login |

Motel Makeover

2021. 09. 05. 15:50 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: doku, kritika, reality,

Nem titok, hogy imádom a belsőépítészes/felújítós/lakberendezős műsorokat, ezért az újonnan a Netflixre felkerült Motelátalakítók c. dokureality is hamar terítékre került nálam. Ugyan csak hat epizódból áll, nem éreztem könnyen darálhatónak, ez pedig egyáltalán nem a felújítás oka, hanem csakis a főszereplőkön múlott.

A realityt April Brown és Sarah Sklash neve fémjelzi, akik kiléptek munkahelyükről pár éve, hogy valóra váltsák álmukat és hotelt nyissanak. A műsor már a második moteljük felújítását mutatja be, ahogy először megjelennek a ’70-es évekből hátramaradt motelben, egészen addig a pontig, amikor átadják…. A hat epizód ezt a folyamatot dolgozza fel, amit valamennyire megakasztott az, hogy a filmezés közben a COVID is “lecsapott”, és ez komoly fennakadásokkal és csúszással járt.

Persze lehetett volna többet mutatni, az igazi munkálatokból azért néha keveset kaptunk, ami érthető, elvégre nem egy klasszik lakberendezős sorozatot néztünk, hanem a két nő történetét, ahogy felújítják a szálláshelyet és elindítják az új bizniszüket.

Kaptunk skiccelt terveket és igazán impozáns fotókat a felújított szobákról, ugyanakkor nem tudták elterelni a figyelmet arról, hogy a két főszereplő vagy rettentően kedvelhető, vidám, borozós, szelfizős lány, vagy inkább az igazán ellenszenves, túlbuzgó, túlságosan csajszis páros. Nálam inkább az utóbbi kategóriába illettek, túl harsányak voltak (de náluk még mindig rosszabb a Get Organized with The Home Edit csapata, akikről szintén érkezem majd írással), a remek szobákat bemutató jeleneteket visszarántotta a viselkedésük.

Ha valaki el tud tekinteni ettől (vagy épp ellenkezőleg, bejön a személyiségük és a stílusuk), akkor egy egészen korrekt dokurealityt kap, bár még egyszer kihangsúlyoznám, nem csupán a felújítás került középpontba. Érdekes jelenet volt például az, amikor egy kész szobának a plafonját le kellett bontani, mert beázott valami, de egészen hamar lezavarták, inkább azzal foglalkoztak, hogy mennyi mindent kell még megtenni ahhoz, hogy az üzlet beinduljon – például a pofás kültéri éttermet a vevőknek bemutatni.

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 09. 05. 21:41

nekem az előzetesből tetszett a lelkesedésük:)

Samu - 2021. 09. 05. 23:21

igen, elég sok a két főszereplő, de nem rosszabbak, mint bármelyik amcsi dokureality női szereplői vinnyogás, lelkesedés, dráma területén… Legalább a COVID miatt nem kellett mű-gondokon törniük a fejüket, az adott hozzá egy őszinte-faktort, ami jól állt neki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz