login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók (09.04-09.10)

2021. 09. 12. 18:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Netflixes nézettség

(Az előző heti toplista – a Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

Lássuk, hogy a csütörtökkel véget ért Netflix-es hét mit hozott!

Nincs meglepetés, a La Casa de Papel jött, látott és győzött – meglátjuk, meddig lesz első, és meddig marad a top10-ben. Mellette a Clickbait tapadt a 2. helyre, és a 3. némi meglepetésre a hét majdnem felében az újonc ifjúsági sorozat, a Dive Club lett, ami a világon sehol máshol nem szerepel ennyire jól.

Ugyancsak újoncként a héten listára lépett az On The Verge, mely a 4. helyig araszolt előre, az Into The Night a 2. évados premierjével is top10-es tudott lenni, de számomra a legnagyobb meglepetés a Sharkdog szereplése volt, kisebbeknek szóló szériák ritkán kerülnek a fő listán ilyen előkelő pozícióba.

A sok újdonság természetesen egyben azt is jelentette, hogy korábbi fix vendégek lekerültek a listáról: búcsúzott a Sex/Life, a Hit & Run és az Outer Banks is, valamint a Downton Abbey – mindegyik elég szép utat futott be.

A Riverdale hozta a szokásosat, de most nem tudott 7 napon át top10-es maradni, a másik heti premier sorozat, a Chesapeake Shores is elcsípett ismét egy top10-es helyet, a Good Girls pedig már kifele tart. Ezeken kívül pedig két dokus helyezést jegyezhettünk fel: a Turning Point végig top5-ös maradt, és nem meglepő módon a La Casa de Papelhez készített werkfilm is dobogóra lépett fel.

A mostani premierek közül nem lett top10 – engem meglepett, hogy sem az űrhajós doku, sem pedig a The Circle nem lett itthon top10-es (előbbi más országban sem lettek az), de ha már a Sharkdog, akkor a Kid Cosmic is igazán bekerülhetett volna a legjobbak közé, de dettó sehol nem került a legjobbak közé:

  • 09.06: Visszaszámlálás: Az Inspiration4 űrrepülés (Countdown: Inspiration4 Mission To Space) 1. évad
  • 09.07: Kozmoszkölyök (Kid Cosmic) 2. évad
  • 09.07: Mélytengeri mentőcsapat: Járatlan utakon (Octonauts: Above & Beyond) 1. évad
  • 09.08: The Circle (The Circle US) 3. évad

6 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2021. 09. 12. 19:02

” meglátjuk, meddig lesz első, és meddig marad a top10-ben. ”

Máig:) Lucifer le is taszította a trónról, ami számomra meglepő, mert koránt sem olyan stabil a listán, mint a La Casa de Papel.

Mom - 2021. 09. 13. 07:08

Engem eléggé meglepett, hogy a La Casa de Papel és a Lucifer premierek között csak egy hét különbséget hagytak. Kezdem egyre kevésbé látni a logikát a Netflix időzítése mögött. Két ilyen nézett sorozatot egymás mögé gyömöszölnek, míg máskor hetekig semmi igazán említésre érdemes nagy dobás nincs. És itt nem is váratlan újonc sikerről van szó, ez két nagyon népszerű sorozatuk.

Sokkal észszerűbb lett volna hagyni mindkettőnek saját teret, legalább 2-3 hét kifutást. Vagy úgy gondolták, hogy aki befejezte a La Casá-t, az már megy is Lucifert nézni? Lehet, de akkor 2 hét alatt vége az élménynek, és mit dobnak be jövő héten, hogy fenntartsák ezt a szintet?

winnie - 2021. 09. 13. 07:53

mom: a netflix célja minden héten valami erős, de nem hiszem, hogy 2 sorozat nézése akkora gond lenne, ráadásul sokadik évados sorozatok (és “csak” 15 rész), amiknek a nézettségét nem kell túlmisztifikálni, új nézőt nem fognak hozni, a régiek biztos, hogy megnézik őket, és az az igazség, hogy a kettő nem említhető egy lapon, ugye a lucifer erősen leszálló ág, konkrétan egy Clickbait szerintem jobb számokat hoz globálisan, mint a Lucifer, hiszen azért jó pár újonc hoz 30+M-s mutatót. (A La Casa nézettsége persze nem lefele ívelt, szóval az nem tipikus sokévados ívet írt le.)

Alma - 2021. 09. 13. 15:38

Necridus: A top 10-ben még mindig ott a LCDP, maximum az első helyen nincs, ami várható volt. Egy év múlva kerül ki szerintem a 10 legjobb közül.

Mom - 2021. 09. 13. 17:14

winnie: minden üzleti szereplő célja az egyenletesen jól jövedelmező szereplés, nem az időszakos kiugrás. Mintha összetolnád a karácsonyt meg a húsvétot, hogy egyszerre ki tudd szolgálni mindkét igényt. Jöttek, előfizettek, adjuk meg ami kell nekik minél gyorsabban, had menjenek :)

Én egyébként nem hiszem, hogy nem hoznak új nézőket. Persze nem mondom, hogy a Lucifer hozza a legtöbbet, de biztosan van még olyan, aki menet közben fedezte fel a sorozatot és az új évad kedvéért fizetett elő. Én is ilyen voltam anno. De pl egy számomra ismeretlen Sweet Tooth vagy Sex/Life (most hirtelen ezek jutottak eszembe, de viztos nem ez volt a két top) miatt biztos nem fizettem volna elő, szóval ismételten beismerem, hogy nem rám épül a Netflix algoritmusa.

A La Casa-ról nem tudok nyilatkozni, nem is nézem és az ismerősi körömben is összvissz egy emberről tudok, aki igen. Szóval nem vitatom, ha az a nézettebb, az a nézettebb.

winnie - 2021. 09. 13. 19:03

persze, hozhat új nézőket, de nagyobb mértékben bukja a nézőket, szóval effektíve csökken a nézettsége – ez ugye sorozatos állandóság, de a Netflix által kiadott számokra alapozok természetesen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz