login |

Kid Cosmic: vége az 1. évadnak

2021. 09. 06. 15:50 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Éppen aznap kapta meg a 2. évados berendelését a sorozat, amikor megnéztem a pilotot, azóta pedig a harmadik évadot is berendelték a Kozmoszkölyök című animációból a Netflixnél, ráadásul pont aznap, amikor befejeztem az évadzárót. A tíz epizód megnézése ugyan nagyjából másfél hónapot vett igénybe, de ez egyáltalán nem a sorozat hibája, mert az, amit láttam, nagyon bejött!

Ahogy a pilotnál is említettem, a Kid Cosmic egy képregényeket megidéző gyereksorozat átívelős szállal, amiben űrlények és szupererők dominálnak, miközben egy eldugott kis sivatag közepén lévő városkát mutat be. Ezzel persze nem lesz annyira megnyerő, a KC-t inkább látni kell ahhoz, hogy kedvet kapjon hozzá az ember.

Talán az öt színes kis űrkő története nem ismeretlen, de azt még nem láttuk, mi van akkor, ha egy fiatal, hősködni vágyó kisfiú kaparintja meg a hatalmat adó meteordarabokat. Kid ugye már a pilotban elkezdte toborozni a csapatát, az évad nagy részében pedig azt láttuk, hogyan küzdöttek meg hatalmas űrszörnyekkel és milyen kalandokon vettek részt.

Szórakoztató jeleneteket hozott a kalandozás, mertek azért elég nagy szörnyeket bedobni és izgalmassá válni úgy, hogy alapvetően egy könnyed komédiáról van szó. Ezért is ültettek minden akcióba valami apró poént, mondjuk a macska erejét, a kisbaba cukiságát vagy G papa… G papát!

A kölyök hippi nagypapája egyértelműen a sorozat legjobb karaktere, aki a személyiségéből adódóan folyton a vicces és aranyos jeleneteket dobálta (zseniális ötlet neki adni a klónok kövét!), de ha kellett, igenis tudott komolyan beszélni az unokájával. Azt nem mondom, hogy G papa elbírna egy saját sorozatot, mert annyi talán nincs benne, de a Disney-től ismert ultrarövid, pár perces shortokat simán vihetne.

Mellette azért a többiek se elhanyagolhatóak, a csapatvezető tinilány például egy kicsit komolyabb figura volt, de nem tűnt ki annyira, hogy ne lehessen szórakozni az ő jelenetein se, ahogy a baba és a macska is hozta a szintet. Egyedül a főhőssel van nagyobb problémám, akivel személyiségre minden oké, remekül lökdösi előre a sztorit, mindössze rettentően harsány. Az első néhány részben még nem annyira zavart, de néhány jelenet után már nagyon irritáló, hogy folyamatosan kiabál.

A főszereplőkön túl a kisvároska néhány lakosa is szerepet kapott, bár elég kevesen, lehetett volna több belőlük. Az oké, hogy egy kamionos étterem volt a fő színtér, ahova azért nem tévednek be olyan sokan, de ugyanazt a néhány törzsvendéget láttuk csak. Idegenek terén viszont elég színes volt a paletta, változatos űrlényeket kaptunk, de az abszolút kedvenc természetesen a lábak nélkül maradt Chuck, akit már a pilotban is kiemeltem szarkasztikus viselkedése miatt.

Az átívelés kapcsán nem kell nagy reformra várni, ami a sztorit illeti – bár a végén van egy-két nagyobb csavar! -, mégis be tud szippantani elég hamar a könnyedségével, miközben igen ritkán belecsempész valami komoly esetet, mint például a kölyök múltja.

Jópofa, szerethető sorozat a Kid Cosmic, amivel tényleg az az egyetlen bajom, hogy rettentően harsány a főhős. Az évadzáróban történtek után el is várhatjuk, hogy jöjjön a folytatás, elég nagy gamechangert kaptunk!

1 hozzászólás Ne habozz!

Venom - 2021. 09. 06. 20:21

Imádtam a sorozatot, szórakoztató és szívmelengető is alkalmanként. Nagyon tetszik a színskála, amit használnak, egészen egyedi a narancsos-lilás-barnás színvilág.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz