Ennek kapcsán meg kell jegyeznem, hogy engem mindig zavar a finomkodás, az, hogy soha nem mutatnak semmit, és itt is, lassítva láthattuk, ahogy emberünk leesett az emelvényről, majd egy alávágott reccsenő hang után megkaptuk a homályosított bal kezét. Gondoltam fasza, már megint a szokásos, de pár másodperc múlva már láthattuk, ahogy lifeg a végtag, amiből kiderült, hogy tuti eltörött és esélytelen, hogy játékban maradjon.

Így is lett, tippre a magyar Survivor leggyorsabb sérülését láthattuk. Kár érte, szimpatikus volt. Gondoltam ,semmi baj, mert mindig vannak tartalék játékosok az ilyen helyzetekre a műsor elején. Ha közben adódik ehhez hasonló, akkor pedig visszahoznak egy már kiesett játékost, ahogy erre már több példa is volt az elmúlt kettő évadban.

Viszont itt azért furán vette ki magát a dolog, mert egyrészt férfi helyett nőt kaptak, másrészt olyat, aki simán elfért volna a piros csapatban is. Ugyanis Zsófi a magyar Love Island-ben szerepelt, amit meg is nyert partnerével. És ha azt nézzük, hogy a pirosak között van olyan, aki “civilként” szerepelt a Házasodna a gazdában, akkor ezek alapján Zsófi biztos, hogy celeb. (Lehet, hogy az RTL nem akart átlagembert utaztatni potyára a trópusokra?) Arról nem is beszélve, hogy totál kiakasztó, de erről majd később.

A játék után mehettek a szigetükre a csapatok, hogy körbejárják (esetleg amulettet keressenek, ha van a magyar változatban, lévén ez mindig olyan mostohagyerekként volt kezelve, hogy nem igazán egyértelmű a léte), aztán vitatkozhassanak arról, hogy milyen kuckót építsenek maguknak.

Előkerült a magyar Survivorök örökös gumicsontja is, a vízálló ponyvát a kuckó tetejére rakják, hogy ne essen be az eső, vagy a földre, hogy ne a homokon kelljen feküdniük? Mindig mindenki alulra tette eddig, hogy aztán egy eső után rájöjjenek, hogy ez marhaság, hiszen megáll benne a víz. Most is lentre került. Bár még nem esett, úgyhogy a felismerés várat magára.

A pirosaknál egész jól haladtak a dolgok, ott egyelőre nincsenek igazán törésvonalak… na de a sárgáknál. Azta!
Előjött megint ugyanaz, ami szinten minden éves történet, méghozzá, hogy senki sem tudja, hogyan építsenek kuckót, szóval valaki emiatt hibás. Na de kicsoda? És miért nem vette ezt észre senki? Néha tényleg olyan az egész, mint egy munkahelyi kamaradarab.

Bár mindenki elégedetlen volt köztük, de Love Island Zsófi hozta ugyanazt a stílust, mint korábban, és mérhetetlenül arrogáns és lekezelő módon pufogott – személy szerint ki nem állhatom azt, aki passzív-agresszív megjegyzései után nem érti, hogy miért nem hallgat rá senki, pedig ő csak “jót akar” (Utána meg jött a legutóbbi szezon másik gumicsontja, hogy ez a férfiak dolga lenne, de itt nincs egy sem, aki ezt megoldaná – érzem, hogy a sárgák nézése közben fogok többet bosszankodni.)

A negyedik évadhoz képest pedig ugye műsorvezetőt is cseréltek, Isten Bence helyett az Éjjel- Nappal Budapestes Joe-t, avagy Varga Miklóst kaptuk meg, akin látszik, hogy ez az első műsora. Baromi kimért, távolságtartó és rideg. Lilura emlékeztet még a régebbi Való Világokból, aki ott az ügyeletes börtönőrt játszotta és ott volt arrogáns a játékosokkal, ahol lehetett.

Szerencsére Miklós még nem ilyen, csak erre emlékeztet. Abból a szempontból például tetszett, hogy a kellemetlen kérdéseket tétovázás nélkül feltette. És nem hagyta annyiban, ha nem válaszoltak. Ez jó volt, mert a játék közben a sárgák akkora előnyből vesztettek másodszorra, hogy tényleg rá kellett kérdezni a lányok ráérős ácsorgására.

Ami még bosszantó volt, hogy én ezt retró módon tévén néztem, és a kezdés majd negyedórával előbb volt, mint azt a csatorna hirdette. Nem lenne ezzel baj, ha ez lenne a megszokott, de más adásoknál inkább a negyedórás csúszás volt a jellemző, és ezzel néha még keveset is írtam. Remélhetőleg beáll egy normális időpontra, vagy megtanulnak műsort időzíteni az RTL-nél.

Összességében eddig még egyáltalán nem vészes a Survivor, a szereplőválogatás sem sikerült olyan rosszul, bár érzésem szerint kissé szappanoperás szempontok domináltak közben azzal, hogy ki a legkiállhatatlanabb, aki ezt hangoztatja is, hogy biztosan legyen konfliktus. 

Minden kiszavazás után ezúttal is lesz majd összegző írás, készüljetek.

36 hozzászólás Ne habozz!

McRobert - 2021. 08. 31. 10:39

Én személy szerint már jobban szeretem a magyar és ausztrál Survivort az eredetinél. Az amerikaiban jelentéktelenné váltak számomra a challengek, nézőként mindegy, hogy ki nyeri a kaját, mert három perc múlva úgyis törzskeverés. És minden évadban van 1-2 ember, akire szinte nulla screentime jut. Az optimum valahol a kettő között lenne számomra, mert azért a magyar meg túlzottan vizezve van.
A celeb formátumnak annyi előnye lehet, hogy így vannak olyan emberek a szigeten, akik hozzá vannak szokva az interjúadáshoz, némelyikőjük, pl Járai Máté még vágás nélkül is tud egymás után összetett mondatokat produkálni. Márpedig a jó interjúk fontosak, hiszen az események nem fogják kitölteni a napi egy órás műsoridőt.
Azt viszont nem értem, hogy a magyar műsorvezető felhozatal miért ilyen silány.

len90 - 2021. 08. 31. 10:51

Hát elég silány kezdés volt…
Lehet, hogy korai ezt kijelenteni, de nekem a castingon csúszott el a dolog. Civilik között mindegyik ugyanaz a nagypofájú, 60-es IQ-jú, “Ki ha nem én?” karakter. Fél nap alatt egymás torkának estek az “f@sz méregetésben”. Hol vannak az olyan karakterek, mint az előző évadból a csendes srác, akinek még amulettje is volt, de még mindig olyan kényelemben érezte magát a csendessége miatt, hogy 2 védettségi játék nyerés után az első alkalommal ki is szavazták? :D A celebek egyelőre szimpatikusabbak, de pont azért, mert róluk már vannak előzetes benyomásaink, sokkal kevésbé lehet nekik szurkolni, mint a civileknek lehetne, ha lenne köztük szimpatikus karakter…

MsVaricelle - 2021. 09. 01. 12:33

Nekem nem tetszik, hogy kezd kicsit gumiszabály jellege lenni a dolgoknak (civileknek adunk random tűzgyújtó cuccot, ejj, meg kellett volna várni a védettségi játékot vele), remélem nem lesz ilyen randomkodás a jövőben.
a celebeknél egyelőre erősebbnek érzem a castingot, rajtuk látszik, hogy simulékonyabbak, és az elején csapatként működnek. a civilek rögtön beleálltak a kutyázásba, ennek még rossz vége lesz. remélem Zsófi nyer valahogy egy egyéni védettséget, mert őt jó karakternek tartom, aki ha visszavesz egy kicsit a nyersességéből, messzire juthat. A másik oldalon Alexa az, akinek vannak gondolatai és készült is a játékra, sokakról ez nem mondható el. neki szerintem a social skilljei is megvannak, hogy sokáig jusson. Még Járai Mátén láttam, hogy lenne valami taktikája (elmegy a fiúkkal halászni stb hogy a csapat tagjának tartsák) – remélem rájön azért, hogy a lányokkal is jóba kell lennie, hogy majorityben legyen.

Furaságok:
– nekem sok a kamera confession, sokszor lényegtelen dolgokról is, plusz a challenge utáni / előtti csapat felkérdezések Joe által, aminél senkiben fel se merül, hogy ne mondjon el mindent (a másik csapat meg köszöni szépen a hasznos infokat)
– challengek közben is rajtuk van a mikroport, ennyire nem volt pénz hangmérnökökre? elég tájidegen
– Joe, amikor részvétet “kívánt” Tibornak (cringe)

Crow - 2021. 09. 01. 16:11

Nagyjából átadtad az érzéseimet. Pár dolog:
-az usa verzióban se láttam még ilyen gyors kiesőt (összes évad megvolt kb.) Voltak komolyabb sérülések de nem az első játékban! Sajnáltam a srácot de azért ciki (és be is vágták a kis kupaktanácsban mekkora arca volt leverjük a celebeket vagy vmi ilyesmit uszított). Hát észnél kell lenni testben fejben biza.
-a műsorvezető katonás, mesterkélt, de talán belejön később a ritmusba és elengedi magát.Nekem amúgy ez még mindig jobb mint a Bence nyámnyila hatásvadász szövegelése (és a kék ing nem is tudom kire emlékeztet talán véletlen? még jó hogy nincs rajta vmi piros baseball sapka)
-a dzsungeles dominika dolog engem is zavar valahol de az usa-verzióban is, hogy mostanában mindig fiji szigetek, visszasírom a régi jó kis ausztrál outback kopár évadokat (vágom hogy vizualitás nade akkor is, változatosság gyönyörködtet)
-celebek közül senkit sem ismerek kb. én sem
-érdekes ez a magyar ego: én vagyok az öreg, a tapasztalt, a vagány, a vállalkozó mindenki minden konfliktusba beleáll, senki se fosik hogy kitolják, nem láttak még usa survivort vagy csak nem értik? Szinte senki sem keresett szövetségest, mindenki magára fokuszál, ebből folyamatos anyázás lesz az tuti (persze nem bánom)
-a vízhatlan ponyva az nagy lol lesz ha jön az első monszun az tuti szerintem is :)
-pro: a piros csapat rájött mi a gerendák lényege és hogy menyivel jobba ha nem alszik ki a tűz, mint ha
folyton meg kell gyújtani; valahol melósabb de egyrészt csapatépítő, másrészt nem cseszték szét a kovát két nap alatt…

Összességében bíztató kezdés!

katyvaszlipp - 2021. 09. 01. 16:48

Ezt a celeb kérdést el kellene engednie az rtl-nek, náluk már mindenki celeb, aki valaha szerepelt egy főzőműsorban pl:D
De az is hozzátartozik, hogy az évek/évtizedek alatt elkoptattak már annyi rendes celebet, hogy muszáj újakat kreálni.

Sárgák közül az a Bíborka nevű nagyképű csaj rendkívül irritáló, már a testtartása sugározza, hogy valami felsőbb polcosnak hiszi magát.
Zsófi meg egyszerűen buta, mellette hangos. Legrosszabb párosítás:D

Az idősebb fazon meg valamiért górénak képzeli magát, aztán kb nem ért semmihez se, mint kiderült, csak magyarázta, hogy mit hogy. Aztán amikor megkérdezték, hogy mutassa meg, vagy magyarázza el részletesen, akkor már terelt. Fogalma nem volt.

Mate4182 - 2021. 09. 01. 19:19

Katyvaszklipp – dehat pont a Zsofi az elo pelda ra hogy hiaba volt trash realityben az RTL-en most megis civilkent nyomja :)

winnie - 2021. 09. 01. 19:31

Mate4182: abba a csapatba tették be, de ennek inkább szerintem az lehet az oka, hogy az rtl csak celeb tartalék játékosokat vitt ki. illetve lehet, hogy csak egyet, mert még férfi+nő párosra sem futotta a jelek szerint.

Scat - 2021. 09. 01. 22:45

Az első három rész után az évad javára kell írni, hogy mozgalmasabb már kezdéskor is a korábbiaknál.

A kiszavazás alapján pedig Zsófiban ott a lehetőség, hogy egy jó “gonosz” (villain) karakter lehessen, akit csak utálni lehet, mégis ügyesen játssza a szociális részt is.

Norko - 2021. 09. 01. 22:51

Szaisztok! Hol tudom megnézni az előző évadot?

winnie - 2021. 09. 02. 04:58

jó kérdés. az rtlmost+-ra feltették pár hónapja, de a jelek szerint lekerült.

Adam9456 - 2021. 09. 02. 11:29

Ezt a Zsófit biztos bent hagyják még sokáig hadd keverje csak az állóvizet. Nekem sem szimpatikus, szerintem is eléggé lekezelő, mindent jobban tudok típus, de a műsor ėrdekesebb vele az biztos. És a mostani rész végén már igazából az ő oldalán voltam.
A tegnapi törzsi tanács után nem is értettem mi volt aztán Gabornak a baja vele, teljesen úgy alakult a szavazás ahogy akarták, mindenki Beára szavazott, még Zsófi is, ki is esett. Ja, hogy nem használta az amulettjét, hát ez benne volt. Kérdés később meddig használhatja fel?
Akkor mi lett volna ha Zsófi felhasználja az amuletett odaadja Beának, minden Bea szavazat érvenytelen és Bíborka esett volna ki. Na akkor mennyire nekiestek volna :D
A celebeknél egyelőre nagy az idill, de ennek hamar végeszakad majd, ha elvesztenek egy védettségi játékot.

Scat - 2021. 09. 02. 12:08

Az volt Gábor baja, hogy a szavazás után Zsófi nekiállt okoskodni, hogy nem csak a medálja maradt meg, de még simán meg is verte őket a védettségi játékban, pedig hát ő csak egy nő.

Na most az egy dolog, hogy a nők folyton felhasználják a nemüket az aktuális vitában, de másrészt nem is érdemelte meg, hogy nyerjen, mivel ő már rég srégen, félig leengedett kézzel tartotta a poharat, míg a többiek nem. El is ejtették mind, Zsófit kivéve.

Meg ez a dedós “győztél volna le és akkor hazaküldhetnél” hozzáállás engem is felhúzott volna, teljesen megértem Gábort.

Adam9456 - 2021. 09. 02. 12:32

Scat: Ja tényleg, csak arra annyira nem figyeltem/hallottam mit mondott neki Zsófi, már csak Gábor kiakadása volt meg. Így már érthető.

Mágika - 2021. 09. 02. 16:33

A védettségi játékban azt néztem, hogy Zsófi ugyanúgy tartja a karját, mint az előző évadban Szandra, amikor hasonló játékban megverte Dávidot: valahogy a hátával támasztotta a karját (és a poharat is rögtön az ujjára támasztotta). Szerintetek ez nem lehetett “rendezői fogás”, hogy ő nyerjen? Különben ellaposodott volna a műsor…

A másik: nem inkább az “áruló” Sabirát kellett volna kiszavazni? Ez nem jutott eszükbe?

Mikilós - 2021. 09. 02. 17:41

Így 3 rész alapjan eddig gyenguszka. Az előző kettő valahogy szimpatikusabbak voltak az emberek. Ott us voltak klikkesedesek meg anyázások, de ennyire nagyképü fazonok nem voltak.

Én már az eleje óta nem értem miert a Zsofia lett kipécézve, igen megmondja a magáét, de hát basszus, mit tegyen hagyja magát? Meg igaz néha oda szól a másiknak, de hát a többiek is ezt csinálják. A Bíbirga meg a másik csaj akinek nem tudom a nevet folyamatisan pletykálnak a háta mögött illetve a srácoknak. És nem tom hogy miert. Mert eros a Zsofi, megcsinálja azt amit kell. Es sztem ez fontosabb mint hogy azon filozzanak hogy nagykepu meg “beszol”. Ugxanugy ok is generálják a konfliktustm Sabira legalabb egyben akarka tartani a csapatot, mert bénák, nincs összefogas. És az a gond hogy ez a “civiliknél” van, ahol sztem a legszimpatikusabbnak kellenne lennie, hogy mi nézők drukkoljunk nekik, nehogymár a hírességek nyerjenek, akiket már többé-kevésbé de ismer az ország.

A celeb jók, szimpatikusak de ennyi. Kicsit uncsik. És egyikük se olyan akiért annyira drukkolnék. A műsorral méf az a bajom, hogy hosszú. 40-45 perc bőven elég lenne sztem. Nem kell ezt 1 vagy másfél órára elhúzni, mert televan feleslegekkel.

Végig fogom nézni, de már most az egyik leggyengébb évadnak nézz ki. Béna a casting, a celeb valahogy nem hoznak lázba és sajna a civilek sem. Viszonz “Joe”ban pozitivan csalodtam. Tetszik ez a hatarozott, nem babuskato kicsit katonás musorvezetese.

Scat - 2021. 09. 02. 19:04

Azért lett Zsófi “kipécézve”, mert arrogáns. Ettől függetlenül lehet hasznos, meg ügyes.

Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy okos ember, akinek nagyon jó ötletei vannak, amúgy folyamatosan leereszkedően beszélne a társaival. Hiába vannak jó ötletei, ha amúgy egy kiállhátatlan alak.

Senki sem szereti azt hallgatni, hogy valaki folyamatosan olyan megjegyzéseket tesz, amivel hülyének próbál beállítani.

MsVaricelle - 2021. 09. 02. 19:17

egyetértek @Mikilós -sal, napi 45 perc bőven elég lenne, pont ez a plusz 15 perc nem hiányzik a műsorba.
nekem továbbra is túl sok a confession pl. hogy Bíborka sír hogy Zsófi nyerte a védettségit.
A projekt menedzser srácon látszik, hogy taktikázna, de egyelőre süket fulekre talál (mindenki Beára szavaz wtf), plusz latszik, hogy előrébb gondolkodik.
Joe – nál nekem most a tribalon lógott ki nagyon a lóláb, hogy meg vannak írva a szövegei, nem találta a hangsúlyokat és erőltettnek tűnt nagyon. plusz nem ertettem miert kellett az összes szavazatot felolvasni, amikor tök egyértelmű volt már, hogy Bea esik ki. én ezt az atyáskodást se szeretem: “értettétek?” “igen” “nem hallom” “IGEEN”…..
a védettségi játék, meg mehh… eleve meg sem kellett volna engedni Zsófinak, hogy hüvelykujjal támassza a poharat..vagy meg volt engedve csak a többieknek nem jutott eszébe?

Pitt - 2021. 09. 02. 19:18

En nagyon nem ertek azzal egyet, hogy Zsofi arrogans lenne. Annyi az egesz, hogy a csaj mindenhol probal segiteni, de soha egyszer sem tudta meg vegigmondani amit akar. Elkezd valamit az a kopasz tajparaszt ket szo utan raugat, a tobbi meg beall a hata moge. Felreertes ne essek, NEM szimpatikus Zsofi egy cseppet sem, sot.. de amit kap az nem fair, es oszinten szolva, kisse eletszerutlen mar ez az egesz. Az elozetest nezve ma is 4. reszben is ugyanezt a vitat kell vegighallgatnunk…

Masik reszrol pedig nekem az a gyanum, hogy Zsofi beepitett ember a producerek altal es sugnak neki. Tul mesterkelt volt ez a kivalasztas, foleg ugy, hogy elotte pont azt beszeltek meg, kiszavazzak ha nem hasznal medalt. Ilyen szerencse/szerencsetlenseg a vilagon nincs, rendezettnek tunik.

Eleg nagy aszaly van musorok tekinteteben, remelem eletre tudja kelteni valamelyik ado a nezok erdeklodeset, mert ez igy most nagyon unpro. Mar megint azon kapom magam, hogy az Exatlonra vagyakozok :D

PKitty - 2021. 09. 02. 19:43

Nekem Zsófi igazi energiavámpírnak tűnik.
Az előtetesben látszik, hogy már Dani sem bírja vele konfrontáció nélkül, pedig eddig elmondása szerint szándékosan kivonta magát a veszekedésekből.
Tibi pedig pont, hogy megpróbált beszélgetni vele, én nem hiszem, hogy nem próbáltak volna nyitni felé és eleve kiközösítették.
A kiszavazós történetből valami nagyon hiányzott, mert a látottak alapján nincs logika a döntések mögött.

winnie - 2021. 09. 02. 21:04

Pitt: COLIN ROBINSON!!, ha már most tért vissza a what we do in the shadows:)

szerintem nem kell tartani megrendezettségtől, nem csak értelme nem lenne, mert sokkal jobb az, ami nem kiszámítható, de ennyi változó mellett még az sem tudná megcsinálni, aki rafinált. ami túl fonalas vagy magától értetődő vagy “pont az történt!”, az sokszor azért tűnhet így, mert a vágás során végülis az a feladata, hogy visszafele építsék fel a sztorit. tehát a jó reality úgy meséli a sztorit, hogy tudja, mi a kifutás, és korábbról olyan eseményeket mutat meg, amik alátámaszthatják a kimenetelt, és nem úgy mesél, hogy ez vagy az történt. lehet, hogy itt is ez volt? sok mindenről beszéltek, és ez jelentőséggel bírt.

más kérdés, hogy itthon sokszor ezt teszik, mutatnak mindent, ami történik, még akkor is, ha nincs payoff, vagy semmibe fut a sztoriszál. amerikában annyira le van csupaszítva, hogy sokszor érdekes dolgok sem kerülnek be, ha azoknak nincs köze a kiszabazáshoz, vagy taktikai lépésekhez. (sőt, ugye, aki profi, eleve annak a tudatában kezdi el a szezont felépiteni, hogy ki nyer a végén, hogy az ő útja teljes legyen.)

Mate4182 - 2021. 09. 03. 09:26

Meg csak az elso resznel tartom de ezeknel irritalobb civileket eletemben nem lattam :D
Konkretan megtestesitik az igazi keseru, rosszindulatu magyar mentalitast (ezek celebek? Asse tom Kik ezek.. tapossunk at rajtuk)
Ami keveredik egy kis boomerkedessel (a koromnal fogva jobban tudom mint te…)
Es az esszencia teljessege erdekeben mindenki taho suttyo
Remelem Zsofi okoz par infarktust a csapaton belul

Eddig imadom :D

lzl - 2021. 09. 03. 10:35

Mate4182 ugyanezen a véleményen vagyok. Ezen a hozzáálláson amit ezek a “civilek” mutatnak már annyit forgattam a szemem, hogy csoda, hogy nem akadtak még fenn. Egy ilyen játékban a személyeskedést, meg egymás kutyázását nagyon el kellene felejteni, ha a végén valaki tényleg azt akarja, hogy szavazzanak is rá a zsűriből, de kb 2 bites ösztönlény az összes, aki nem gondolkodik tovább annál, mint ami épp előtte van. Valamelyikük említette is, hogy úgy érzi magát, mint a Való Világban, hát eddig a színvonal valóban ugyanaz.

El Diablo - 2021. 09. 03. 11:05

Ez a szappanopera formátum elég unalmas, jobb lenne a heti egy adás, rendesen, szórakoztatóra vágva, akár 80-90 perces epizódokkal.
Valamint eljutottunk oda, hogy ilyet mondjak egy gyönyörű, óceáni szigetre, de most már ez a helyszín-típus halálosan unalmas. Olyan mintha még mindig a Far Cry 1-el játszanáknak, közben meg lehetne menni Afrikába, Polinéziába, Himalájába, Montanába… :D :D :D

PKitty - 2021. 09. 03. 11:30

Nem értem miért veszik sokan egy kalap alá a civileket.
A Bíborka Gábor duo láthatóan egymást hergeli, ennek köszönhető az alpári stílus, de:
Rózsa szerintem okos nő, csak nem hagyja szó nélkül, ha ekézik azért megy bele a vitába. Ami látszódott az alapján a feladatot is jobban teljesítette, mint Zsófi, nyilván bántja, ha mégis leszólja.
Tibi az elején felhúzta magát Zsófin, de ő az, aki jelenleg az egyik legjobban dolgozik azon, hogy a csapat együtt tudjon élni.
Daninak eddig bármelyik jelenetét nézve nem tudom hogy lehet 2 bites ösztönlénynek nevezni. Kultúráltan vitázott és ő is a csapatot tartja szem előtt mikor pl megkérdezte, hogy ugye ettek Zsófiék.
Tényleg mintha nem ugyan azt néznénk.
Majd ha keverednek a csapatok kiderül, hogy tényleg csak a civilekkel van-e baj. Már ha kihúzza addig Zsófi.

Mate4182 - 2021. 09. 03. 12:26

PKitty – en eddig egy resz alapjan itelkeztem, de ahoz tartom is magam

El Diablo – azt hiszem van valami fix oka hogy mind egyik Survivort ugyanazon a szigetcsoporton forgatjak.
Gondolom azert ki is kell alakitani eleg sok mindent a helyszinen, raadasul azt az allapotot fenn is kell tartani.
Van vagy 6 fele Survivor (ez most tenyleg csak hasrautes szeru tipp volt) amik allandoan forognak, szoval a helyszin nem igazan hasznalhato semmi masra (max mas hasonszoru musor forgatasara, de pl egy hotelt nem huzhatnak fel a parton mert utana az mindig ott lenne a hatterben:D)

winnie - 2021. 09. 03. 12:45

az szuper volt, amíg mindegyik amerikai évad helyszíne más volt, de ők is letelepedtek fidzsin már jó ideje, mert büdzsécsökkentés és ott minden megvan.

a nemzetközi produkciók pedig, amelyeknek fontos a költségvetés, valóban a hubokon forognak, amiket erre alakítottak ki, hogy egész évben fogadjanak stábokat, és lehetőleg minél többen forgassanak egyszerre, hogy az adott játékokat többen is használhassák…

sztomi - 2021. 09. 03. 15:42

Nekem folyamatosan az jár a fejemben, hogy ezek majdnem mind kimentek úgy, hogy nem néztek egyetlen külföldi (usa, aus, sa, esetleg nz) évadot sem? Vagy csak nem bírták felfogni a játék lényegét, értelmét? Hát mi az, hogy előadják a csapat belső problémáit a másik csapat előtt? És csapaton belül is, nem tudják, hogy bármilyen csavar esetén totál egymásra lehetnek utalva? Nem tudják, hogy a szövetség és a taktika mennyivel többet számít, mint a fizikai erő? Nem tudják, hogy nem terítem ki az érzelmeimet, véleményemet az első napokban mindenki előtt? Aztán ott van a műsorvezető, komolyan, mint egy rabszolgahajcsár. Hogy üvölt már a játékossal? Neki közvetítenie kellene, nem ítélkezni. Ez a formátum kiherélése…

ooo - 2021. 09. 03. 17:38

Az milyen már, hogy megtudták, hogy el van rejtve a szigeten védettségi amulett és együtt, csapatként (!) elmennek megkeresni. :D Majd mikor valaki megtalálja, elmondja mindenkinek, ahelyett, hogy elrejtené és a legjobb pillanatban felhasználná. :D Agyrém.

Scat - 2021. 09. 03. 19:48

Az, hogy láttak-e külföldi évadokat, már a hamradik évadban sem vált be a srácnak, aki elméletileg az összes amerikait látta. Kiszórták az elején, mert szerencsétlen volt.

Az amulettnél én is csóváltam a fejem. Legutóbb is úgy kellett elküldeni őket, hogy keressék, mert gőzük sem volt róla, hogy van ilyen. Na de az, hogy idén már a negyedik napon elkezdték őket terelgetni (ráadásul egyelőre csak az egyik csapatot, ezt sem értem), komolytalanná teszi kicsit a műsort.

Brigante - 2021. 09. 03. 21:15

Nekem eddig bejön.

A celeb vonalon a Járai az nagy pókháló fonó lesz (a másik műsorban amibe szerepelt, ott is rohadt jól kavarta a dolgokkat)

A másik oldalon pedig látszik, hogy Zsófi kezdi megszilárdítani a helyét. A srác is elkezdett vele szimpatizálni és elég egy két rossz mozdulat és máris nem fogják tudni kirakni a lányt ;)

Jó lesz ez így!

Mate4182 - 2021. 09. 05. 09:59

Imadom azt a kontrasztot ami az egymas torkat Harapdalo civilek es a 2 halozsakot kozosen csaladkent hasznalo celebek kozott van :D

Amikor meg volt a terv elore es abban a 2 percben elkezdtek veszekedni szabalyosan rohogtem rajtuk…
Nem tudom hogy a vagas miatt, vagy mert en mindig osztonosen egyutterzek a kirekesztettekkel, de nem ertem ezt a Zsofi utalatot.

Latszolag az elso nap volt egy vitaja 2 emberrel (amiben raadasul neki volt igaza) es azota naponta 3szor betalaljak hogy o mindnekivel kotekszik, ilyenkor kiall magaert es aztan meg azert kotnek bele.
Orom lesz nezni ahogy ezek a barmok egymas utan potyognak ki

Az viszont kicsit Zavar hogy a pirosaknal Mate mar elore kavarja a szart mikozben latszolag meg egy honapig nem kell aggodniuk semmilyen kiszavazas miatt :/
Meg en azt hittem mindenkinel ugy nez ki a lista hogy eloszor Catherine megy (aki latszolag minden versenybol kimaradna ha Rajta mulna) aztan Evelin, de lehet csak azert zavar mert nagyon birom Alexat

dragon1986 - 2021. 09. 06. 07:56

Zsófi nem egy yes man yes sir csajszi
Egyik vita is azért alakult ki mert a másik rádobott egy nagy nedves fadrabot az alakuló tűzre. Ahelyett hogy upsz igaza volt hibáztam megy árulkodni mint egy óvodás és hívja a helyi mean girlt és bullyt-t és boomb 15 perc szájkarate.

Az a kritika Zsófi nem fogja be, miért engedje hogy 50x megszurják késsel?! amikor a másik sem sőt. Bagoly mondja verébnek.

Biborka verseny előtt megint nem tudott hallgatni megint pofázni kellett. 🤦‍♂️

Ha tudják vagyis az a gond hogy Zsófi megvedi magát és nem hagyja annyiban minek szólnak hozzá. Odamész a lámához és csodálkozol ha leköp?

Scat - 2021. 09. 06. 22:56

Mi az a yes man yes sir csajszi? A katonás szóra gondolsz?

A fánál igaza volt (mert ő sem téved mindig, távolról sem), másnál meg nem. De ez benne úgy játszódik le, hogy rajta kívül mindenki idióta, pedig hát ő csak segíteni akar.

A beképzelt emberek általában nincsenek tudatában annak, hogy azok. Sőt, egyfajta áldozatként tekintenek magukra, amivel megmagyarázzák miért helyes az, amit és ahogyan tesznek.
Ezért is nem változnak meg soha.

PKitty - 2021. 09. 07. 12:05

Egy kis érdekesség:
Dani elkezdett heti visszatekintős videókat készíteni, lehet tőle kérdezgetni (a link a video alatt). Sok olyan témát érintett, amit a TVben leadott részek nem mutatnak be annyira. Szerintem érdemes megnézni, ha nem csak a drámázás része érdekel a dolognak (habár 1-2 ilyen jellegű kérdésre is válaszol)
https://m.youtube.com/watch?v=1b4nHxGXKTA&t=11s

dragon1986 - 2021. 09. 07. 22:16

Scat

Arra gondolok hogy Zsófi ha szólnak hozzá vagy kritizaljak akkor nem helyessel mint egy agyatlan zombi hanem igen ismkiáll magáért ami miatt a sok bully még pipább lesz. Mint az iskolások menő csávó csajszi beszol a ko kanál ha visszapofazik nagyobb baja lesz mint ha kussolna.

Scat - 2021. 09. 09. 20:51

PKitty

Ó, ez egész érdekesen hangzik, köszi szépen a linket!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz