login |

La Casa de Papel: vége az 5. évad első felének

2021. 09. 06. 20:00 - Írta: Shannen

24 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, ,

Akkor most már mondhatjuk, hogy A nagy pénzrablás műfajt váltott? Hiszen a végjáték kezdete már nem csak pillanataiban idézett meg egy harcteret, hanem teljes egészében egy háborús akciósorozattá vált, miközben a rablós/átverős heist-jelleg végképp háttérbe szorult, bár teljesen nem tűnt el. Rontotta ez az élvezeti fokot? Ha valaki szereti a jófajta akciózást, akkor semmiképp, a kivitelezésre ugyanis nem lehetett panasz. Aki viszont az intellektuális oldala miatt szerette meg a sorozatot, az lehet mostanra már besokallt.

Ez a műfajváltás abból a szempontból logikus, hogy egy idő után már nem lehet csak trükkökkel végrehajtani egy ekkora akciót, nem lehet mindenre B, C meg ZS-terv, eljön az a pont, amikor már csak a puszta erő számít és semmi más. Fejjel kell menni a falnak vagy leülni és feladni. A Professzor csapata pedig nagyon is beleáll ebbe a helyzetbe, hiába tudják, hogy háborúban pont annyira nincsenek szabályok, mint amennyi veszteséggel az jár.

Nincs értelme nagyon kódolva utalgatni a történésekre, úgyhogy a tovább mögött inkább spoileresen folytatom az eddigi legvéresebb (fél)szezon értékelését.

Bevallom nem nézek gyakran háborús vagy akciófilmet/sorozatot, de abban talán egyetérthetünk, hogy az itt látott akciózás kivitelezése elég ütősre sikerült. Azt nem mondom, hogy hitelesre, hiszen itt szinte mindenki mint egy Rambo szaladgált kereszttűzben, gránátok és rakéták között, élükön persze Gandía-val, aki már nem is Rambo, hanem valami szuperrobot, aki egyik percben mozdulni sem bír, a másikban már bent aprítja vicsorogva akit csak talál.

De mint az évadkezdős írásomban is említettem, mostanra tényleg el kell engedni minden fajta racionális megközelítést, és ha ez sikerül, akkor baromi jól lehet szórakozni a folyamatosan szinten tartott adrenalin bombák között. Kicsit persze sajnálom, hogy ennyire elszállt a sztori és a mérleg nyelve átfordult a lángszórók felé, de láthatólag az írók sem merték teljesen átengedni magukat a fegyverropogásnak és legalább a flaschbackek révén próbáltak visszacsempészni valamit az eredeti hangulatból.

Többek közt számomra ezért is emelkedett ki az 5×04, amiben Berlin bevezette a fiát a rablás világába, mert ott egyrészt levegőhöz jutottunk a sok lövöldözés közepette, másrészt újra lehetett elismerősen tapsolni, amikor a folyóból felbukkant a zsákmány. Ha Denverék ki is jutnak a bankból, vagy ne talán még az aranyat is ki tudják vinni, fogunk-e ugyanúgy elismerően tapsolni?

Mert az, hogy ekkora káosz lett bent és úgy hullanak az emberek, mint a legyek az legalább annyira a csapat hibája, mint a kinti inkompetens és egyre türelmetlenebb rendőri vezetésnek (bár el kell ismerni, hogy Tamayo dühöngései azért elég szórakoztatóak). Igen, a túszokat még igyekeznek védeni, de mindenki más szabad préda és így már végképp nehéz tiszta szívvel szurkolni a Dalí-maszkos bandának.

Persze, ennyi idő után már megkedveltük a karaktereket annyira, hogy ne legyünk ellendrukkerek, de egyre nehezebb a nagy áldozataikat igazán átérezni. A szerelmi sokszögekről és vallomásokról, amelyek a harcok kellős közepén bukkannak fel, ne is beszéljünk. 

Mostanra szinte teljesen kiveszett a pimaszság a sorozatból, ami annyira jól állt neki. Szó szerint vérkomollyá vált minden lépés, minden döntés, miközben az egész tele van teljesen elszállt pillanatokkal.. És ugyan papíron ez így rosszul hangzik, valahogy mégis működik. Lehet, hogy felnevetek, amikor Arturito arcoskodik a lángszóróval, de közben lerágom a körmöm, amikor matt helyzetbe kerülve feszül egymásnak a két csapat a romok között.

Azt egyébként nagyon tudom értékelni a Money Heist írógárdájában, hogy náluk tényleg senki nincs biztonságban, sorra írják ki a legfontosabb (sokszor fanfavorit) karaktereket minden szemrebbenés nélkül. Ugyanakkor az is igaz, hogy nézői szempontból igazi tétje nincs a dolognak, hiszen bárkit bármikor vissza tudnak hozni a flashbackekben, ahogy ezt a mostani etapban is láttuk. Ráadásul a vezető csapattagok halála nyilván plusz katalizátorként tud hatni a csapatra.

Ettől függetlenül, bár készültem rá, hogy még ebben az első öt részben búcsúzunk valaki fontostól, engem meg tudtak lepni. Arra nem számítottam sose, hogy Tokió túlélné a bulit, de én simán az évad vége felé vártam a halálát. A körülményeket nem érdemes túlanalizálni, itt is ezer sebből vérzett nem csak az Öngyilkos Osztag a speciális kommandóegység, hanem a csapdahelyzet kezelése mindkét oldalon.

Viszont a zene, a vágás és azokkal együtt a feszültségteremtés remekül működött. Ahogy sejteni lehetett az évadkezdéskor, az ő flashbackjeinek is végül lett jelentősége, hiszen mélyítették a karaktert, és szépen felvezették a halálát. Sikerült az érzelmi csúcsponton zárni, méltó módon búcsúztunk Tokiótól (a jelenben).

Ami a Professzort illeti, talán az ő szála bukdácsolt leginkább most. Az, hogy Sierra megszül, várható volt. Az hogy 20 perccel a szülés után ide-oda mászkál, teljesen magánál van, és még akciózást is tervezget, nos… ez is várható volt, csak hát ugye elég nevetséges. De hát ebből a szituációból nem nagyon lehetett mást kihozni. Én még azért reménykedek, hogy nem Sierra és a csipesz (vagy mi volt az) fogja a Professzor végét jelenteni.

Így a záróévad felénél elég sok minden lóg még a levegőben, nagyjából bármerre eldőlhet a sztori. Az biztos, hogy Berlin fiának még kiemelt szerepe lesz a folytatásban, és az is biztos, hogy a Professzornak kedvenc tanítványa halála után elég mélyről kell összekapnia magát. Kemény menet lesz az utolsó néhány rész, csak bírjuk kivárni a december 3-át. 

24 hozzászólás Ne habozz!

Zsolt - 2021. 09. 06. 20:22

Nagyon tetszett mind az 5 rész, 1 nap alatt meg is néztem. Tokiót nagyon sajnálom, egyáltalán nem számítottam a halálára. Nagyon kíváncsian várom mi lesz ennek a rablásnak a vége, az biztos, hogy durva lesz.

Konen - 2021. 09. 06. 20:38

Engem ez a sorozat minden hibája ellenére is beszippant és míg nincs vége nem ereszt, sőt utána jó pár napig agyalok rajta. Nekem a 24 meg a Szökés (1-2.évad) után ez az első sorozat ami teljesen beránt és egyszerűen csak élvezem. Tokiot nagyon sajnáltam, érdemes megnézni a doku filmet az 5 rész után az is fent van netflixen.

bettygirl - 2021. 09. 06. 21:19

Az egész sorozatot Tokio narrálta. Így fél évaddal a sorozat vége előtti halálával nincs semmi értelme ennek. Azt hittem, a sorozat végén a börtönben meséli el az egészet vagy hosszú évek múlva valakinek, de most így akkor mi értelme volt, hogy ő narrált? Ezután is ő fogja vagy nem lesz már ilyen narráció?

winnie - 2021. 09. 06. 21:38

majd kiderül:) de a narráció az csak technikai eszköz, szerintem nem érdemes továbbgondolni, de nemíromleasorozatcímet pilotjában is remek csavar, amikor valaki narrál és hirtelen egy golyó beléfolytja a szót, az nagyon hatásos volt.

Timi - 2021. 09. 06. 21:41

Teljes sokk hatás alatt vagyok. De nem jó értelemben. Most komolyan, erre mi szükség volt? Az első évadban Berlin volt a kedvencem. Meghalt. A második évadtól Nairobiért rajongtam. Meghalt. A zabolázatlan Tokiot utáltam mindig a legjobban az összes közül, de kb. az ötödik évad 2. vagy 3. része körül meg kellett állapítanom, hogy mennyit fejlődött a karaktere és hogy mennyire egy hidegfejű badass karakter lett belőle, aki mondhatni vezére lett a csapatnak. A Flashback részek is teljesen rendben voltak vele, mondhatni megkedveltem. Aztán bumm…meghal. Kivégezték gyakorlatilag. Ha bele gondolok, hogy holmi Arturitok (no comment de tényleg) és Monicak (vágjátok, hogy harc közben bealudt a kanapén?) túlfogják az egészet élni… MIÉRT? És a többiek is…. Riot sosem kedveltem, talán ez az eset most ad egy pluszt a karakterének, de nem hinném. Denver még jó úgy ahogy, de őszintén szólva az ő karaktere sem több, mint egy parasztgyerek, aki akció közben néha könnyes szemmel teli torokból az égbe kiállt. A hülye röhögését legalább már kezdi elhagyni, de a Monicaval való cívódása ismét jelen van, és ez borzasztóan gyengíti a karaktert. Sierra nem rossz, de valahogy nem tudom nem Zulemat látni Najwa Nimri karakterében, plusz az első 2 részt keményen uralta a jelenléte, a szülés után meg gyakorlatilag teljesen eltűnt (értem én, hogy szülés után senki nem akciózik, de azért valami csak jár a fejében??). Igazából a szülés részt sem kellett volna behozni, teljesen egyértelmű volt, hogy a Professzor előtt fog beindulni a dolog, és hogy ezt majd maga javára fordíthatja a csapat. Raquel semmi extra, Helsinkit kb. azt sem tudtam, hogy még életben van, Bogota mintha ott sem lenne. Palermo még rendben van, ahogy Berlin és a fia is. Professzor pedig még mindig jó, de nekem valahogy ő sem a kedvencem, mert nincs igazán tűzvonalban, valahogy jobban tudok izgulni akik a harctéren vannak. Manila még rendben lett volna, de hát persze ő is beleszeretett Denverbe és onnantól kezdve az ő karaktere sem több, mint egy feleslegesen álmodozó kislány, valahogy nem tudom komolyan venni.

1-2 rész kifejezetten idegesítő volt, az elhúzott akció jelenetekkel, máskor viszont azt éreztem, hogy felrobbanok a stressztől, annyira izgultam, hogy ki fog kikerülni győztesen a lőpárbajtól. Aztán jött az ötödik rész és a teljes sokk. Most már nem hagyom abba, jövök vissza Decemberben, de azért elég nagy csalódás, hogy ennyi jó karakternek kellett távozni, és úgy gondolom ennek még koránt sincs vége.

Anni - 2021. 09. 06. 22:05

Húúúúúú ez az 5 rész nekem 10/10es lett, kapkodtam a fejem össze vissza.
Hiába tolták a Tokyos visszaemlékezést én nem gondoltam, hogy meglépik ezt. Volt mikor idegelt Tokyo de most nagyon sajnáltam, epic volt az egész jelenet. :(

Engem Arturo és Stockholm irritált de nagyon, a végén ez hogy bekábult rém idegelő volt de ennyi bajom legyen.

Már tippelni se tudok mi lesz a sorozat vége remélem félig happy end lesz akkor is ha már rég nem reális az egész. :D

Nagyon várom a folytatást!!!!

Pantyelej - 2021. 09. 07. 00:57

Hát, ha így indított volna az első évad, 10 perc után kikapcsolom. Inkább ne is folytatták volna…

Edrick - 2021. 09. 07. 01:01

Uh, szerintem az eredeti sztori óta nem élveztem ennyire ezt a sorozatot. Pedig az első résznél még fogtam a fejem, hogy megint az a hömpölygő maszlag lesz, mint tavaly, de rám cáfoltak. A személyes sztorik (Tokió, Stockholm, Manila) mind szuperek voltak, a tétek megvoltak, a dráma nem volt túlnyújtva, szinte minden klappolt. A rablás már tényleg nagyon háttérben van, igen, de megérkezett a 3. etap végén beígért háború, és nem okozott csalódásst.
Berlin rablása volt az, ami eleinte azért tetszett, mert Berlin az egyetlen, akin keresztül picit vissza lehetett hozni az eredeti bella ciao/partizán ideológiát (amitől ugye már elég messze került a sorozat), de aztán jó volt a rablása, szóval kicsit csalódtam, mikor a fia nem telefonált a profnak az 5. rész utolsó 2 percében, hogy mindjárt érkezik vagy valami hasonló. Így ez eléggé a levegőben lóg, pedig nem alakult rosszul az a szál.
A Professzor meg.. hát tényleg a kispadon ült, és nem sok vizet zavart. Vele mindig úgy vagyok, hogy azért szórakoztató karakter, mert mindig van terve. Ha nincs, dögunalmassá is válhat. Most kb. ez történt, és bár bízom az írókban, nem látom, hogy ebből a “Sierra kínzómester, majd vajúdó nő (mert tényleg egyértelmű volt, hogy ott fog szülni, nagyobb meglepetés lett volna, ha nem) majd kezesbárány, majd machinátor kismama” sarokból hogyan írják ki magukat. Mármint fura lett volna, ha a szülés miatt rögtön melléjük áll, de közben meg látva a szülést és az az utáni viselkedését reméltem, hogy mégsem ront nekik megint – pláne, hogy már ott a gyereke.

Mindegy, szórakoztató félévad volt, az eredeti óta szerintem a legjobb, bár közel sem hibátlan, azért rendesen emlékeztetett arra, hogy miért szerettem meg anno. Tokió kacsintása a végén tökéletes volt.

Gergely Illés - 2021. 09. 07. 02:27

Én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki Berlin fiából, hogy ennyi játékidőt kapott. Lehet, hogy Professzor 2 megszületését láttuk és vele egy Spinoff sorozat jön a főszereplésével?!? Mert az tuti, hogy most nagyon megy ez a sorozat így tuti nem lesz vége az utolsó résszel XD

művészbejáró - 2021. 09. 07. 07:40

Berlin fia fogja kivinni őket, vagyis szerintem ő lesz a kulcs a végéhez. Különben miért hoztak be egy új kulcs szereplőt a vége előtt 10résszel? Evidens.

Sulo - 2021. 09. 07. 08:47

Na igen, Tokyo narrációjáből végig azt lehetett sejteni, hogy ő lesz az egyedüli tűlélő. Berlin fia lesz a kulcsfigura a (meg)menekülésben, szvsz.

Skate - 2021. 09. 07. 09:38

Tokyo utolsó pillanatában legalább Gandía-nak odapirított keményen. Úgy ujjongtam a jelenet hatására, mint egy focidrukker egy fontos gól láttán.

schray - 2021. 09. 07. 10:57

Jó volt, kicsit talán itt-ott túl sok, másból túl kevés, néhol túl nyilvánvaló, gyakran feszegeti a suspension of disbelief határait ez meg az
(- Csak két tárunk maradt a gépfegyverbe!
– Nyugi az elég még három évadra… )

DE valamit tud ez a sorozat, amit még mindig jól csinál, odaszögez, érdekel az akció, érdekel a szappanopera, lenyűgöző a stílusa, jók a dumák, zenék. Szóval jó volt, várjuk a végét :)

Pedro - 2021. 09. 10. 07:11

Amikor véget ért az előző évad, csak annyit mondtam a melletem ülőknek, hogy ezt nehéz lesz überelni a folytatásban. Most, az 5/5 megtekintése után már bátran mondhatom, hogy ez nem is nagyon sikerült… Teljesen elvesztette a sorozat az eredeti varázsát. Már csak elvétve láthatunk igazán ötletes húzásokat, előre jól átgondolt, a másik fél várható reakcióira épített megoldásokat, és nekem személy szerint nagyon hiányzik az a bizonyos “chispa”, amitől a La Casa de Papel annyira lenyűgöző volt már az elejétől fogva. Ez így viszont sajnos egy 1000 lövés/perces akciófilmmé silányult. Remélem, hogy a nagy fordulatok valahogy még visszatérnek a decemberi folytatásban, hogy ne érezzek teljes csalódást (az udvariasan visszafogott kommenteket látva, vélhetőleg több más nézővel együtt).

Ser_Jorah Stark - 2021. 09. 10. 20:10

oriasi volt ahogy a lyukon atdobott granatot Tokyo levegoben elkapja es azzal a lendulettel sikerul a lyukon visszadobnia.

ha ott az nem sikerul rogton halott mind a 3 a konyhaban.

ebbol is latszik hogy a Professzor kezei kozul nagyon kicsuszott a dolog, A meg B terv helyett csak lassu H, K, L tervek jottek fel, es azok se mukodtek nagyon.

Sierraval mar szinte haverkodnak, nem tudom miert, ronda szipirtyo a no, meg is erdemlik ha valamivel hatbaszurja oket. nem tartom kulonb karakternel Gandianal…

mivel Tokyo 3-4 tagot elpusztitott a vegen es a falat sikerul megbontania Palermoeknak, azt a par katonat sztem el tudjak intezni ezrt valamifele menekulesre meg van esely a megmaradt brigadnak.

Berlin fia nem volt szimpi karakter, de ha a flashback ota folyamatosan simliskedett o is akkor mara mar egesz mar karakter lehet o is, bar ez hogy semelyik epizodban nem volt semmi szerepe meg a jelenben remelem nem legutolso epizod utolso 10 percere hozzak elo.

a professor a nagy csalodas ebben az 5 reszben, ahogy Sierra megtalalta, hulyet csinalt belole, ha most Sierra nem terhes meg mindig ott kinozna kb…

katyvaszlipp - 2021. 09. 11. 10:09

“mivel Tokyo 3-4 tagot elpusztitott a vegen”

meglepne ha bárki meghalna, látva a sorozatot, itt még Gandia is túlélhette:D
ki tudja, a kopasz mindent túlél, a Chuck Norris és Rambo kombója a csávó, fűszerezve egy kis isteni hatalommal.

majd jön a kövi rész, és az “elit alakulat” ott ápolja egymást a robbanás után, kutya baja nem lesz egyiknek sem.
Ez lett a baj a sorozattal, hogy nincsenek következmények a sérüléseknél, 2 perc múlva már mintha mi sem történt volna.

Vérnarancs - 2021. 09. 12. 15:28

Nekem is ez lett a bajom, elmúlt a varázs, nem ezért szerettünk bele ebbe a sorozatba, hogy idézzem a Retroshock-ot és Michael Bay legyen belőle. Viszonylag még örültem is neki, hogy befejezik, mert akkor talán jó dolog sül ki belőle és nem rontják el. Ez egy teljesen más sorozat lett, sehol az eszesség. Többször is elhangzik ebben az 5 részben, hogy az első rablás milyen sikeres volt, meg volt rá 20 év a tervezésre, mintha azt sugallnák, hogy erre már nem volt idejük a nem várt siker miatt és összeférceltek valamit. Olyan Szökés utánérzésem lett, azt is sikerült kifordítani az okos ötletekből.

Nézőke - 2021. 09. 12. 21:46

..természetesen lehet hiányolni a jó kis terveket, de ez most improvizáció részükről.
A sorozat nem titkoltan le akar záródni, tehát minden karaktert így vagy úgy, de el kell tenni láb alól.
Valljuk be, ezt nem lehet háború nélkül, itt bizony kevesen jönnek ki majd a végén. (Berlin fia fog segíteni, ha már nem most is dolgozik valamin… bár fura,hogy eddig sosem mutatták a jelenben)

Olyan ez, mint a Hét Mesterlövész, csak hárman maradtak a film végére…
apropó.. hány lövészpuska találta el Tokiót? 5
Ebből mindegy mennyi megy a mellénybe, ugyanis egy ilyen puska átviszi mint a sz*rt.
Már rég elrugaszkodtunk a valóságtól, a sok másodpercekig nem robbanó gránátok, konkrét fejlövés hiányok, és egyáltalán aknavető hatásfoka mind a vicc kategória.

Mondjuk Tokió az ép kezével dobhatott volna pár gránátot a konyha irányába. Vagy esetleg a sok húsállványt és húst felborítani, hogy ne tudjanak átjönni..
esetleg az óriás kör helyett feleakkorát vagy pár db kicsit vágni, hogy a puska kiférjen, és tűz…

hogy a rákba nem segített Matias????

szóval rengeteg taktikai és katonai hiba is, de a fene egye meg, valahogy mégis szeretjük a sorit.
RIP Tokió

lelki szemeimmel már látom, hogy készülődik az amcsi verzió…. :(

Pepe - 2021. 09. 19. 21:35

Egy ilyen helyen miért lógnak fagyasztott féldisznók?

Marton - 2021. 09. 30. 16:50

Pepe, pont erre gondoltam én is, hogy mi ez itt hentesbolt?:)))
nekem nagyon nem tetszett már a második rablástól az egész hangulat, az első rablás jobb volt és hihetőbb

wintender - 2021. 10. 06. 17:16

Nálam az első évad nagyon nehezen indult, elkezdtem vagy 3x-4x, aztán az évad utolsó pár része berántott, onnan ledaráltam az egészet 5 nap alatt. :)

Tokió halála engem is megrázott, sosem gondoltam volna, hogy ilyet lépnek. Ráadásul a dokufilmben is látszik, hogy tényleg az utolsó napja volt a színésznőnek, volt sírás, minden…

Viszont eszembe jutott, hogy valahol olvastam, hogy az eredeti koncepció az volt, hogy mindenkinek van egy halálos betegsége, nemcsak Berlinnek, és emiatt ne is maguknak rabolnak. Szóval így eszembe jutott, hogy lehet a végére simán kinyírnak mindenkit.
(Az arany meg Tatyanáé lesz, aki meg azóta hozzáment Rafaelhez, és együtt nevelik fel Cincinattit, aki amúgy 20 évvel később elveszi Victoriát, és az esküvőjük alatt ellopják azt a kölcsön gyémánt nyakláncot, amit még René tervelt ki.)

szidharta - 2021. 10. 25. 09:17

az első két évad volt az igazi story, ott abba kellett volna hagyni, ez már csak a nyújtsuk el mert váratlanul nagyon nagy siker lett. Még a 3 évad a 4. feléig még hozta nagyjából a szintet, de aztán egyre hihetetlenebb az egész, az 5. évad meg már kabaré az akciórészeivel, és a szerelmi összevissza szálakkal a lövöldözések közepette.

winnie - 2021. 10. 25. 10:33

szidharta: nem, ez így teljes szereptévesztés. a készítőknek és a netflixnek nagy hiba lett volna abbahagynia, amit pont az bizonyít, amit írsz – még te is nézted, pedig elégedetlenkedtél. gondolj azokra, akik végig imádták eddig a sorozatot. nem neked készül a sorozat, hanem főleg nekik. a készítőknek és a netflixnek addig kell csinálniuk a sorozatot, amíg a nézők nézni akarnak valamit. kőkemény kiszúrás lett volna az emberekkel, hogy nem folytatnak olyasmit, aminek a folytatására van igény. még te is igényt támasztottál rá. abbahagyni akkor kell, amikor épp elég néző száll már ki, vagy amikor úgy érzik, hogy érdemes – jelen esetben itt ez az 5. évad. nézőként tudni kell megérezni, hogy valamiből a saját értékrend alapján mikor fogy ki a szusz. a sorozatos műfaj nem arról szól, hogy az ember végignézze a sorozatokat, hanem arról, hogy addig nézze, amíg jónak találja őket.

ha bosszankodsz és arra célzol, hogy neked kellett volna abbahagynod, akkor nem szóltam. hiszen megtehetted volna. egy sorozatból tudni kell kiszállni. nem feltétlenül pár szuper évad után, attól tartva, hogy a folytatás nem lesz jó, de ha valaki elér addig a pontig, hogy egy sorozat kabaré…, uhh. persze nem tudom, hogy ez milyen lehet, nagyjából 2-3 közepesebb rész után elengedem a sorozatokat, mert valahogy semmi értelmét nem látom annak, hogy csak azért nézzek valami nem túl jót, mert korábban is néztem – annyi jelenleg a zseniális sorozat, minden simán “csak jó” helyére lehet három remeket tenni.

Aleysa - 2021. 11. 07. 12:14

Èn most engedtem a nagy hypenak. Annyian dicsèrtèk, hogy belekezdtem. Nem bánom, hogy csak most, így majdnem az egèszet le tudtam darálni.
Nagyon règen nem izgultam ennyire sorozaton úgy, mint ezen.
Nekem sincs szerencsèm, akit megkedvelek, megy a levesbe.
Engem első pillanattól borzasztóan idegesített pl Rio meg Tokió szerelmi szála. Az ember persze egy Ocean’s elevent vár, de abban igazuk van, hogy ha ilyen kevès ember van ennyire elszigetelten összezárva, igenis kialakulnak kötődèsek.Szóval mikor ment a szerelmi nyünnyögès èpp, akkor próbáltam ezt szem előtt tartani.Az biztos hogy szívesebben mennèk rabolni egy Berlinnel, mint Tokioval. Èvad
Nekem a 3-4. Èvad kifejezetten erős lett. Első kettőből nem igazán tudnám felidèzni, hogy nagyon nevettem volna bármin is, bezzeg a harmadik èvadtól. Pl. Marseille ès a Prof beszèlgetèse a kocsiban a kutyáról.
A legidegesítőbb karakter valaha címet viszi Arturito, de mindig van egy ilyen csúszómászó, seggfej is, èn nagyon hamar kiiktattam volna azt hiszem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz