login |

The Walking Dead – 11×04: Rendition

2021. 09. 06. 21:40 - Írta: Necridus

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Az utolsó szezon elején megkaptuk a dupla akciót, az emlékezetes látványvilágot, és most megérkezett a… nagy semmi. Szép volt, egész jó volt az előző három rész, elégedjünk meg ennyivel? Fogalmam sincs, hogy gondolták a készítők, hogy ez az epizód bemutatásra kész és szórakoztató lesz. Nem tanultak a korábbiakból? Vagy már tényleg mindegy nekik?

Nem volt extrás a látványvilág, az akció se volt nagy szám, de legalább az epizód negyedéig elfogadható volt. Aztán a nagy sokkolónak szánt visszatérés megtörte az epizódot és elrángatott egy rettentően unalmas, kifejezetten szenvedős epizódba minket

A tovább mögött folytassuk spoileresen. Nem lesz hosszú.

A dupla évadnyitó végén megjelenő Reapers több részre bontotta a csapatot, ahogy azt láttuk is a 11×03-ban, most pedig Daryl elszeparálódásán volt a sor. Mert ugye nem volt, nincs és nem is lesz elég Darylből a készítők szerint. Bár nem a karakteren múlott, lehetett volna a Leah-val való találkozást izgalmasabbra írni, csak nem sikerült.

Az epizód elején még Daryl bujkált a kaszások elől, aminél persze egy másodpercre sem kellett izgulni, elvégre senki sem gondolhatja komolyan, hogy bármilyen nagyobb baja esik. Kutyát még félthetnénk, volt is olyan jelenet, ahol azt hittem, elintézik (amit Daryl egyébként nyugodtan végignézett), de végül Leah fogta meg őt.

Na jó, de ki is az a Leah? Lehet, hogy nagyon ciki, de fogalmam sem volt róla, ráadásul nem is volt annyira régen, de utána kellett néznem, hogy kinek is kellett volna sokkolnia minket. A badass Daryl Leah-t meglátva egyből elvesztette önmagát, s megkaptunk azt a verzióját, amit már értek, miért rejtegettek 10 éven keresztül. Minden egyes “neked nem hazudnék” után forgattam a szememet.

Leah-ról megtudtuk, hogy a Reapers befogadta, ami egy másodpercre sem hatott meg, de még az sem, amikor kiderült, nincs neki ott túl jó sorsa. Izgulni kellene egy olyan karakterét, aki eddig nagyjából 20 percet volt képernyőn? Darylért meg ugye felesleges, úgyhogy az epizód elég hamar érdektelenné vált számomra, amin az sem segített, hogy a nagy találkozás után nem történt túl sok minden beszélgetésen kívül.

Kaptunk azért egy jelenetet, ahol Darylékre rágyújtották a házat, majd elvitték vacsorázni, ahol a vezetőjük a tűzbe hajította egyik emberét. Nem kívánom ezt tovább részletezni, mert elvesztett annyira, hogy a logikus kapcsolatot megpróbáljam visszakeresni az események közt. Pope kegyetlensége meg azt mutatta, mennyire nagy ellenfél lehet az elkövetkező néhány részben, de egyelőre csak Negan először megismert énjét látom benne, csak kevésbé karizmatikus.

Rettentő unalmas, érdektelen, semmilyen epizód volt ez, amiben az új gonosz tudott egyedül megfogni. A Reapers-ről, mint közösségről se tudtunk meg igazán sokat. Vagy ez volt mind? Jövő héten visszatérünk Commonwealth-be, oda sem jósolnék sok akciót, de annak hiánya nem feltétlen probléma, ha érdekesen tudják bemutatni az új közösséget, amit itt nem sikerült.

Ja, volt 2 kóborlónk az egész epizódban. Mindkettő halott volt. Szóval igazából egy sem.

11 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 09. 06. 05:56

jézusom, de utáltam ezt a részt. de főleg ezt a csávót (nem esett le, hogy ritchie coaster az, ő a luck-ban jó arc volt:) voltam képtelen elviselni, minden szava irritált, ez eléggé tönkrevágta a dolgokat.

irgum76 - 2021. 09. 06. 22:21

külsőre nekem bejött az új fő gonosz
olyan villanyóra leolvasó feje van
viszont amikor bedobta a tűzbe a cimboráját mondom jáj
már megint egy Negan ő is szeretett sütögetni minden badarság miatt

most megnéztem az extra epizódkibeszélőt
hogy ott mennyire lelkesen mesélik el mit kellett volna látni
bazz csináld meg úgy a részt, hogy utána ne keljen magyarázni

irgum76 - 2021. 09. 07. 08:36

azt észrevettétek, hogy picit változott az intró?
azt hittem csak figyelmetlen voltam korábban
de most nézegettem és a fejjel lefelé lógatott emberkék új motívum

ja és köszi mindkettőtöknek a posztokért legalább én kikommentelhetem magam :)

winnie - 2021. 09. 07. 08:38

én direkt néztem, de semmi, pedig külön is kikerült youtube-ra, és gondoltam, hogy van benne valami, de jogos! lehet, hogy minden rész előtt lesz valami változtatás benne?:)

Necridus - 2021. 09. 07. 19:03

Én imádom, ha egy intro minden részben változik, direkt szoktam nézni itt is a változásokat, nagyon megörültem ennek – legalább ennek lehetett… Apróság, igazából nem számít semmit a sztori szempontjából, de kreatív és valami extra erőfeszítést mutat.

irgum76:
Mondanám, hogy szeretem nyugtatni magam, hogy azért érkezik ezekhez a posztokhoz ilyen kevés komment, mert 1) nincs magyar premier 2) egy héttel a tévés előtt kerül ki, de aztán rájövök mindig, hogy a sorozat minőségének romlása nem rajtunk múlik:)

József Kiss - 2021. 09. 07. 19:26

Az évad kiemelkedő, ez a rész pedig egy részben érzelemre épülő, részben eredettörténet setup (felépítő) epizód volt. Szerintem korrekten hallottuk a lényeget a kaszásokról. A rész a következő sztori előkészítésére szolgált és annak teljesen megfelelt. Nem volt kitűnő, nem volt rossz, nekem sem volt a kedvencem.

tikabila - 2021. 09. 08. 17:12

Nem volt ez olyan rossz rész. Kimondottan kiváncsi vagyok, hova fog kifutni a történet, a képregényt nem olvastam, de akkor most már hagyom is évad végéig. Szépen volt fényképezve ez a rész is, jó volt nézni. Régi érzés jött elő: várom a következő részt :)

Azorixx - 2021. 09. 10. 07:06

Legszebb momentum, amikor a tabortuzes akcio elott Pope belemaszik Daryl arcaba, aki akkor mar “el van engedve” es nem tori ki a nyakat, holott egy laza mozdulattal megtehetne! :D

Tovabbra is szenvedos!

irgum76 - 2021. 09. 10. 12:59

kinek kellett volna kinek a nyakát kitekerni???

Darylnek a főmuftiét?
akit nem is ismer és ott van 20 embere

Gergő - 2021. 09. 13. 21:54

Nagyfater a kanyarban sincs Neganhez képest, de még Alfa vagy a Kormányzó is keményebb volt nála.

Mint kiderült Maggie új közössegeről sem tudnak túl sokat.

Egyelőre az látszik,hogy maszkban a fák között jól tudnak lopakodni, meg kést dobálni, de amúgy meg sok elveszett ember egy vén flepnis vezetővel.

Enzo - 2021. 09. 19. 16:27

11×04 (pótlás múlt péntekről)

Ha csak annyit veszünk, hogy visszatért egy rég látott ismerős, megismertük belülről az új, rettegett ellenséget, és egy kegyetlen gyilkosság is történt, még egy jó rész is lehetett volna. De nem az volt, mert néhány jó pillanattól eltekintve rendkívül unalmasan csordogált.
Leah-t meg se ismertem elsőre, valahogy mintha másképp nézett volna ki a Daryl flashback-es 10.évados részben, úgyhogy csak kizárásos alapon tudtam arra gondolni, hogy ez valszeg ő lehet, és hát az se segített a dolgon, hogy a bandatagok (Pope kivételével) valamiért Shaw-nak hívják. Apropó Pope, ő már valamikor említésre került, mint főgenyó – hát azt meg kell hagyni, hogy érdekes figura, nem szokványos kinézettel. A felgyújtós teszt és a Bossie nevű srác megölése is elég durva volt, csak míg előbbin meg lehetett lepődni, utóbbi kilométerekről látszott.
Hát szóval újabb maszkos ellenséget kaptunk, eme Reapers nevű küldetéstudatos idióták személyében, hurrá… és ráadásul most már Daryl is a közönségkedvenc státuszból kezd odáig visszafejlődni, hogy Carolhoz hasonlóan élvezhetetlenek az epizódjai (mondjuk mivel sokat szerepelnek együtt, nem is csoda).

Darabkák:
– A waterboarding-os kínzás illett a csoport katonai hátteréhez.
– Még szerencse, hogy Elijah-nak leesett, hogy mit akar Daryl (továbbgondolva amúgy jó csavar lett volna, ha Elijah is közéjük tartozna, elvégre ugye ő is maszkos :D)
– Daryl okosan kamuzott a Leah-nak elmondott dolgokkal, épp elég részletet belecsempészve Alexandriáról, hogy hihető legyen, de közben egyrészt felmagasztalva a haderejüket és egyben ragaszkodva a saját korábbi sztorijához, ügyes! (A “magas, vékony fickó, akinek be nem áll a szája” az vajon kire vonatkozott? Nem tudom megfejteni…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz