login |

The Circle: kezdett a 3. évad

2021. 09. 08. 21:00 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Vagyis, ugye The Circle US, hiszen ez hivatalosan az amerikai The Circle, ha a 3 évad után épp a Netflix-verzió miatt a Channel 4 által “beszüntetett” változat volt a jelzés nélküli eredeti, de ez csak részletkérdés. Érdekes lesz majd látni, hogy az folytatódik-e itt, lesz-e két angol nyelvű spinoff a francia és a brazil mellett, melyek második szezonjáról nem tudni egyelőre semmit. (Az első évados és a második évados írásaink itt olvashatóak – az S1-et még pótolnom kéne!)

A lényeg, hogy alig fél év elteltével visszatért a virtuálisan együttlakós reality, amiben ugyan egy házban laknak a játékosok, de nem találkoznak egymással (nincs trash-veszély!), csak online tartják a kapcsolatot, ki sajátmagaként, ki pedig olyan személyiség révén, melyet úgy ítél meg, hogy győzelemhez segítheti őt. A cél tényleg állva maradni a végére, majd az utolsó szavazáson a legjobb átlagos helyezési számot begyűjteni a társak rangsorai alapján. Egyszerű.

Egyszerű? Naná, hogy nem. Míg más realitykben a random csavaroknak nem nagyon szoktam örülni, a The Circle-be bedobottak eddig rendre felvillanyoztak. Igen, mivel nincs állandó játékmenet, ezért erős a random, komolyan kell alkalmazkodnia a körülményekhez a játékosoknak, de épp ezek miatt is élvezetes a műsor. Csak a legeslegelején ne lenne annyira random, hogy ki esik ki…

A tovább mögött folytatom spoileresen. Megint 4 rész jött ki a premier alkalmából, én az elsőről írok.

Nem akartam elhúzni az írást, nem tudom, hogy alakul az estém, illetve a holnapom, hogy mikor látom az első adagot, szerintem vissza is fogok még térni egy évadközi poszttal, ha van mit kibeszélni a mostani évadot, mert bármennyire is kegyetlennek tűnt a kezdés, lehet, hogy elhozott egy elég érdekes csavart.

Tavaly az első kiszavazás ugye két influenszer (a legmagasabban értékeltek) révén történt meg (hogy aztán az ott történtek, illetve az azok kapcsán kirobbant konfliktusok elég komolyan meghatározzák a szezon további alakulását), és már ott is kicsit zavart, hogy nem nagyon van mire alapozni a döntést, de legalább több szem többet látott. Most viszont egyetlen embernek, Kai-nek kellett döntenie, aki végképp nem tudott mire támaszkodni. Szóval bökött egyet. Ami… nem jó?

Oké, nem akarok túlmisztifikálni a dolgot, mert tényleg lehet taktikázni is, hogy valaki erős(nek tűnő)re szavaz, még akkor is, ha a világon semmi erősségre nem utal egy első szavazásos helyezés, vagy mondjuk olyanra, akivel nem kommunikált (egy nap semmire sem elég), én talán azon filóznék, hogy valaki hozzám hasonlót lőjek ki, hogy ha típusra szavaznak, akkor ne kelljen kettőnk között dönteni, de persze ilyen alapon vele szövetkezni is jó lehetne.

Ennek köszönhetően elég hamar kilőtték az egyik catfish-t (nincsenek sokan, csak ketten voltak, oké, kettő és 1/4-nyien), akiknél még az is csavar volt, hogy nem egyedül volt, ami ugyan szórakoztató volt nézői szempontból, elismerem, de egyébként nem sokat tett hozzá az általuk alakított karakterhez. Talán a bedobott azonosságlopós csavarral majd fordul a kocka, de… ha tényleg az lesz (volt, aki már látta a folytatás), amire gondolok, akkor érdekes lesz. És eléggé kiszámíthatatlan, szóval a készítőket sem irigylem.

Ha már elkezdtem a randomon lovagolni, azt azért érdekes volt megfigyelni az ice breaker játéknál, hogy itt is furcsaságokra ugrottak a játékosok (pedig azok tényleg nem mondanak el semmit, főleg azt nem, hogy valaki hazudik, legalábbis én azt gondolnám, hogy aki hazudni akar, az figyel arra, hogy ne válaszoljon olyasmit, ami rá irányítja a figyelmet), de nem értékelném túl a dolgot, hiszen míg a kutyáknak puszit nem adó hölgy utolsó lett a szavazáson, a saját táncmozdulattal nem rendelkező (de ugye egyébként bőven rendelkező) Kai pedig első, szóval.

De igazából nem is ez a lényeg, hanem a játékosok, akik szegények hosszú napokat kényszerülnek eltölteni egy szobába zárva, teljesen ingerszegény környezetben, így nem csoda, hogy minden egyes kommunikációs lehetőség és játék feldobja őket. Nem lehet egyszerű pörgésben tartania magát az embernek, illetve műsorképesen, hiszen tudják, hogy nekik ez is a dolguk.

A mostani játékosok első blikkre olyan személyiségek, akiket nem kell félteni, elég jó önnarrátorok voltak, talán Michelle a legkevésbé, míg “Ashley” inkább csak reakcióban volt erősebb, de a többiek (legalábbis az első napon) elég jól pörögtek. Azt nem tudom, hogy kinek szurkolnék, ki a legszimpatikusabb, de az biztos, hogy a nyüzüge Daniel teljesen kész. Nem biztos, hogy elviselhetőnek tartanám a közvetlen környezetemben, de így rém szórakoztató, és nem csak az, ahogy előadja önmagát, hanem ahogy megszállottan játszik.

Nem volt semmi baj a kezdéssel, nyilván nagy dolgok nem történtek, hiszen csak felvezetésről volt szó, és mondanom sem kell, hogy simán nézem tovább (ahogy azt a korábbiakban is, ld. a második évados írások linkjén, hogy mi a fő gondom a The Circle-lel), remélem, hogy a játékosok sem okoznak csalódást.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 09. 09. 07:04

3×02: játékstratégiailag nem hiszem, hogy túl sokat hozzátett a végkimenetel szempontjából az azonosságlopás, de nagyon szórakoztató volt, ami és ahogy történt.

Rapguruz88 - 2021. 09. 09. 08:14

Nekem az a furcsa hogy ilyen rövid szünet után már jött is a 3.evad

winnie - 2021. 09. 09. 08:19

itt és a too hot to handle-nél is ugyanaz lehet a helyzet, ami országoson a the voice-szal és a survivorrel, hogy évenként két szezont adnak majd. ami érthető is, hiszen szembe az utóbbi kettővel, ezeket jóval rövidebb idő forgatni, az időt inkább az előkészítés viszi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz