login |

Survivor – Celebek a civilek ellen! 5. évad: a második kiszavazás – írta Scat

2021. 09. 08. 19:30 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

Az első kiszavazása után azzal kezdett a műsor, hogy a pirosok hülyére zabálták magukat kókusszal. Ez még érthető is lenne, de amikor azt mondják, hogy buborékos a kókusztej, savanyú és rossz ízű, akkor lehet meg kellett volna állni. Ez másnapra enyhébb, vagy kicsit erősebb rosszullétekkel járt, kivéve Catherine-nél, aki ezek után „ki akarta dobni a tacskót”. Tudom, nem szép dolog viccelődni, ha valaki töri a nyelvet, de ha egyszer vicceseket mond, nem tehetek róla.

A sárgákra váltva pedig továbbra is hallhattuk, hogy így már elviselhetetlen a hangulat, szegény Sabirát már a sírás kerülgette. Vannak, akik tényleg ilyen érzékenyek? Hozzáteszem, Zsófinak az volt erre az ötlete, hogy akkor Sabirával költözzenek külön. Építsenek saját kuckót, mert „így nem hallja a negatív energiákat”. Rendben. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A történteknek az lett a vége, hogy ez nehéz, illetve miért nem segítenek a többiek, már rég fel kellett volna ajánlania a férfiaknak. Ja, de hát azok szerinte ott nincsenek. Most akkor mégsem az volt a lényeg, hogy külön legyenek? A különlét célja nem az, hogy ne szorulj másokra? Legalábbis az ő esetükben? Meh, haladjunk.

Következett a játék a zsákmányért, ami ezúttal kettő darab hálózsák volt. Ez volt a „híres” kókuszdobálás. Mindegyik csapatból, három játékos, három kosarat tartott egy kötéllel. Ezekbe ketten, az ellenfél csapatából kókuszokat dobáltak, amit egy harmadik ember hordott oda nekik egy távoli kupacból. Így van, ez csak hat ember, emiatt hárman nem játszottak. Ezt nyilván megvágottan láttuk, de volt ugye egy jelenet, amit az előzetesbe is beraktak, miszerint Bálint elkezd pampogni Gábornak, hogy tartsa csak, úgysem húzza sokáig, stb. Tudjátok, ment a tahóskodás. Erre Gábor elküldte őt az anyjába. Most azon túl, hogy én utóbbival vagyok ebben, Joe a végén jól leteremtett mindenkit ezért, és ebben meg neki adok igazat.

Egyébként a játékot a pirosak nyerték meg (nyilván). Ezután a szigeten Dani úgy érezte, hogy átbeszéli Zsófival az problémákat, hátha jutnak valamire. Spoiler, nem jutottak, Zsófi tovább flegmáskodott. Kutyából nem lesz szalonna?

És elérkeztünk a magyar Survivor, előző szezonokban már látott ökörségéhez, a védettségi amuletthez. Ugye ez az amerikaiban, úgy működik már jó ideje, hogy mindegyik szigeten van egy alapból elrejtve. Ezt a játékosok tudják is, hiszen ismerik a műsort, ellentétben a magyarokkal, aki közül az utóbbi három évadban talán ketten tudták maguktól, hogy létezik ilyesmi. Na, most mivel ilyen rosszak az arányok, ezért a mienkben a szerkesztők folyton segítenek nekik abban, hogy ezt megtalálják.

Most is így volt, levelet kaptak a pirosak (csak ők!), hogy van ám ilyen, keressék meg. De most ez nem egy baromság? Sejtem, hogy erre azért volt szükség, hogy a napi műsorban legyen mit bevágni, mert ezzel majd lehet machinálni és konfliktust kreálni náluk, a sárgáknál meg ugye úgyis megy a cirkusz egész nap, oda nem kell bedobni semmit. Csak hát így komolytalanná teszik a játék egyik taktikusságra, és ami a legfőbb, váratlanságára épülő elemét. Olyasmire gondolok, mint mikor az egyik amerikai évadban a törzsi szavazáson, egy emberen kívül mindenki kapott, illetve előhúzott egy amulettet a zsebéből (a Junkie-n is volt róla videó, csak azért tudom). Na, arra akkor tuti nem számított senki, de így, hogy a magyarban a kezükbe adják, nem is lesz mire „nem számítani”. Annyi volt az egészben a pláne, hogy nem egy amulett volt a szigeten, hanem kettő fél, amit különböző emberek találtak meg. Vagyis csak összerakva ér valamit. Az egyikük Catherine volt, a másikuk Zsolt.

A következő adás azzal is indult, hogy lamentáltak a pirosok arról, hogy mi legyen. De igazából nem jutottunk sehová, néhányan pedzegették csak meg, hogy Alexát kellene kitenni. Sőt, Máté beszélgetett is vele erről egyet, ami csak azért élveztem, mert jó volt hallgatni. Összeszedett volt és szépen artikulált, komolyan, egyszerűen jó volt hallgatni. Ezen felül a megközelítése is érdekes volt Alexával kapcsolatban. Ahogyan kommentben írta valaki, Mátéban ott lapul a cselszövő.

A sárgáknál a szokásos cirkusz zajlott, de szerencsénkre felbukkant Joe, hogy hozzon valami újdonságot. Hozott nyolc halat és egy papirost, amin a következő játék vázlata volt látható (az étel vagy előny választása egy folyton visszatérő elem az évadokban). A csapatnak pedig választania kellett. A többség meggyőzte magát, hogy úgyis mindig azért vesztenek, mert nem beszélik át a dolgokat, a vázlat miatt viszont már nagyon sok idejük lenne rá. Hát akkor legyen ez! Gábor és Tibi nagy bánatára, a halat pedig megkapták a pirosak.

Igaz, Gábor végül kitalálta, hogy ha már egyszer tele van a sziget rákokkal (vagy inkább apró rákocskákkal), akkor azokat kellene fogni és enni. Szerintem túl kicsik ahhoz, hogy ennek értelme is legyen, de oké. Fogtak egy tucatot, amit azzal a lendülettel be is vágtak a forró vízbe. Emiatt Zsófi össze is tört, és ebben valamennyire igazat adok neki. Meg lehetett volna ölni a nyomorultakat mondjuk egy késsel, ahelyett, hogy egyből vízbe kerülnek, itthon azért ez nem megszokott…, de így alakult.

Jött a játék, amire a sárgák ugye készülhettek, mert már sejtették, hogy milyen is lesz. Gondolom kitaláljátok mi lett a vége, igaz? Miután Joe ledarálta a szabályokat, a kupaktanácsban odajutottak, hogy hagyják a francba, aztán szórják ki Zsófit a fenébe. Sajnos itt már tényleg kibékíthetetlen ellentétek vannak, amik nem felldhatóak. A felénél akkora hátrányba is kerültek, hogy elengedték az egészet, a pirosak meg nyertek is. Megint ők lettek védettek, és megint egy sárga fog repülni. Fő a változatosság.

A játék után visszamentek a csapatok a szigetre, azonban a pirosak hajója viharba került és egy hullám átcsapott a hajón, ami mindenkit a hajóhoz vágott. Ezt Evelin és Máté nem viselték jól, fájdalmakra panaszkodtak, úgyhogy kórházba is vitték őket. Egyébként másnap egy darabban visszatértek, nem lett komolyabb bajuk.

A sárgáknál viszont továbbra is ment a dolgok rágása. Zsófi flegma és arrogáns. Ez tény. Olykor vannak jó ötletei, ez is tény. Nem mindig minden az ő hibája. szintén tény. Viszont aki még nem volt összezárva egy pökhendinek ható és okoskodó emberrel, az el sem tudja képzelni, hogy ez micsoda kín lehet egyeseknek. Ennek kapcsán teljesen együtt tudok érezni azokkal, akik ezért Zsófi ellen vannak. Nyilván a játék szempontjából ellenben jó lenne, ha ott maradna, és nem azért, mert akkor cirkusz lenne. Szó sincs erről, egyszerűen azért, mert egyelőre nekem úgy tűnik, hogy ügyesen tud lavírozni a helyzetében, emiatt pedig sokkal érdekesebb játékos, mint azok, akik csak simán ki nem állhatják őt.

Eközben számomra kissé meglepő módon, a pirosaknál is tovább folyik a gyenge láncszem keresése. Úgy tűnik, ők már előre készülnek arra, az eddigiek alapján igen nehezen elképzelhető helyzetre, hogy nekik kell majd tanácsot tartaniuk. Igazából két ember kerül folyamatosan emlegetésre, az egyik Catherine, a másik Alexa. Utóbbi emlegetését egyáltalán nem értem a látottak alapján. Lehet, hogy a vágás az oka, és a valóságban ez egyáltalán nem így volt, de ő az eddigiek alapján nagyon hasznos és aktív tagja a csapatnak, ellentétben előbbivel, aki automatikusan felteszi a kezét, ha Joe azt kérdezi egy játéknál, hogy ki ne játsszon a plusz fők közül.

Ezt most kellemetlen lesz elismernem, de nem emlékszem már a korábbi évadokból. Ha valaki nem használta fel a játékon nyert védettségi medálját, akkor a következő tanácskor nem is tartottak újabb játékot? Mert most ez lett a helyzet. Zsófi ugye megtartotta múltkor, játék helyett pedig a törzsi tanácsba indult a banda.

Nyilván már ment a lamentálás a szigeten is, hogyan lehetne Zsófit kiszórni? Végül azt a taktikát választották a többiek, hogy hárman rászavaznak, hátha nem használja fel, ketten pedig Sabirára, a szövetségesére. Így ha Zsófiék is egy emberre szavaznak, akkor egyenlőség lesz és párbaj. Kivéve, ha Sabirának adná a medált, de egy ő sosem tenne ilyet. Igazam is lett.

Végül Bíborka és Sabira párbajozott, a régről már jól ismert, „ki tud legtovább egy kést tartani kinyújtott karral a kézfején?” játékkal. Cseppet sem lepett meg, hogy végül előbbi veszített, ránézésre sem volt semmi erő szegény lányban. Ebbe a műsorba meg legalább egy kicsi kellene belőle. Tehát Bíborka esett ki.

Zsófi jó lóra tett azzal, hogy önmagára használta a medált, meglátjuk, meddig tud még tovább evickélni. Az előzetes alapján a szerkesztők megadják neki erre az esélyt.

11 hozzászólás Ne habozz!

El Diablo - 2021. 09. 08. 23:47

Köszi az összefoglalót, így volt.
Amikor ezt olvassuk, már valójában jóval előrébb tartunk a történetben. :D

Scat - 2021. 09. 08. 23:57

Sajnos másnapra nem is fog kikerülni. Egyrészt nem öt perc ezeket megírni és rá kell szánni az időt (tehát másnapra nincs kész), másrészt még winnie is átnézi, ami szintén nem öt perc.

Szerintem ennyi csúszással még vállalható, de persze, ideálisabb lenne, ha rögtön a szavazás után kész lenne minden :)

Mate4182 - 2021. 09. 09. 01:12

Igy a legjobb. Senki se fut spoilerbe aki nem akar, aki meg kidumálná az tud várni par napot

Timi - 2021. 09. 09. 05:26

Nekem óriási csalódás a műsor. A játékok már csak arra szolgálnak, hogy újra pampogjanak körülötte. Mindenhol a hiszti, veszekedés áll a központban, eddig ilyen nem volt. Nyilván voltak szövetségek, veszekedések, de már tényleg Való Világ színvonal. Nagyon sajnálom, mert rettentően vártam :(

Dóri - 2021. 09. 09. 05:33

timi: stressz van, tét, nem csoda, hogy ilyesmi történik és ez az, ami igazán érdekes a konkrét stratégiázáson kívül, amiből lehet, hogy nincs sok, mert egyébként dögunalom van a szigeten, konkrétan nem csinálnak semmit a játékokon kívül. megtehetnék, hogy nem mutatják a hisztit vagy a konfliktusokat, de mi értelme lenne. ha valami, akkor ez a valóság porciója a realitynek.

Scat - 2021. 09. 09. 22:48

Az az érdekes heéyzet állt elő, hogy a mai volt a harmadik nap, mégsem esett még ki senki, az átlóg majd holnapra. Nem rémlik, hogy korábban lett volna ilyen, de már jó rég volt a legutóbbi.

PKitty - 2021. 09. 10. 17:33

Zsófi viselkedése nagyon bizarr, most hogy érzi a vesztét (habár meglepne, ha elengednék ilyen hamar a műsorból).
Az látszik, hogy van stratégiázás, tök jó lenne, ha több időt szánnának arra, hogy bemutassák, ki mivel érvel, vagy hogy sikerül meggyőzni embereket. De lehet ezt kevésbé látják eladhatónak a készítők.

Rendex - 2021. 09. 11. 00:13

Sajnálom hogy a készítők ennyire belenyúlnak a műsorba az irányított csapat-újraosztásall, ajándék amulettel, csapat feltöltéssel(?!)….
Karakterek alapján simán működhetne a dolog, nem lenne unalmas szerintem.
Az továbbra is zavar nagyon, hogy a kinti műsorhoz képest itt a játékok 90%-a fizikai a maradék 10% meg csak úgy érhető el ha már túlvagy a fizikain. Így esély sincs arra, hogy kevésbé edzettek fel tudjanak tűnni a műsorban… kar érte, ugyanakkor az idei évad eddig kellemesen fogyasztható meg élő adásban is (egyelőre, gondolom hamarosan jön a 3. reklámblokk is…)

winnie - 2021. 09. 11. 08:57

mi volt az irányítás? a játékok kapcsán az amerikaiban zavar, hogy állandóan fizikai+puzzle a felállás, jobban örülnék a változatosságnak, például több csak fizikainak és a régi, nem skilles feladatoknak is, de az sem hangzik jól, ha egy kaptafa minden.

Scat - 2021. 09. 11. 11:46

Az valóban irányítás, hogy a szerkesztők osztották újra a törzseket.
Tehát nem játék vagy a véletlen döntött.

A magyar Survivorben pedig mindig is a fizikai feladatok voltak többségben, bár idén mintha javult volna az arány.

Ser_Jorah Stark - 2021. 09. 12. 09:13

nekem sincs jo erzesem ahogy ez szerkesztve van. mar a se tetszett hogy 2x fel amulett van es mki egyszerre ment keresgelni (kb meg a teruletet is megsugtak nekik hol keressek), teljesen kiveszett belole a titokzatossag hogy kinel van amulett, sztem Joe nem birna elviselni a dramat hogy vki eloveszi szavazasnal az amulettet ugy hogy a tobbieknek fogalmuk sincs hogy van az illetonel.:D
meg ahogy szavazasnal ra is kerdez hogy “nalad van amulett, nem hasznalod?”
valamiert ebben a magyar verzioban nem realis hogy valakinel legyen amulett ami nem nyilt titok?

abban mi a logika hogy eddig 1 alkalommal szavazas elott lehetett vedettseget nyerni csak amit Zsofi megnyert? masik 2 szavazasnal miert nem volt ilyen?vagy ez csak akkor van ha nincs kint aktiv amulett?

a csapatok ujraosztasanal nem mertek veletlenre bizni, en az amerikaiban ilyet nem lattam meg hogy a musorvezeto bok ra hogy ki melyik csapatba megy.
volt 8 celeb es 6 civil, ha a veletlenre bizzak siman lehetett volna pl. 5 celeb+2 civil es 3 celeb vs 4 civil csapat, ahelyett iranyitottan megfeleztek es most lett 2x 4 celeb/3 civil csapat, raadasul nem is egyeloen osztottak el erossegre. a nem tetszett a szerkesztoknek hogy a sargak ekkora luzerek, Joe is szurkolt neki a jatekokon latvanyosan, majd vitt nekik “halat vagy taktikat” meglepetest, nevetseges…
olyat se lattam meg hogy nem tud a tabor tuzet gyujteni majd a musorvezeto masnap megjelenik hogy na itt egy tuzgyujto…

Mate erezte is a vegen az elozetesben hogy ok egy gyaszolo oreget kaptak meg egy 5 eves szintjen mozgo ehes izomagyut, fiukbol es lanyokbol is kb. sokkal erosebb lett ugyanaz a csapat.:D

mindenesetre minel hamarabb ezek a civilek kikerulnek a jatekbol annal jobb, kritikan aluliak sztem. szivesen neztem volna ahogy Zsofi kirakasa utan es folyamatosan buknak meg 2-3 jatekot akkor kire fogtak volna?:)

csak van annyi esze a celebeknek hogy a 4 vs 3 folenyt mindket csoportban ki tudjak hasznalni…

ami meg idegesit ahogy Joe folyamatosan harsogja hogy yucahan, huracan, nem remlik egyik amerikai verziobol sem hogy a musorvezeto ekkora hangsulyt fektet a torzsek nevere, miert nem lehetett celebek/civilek vagy sargak/pirosak, sokkal jobban lehet azonosulni ezzel, mint hogy “gyerunk yucahan, ne adjatok fel”, jatek heveben 1-2 civilnek sztem el sem jutott az agyaig hogy mi az a yucahan/huracan…
:D

elnezve ezt a mezonyt itt rendes felhaborodas lenne ha valaki elovenne az amuletett ugy hogy elotte nem szolt senkinek hogy van nala…

spoiler

eleve a Rozsa azzal kezdett az elozetesben a hetfoi reszre hogy a fekete sracnal van am egy, ahelyett hogy azt kihasznalva levegyenek egy celebet a tablarol:), gondolom a kiscsaj aki meg megkapta a fel amulettet a Zsolt gazdatol hamar elarulja mkinek hogy neki is van most 1…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz