login |

Pilot: 3 Caminos

2021. 09. 04. 14:50 - Írta: Necridus

3 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

A 3 Caminos az Amazon Prime Video egyik spanyol szériája, ami idén érkezett az első és egyetlen évadjával. Én régóta szemezgettem vele, de valahogy mindig volt érdekesebb, pedig papíron remekül hangzik a sorozat. Papíron.

A történet szerint öt teljesen más életet élő fiatal találkozik egy zarándokút kezdetén, ahol összeismerkednek és barátokra lelnek egymásban, majd hat, végül huszonegy évvel később újra visszatérnek arra az útra, ahol először megismerték egymást – ezeket azonban csak később látjuk, az első epizódban még csak a 2000-ben történő első utazásukat kaptuk meg. 

Nem akciót ígér a sorozat, hanem egy hangulatos, felemelő történetet, amely a barátságról és a megváltásról szól. Tök jól hangzik, tényleg, csak nem fogom megvárni, hogy mi sül ki belőle. Valószínű – és ezt nem egyszer hangsúlyoztam – egy csendesebb időszakban több esélye lenne annak, hogy folytatom, de a sorozatok piacának versenyén sajnos sokkal több alkotás áll előkelőbb helyen a szememben ennél.

Ennek pedig az az oka, hogy a pilot a maga 54 percével valami iszonyatosan vontatott volt. Nem szünet nélkül pörgést vártam el természetesen, ahol sziklákról esnek le vagy folyó viszi el őket (utóbbi megtörtént mondjuk), de több kellett volna abból a lelkesítő, szívmelengető stílusból, amit az epizód legvége adott.

Persze ezt nehéz, amikor még főleg alapozni kell a karaktereket, amit meg is tett, csak a hangulatot nem sikerült egyáltalán, ami miatt csúnyán elbukott a szememben a 3 Caminos – és egyébként ahogy az eddigi egyetlen poszt kommentjeit elnézem, nálatok sem lett túl népszerű.

Szó sincs arról, hogy savazni szeretném a sorozatot, mindössze egy pilot a szememben nemcsak a karakterekért kell, hogy feleljen, hanem meg is kell alapoznia hangulatilag is azt, amit kapni fogunk, hogy maradásra késztessen. De ez most nem sikerült. Vagy végig ilyen lesz?

A karakterek egyébként (szintén elméletben) érdekesek, van köztük zongoraművész, akit apja kényszerít más karrier űzésére, nemrégiben Berlinben letartóztatott kórházban fekvő ikertestvére helyett zarándokoló nő, ex-tűzoltó, kényszerházasság előtt álló hölgy és az olasz partokon nőcsábászként bemutatott pasi is a barátnőjével.

Ennél sajnos nálam már több kell ahhoz, hogy abban az időszakban is folytassak egy ilyen sorozatot, amikor napi szinten jönnek a teljes évados nézős évadok. A karakterek és az alapsztori ígéretes, de az unalmas hangulat annyira aláásta számomra, hogy semmi kedvem a folytatáshoz, a pilot pontja is csak 4/10 részemről. Pedig mondom, nagyon érdekelt, főleg a három idősík miatt – csak sajnos úgy tűnik, hogy nem párhuzamosan kapjuk őket.

3 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2021. 09. 04. 19:54

Ha van (lesz) magyar felirat én bepróbálom.

Deny - 2021. 09. 04. 20:40

Nekem viszont kötelezőnek tűnik. Imádom az El Caminós filmeket, sorozatban pedig még érdekesebb lehet, hisz nem másfél órába kell besűríteni. A barátság-központú történetek pedig szintén nagy kedvenceim.

Peppper - 2021. 09. 08. 17:11

Én par honapja vegigneztem, nekem tetszett :) Nagyon szep volt a taj, nekem a karakterek is bejottek nagyjabol. Es az nagyon erdekesse tette hogy mindenki az anyanyelven beszelt benne (vagy legalabbis voltak olyan reszek). Ennel reszletesebben mar nem emlekszem ra, annyira azert nem hagyott mely nyomot bennem, de en ajanlom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz