login |

A The Wheel of Time előzetese

2021. 09. 02. 22:03 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: video,

Megérkezett Az idő kereke című Robert Jordan-adaptációjának első előzetese a tovább mögé, ami inkább hangulatra és látványra koncentrál, mintsem a történetre. Az Amazon Prime Video-nak a (nemsokára a 2. évadjával visszatérő) Carnival Row és a cím nélküli Lord of The Rings-sorozat között ez fogja jelenteni a nagyszabású fantasy-s hidat.

14 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius - 2021. 09. 02. 22:32

Gondolom 14 többszáz oldalas könyvet nem sűrítenek bele egy évadba, szóval lehet elkezdem olvasni ismét a könyveket. Csak most angolul. Emlékszem anno a 4-dik rész (Hódít az árnyék) volt az első fantasy könyv, ami olvastam kb 19 éve az érettségire való készülés közben és aztán olvastam a 5-6-7-et is, majd évekkel később elkezdtem az elejétől.

Sokan kritizálják (fantasy rajongók) Jordan művét, nekem valahogy nagyon bejött anno, de nem látom mi a terv az Amazon részéről. 14 kötetet feldolgozni (és itt ugye egy baromi hosszú sztoriról van szó) eléggé mission impossible.

Feist (másik kedvenc) Mágus sorozata egy picit jobban feldolgozható, mert 3-4 kötetes egymáshoz lazán kapcsolódó vagy egymást kiegészítő sztorikból áll össze.

Az előzetes nekem bejött, látvány szerintem eléggé szép. Kíváncsian várom a részeket.

Hahakocka - 2021. 09. 02. 22:41

Én az 1-2-3-4. könyvet olvastam el pont a Hódít az árnyék volt az utolsó. Utána nekem ellaposodott nagyon, a vége állítólag jó lett pedig más fejezte be az író halála után. Tényleg annyira felpörög az utolsó 2-3 könyv? Az előzmény kötet milyen?

hahakocka - 2021. 09. 02. 22:50

Úgy tudom majdnem 2 könyv lesz 1 évad legalábbis itt az 1. évadnál az 1-2. könyv lesz adaptálva.

sil - 2021. 09. 02. 22:55

nagyon jól néz ki.
viszont… mi ez a carnival row “csont” amit elejtettél? :D ha ez novemberben jön és a fent említett két sorozat között lesz, akkor mikor is jön a carnival row? ;)

Alice - 2021. 09. 03. 00:35

Évek óta tudom, de még mindig alig hiszem el, hogy nekiálltak megfilmesíteni, igazából nem számítottam rá soha. Rengeteget jelentenek nekem a könyvek és a karakterek. Az egyik legszórakoztatóbb, legfordulatosabb epikus fantasy, amit olvastam, nem mondom, hogy néhol nem lehetett volna rövidebb, de még így is a szívem csücske.

Részemről az előzetest párszor megnézve megnyugodtam, mert ebben bőven van potenciál, ötlet, hangulat, ami a látványt illeti és teljesen mást kaptam, mint a promóképektől, amik mégiscsak beállítottak. Örömmel látom, hogy azért akadnak normális jelmezeik is :) Nem tűnik egy újabb kilúgozott fantasynek, nem Shannara nyomvonal. Vagy LoTs.

A varázslatok ábrázolása és a felvillantott város gyönyörűséges és amilyen szép helyeken forgattak, biztos lesz jó pár szuper külsős helyszín.
A történet maga aranybánya, irtó kíváncsi vagyok rá, mit hogyan adaptálnak benne, mihez kezdenek a humorral, és tudtak-e ütős párbeszédeket és jó forgatókönyveket írni, milyenek a színészek, mert még nem is láttuk-hallottuk őket rendesen. A külsejüket volt időm megemészteni 2 év alatt, naná, hogy nem értek egyet jó párral, mert üti a történetet (Emondmező), de szeretném látni, hogyan játszanak.

Ahogy már szó volt róla, a marketing eddig nem volt valami frappáns, most beledobták ezt a marha nagy követ az állóvízbe! Jó lesz végre, ha nem folyton mindenki a GoT-tot emlegeti emellé, amihez semmi köze :P

winnie - 2021. 09. 03. 04:07

sil: félreérthető volt: ez a sorozat jön a 2 sorozat, a már bemutatott és a még be nem mutatott között.

Mate815 - 2021. 09. 03. 09:08

A látvány jó de a színészek… katasztrófa. Hol találták ezt a sok bájgúnárt?😂 Hiába szép mégis árad belőle egy zs hangulat.

Alice - 2021. 09. 03. 12:06

Igen, vegyes érzés volt egy kicsit, valahogy nem minden képkocka vagy jelmez egyformán izé… igényes, de nem lesz ez rossz. Ami még marha érdekes, hogy a trailer direkt nem a srácokra vagy a Sárkányra fókuszál, hogy lehessen majd találgatni a népeknek, ki kicsoda.

Ghif - 2021. 09. 03. 13:56

Hat ugye sok helyen azt irjak, hogy Moiraine a foszereplo..a Sarkanyt szerintem megprobaljak homalyban tartani amig lehet.

dalmar - 2021. 09. 03. 16:30

Ahogy halad előre a történet a könyvek is kiforrottabbak lesznek,és a minőség is rohamosan emelkedik.Az elején még nagyon látszik ,hogy még nem volt olyan tapasztalt az Író de ettől függetlenül azok se rossz könyvek.Nekem a top 1 fantasym pedig olvastam párat.:)(olyan 200 könyvem van ilyen témában.)A színészek nekem se valami szimpatikusak,de adjunk nekik esélyt ,lehet felnőnek a feladathoz.

SSY986 - 2021. 09. 03. 19:17

Korábbi negatív kommentjeimet ez a trailer nem oszlatta el😔 Elég homályos volt a trailer ami nem baj, viszont remélem a szörnyeket nem úgy fogják majd ábrázolni mint itt láthattuk, hogy csak homályosan a háttérben vannak azt a karakterek lovagolnak a-b-be, mert nem volt pénz a projektre a LoR mellett meg covid miatt. Továbbra se gondolom, hogy lehet ezt a sagát jól adaptálni 2021-ben, de én leszek a legboldogabb ha ebböl majd egy GoT kerekedik ki.
Hahakocka: Jordan nagyon repetatívan ír sajnos ami annak a következménye, hogy annó a könyvek között sok év telt el így kB a sok szereplö miatt mindíg újra kellett emlékeztetni a kedves olvasót, hogy mi a szitu. Így ha most valaki neki áll a 15 könyvnek akkor elég idegesítö lehet, mert kB az ismétlések nélkül simán 8 könyvböl meglenne a story. Amúgy az utolsó könyveket Brandon Sanderson írta, de Jordan jegyzeti alapján.
Szóval elsö 5 könyv jó azt leül a story ilyen 3-4 könyv mennyiségre azt ilyen 10. Könyvtöl már egész olvasmányos a végéig😂😂

Fjfox - 2021. 09. 03. 19:38

Hahakocka:
Az utolsó néhány könyvet már Brandon Sanderson írta, elég szépen felpörögnek az események. Az utolsó kötet meg talán az egyik legjobb sorozat lezárás amit valaha olvastam.

Sajnos igaz a könyvsorozat második harmada elégé ellaposodik, kíváncsi leszek mit kezdenek vele.

emegyesi - 2021. 09. 03. 19:44

Nagyon várom! A könyveket sokszor újra olvastam és még fogom is. Miután megnéztem a Térség sorozatot, mindent elhiszek, hogy meg lehet csinálni. Nyilván nem egy Harry Potter, tehát lehetetlen követni a párbeszédeket, az egész történetet, de nem is kell szerintem.
Azt honnan lehet tudni, hogy pl tervezik-e a szinkron? Már elég sok van az Amazonon, remelem ez is meg lesz!

winnie - 2021. 09. 03. 19:51

emegyesi: szerintem biztosra vehető a szinkron, csak azt nem tudni, hogy azonnal kap-e.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz