login |

Survivor – Celebek a civilek ellen! 5. évad: az első kiszavazás – írta Scat

2021. 09. 05. 21:30 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Megtörtént az első kiszavazás, viszont ezúttal csak kettő napot foglalok össze, hiszen az elsőről írtam az évadkezdőset.

A már megszokott indítást láthattuk, mindenki éhes, alig aludt és még dagály is van éjjelente, amire senki sem gondolt. Rögtön kaptunk is egy drámai szálat, ugyanis a sárga csapatban Tibinek meghalt a bátyja éppen aznap, mikor kivitték őket a műsorhoz Dominikára. Természetesen nem adja fel a harcot, küzdeni fog így is.

Egy kis elmélkedés erejéig kitérnék erre. Érdekes látni, hogy az embert mennyire megviselik az ilyen tragédiák (okkal), mégis, manapság ezt nem igazán lehet megélni, mert nem tolerálja jól a társadalom. Oké, ez a Survivor, itt embereket zárnak össze, de ez szerintem általánosságban igaz. Ha túl sokáig gyászolsz, akkor „lehúzod” a többieket. Ez mára már egy elrejtendő dolog lett. Nem “illik” sokáig szomorkodni. Ugyanakkor hozzáteszem, hogy ebben a részben a csapattársak nagyon megértőek voltak Tibivel.

Az is igaz, hogy ez az együttérzés egyre halványult, és a nap közepére már cirkusz is lett, ugyanis át kellett volna építeni a házat, na de nem úgy. És a hogyanon ment a vita jó sokat. Később a tűzgyújtásnál adódtak ilyen problémák. Ezekben egyetlen közös dolog van, Zsófi. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Míg a kuckónál igazából senki sem értette mit akar (én sem), ezért ott a többieknek adtam igazat, ment a passzív-agresszív megjegyzegetősdi a részéről – ilyenkor együtt tudok érezni a többi játékossal, akik látszólag ki nem állhatják. Ellenben a tűznél neki volt igaza, szóval kezd árnyalódni a véleményem róla, bár abban biztos vagyok, hogy sosem tudnám megkedvelni.

Na de honnan lett tüzük ugye? Nos, ahogy a korábbi évadokhoz hasonlóan, végül ők is kaptak tűzgyújtó köveket a műsorvezetőtől, aki a játékosok továbbra is Joe-nak hívnak az Éjjel-nappal Budapest után, így én sem fogok ezentúl a valódi nevén hivatkozni rá. Úgy tűnik, ez koncepció.

Ugye az egy dolog, hogy végül az ilyen alapvető dolgokat a vesztes csapat is megkapja később, de az, hogy rögtön a verseny utáni nap oda is adta nekik, kicsit feleslegessé teszi az előző játékot. Mert hát minek küzdeni, ha egy nappal később te is megkapod a nyereményt, nem igaz? (Sajnos olyan régen volt már az előző évad, hogy nem emlékszem, ott milyen hamar kapott a másik csapat is.)

Ami még ehhez kapcsolódik, az, hogy a pirosak viszont a második napon el is törték a saját tűzgyújtó kövüket. Így annyira rövid lett, hogy nem pattintott elég szikrát. Persze végül sikerült tüzet gyújtaniuk és az lett a taktika, hogy soha nem hagyják majd kialudni (vagyis gondolom míg nem lesz játék, mert bár mi nem látjuk, de azok több óráig tartanak). Igazából azon gondolkodtam közben, hogyha tételezzük fel, nem tudtak volna tüzet csiholni, hagyták volna őket kínlódni a műsorkészítők, vagy hamar adtak volna nekik egy újat?

Végül a rész végén elérkezett a játék, ami újból meglepően összetett és színvonalas lett.

Egy kis érdekesség, hogy ugye azt tudjuk, hogy az ilyeneket több stáb is használja, tehát ezt nem az RTL építi fel, hanem a gyártó, és az ott lévő többi országnak a stábja időbeosztást kap rá, mikor használhatja. A szoros beosztás ellenére is több órát töltenek egy ilyen pályán, mert nem csak az van, mint a műsorban, hogy Joe ledarálja mi a szabály, aztán uzsgyi. Ezt a stáb be is mutatja neki, hogyan működik, illetve ha már több hete tart az éhezés, a játékok előtt csokit is kapnak, hogy legyen valamennyi energiájuk és válaszolni is tudjanak a kérdésekre. Na de vissza az eseményekhez.

A játék amolyan labirintussal egybekötött kirakós lett, amit én meg sem kísérlek leírni. A lényeg, hogy az elsőhöz hasonlóan itt is a sárgák törtek az élre, hogy aztán veszítsenek. Ilyenkor általában a hibást keresik, de mivel Zsófinak sok volt a rovásán, neki már amúgy is mindegy, hogy van-e még egy ok ellene vagy nincs.

Ugye a felosztás ugyan az, mint korábban. Az első játék jutalmat ad, a második a védettségről szól, míg a harmadikban a vesztes törzsből egy valaki szerezhet egy védettségi amulettet. Mivel ez a második játék volt, a sárgák rögtön el is kezdtek szervezkedni, hogy kit kellene kidobni. Gondolom nem nehéz kitalálni, hogy Zsófit.

Jött a másnap, és az RTL javára kell írnom, hogy ekkor már percre pontosan kezdődött a műsor.

Tehát bár Bea mellette állt, ez nem volt elég. Ekkor Sabira is úgy érezte, mellé kell állnia, mert véleménye szerint Zsófi után ő lenne a következő. Először nem is értettem, mire fel ez a fordulat, de abból a szempontból jól sikerült összevágni, hogy a többieknek sem volt világos a miért, váratlanul érte őket, úgyhogy kicsit átélhettük ezt nézőként is.

Közben láthattuk a pirosaknál is, hogy próbálnak építkezni az emberek, társakat találni, vagy valóságshow nyelven „szövetségeseket”. Evelinnek és Catherine-nek van is oka már erre, mert elég haszontalanoknak tűnnek, ahogy azt meg is jegyezték mások egy rövid jelenetben. Illetve sikerként élték meg, hogy fel tudták nyitni a kókuszokat és örültek, milyen finom. (Velem lehet a baj? Mert én akármilyen boltit kóstoltam eddig, szerintem baromi jellegtelen, ízetlen egy valami. A vadon lévő finomabb lehet? Mert ha már hetek óta éheznének érteném mire fel gondolják ezt, de egy nap után gondolkodóba estem. Persze ez csak apróság, inkább egy elmélkedés a részemről.)

Végül következett a harmadik játék, ami az amulettért ment. Ez szokás szerint pofonegyszerűen megvalósítható kitartás játék volt. Mindenki kapott egy ránézésre fél literes poharat, amit megtöltöttek vízzel. Ezt kellett egyensúlyozni kinyújtott karral a kézfejeden. Aki legtovább bírta, az nyer.

Sajnos előkerült az általam most létrehozott „Dávid-szindróma” jelenség (előző széria nyertese), amikor látjuk, hogy valami nem stimmel egy játékosnál, mégis ő nyeri meg. Most ugye Zsófi bírta a legtovább, de már réges régen, félig leengedve tartotta a karját, amiért Joe is szólt, de hasonlóan Istenes Bencéhez, következménye végül nem lett. Így pedig meg is tudta nyerni a játékot.

Ezzel borult a sárgák terve, hiszen őt nem lehet kirakni, nála van az amulett, de akkor mi legyen? Pusmogtak már korábban arról, hogy Bea sem odavaló, de ő Zsófival volt és lehet nekiadná az amulettet. Tehát? Sajnos nem lett belőle nagy agymunka.

Eljött az esete, elmentek a szavazásra. Joe által feltett kérdések nem voltak rosszak, ezt elismerem. És itt jött az a pillanat, ami miatt hozzászólásban már megjegyeztem, hogy Zsófi lehet az első újkori magyar gonosz (villain) karakter, ha továbbra is ilyen húzásai lesznek.

Ugye azt, hogy felhasználja-e az amulettet, csak a szavazólapok felolvasás előtt kell elárulnia. Tehát a többiek nem tudhatják, hogy igénybe veszi-e majd vagy sem. Viszont a lány biztosra ment, ugyanis tartott attól, hogy rá szavaznak, ezért ő Beára voksolt, aki ugye végig mellette állt! Erre azért volt szükség, mert egyrészt sejtette, hogy a többiek is adnak majd rá párat, másrészt pedig azért, mert nem használta fel az amulettet így tartva attól, hogy rá is szavaznak páran, kicsit megtolta Bea szekerét.

Egyszerű, de jó trükk volt, ezt el kell ismernem. Sajnos azzal bukott meg kicsit a dolog, hogy egyhangú volt a szavazás, tehát hetet kapott Bea, míg ő pedig nyilván nem önmagára szavazott. Vagyis mindenki kitalálhatja, hogy Zsófi ellene fordult.

Kíváncsian várom a hogyan továbbot.

21 hozzászólás Ne habozz!

oriole - 2021. 09. 06. 00:04

https://indirekt.hu/sztarok/minek-megy-az-ilyen-oda-harom-nap-utan-kiszavaztatta-magat-a-survivor-jatekosa/

A cikk szerint Bea kérte a társait, hogy szavazzák ki. Szerintem ezért is mondta Zsófi a szavazásnál, hogy jobb lesz neki kint.

len90 - 2021. 09. 06. 00:44

Jó kérdéseit előre megírják neki, így azon nem kell meglepődni, ha 1-2 jobbat kértez. Viszont fejben ő sajnos nagyon nincs ott, amit te is leírtál, hogy teljesen egyöntetű volt a szavazás, mert Beán kívül mindenki rá szavazott azt Joe úgy konferálta le, hogy “majdnem egyhangú döntés született”, mert addig már nem jut el, hogy Bea önmagára nem szavazhatott, tehát mindenki akinek engedve volt, Beára szavazott…
Ezen kívül Tibinek is sikerült részvétet KÍVÁNNIA, valamint a mondat tagolása borzalmasan elviselhetetlen. Random (hatás?) szüneteket tart a mondat közepén, kb így: Van köztetek … akire azért fognak … szavazni … mert erősnek tartják. ELVISELHETETLEN!
Egyébként holnap lesz érdekes, hogy Zsófinak sikerül-e másodszorra is megvezetnie a többieket. Mivel 5-en vannak kettejük ellen, ezért ha faék egyszerűek a többiek (amit gyanítok, hogy így van) megint vagy képesek lesznek full Zsófit vagy Sabirát nyomni, vagy megosztják 3-2-re, sanszos, hogy Zsófi irányába. Na ha arra Zsófi amulettet húz és Sabirával összehangolva szavaz, akkor 2-2-es döntetlennél játék döntene a kiesőről. Ilyenkor általában valami rövid ügyességi, logikai vagy valami hasonló kitartós feladat szokott lenni, amiben akár Bíborkát akár Tomit könnyen legyőzhetnék. Én nagyon örülnék neki, ha sikerülne megint borsot törni az agyatlan “Cilivel” orra alá. Ahogy pl. a legutóbbi kiszavazás után viselkedtek botrányos volt, pedig mit vártak?! Ha Zsófi felhasználta volna az amulettet is maradt volna köztük annyira hülyén szavaztak, csak magukra vethetnek…

dragon1986 - 2021. 09. 06. 07:04

Minden hülyeségért szegényt csajt okolják azok miatt amiket ők is elkövetnek egyik sem különb.Szinte csak Tibi testvérének a halálát nem sózták rá.

Kókusz dobâlásnál. Miért a Bíborka tartotta a kosarat és nem a 3. srác? Biztos ez is Zsófi ötlete volt hogy inkább a pasi hordja az kókuszt.

winnie - 2021. 09. 06. 07:54

“Minden hülyeségért szegényt csajt okolják azok miatt amiket ők is elkövetnek egyik sem különb.Szinte csak Tibi testvérének a halálát nem sózták rá.”

nyilván nem ez van a háttérben, de a játékos számára ez a jó stratégia. amíg van célpont, addig te biztonságban vagy. a lényeg, hogy ne te légy a totemoszlop alján, szóval ez taktikus dolog is lehet.

Mate4182 - 2021. 09. 06. 08:48

Kevesszer drukkoltam ugy embernek mint Zsofinak iden :D
Le kell szogeznem: lenne vele vitam. Engem is idegesitene.
De ami 5 napja megy ott az a vicc kategoria.

Az elso nap volt feszkoja, azota pedig meg azt is a nyakaba akarjak varni ha esik az eso.
Annal a pillanatnal amikor a 2 kromanyoni elkezdte megvitatni hogy veszitsenek direct hogy ki tudjanak szavazni valakit, AKINEL OTT A VEDETTSEGI TOTEM … na ott ereztem hogy
Ad1.: ez most tenyleg a legostobabb ember (szakallas barom, nem vagyok hajlando megjegyezni a never :D ) akit eddig Survivorban lattam
Ad2.: fingja nincs Errol a musorrol

Scat - 2021. 09. 06. 09:17

oriole

Ez a műsorból nem derült ki. Egy beszélgetést sem láthattunk, amiben Bea ilyesmit pedzegetne.

len90

Nyilván nem teljesen saját kútfőből dolgozik Joe. Például a játékszabályokról biztosan kap leírást. Az pedig, hogy rossz helyeken tart szünetet és hangsúlyozni nem tud… őszintén? Én manapság már annak is örülök, ha valaki könyörgöm helyett a helyes könyörgök szót használja. Vagy tudja, hogy mi a különbség a -ba/-be, -ban/-ben között és használja is.

Egyébként én azon sem lepődnék meg, ha Zsófi valamiképp maga mellé állítaná Danit.

dragon 1986

Én sem értettem, miért Bíborka tartja, mikor láthatóan semmi erő sincs benne. Ellenben célba dobni a gyenge is tud, ahhoz nem erő kell.

Mate4182

Én nem látom úgy, hogy ok nélkül mindenért hibáztatnák. Volt szerencsém nem egyszer ilyen pökhendi, lekezelő emberekkel dolgozni. Elviselhetetlenek és sosem változnak meg. Meg kell szabadulni tőlük.
Azzal viszont egyetértek, hogy hiába vannak többen az őt utálók, könnyen meglehet, hogy így sem fogják tudni hazaküldeni, mert nem ésszel, hanem erővel akarják megoldani az ügyet.

A műsorról meg senkinek sincs fingja sem, lásd mikor elküldték a pirosakat védettségi amulettet keresni a szigeten. Egyrészt erről tudniuk kellene, hogy létezik, másrészt ezek szerint a készítők sem nézik ki belőlük, hogy noszogatás nélkül keresnék.

Mate4182 - 2021. 09. 06. 10:47

Scat – en arra gondoltam ezzel hogy hogyan is gondolhatta komolyan hogy egy ilyen otlet hangoztatasa utan majd X het mulva a tarsai neki szavazzak a gyozelmet

Ez persze Zsofira is igaz, aki ha valaha dontos lesz, max a celeb csapatbol epithet a voksokra egyenlore :D
Bar nala inkabb sejtek valami ,,celeb karrier epitest’’ mint anno a Klaudia nevu lany aki Survivor utan egybol ment valami hasonszoru marhasagba.
Szoval szerintem o nem feltetlenul megnyerni akarja a musort

Scat - 2021. 09. 06. 11:22

Karriert már építhetett volna a Love Island után is, amit ugye meg is nyert.

Vagy egyik reality jobb a másiknál?

Mate4182 - 2021. 09. 06. 12:06

Scat – igen, lasd a mar emlitett Klaudia, vagy akar Balint, vagy akar Catherine es gondolom hosszu meg a lista :)

len90 - 2021. 09. 06. 14:21

Amúgy én azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ha most a celebek közül kiesik valaki önhibáján kívül (ételmérgezés vagy nem tudom mivel vitték az előzeteseben kórházba Evelint és talán Zsoltot?) akkor Zsófit átemelik a civilek közül a celebekhez, akikkel nem feltétlenül közlik, hogy amúgy egy védettségi amulett büszke tulajdonosa… A civilek meg mostmár kaphatnak egy tényleg civil tartalék játékost…
Egyáltalán nem lennék meglepődve, ha erre sor kerülne és Zsófit eleve informálták volna erről, mert nem hiszem, hogy magától ennyire beleállna a konfliktusokra. Ő már anno a Love Island-ben is flegma és kissé megosztó volt, de ott ügyesen háttérbe vonult és biztosította a helyét a döntőben. Itt pedig most hivatalosan a csapategyesítésik ki kellene húznia, ami még kb. 4-5-6 kör…ez ezzel a játékstílussal eléggé necces. Akármennyire nem egy Einstein az a csaj se, szerintem ennél okosabban játszana, ha tényleg lenne tétje…

Külön öröm lenne nézni Bíborka, Gábor és Tibor fejét amint Zsófi seggeli el őket sorba a játékok során.

Mate4182 - 2021. 09. 06. 15:07

Len90 – de honnan tudhattak volna elore hogy etelmergezest fognak kapni? Szerintem az Jarai Mate volt meg Evelyn amugy.

De amugy ez tenyleg egy jo huzas lenne
Csak szegeny Sabirat sajnalnam utana ott maradna a hienakkal …
Viszont azt megneznem hogyha kapnanak egy uj civilit, utana milyen aranyban lenne feszko es mennyi versenyt nyernenek…,.

MC Tominay - 2021. 09. 06. 15:24

Len90 – Járai Máté és Evelin volt a két szenvedő alany.

Zsófi továbbra is borzasztó. Nem tudom eldönteni, hogy nem érti, vagy nem akarja megérteni, amit mondanak neki.

De emellett szinte biztos, hogy ha ki is szavazzák, akkor a játék egy pontján tuti visszahozzák majd. Na, akkor kell igazán nézni a fejeket. :)

csb - 2021. 09. 06. 16:28

Lehetne, hogyha arról beszéltek, ami az előzetesben van, akkor spoilerel jelölitek? Direkt nem szoktam megnézni.

Scat - 2021. 09. 06. 18:07

No, elkezdtem nézni a Survivor kísérő műsorait, és abban maga Joe is mondja, hogy minden játék előtt meg kell tanulnia a “szövegét”. Úgyhogy ilyenkor ezért tűnhet nagyon mesterkéltnek az egész.
Egyébként Joe vlogjai (eddig kettő) egész érdekesek, főleg a második.

De látom, hogy azóta lett egy kibeszélő műsor is, azt még nem néztem meg.

csb - 2021. 09. 06. 18:44

Scta: jaja, ezt a szöveg tanulást egyszer már írtam én is, itt a 2. videóban mondja, hogy egész héten a szöveget magolja.

Szegénynek így már csak egy dolga lenne: a hangsúlyozás, de az nagyon nem megy neki. Ezzel a katonás stílussal meg ki lehetne kergetni a világból. Szerencsétlen játékosoknak szerintem minden nap fáj a torkuk, mert Joe “nem hallja” :D

csb - 2021. 09. 06. 18:45
winnie - 2021. 09. 07. 05:21

“Lehetne, hogyha arról beszéltek, ami az előzetesben van, akkor spoilerel jelölitek? Direkt nem szoktam megnézni.”

jaja, az előzetes infó legyen jelölve, de majd beleírom a posztokba is.

viszont, ha az történik, ami a következő részben, akkor legalább az egyik korábbi feltételezésemre jól rácáfolnak:)

Scat - 2021. 09. 07. 10:57

SPOILER

Új embereket kapnak a sárgák. Ez sem újdonság, a harmadik szezonban emlékszem, hogy volt, mert ott egy honvéd srácot küldtek be, örültek is, hogy innentől minden fizikai dolgot nyernek… aztán ugyanúgy bukták tovább a játékokat :D

Kíváncsi vagyok idén más lesz-e. Annyi biztos, hogy így Zsófi lehetőséget kap arra, hogy maga mellé állíthasson pár új embert.

dragon1986 - 2021. 09. 07. 22:23

6. Rész

Tipikus semmi sem jó vereség után nem beszélget velük Zsófi nem csapatjatekos

Ha meg beszélne akkor jönne minek pofázol bele, miattad veszítettünk stb.
Egyik sem csapatjatekos ha az lennének akkor Zsófi nélkül is nyerni kéne

dragon1986 - 2021. 09. 07. 22:55

Szegény csávó csak a korát tudja felhozni érvnek jaj Zsófi nem tisztel csak mert közel 50 éves vagyok. Tiszteletet tetekkel lehet kiérdemelni óvodás viselkedés nem idetartozik
Ilyen erővel csak mert valaki 67 éves és nővverő és gyerek molesztalo akkor automatikusan tisztelni kell.

Csávó a szimpátia miatt hozza elő minden részben hogy gyászol bátyja így testvére úgy

dragon1986 - 2021. 09. 10. 20:52

7. resz

most meg Alexa es Cat parharc
utobbi mondja hogy Alexa hisztis amikor o lovagol a teman es beszelget el mindenkinek errol a sos viz hulyesegrol. Nem tanulta meg hogy okos enged szamar szenved es akkor Alexa is csendbe maradt volna de Cat aki tovabb pofazott ezert lett ami lett.

Gábor észre veszi hogy Zsófi ravetti magat az uj sracra de amikor. Biborka tette ugyanezt ezt vele akkor vak volt nem volt ilyen eleslatasu xD

Nem leszek népszerű de Tibi batyaja orulhet hogy a mennyorszagban van ha latna mit muvel Tibi ocskos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz