login |

Legends of Tomorrow: vége a 6. évadnak

2021. 09. 10. 17:30 - Írta: Necridus

8 hozzászólás | kategória: 2020/21 finálék, kritika,

Nem szégyelltem sosem, hogy én a Legends of Tomorrownak azon oldalát preferálom, amely nem annyira agyament, hanem egy poénos, de néhol drámai szálakat tartalmazó, valódi szuperhősös szériára hajaz. A premiert is ezért bírtam annyira. A folytatással kapcsolatban viszont már voltak fenntartásaim.

Könnyű lenne most azt mondani, hogy nekem semmi sem jó, de a LoT most a ló másik oldalára esett, túlságosan is komolyan akarta magát venni, ami mint tudjuk, hogy nem az erőssége. Még az évad elején kaptunk poénosabb jeleneteket, a vége fele már csak Constantine személyes problémája vette át a szerepet, ami egy másodpercig sem szállította a könnyedséget.

A tovább mögött folytassuk spoileresen.

Rögtön ki is jelenteném, mennyire örülök, hogy az írók belátták, Constantine-t nem érdemes tovább hurcolniuk, már nincs több a karakterben, amit itt el szeretnének mesélni, ugyanis rettentően kifulladt már. A Zarival való kapcsolata még olykor-olykor kellemes jeleneteket hozott, de a varázslatfüggősége nem tudott szórakoztatóvá válni, főleg úgy, hogy halálán természetesen mindent megbánt, ahogy a klisé megkövetelte – majd visszatért fehér szettben, hogy közölje Sarával, hogy a szeretet mindennek a kulcsa. Pff, túl mézes-mázos ez a karakterhez és a legendákhoz egyaránt. Kár, üdítő lett volna, ahogy még halálos ágyán is gonoszkodik.

Az ő története mellett az évadra ígért űrlények kaptak nagyobb szerepet, akik viszont már sokkal pozitívabb benyomást keltettek. Nem kaptunk minden epizódban olyan karaktereket, mint Godzilla, de igyekeztek változatosak lenni és új ellenfeleket behozni, amivel elégedettek lehetünk. Egyedül a hipszter főellenséget nem tudom még mindig hova tenni. Az tény, hogy egy nagy zseni, de mégsem tűnt olyan legyőzhetetlennek, mint ahogy azt vallották.

Ő az, aki megölte Sara Lance-t és helyettesítette egy ember-alien hibrid klónnal, aki immáron halhatatlan (bár mind tudjuk, hogy Sara sosem hal meg igazából, szóval sosem volt halandó), s az ő keze van abban is, hogy Constantine meghalt. Na meg ő az Ava klónok atyja, úgyhogy bőven sikerült vele megkeverni a legendák életét!

Mégis hiányoltam valami nagyobb képességet, valami grandiózusságot, mert így csak egy ripacskodó emberi klónt kaptunk, aki mellesleg okos. Sara folyamatosan óva intett mindenkit, hogy mekkora manipulátor, mégsem láttunk ebből eleget ahhoz, hogy valóban nagy fenyegetésnek tekinthessük.

Az évad elején kaptuk meg Spooner karakterét, akit ahhoz képest, mennyire őrültnek állítottak be, elég hamar normalizáltak, amit azért bánok, érdekes lett volna tényleg egy kettyós csapattárs, de Esperanza így is remekül beleillik a csapatba, hozta a poénos és drámai jeleneteket egyaránt, ahogy Behrad is, akit ugye már ismerünk korábbról, de csak idén lett állandó Gary-vel együtt, akit pedig meglepően elviselhetővé írtak meg ezúttal.

Az évadzáróig fokozatosan laposodtak el az epizódok, az ütős Astra központú animációs rész után még az élőszereplős társasjáték kimagaslott, azonban egyre kevésbé éreztem, hogy emlékezetes, valóban szórakoztató pillanatokat kapunk, inkább csak elúszkál a LoT idén. Az évadzárót viszont egyenesen kínosnak tartom. Megérkeztek a Földet megtámadó űrlények, ezért Sara és Ava még gyorsan összeházasodott, ami végül elpusztította az összes ellenfelet.

Ez nagyobb kreténség volt, mint Beebo, pedig azt se tudom azóta se elfogadni. De ez, hogy a varázsgombaként ábrázolt forrás az Avalance házasság után méltónak tartja az emberiséget a túlélésre, ezért megállította az inváziót egyszerűen túl giccses és kényelmes megoldás volt. Azért Spooner új erejével bemutatott szuperképesség-cserés jelenet pofás volt, csak kevés és valójában kissé logikátlan. Akkor ő a metagént, az alien DNS-t és a varázserőt is át tudja adni?

Az invázió után Rory fejéből kimászott 49 űrlénykölyke megette Bishopot, így a nagyokos ellenfél is eltűnt, Mick pedig kapott egy rövid jelenetet Sarával még egyszer utoljára, ahol bejelenti, hogy követi új űrlényszerelmét és 49 gyermekét, kiszáll a legendák csapatából (azért még néha-néha visszatér elvileg jövőre), így Sara maradt az egyetlen, aki a kezdetektől itt van – úgy ahogy, mert ugye ez a hibrid klónja. Vagy mi.

Nem tartom ezt az évadot a LoT legerősebbikének. De a legrosszabbnak se. Egyszerűen csak egy közepes szezon lett, amiben néha kijátszották erős lapjaikat, de nem éltek annak a lehetőségével, ami valóban megy nekik: a könnyedség, önmaga kiparodizálása. Az utolsó jelenet, amiben a Waverider-t egy másik Waverider lebombázza, az azért felkeltette az érdeklődésem, na meg Matt Ryan új karaktere is érdekesen hangzik, de nem mondom, hogy ezután az évad után nagyon várom a folytatást.

Néhány hét múlva már jövök is az évadnyitós írással, mert nemsokára (immáron nálunk csütörtök hajnalban) érkezik is az új szezon, ami a sorozat 100. epizódját is tartalmazni fogja, amit Caity Lotz rendezhetett. Idén is rendezett (The Satanist’s Apprentice) Jes Macallan (The Final Frame), David Ramsey (Stressed Western) és Maisie Richardson-Sellers (There Will Be Brood) mellett.

8 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2021. 09. 10. 18:01

elfáradt nagyon, kövi évad remélem utolsó lesz. és néha már sok az agyamentsége a sorozatnak

Martina1 - 2021. 09. 10. 18:49

Kicsit sajnálom, hogy nem látjuk többé Constantine-t, ugyanis nekem tetszett az ebben az évadban megírt sztori szála, sőt szerintem a 6. évad legerősebb jelenetei nagyrészt hozzá köthetőek, nekem tetszett a sztori szála, és amit kezdtek végül a karakterrel, de a végén kicsit összecsapottnak érzem a sztoriszál lezárását.

LaCRossE - 2021. 09. 10. 19:19

Én olyan másfél évaddal ezelőtt szálltam ki, nekem túl bugyuta lett a sorozat. Még úgy is, hogy visszavettek belőle ebben az évadban, valószínűleg már nem fogok visszatérni ehhez a sorozathoz.
(amúgy kompletten abbahagytam a cw dc sorozatok nézését másfél évaddal ezelőtt)

heidfeld - 2021. 09. 10. 19:58

Rengeteg munka után is alig vártam, hogy megnézzem a friss részt. Nagyon szórakoztató – Elszállt ötletekkel. Most volt, hogy a nyelvünkön is később láttam
Nagy lejtmenet lett az évad. Bugyuta dolgokkal ment az idő. Ez a ripacs hipszter, most tényleg??
Lettek volna érdekes párosítások, de kevés időt kaptak.Mexikói lányból is többet ki lehetett volna hozni.
Constantine 2 évad óta tök fölösleges. Könyörgöm: Már a konyhában is varázsoltak…
Sok volt a félresiklott ötlet, csak keveset villantak meg, mint Astrára koncentráló rész. Szétnyithatós telefon – Gurultam földön a nevetéstől..
De hol voltak a zseniális húzások?? Beboo, mint imádott Isten, TV-műsorok parodizálása/Star Trek/, vagy az indiai szerelem Isten???
Komolyodás/komorodás teljesen rosszul állt. És a túl sok állandó határozottan rosszat tett. CD-listás hősködés teljesen eltűnt.
Hamarosan meglátjuk, merre mozdulnak. Erősen meglepődnék, ha nem az utolsó évadot látnánk.
Hogy mondjak egy pozitív dolgot is: Űrlények határozottan jól mutattak. Egészen meglepődtem.

Mom - 2021. 09. 12. 07:18

heidfeld: TV-műsor parodizálás most is volt, csak a sorozatot nem ismertük, így talán kevésbé ütött :)

Az évad nekem sem volt annyira erős, volt hogy közben feltorlódtak a részek, de azért még különösebb erőlködés nélkül lecsúszott. Nem igazán tudnék rámutatni, hogy konkrétan mi zavart összességében, de nem volt az igazi. Mondjuk az is lehet, hogy én fáradtam el…

Ez az utolsó CW/DC sorozat, amit még követek, úgyhogy talán kicsit toleránsabb is vagyok a legendákkal, de már bennem is felmerült évad közben, hogy vajon még hány évad lesz belőle.

Avalance az egyik kedvenc párosom, de ez az évadzáró így még nekem is nagyon mézes-mázos lett. Spooner karakterében látok fantáziát és vele összepárosítva még Astra sem volt olyan lapos (őt nem tudom megszokni). Rory-tól és Constantine-tól pedig biztos hogy nem túl korán búcsúztunk el, sőt.

Azt nem mondhatnám, hogy nagyon várom a következő évadot, de ott leszek és reménykedek, hogy nem nekem kell megadnom a kegyelemdöfést az utolsó szuperhősös sorozatomnak is.

szotyi - 2021. 09. 13. 20:03

Mikor láttam a posztot hogy vége az évadnak csodálkoztam hogy mivan így lemaradtam? De nem csak egy rész volt hátra számomra. Egyetértek hogy nem volt a legjobb évad. ilyen haviba néztem kb. egyszerre néztem kb 3-4 részt meg. Érezhető a lejtmenet, de aztán majd meglátjuk a folytatást.

Hallak65 - 2021. 09. 15. 08:16

Ez a sorozat is elvérzett a diverzitás oltárán, mint a Doctor who. RIP.

CrashBoostZoom - 2021. 09. 18. 19:44

@Hallak65

Még a legrosszabb részek is ebben az évadban klasszisokkal jobbak mint a egész Jodie féle Dr. Who teljesítménye eddig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz