login |

Survivor – Celebek a civilek ellen! 5. évad: a harmadik kiszavazás – írta Scat

2021. 09. 12. 21:30 - Írta: vendegblogger

64 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Nagyon örülök, hogy nincs itt [SPOILER]. El sem tudom mondani. Már rossz volt felkelni a fejére. Ráz ki a hideg az ilyen emberektől.

A szavazás estéje után, másnap vesszük fel a fonalat a sárgákkal. És miközben azon tanakodnak, hogy hol rontották el, hisz a célpontjuk maradt, feltűnik nekem egy kötés Sabira jobb vállán. És az egész rész alatt nem derül ki, hogy az mitől van. Én már az előző évadokban is utáltam, hogy egyszer csak azt látjuk, hogy sérült egy játékos, de nem tudjuk meg, hogy mi a fenétől. A kíváncsiságomat még talán el is tudnám engedni, de sokszor olyan dolgokat láthatunk percekig, amiknek semmi értelme, míg egy sérülés szerintem izgalmasabb. Persze lehet, hogy valami banális apróság az egész, de így annyira látványosan vágott érzetet kelt a műsor, hogy az nem jó.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Egyébként az elmélkedésem közben Gábor a macsétável levágott egy kicsike gyíkot, amit aztán hárman megettek. Ezt is csak azért jegyzem meg, mert Zsófi megint azzal jött, hogy hát ez csúnya dolog, meg „ezt még visszaadja az élet”, de az az igazság, hogy nem tudok haragudni egy lassan tíz napja éhező emberre azért, mert elfog mindent, amitől talán egy kicsit csillapodhat az éhsége. Persze, oké, ha, mondjuk kínozná az állatot az más, de itt semmi ilyesmi nem volt. Az ember megeszi az állatokat.

Váltunk a pirosakra, ahol szemtanúi lehetünk a csoportdinamika azon részének, ami azt bizonyítja, hogy nem számít, ha semmi külső probléma nem éri a társaságot, mert akkor belsőleg kezdik el felemészteni önmagukat. Arra célzok, hogy továbbra is megy a szervezkedés, hogy kit szavazzanak majd ki, és kicsit talán nyíltabban is megy, mint kellene, mert mindenki tud mindenről.

Jött a zsákmányszerző játék, aminek a jutalma ezúttal halászati felszerelések volt. Háló, szigony, horog, damil, ilyesmik. Örültek is neki nagyon, de ha tippelnem kellene, senki sem fog tudni velük semmit sem kezdeni. A játékot hatan játszhatták, ám annyit csavartak a dolgok, hogy előtte volt egy „mini játék”, aminek az volt a tétje, hogy a nyertes csapat választhatja ki a pirosak közül azt a két játékost, akik nem játszhatnak. Ez egy ügyességi feladat volt, ahol egy dobozból kilőttek egy ránézésre kb. 30 centis botot, amit el kellett kapni. Aki kétszer elkapta, az nyerte a menetet, a győzelemhez pedig kettő menetet kellett nyerni.

Csak lányok játszhatták. A sárgák Zsófit küldték, a pirosak Juliskát. Szokatlan módon előbbiek nyertek. Írnám, hogy csoda volt, de mivel a bot következetesen Zsófi irányába repült fel, ezért ez nem lenne igaz. Végül úgy döntöttek, hogy Bálint és Zsolt maradjon ki, mondván ők a legerősebbek az ellenfelek közül.

A zsákmányszerző játék lényege az volt, hogy a tengeren épített egyik stégről, eljussanak a másikra. Ehhez két oszlopon kellett átlépkedni, viszont ezeket a csapattársak tartották, majd mozgatták, hogy előrébb juthasson az átkelő. Két embernek kellett átjutnia. Utána két stég közötti gerendán kellett átmenni, de ott már minden játékosnak. Kitaláljátok? A sárgák nem is álltak olyan rosszul, az első emberig döntetlen volt, aztán jött Zsófi, és a vége előtt nem sokkal beleesett a vízbe. Vagyis kezdhette elölről. Ezt már nem sikerült ledolgozni, tehát a pirosak nyertek.

A szigetre visszatérés után ellenben kissé fordultak a szerepek. Zsófival nagyon korrektek voltak a többiek, és ő is velük. Nem lep meg, mert a stílusa miatt ellenségesek vele az emberek. Itt nem flegmázott, nem is lett cirkusz. Ilyen egyszerű.

A pirosak viszont hiába nyertek, továbbra is emésztették magukat. Szegény Alexa nagyon akart halat fogni, mert unja már a babot. De annyira, hogy inkább nem is evett, hogy egyből halászhasson. Ezen pedig szépen felhúzták egymást a többiek, mert hát mi az, hogy nem eszik, hisz nagyon vékony, megint mártírkodik, sajnáltatja magát, szimpátiára vágyik, stb. Na most egyrészt, melyik ember nem vágyik szimpátiára? Én is szeretem, pedig ott sem vagyok Dominikán. Másrészt, meg, most komolyan? Akkora tragédia, hogy ennyire lelkesen halat akart fogni? Lehet, hogy rossz a vágás, de a látottak alapján továbbra sem értem ezt az iránta (és nem felé, ahogy minden egyes szereplő mondja) tanúsított, egyre növekvő ellenszenvet.

És ekkor a showrunner dobott Zsófinak és a sárga csapatnak egy mentőövet, mert ahogy mindig, idén is küldtek pótjátékosokat (nyilván, hát valahogy ki kell tölteni 42 napot), szám szerint kettőt. Ritát, aki tipikus fiatal lány és ki akarja próbálni mire képes, Illetve a nála két évvel idősebb Niltont, aki olyan, mint egy rossz karikatúra. Ő fekete és ki is hangsúlyozta az interjújában, hogy az ősei Afrikában antilopokra vadásztak és oroszlánokkal verekedtek, tehát a vérében van a „dzsungel”. Bevallom ahogy ezeket sorolta, én kicsit mosolyogtam, mert tényleg olyan volt, mint valami béna vicc.

Azonban annyit csavartak a dolgon, hogy csak egyikük maradhatott, és hogy eldöntsék, ki legyen az, párbajozniuk kell. Egy megdöntött gerendára álltak, ami egyre vékonyodott. Kaptak a kezükbe egy botot, aminek a tetején egy totemet kellett egyensúlyozniuk. Minél több idő telt el, annál lejjebb kellett jönniük a gerendán, vagyis jobban kellett egyensúlyozni. Akinek előbb esett le a toteme, az vesztett. Nilton nyert.

Kapott Joe-tól egy védettségi amulettet, amit ha akar, másnak is odaadhat. Hamar meg is környékezte őt a két tábor, hogy a másik fél egy aljas szemét, és ne bízzon bennük. Sabira pedig szokásához híven csapódott ide-oda és kétértelmű célozgatásokkal zavart össze mindenkit, szerintem még önmagát is. Érdekes volt látni, ahogy azt mondja a kamerának, hogy sok itt a „napraforgó”, holott ez leginkább őrá igaz. Az emberek mindig sokkal elnézőbbek önmagukkal szemben.

A pirosaknál megint Alexára akadtak ki, ezúttal azért, mert sót kért az ételre, aztán mikor szólt, hogy elég, nem álltak meg az öntéssel (tengervízzel sóznak) és így nem kért enni. Ez az egész annyira felfújt és kellemetlen volt, hogy nem is térek ki rá jobban, egyszerűen nincs értelme. Kissé amolyan „van sapka, nincs sapka” hangulata volt az egésznek.

A stáb közben rájött, hogy hiába adtak neki halászati felszereléseket, senki sem tudja azokat használni. Zsoltot nagyon bírtam mikor közölte, hogy ő halászni nem tud, de ha lenne ott egy disznó, azt egy perc alatt nyakon szúrná. Önazonos a fickó, na. Mondjuk én a Házasodna a Gazdában is bírtam.

A készítőknek viszont van humorérzékük, ugyanis a probléma kiküszöbölésére beküldtek egy ott élő hapsit, ám ő csak spanyolul beszélt. A pirosak közül meg nyilván senki sem. Ugye ennek meg így semmi értelme azon kívül, hogy legyen tartalom. Tanulni nem sokat fognak, ellenben értetlenkedni igen. No mindegy, azért a hálóval tett pár kísérletet a pali, hogy megmutassa, hogyan kell használni, de hogy ennek lett-e bármi haszna, az csak később derül ki.

Ezután ismét felbukkant Joe, viszont a pirosaknál. Hozott papírt, ceruzát(?) és megkért mindenkit, hogy írják le, kiben bíznak a legkevésbé. Viszont azt is kihangsúlyozta, hogy ez nem törzsi tanács, nem fog kiesni senki. Sajnos ezt nem sikerült elsőre megérteni mindenkinek, úgyhogy néhányszor még el kellett ismételni.

Négyen szavaztak Mátéra, hárman Alexára, egy valaki pedig Juliskára (egyébként nyílt titok volt, hogy ki, kire, mindannyian tisztában voltak ezzel). Ekkor Joe közölte, hogy hozott magával pizzát, amit Máté elfogyaszthat valakivel, akit választ. Evelint választotta. Miután odaértek, ahol megehették (nyilván nem a táborban), várt rájuk egy levél, amiben ajánlatot kaptak. Visszavihetik a pizzát és megoszthatják a többiekkel, vagy pedig elvihetnek egy olyan amulettet, ami dupla szavazatot ér. Utóbbi mellett döntöttek.

Tetszett Máté eszmefuttatása, hogy hülyeség lett volna a törzzsel pizzázni, hiszen amiatt nem fognak hirtelen jobban bízni benne, ellenben az amulettel még segíthet önmagán. Én még mindig látom benne a cselszövőt, vagy lehet az a jobb kifejezés, hogy látni akarom benne, ezért kicsit csalódtam, hogy ennyien tartják megbízhatatlannak, tehát mégsem olyan ügyes. De az amulettel hátha jut még valamire. Bízom benne. Evelin meg, érdekes, hogy azt hiszi, ő használja ki a helyzetet, mert szerintem fordítva van. Aztán lehet nagyon meglepődöm majd a későbbiekben, ki tudja.

Egyébként emlékeztek az első kiszavazásos írásomból arra, amit a gyászról írtam? Nos, tizenkét nap után sikerült eljutni oda, hogy Zsófi és Sabira már unja, hogy Tibi sír. Elhiszem, hogy összezárva fárasztó lehet, de szerintem természetes, hogy ennyire megviselik a történtek. Ilyesmit nem lehet egy-két hét alatt megemészteni, főleg egy olyan szigeten, ahol gyakorlatilag nem nagyon van mit csinálni és összezártak önmagaddal. Rengeteg időd van gondolkodni és feltételezem, ilyenkor még jobban felerősödik a szomorúság.

Ezután Sabira még kevert egyet a dolgokon, miután Niltont félrehívta és közölte vele, hogy valaki bizony el akarja lopni tőle az amulettjét. Igen ám, de azt nem akarja elárulni, kire gondol. Nyilván ennek az volt a lényege, hogy akár Zsófinak, akár a többieknek jut a fülébe, nyugodtan mondhassa azt, hogy a másikra gondolt. Az antilopvadászunk meg nem tud rácáfolni, hisz egyrészt név nem hangzott el, másrészt szegény olyan egyszerűnek tűnik, mint az egyszer egy. Igaz, a maga zavaros módján rögtön el is mesélte a többieknek, hogy mit mondott neki, aminek a vége az lett, hogy végül mindenki megorrolt Sabirára. Szép munka.

Eztán következett egy cipekedéssel egybekötött kirakós játék. A lényeg az volt, hogy egy bambusz útvesztőn kellett átvinni kisebb vagy nagyobb fadobozokat, fakockákat. Nyilván minél nagyobb, annál nehezebb is, tehát több ember kell hozzá, akik nehezebben férnek el az akadályok között. A végén egy táblára kellett helyezni ezeket, ahová felrajzolták a formákat, tehát látható volt, melyik hova kerül. Ha ez megvolt, akkor pedig tologatni kellett őket, úgy, hogy a végén a legnagyobbat átvezethessék egy kapunk.

Na vajon kik nyerték meg? Pedig nem volt olyan egyértelmű először, mert Zsófi nagyon megtolta a dobozát és így előnybe is kerültek. Viszont az egyiket Sabira és a vadászunk rossz helyre tette, amit csak akkor kezdtek el átrendezgetni, mikor már ott volt az összes. Ezzel viszont annyi időt veszítettek, hogy végül bukták a játékot, a pirosak nyertek. Megint. Unalmas ez már egy kicsit.

A játék után kérdezgette őket Joe, ahol Nilton szerint az volt a baj, hogy öt vereség után már nem volt meg a lelkesedés, így meg neki is nehéz volt. Mire kapta a kérdést, hogy ő tegnap jött, rá miért volt ekkora hatással ez az öt vereség? Vicces volt na. Lényeg a lényeg, ismét a sárgáknak kellett elküldeniük valakit.

Ezt követően a szigeten beszélgettek erről, és Tibi, Gábor meg a többiek bár bánták, hogy veszítettek, de nem látták olyan borúsan a dolgot, mert értékelték a csapatmunkát. Egyet kell értsek velük. Zsófi viszont közölte a kamerának, hogy hát ő ott, akkor mindenkit ki tudott volna osztani (ki hitte volna?), de inkább csöndben maradt. Jól tette, végtelenül irritál az a lány. Persze végül csak kirobbant és levágott egy hisztit arról, hogy miért nem hibáztattak valakit, mikor őt bezzeg mindenért előveszik? Nos, az antilopvadász nem okoskodott és flegmázott, miután elcseszte, ő meg mindig. Ez a különbség.

Eztán Zsófi próbált ügyeskedni Niltonnál az amulettjével, hogy adja neki, mert cserébe legközelebb megvédi őt. Hagyjuk már! Természetesen bárkit átverne, hogy bent maradhasson. Nem is jött be a húzása (át is túrta a táskáját, hátha odadugta), erre kitalálta, hogy bejelenti mindenkinek, hogy ő feláll és elmegy, nem hajlandó szavazásra menni. Mert egyék meg amit főztek és a többi, mit számít. Gondolom, ez egy elkeseredett kísérlet volt arra, hogy ezt elhitesse mindenkivel és így ne kapjon szavazatot, mondván, úgyis feladja.

Szerencsére nem ültek fel ennek a többiek, lett is belőle patália, mint mindig. Remélem, kivágják a játékból. Egyébként most megmondom, hogyha így is lesz, tuti visszakerül valahogyan. Biztosan lesz idén is valaki, aki feladja (minden évben van), és majd az ő helyére visszateszik. Remélem nem lesz igazam, de már készülök erre. A tanács viszont csak a negyedik, pénteki adás elején történt meg. Ugyanígy volt a korábbi évadban is (milyen mázli, hogy visszaolvashatom itt az akkori írásaimat!).

Sok megemlíteni való nincs ezzel kapcsolatban. Csak azt a részt emelném ki, mikor Sabira közölte, hogy hát Zsófit ne szavazzák ki, mert ő nagyon ügyes a játékokban, helyette őt küldjék haza. Most ez vagy fordított pszichológia volt, vagy pedig nem értem, minek van ott.

Mindegy is, szavaztak, Joe megkérdezte felhasználja-e valami az amulettjét, az antilopvadász közölte, hogy nem, és jött az összeszámlálás. Zsófi kapott öt szavazatot, Gábor pedig kettőt, így előbbi távozott a játékból. Igazából meg is lepődtem, hogy egy szó nélkül, nem illett hozzá. De persze mindig benne van, hogy hogy kivágták a nyavalygást.

Lényeg a lényeg, Zsófi kiesett és bízom benne, hogy nem kerül vissza valamiképpen, mert képernyőn keresztül is hülyét kaptam tőle.

64 hozzászólás Ne habozz!

citrom - 2021. 09. 12. 23:05

Köszi az írást!

De nem ennyire fekete- fehér ez a Zsófi dolog.

Ne menjünk el azért szó nélkül a 10 napig folyamatosan tartó bullying ès a verbális agresszió mellett, amit csoportosan toltak a sárgák a csajra. Ha öten ugranak rád, ha kell, ha nem, nyilván nem leszel velük tündérbogár.

(Tibi többször utalt rá, mit tenne, ha nem lennének ott a kamerák / pl. feltette volna már a falra, fára vagy épp lerúgta volna stb.)

Ráadásul, amint kiszavazták, azonnal újabb “áldozatot” szemelt ki Tibi és Gábor- ami felvet kérdéseket.

Tibin nagyon látszik a gyász és a rengeteg elfojtott feszültség, ami miatt érthető is, ha nem úgy reagál dolgokra, ahogy máskor tenné.
DE, ha nem bírja, bármikor kérhette volna a törzset, a következő szavazáskor szavazzanak rá (ilyenkor szerintem kötbért sem kellene fizetnie szerződésszegés miatt…).
Ő ezt nem tette meg eddig- innentől nem “valid” minden esetben azzal védekezni, hogy a gyász miatt olyan, amilyen.
A Survivor nem csak a fizikai túlélésről szól.

Scat - 2021. 09. 12. 23:20

De, a Zsófi dolog pont fekete és fehér. Mert hiába tud hasznos lenni a játékokban, ha kiállhatatlanul arrogáns.
Voltam már összezárva ilyen típusú emberekkel egyes munkahelyeim, és borzasztó. Nem szabadulhatsz meg tőlük, ők gerjesztik a balhét, de a saját szemükben folyton ők az áldozatok. A műsort nézve, ha sarkítani akarnék, írhatnám azt, hogy kisebb ptsd-ket éltem át.
Ezért Tibit is megértem, hogy kínjában már ilyeneket mond (azonban nem tett semmi olyasmit, és az a lényeg).
Örülök, hogy neked nem volt még ilyen tapasztalatod, maradjon is így.

Az pedig, hogy így vállalnia sem kellett volna a játékot… nos, végül is ezt is megértem. A legtöbben nem tudják felmérni, hogy a gyász mekkora hatással lesz rájuk, feltételezem azt hitte, hogy majd a játékra koncentrál és nem lesz baj. Csak hát ugye a játékok maximum néhány órát tartanak, utána pedig vár a sziget, ahol rengeteg idő van gondolkodni.

MC Tominay - 2021. 09. 12. 23:21

citrom: a verbális agresszió és bullying valóban nem szép dolog, és nem lenne helye ma a társadalomban.

DE, azt is látni kell, hogy a Zsófi a bánásmódért nagyon sokat tett. Elképesztően flegma, arrogáns és nagyképű volt a viselkedése. Lényegében folyamatosan öntötte a benzint a tűzre, nem csoda, hogy leégett körülötte a ház…

Azért amikor 3 ember mondja neki, hogy kicsit finomítania kellene a kommunikációs stílusán, és normálisabban beszélni a másikkal, akkor se az volt a reakciója, hogy “rendben, értelek titeket, tenni fogok azért, hogy tudjunk együttműködni” (elvégre mégis ő mondta el mindig, hogy őt a játék érdekli és nyerni akar). Ehhez képest szerinte a 3 másik ember érti őt félre, és igazából semmit nem csinál rosszul…

Ezzel nyilván nem mosdatni akarom Gábort és Tibit, mert ők is kritikán aluliak voltak.

winnie: szívesen megnézném az arcod, mikor Zsófi legkésőbb az egyesüléskor besétál, és mosolyog mindenkire. :)

MC Tominay - 2021. 09. 12. 23:22

Zsófi előbb-utóbb fixen vissza fogják hozni valahogy, szerintem ez nagyjából eldöntött dolog, pedig nem a bicska nyílik ki tőle a zsebemben, hanem a rakéta…

Már a Love Islandben is volt egy stílusa, de itt most mintha ezt háromszorosára feltekerte volna. Jó kérdés, hogy magàt hozta, vagy volt ebben némi szerkesztői ráhatás is.

Kár egyébként a műsorért, a 90%a értékelhetetlen VV szint, a maradèk 10% pedig a játèkok. Amikor nem óceánparti dráma van, akkor működik az egész, jók a feladatok, feszes a vágás, de amint vège, akkor jön akkor az egész leül.

Tényleg kár, hogy egy ennyire jó formàtumot ennyire sikerült vitákkal és alpárisággal felhigítani.

geryT - 2021. 09. 12. 23:39

Én is árnyaltabban látom a Zsófi kérdést. Az pl. elég beszédes volt, hogy Gábor már a tologtós játék elején mormogott valamit, hogy neki nincs ereje. Az egyik snittben pedig konkrétan látszódott, hogy csak áll a kocka mellet, míg a többiek küzdenek.

Aztán jött Zsófi köre, aki annyira megnyomta, hogy át is vették a vezetést, de azután jött a vadász, aki szintén elengedte a dolgot annál a résznél, amikor fel kellett tolni a kockát a rámpára és utána még rossz helyre is tették.

Így ebben a játékban Zsófi volt az egyetlen aki nem is hibázott és tényleg oda tette magát. És bár a vadász nem túl eszes, szerintem Gábor nyavajgására gondolt amikor a morált kifogásolta, csak Tibi harapott rá a dologra és vele szemben inkább meghátrált.

Mindezek után Zsófit kiszavazni, bármi is volt korábban, lássuk be, elég pitlák megoldás volt.

Ja és Gábor már másodszor kajál sunyiban Rózsával, így még az sem áll meg igazán, hogy ő mennyire éhes. Persze nyilván az, de ez akkor is kettős mérce.

Egyébként nekem is az jutott eszembe, hogy egy korábbi évadban visszahoztak hasonló karaktert, akit mindenki utált, remélem, hogy Zsófival is így lesz. De ha már csak az egyéni részben kerül erre sor, akkor retteghetnek, mert Tibit és Gábort is megeszi a csaj reggelire.

katyvaszlipp - 2021. 09. 13. 07:07

Tologatós játék utózöngéje: Gábor végig sétálta, nem segített, majd leültek a tűz köré ahol fényezte magát meg a 110%ot:D
Én meg az ilyen mihaszna emberekkel nem tudnék egy levegőt szívni, mint Gábor, de Tibi is ide tartozik.
Állandóan megy a harcos lamentálás, aztán két vérbeli puhány, picsogó alak képét mutatták.

Zsófi tényleg idegesítő, de igen, az tény, hogy sokszor ok nélkül álltak bele a játékok után.
Majd ahogy kiesett beleállt a kèt “macsó” Sabirába:D

A saját ügyetlenségüket, és fizikai gyengeségük frusztálja sajàt magukat, így vezetik le ezt.

winnie - 2021. 09. 13. 07:50

“winnie: szívesen megnézném az arcod, ”

:O nem mutatna sokat, mert nem nézem ezt az évadot.

Roltii - 2021. 09. 13. 08:07

Zsófi kérdés szerintem is bonyolultabb. Ha ennyi hülyével vagy összezárva akik ennyire tojnak arra amit mondasz (és a műsor alapján nekem úgy tűnt, hogy Zsófi nem mondott hülyeségeket) akkor azért azzal nehéz mit kezdeni.
Sárga csapat tele van kreténnel. Idős gyászoló arrogáns buta kopasz, vagy éppen Gábor aki még butább, de legalább béna is és csak a kajára gondol. Ott van még a Dani(?) aki szintén nem csinál sokat csak lógatja a hasát..
A lányokat meg hagyjuk is, egyik rosszabb mint a másik.
ui: nyilván Zsófi is megéri a pénzét a csodás kacsaszájával, de legalább nem tűnik full kreténnek mint a többi..

Hebe - 2021. 09. 13. 08:24

Zsófinek tényleg van egy stílusa, meg fura húzásai amit így hogy senki sincs ott 7/24ben nem teljesen értünk, de amiket láttunk az mindig arról szólt hogy őt támadják.

A coffos biciklifutár aki most jött, és már a 2. doboznál szólt hogy ő most pihenne egyet, kevesebbet tett le az asztalra (elvileg miatta bukták a játékot is) mégis Zsófira mentek rá megint amikor ő szóvátette a dolgot, máskor ezzel is őt támadták, és az őt igazolja, hogy kiszavazás után, mennek a következőre egyből, és még ki se hűlt a helye már egy másik embert basztatnak a nagy erős csapatember férfijúcskák..

Sajnos azt kell h mondjam, a celebek (akármennyire is rühellem ezt a kifejezést és őket is, valahogy bekerültek a médiába és azt lovagolgatják folyton győzike lánya meg az a repper meg az influencer gyerek, ezekről eddig azt se tudtam hogy élnek) normálisabban tudnak együtt játszani. 1 játékot még kivártam volna, h Zsófi nélkül is szarrá verik a sárgákat és utána kellett volna újrakeverni a lapokat.

Timi - 2021. 09. 13. 10:09

Én sajnálom, hogy Zsófi kiesett, mert a törzsek összekeverése jót tett volna neki. Gondolom ő olyan bónusz játékosféle lehetett, hiszen akár a celeb szigetre is berakhatték volna. Teljesen mindegy milyen irritáló a viselkedése – hozzáteszem a sárgák közül mindenkié – akkor sem volt okolható a veszteségekért. Ő volt az egyetlen, aki maxon tolta. A dobozoknál is csak töketlenkedés volt, ő meg bivaly módjára ment előre. Butaság volt az egyesítésig kitenni, mert nélküle még gyengébb lett a csapat..persze ez az újraosztás után már mindegy.

Én nagyon remélem, hogy visszakerül.

Fragohol1C - 2021. 09. 13. 10:17

Ez a Zsófi a Love Islandban is volt, ott is ugyanezt csinálta az élő fába is belekötött.

Viszont az igaz, hogy nem csak vele volt a gond, a sárgák is megérik a pénzüket.

Ha benne vagyok egy ilyen játékban és megkapom a hirt, hogy meghalt a testvérem, biztos, hogy otthagyom a játékot. Tibi konkrétan a temetésén sem lesz ott a testvérének, mert pár millió forintért játszik egy távoli szigeten. Nem tudom, ez csak számomra gáz?

A játékok szerintem eddig jók, megfelelően nehezek. Az utoló részben történt elosztással nem voltam megelégedve, hogy miért nem tudták véletlenszerűen újraosztani a csapatokat.

MsVaricelle - 2021. 09. 13. 15:53

Jajj, nekem ez a random beküldünk egy játékost 9 nap után, ez teljesen érthetetlen, játékosként nagyon felbaszódnék rajta, mert ez hatalmas előny, ilyet ne csináljunk már. Amikor meg előadta az afrikai rokonságot, hát nem tudtam hogy sírjak e vagy nevessek.
Zsófival szerintem az volt a probléma, hogy sokkal de sokkal okosabb volt bármelyik sárga játékosnál, de az intelligenciáját nem tudta átadni, csak a flegmaságot és a bunkóságot.annyiban megértem hogy Gáboron és Tibin énis konstans felbasztam volna magam (vajon hányszor mondta el Tibi hogy 50 éve alatt nem találkozott egy ilyen emberrek mint Zsófi??) , tipik elnyomós alfahímek akik mindenkit leugattak, de egy épkézláb gondolatuk nincs. szerintem ha egy fokkal jobb Zsófi kommunikációs képessége / érzelmi intelligenciája, akkor sokkal tovább jut , de nem tudta átadni mit is akar kezdeni, pedig nála láttam hogy játszaná a játékot. ennek jó példája, a feladással való provokáció, amit a többiek csak annyival kommentáltak le, hogy “már megint taktikázol” …könyörgöm, erről szól a survivor.. szóval Zsófiban láttam gondolatot és játékra való törekvést, de sajnos social skillek nélkul ez nem működik.
a csapatelosztás meg no comment, egy random húzás jobb lett volna (azt is lehetett volna úgy intézni hogy igazságos legyen a leosztás, előszür a lányok húznak vagy valami).. ja és csak nekem volt fura hogy egymás levetett kendőit kellett felvegyék és nem kaptak újakat?
nekem fura továbbra is hogy ennyire beleáll mindenki minden konfliktusba, pedig ez a végjátéknál nem lesz annyira kifizetődő szerintem, de meglátjuk.

Ser_Jorah Stark - 2021. 09. 13. 17:42

maradjunk annyiban Zsofinak nulla social skill birtokaban volt vegig, alkalmazkodni kell a tobbiekhez, ha kell hazudva is, ehelyett o a 2. napon mar kulon kis satrat akart epiteni maganak…

rengeteg olyan visszaszolasa volt amire joggal kaptak fel a tobbiek a vizet, mind stilusban mind mondanivaloban.
nem eleg versenyeken jol szerepelni.

nem tudom itt mi a dont vegen, de remelem ugyanugy a jury szavazata, abbol meg kb. hanyat gyujtott Zsofika tegyuk fel ha bennmarad? sargak kozul max a kis baratnoje szavazott volna ra.

a legjobb survivor jatekos az aki ugy ejti ki a korulotte levoket hogy azok megis ra szavaznak a legvegen.

spoiler

ha van esze a celebeknek akkor ujraosztas utan a 4-3 folenyuket mindket torzsben hasznositani tudjak, ahogy Rozsika mar egybol azzal martotta be a fekete sracot a celebekkel hogy neki van egy amulettje, az orasi volt.:D

Scat - 2021. 09. 13. 19:29

“a legjobb survivor jatekos az aki ugy ejti ki a korulotte levoket hogy azok megis ra szavaznak a legvegen.”

Ez nálunk eddig sosem működött. Talán az előző nyertes, Dávid állt a legközelebb ehhez, mert neki sikerült a Holtak-szigetén magához édesgetni mindenkit, nyert is a végén.

Kár, hogy a Holtak-szigete koncenpció egy ordas nagy szemétség a bent maradó játékosokkal.

Hozzáteszem én is tartok attól, hogy a celebek kiszórják a civileket, hisz mindenhol fölénybe kerültek. Rózsa meg olyan naiv, mint a rosseb.

dragon1986 - 2021. 09. 13. 21:14

“de az az igazság, hogy nem tudok haragudni egy lassan tíz napja éhező emberre azért, mert elfog mindent, amitől talán egy kicsit csillapodhat az éhsége.”

És még ccsodákozunk, hogy Kínai ak megesznek minden ők több száz napos háború miatti éhezés után esznek minden ami mozog amik generációk után tradíció lett. Itt szegény Tibi csoki alig bír ki pár napot. :D

Ser_Jorah Stark - 2021. 09. 14. 00:09

spoiler

ki a veteran akit visszahoznak? mekkorat rohognek ha Zsofika lenne az.

azert egy jo Zsofi-Evelin szoparbaj mar remek trash kategoria lenne, illetve ha nyomna 1-2 szokasos reakciot Matenak abban sem lenne koszonet.:))
segeny Tibor pap is menne Gabor utan:D

sztem kicsit gaz hogy a tobbseg mar hetek (?) vagy jo par napja szenved az ehsegtol, hidegtol, melegtol, korulmenyektol majd jon egy teljesen friss tag, valszeg amulettel, aki miatt 1 korabbi arc tuti ki kell hogy essen elobb-utobb.

Scat - 2021. 09. 14. 00:28

Minden évben feladja valaki (van, hogy többen is) és mindig egy kiesett játékost hoznak vissza, akár úgy is, hogy már egy hete nincs a szigeten. Rita megkaphatná amúgy az esélyt, ha még ott volt akkor.
De tuti Zsófit hozzák vissza. És ha így lesz, Tibi helyében én is feladnám.

Nem tudom, hogyan lehet folyton így eltolni a szereplőválogatást, de folyton ez van. Egyébként is, ezt simán fel lehet adni? Következmények nélkül? Nagyon laza lehet a szerződésük.

Vajon a külföldi évadokban is mindig van játékos aki feladja, vagy ez magyar sajátosság?

winnie - 2021. 09. 14. 07:35

nem tudom, mennyire lehet ilyesmit cstingon kiszűrni, de ha ki lehet, akkor ennek kéne a legfontosabbnak lennie a pszichológiai, “nehogy bekattanjon nekünk” aspektus mellett.

“Vajon a külföldi évadokban is mindig van játékos aki feladja, vagy ez magyar sajátosság?”

amerikában nem is tudom, mikor volt konkrét feladás. max valaki ritkán besokall és kéri, hogy szavazzák ki, de egyébként csak sérülés miatt történhet, és akkor sem hoznak vissza senkit, csak alkalmazkodnak.

gondolom, nem lehet kényszeríteni senkit, meg ha lenne ilyen a szerződésben, akkor is ki lehetne cselezni kéréssel, de az amerikaiban nagyon benne van a játékosoknak az, hogy ez annak a beismerése, hogy másik ember előtt vette el így akkor a lehetőséget, aki biztos, hogy mindent megadott volna, hogy játszhasson, és némelyik dicstelen távozás esetében a műsorvezető is jelezte a viselkedésével, hogy ez nagyon nem jó így, pl. nem búcsúztatta, nem oltotta el a fáklyáját, hanem csak “menjél!”-lel elengedte. a többi verziót passzolom.

Mate4182 - 2021. 09. 14. 09:18

A kommenteken meg nem ragtam at magam szoval lehet mar valaki ezt szova tette, de szerintem is ocska dolog allatokat olni a szigeten.

Ha talalnak annyit hogy mindenkinek jusson 3 falat akkor azt mondom oke, de azert hogy 2en bekapjanak 1-1 borso meretu cafatkat, azert teljesen felesleges kioltani egy eletet.
Es ez nem a Bear Grylls kerdes mert o egyedul van szo szerint semmivel. Itt egy csapatrol van szo…

Kozben beleneztem a kommentekbe es latom a Zsofi dolog megosztja a nepet :D ennek orulok mert en se gondolom hogy fekete feher lenne.
Baromi idegesito a csaj, de teny es valo hogy 10 napig szidtak csak azert mert az elso nap balheja volt par emberrel. Lehetsz idegesito meg okoskodo meg arrogant, de amikor 5en szivjak a vered 024 akkor nekem ne sirjon mar a kameraba 5 felnott ember aldozatkent egy lany miatt :D nevetseges idiotak.

Gabort mar reg ki kellett volna szavazniuk, az 5 feladat alatt osszesen nem tett bele annyi energiat mint Zsofi feladatonkent…

Az meg hogy amint kiesett, a 2 diszhuszar egybol kipecezett egy uj not akit baszogathatnak, pedig tokeletesen leirja az elmult 12 nap Hangulatat es annak okozoit…

winnie - 2021. 09. 14. 10:01

látom az rtl-es videókban, hogy a feladás itthon inkább nemes dologként van tálalva, ez azért elég komoly eltérés.

winnie - 2021. 09. 14. 10:04

“szerintem is ocska dolog allatokat olni a szigeten.”

nem tudom, de ez olyan alapvetőnek tűnik, hogy az ember eszik állatokat. elkapja a halakat, kis rákokat, bogarakat, ha úgy alakul, és ugye olykor kapnak tyúkokat is, amik kapcsán el lehet dönteni, hogy mit tesznek velük, ami még sztorit is hozhat. az persze jogos kifogás lehet, hogy az eszközként való felhasználásuk nem “szép”.

(ez persze nem azt jelenti, hogy én örülök ilyesminek, szkriptelt sorozatokban sem kenyerem az állatok öldöklése, de elfogulatlanul mégis amellett vagyok, hogy része lehet a műsornak az alapján, hogy egyébként mi a sorsa nagyon sok állatnak az emberek világában.)

Mate4182 - 2021. 09. 14. 10:30

Winnie – ezert is irtam hogy nem az Allatok levadaszasa a Gondom. Ez az emberi evolucio resze a kezdetek ota, volt ido megszokni.

De amig ez arrol szol hogy 2 ember bekaphat egy M&Ms mennyisegu feherjet akkor az tenyleg szo szerint felesleges.

Ha elejtenenek barmit amibol jut mindenkinek egy tenyernyi Kaja, akkor mar megerte, de addig ez csak baromsag.

Scat - 2021. 09. 14. 11:03

Tehát van a jó állatölés és a rossz állatölés. A különbség pedig a kinyerhető hús mennyisége. Érdekes egy gondolatmenet.

Azért azt írni, hogy Zsófit csak egy első napos balhé miatt pécézték ki a csúnya többiek, barokkos túlzás.
Azért kapta amit, mert megdolgozott érte. Éppen úgy, ahogyan végül Sabira is.

A csoportdinamika így működik. Aki ellenségesnek látszik, azt kiveti a csoport. Lehetsz magányos farkas, de akkor meg jó színésznek kell lenni és ezt elkendőzni.

Azt viszont elismerem, hogy Zsófi a versenyekben nagyon hasznos. Kár, hogy az csak a kisebb része ennek a játéknak, a többiben pedig nem tud jól játszani.

Roltii - 2021. 09. 14. 11:11

“Azért kapta amit, mert megdolgozott érte. ”
lehet, hogy így volt, de az összefoglalókból nem derül ki:) Csak az, hogy egy rakat buta ember azt se tudja, hogy mit csináljon, szerencsétlenkednek jobbra-balra, és még megfontolni sem hajlandók, hogy mit mond Zsófi, mert fiatal és nincs annyi tapasztalata…
(jah, annyi tapasztalatuk, hogy 40-50 éves kor környékén is a valóságshowkból várnak megoldást az életükre…)

Mate4182 - 2021. 09. 14. 11:24

Scat – igen pontosan igy latom.
Van jo allatoles es van rossz.

Van amikor arrol szol hogy ehes vagy es enned kell
Es van amikor csak nyavalyogsz hogy nem eleg a rizs/bab/gyumolcs ezert azt hiszed hogy egy Rizsszem meretu hus ezen valtoztathat.
Mit Varnak? Hogy jollakottan hatradol es masnap tele energiaval megnyeri a versenyt? :D

Ahogy Roltii is emlitette: amig az osszefoglalobol nem derul ki hogy mivel idegesitette oket egesznap, addig az alkotok nem gondoltak mervadonak vagy fontosnak bevagni ami egy survivor eseteben nalam 90%ban azt jelzi hogy nem is igazan van mit bevagni.

+1 ami nalam kb aduasz: ahogy ezek nekiestek a Zsofi kiesese utan egyedul maradt, kovetkezo kiutalando szemelynek Sabiranak.
Ha Sabina kiesett gondolom Rozsa lenne a kovetkezo, bar igy a csapatfelosztas miatt ez most ugrott

Amit vszont nagyon banok: hogy nem tartottak egy versenyt igy Zsofi nelkul meg a sangam, had deruljon ki hogy igy sincs eselyuk semmire soha

Mate4182 - 2021. 09. 14. 11:26

Sangam = sargak csak az iPod meg mindig erolteti hogy falhoz vagjam egszer :D

Scat - 2021. 09. 14. 11:58

Továbbra sem látom a különbséget. Illetve de, most már az éhség mértékét hozod fel szempontnak, de ugyanott tartunk. Szerintem nem volt gond a gyíkkal sem. Talán a rákokat nem kellett volna élve a forró vízbe dobni, mert az már kínzás, de ennyi. Megértem őket.

Egyébként én pontosan látom az összefoglalókból, hogy mi a baja mindenkinek Zsófival. De azt is megértem, hogy mások miért nem. Örülök, hogy a többségetek még nem volt összezárva ilyen habitusú emberrel.

Ellenben a többség olyannal már találkozott, aki a kora miatt vár el tiszteletet, nem is népszerű szegény Tibi, itt junkien sem.

Sabira meg Zsófi tanácsa előtt cseszte el, de ezt ki is fejtették Tibiék a pirosaknál.

Amúgy Daniék helyében simán kivágnám Rózsát az amulett felfedése miatt.
A köztük erről szóló párbeszéd ékes példája volt annak, hogy egy nő érzéseivel kár vitatkozni, mert azzal mindent megmagyaráznak maguknak. Olyan, mint a piros hetes.

Mate4182 - 2021. 09. 14. 12:04

Azt eszrevettem hogy te latod amit en nem, Ennel elfogultabb kibeszeloket meg a hogyvolt-on sem lattam soha :D (nem baj, legalabb megadja az alapot a kommentszekcioba)

Talalkoztam mar Zsofi tipusu emberrel, es Tibi tipusuval is.
Mindketto borzalmas, de en mindig afele fogok huzni akit 5en bantanak, ami az en hiban mert beloloem automatikus egyutterzest valt ki ha valakit kirekesztenek

(Rozsa szerintem vitan felul a legketszinubb karakter iden)

Scat - 2021. 09. 14. 12:39

A hogyvolton sem? Ez is barokkos túlzás :)

Az együttérzést használják ki a Zsófi típusú emberek. Tetszett, hogy nem estek bele ebbe a hibába a játékosok. Bár, amikor visszatér, akkor a celebeknél biztosan rá fog játszani erre.

Roltii - 2021. 09. 14. 12:55

Scat: én ismerek Zsófi jellegű embereket és 5x inkább velük vagyok mint ostoba Tibi&Gábor jellegű emberekkel. Én azokat egyszerűen nem bírom elviselni. Tudálékos önérzetes barmok, és iszonyat büszkék a saját baromságaikra, és az is sérti a büszkeségüket, ha netán néha valaminek utánanéznének a neten…

Más: ti nem lepődtetek meg, hogy Rózsa csak 26(27?) éves? Sokkal idősebbbnek néz ki (és ez nem bók..)

Scat - 2021. 09. 14. 13:13

Rajta nem, Alexán igen. Először nem hittem el, hogy 37, de minél több idő telik el, annál inkább hihető. Sőt, néhány kameraszögben mostanra már keveslem is.

Mate4182 - 2021. 09. 14. 13:26

Scat – szerintem neki csak a bore viseli rosszul. Tegnap csak szuperHD-ban tudtam letolteni (mert az RTL most ragaszkodik a torrentezeshez ha kulfoldon elsz:) ) es ugy nagyon latszik hogy kipattokzott a bore fioleg arcon es teljesen ki van szaradva (ez meg az ajkain) de szerintem a tenyem nem valtoztat hogy siman letagadhatna akar 15 evet is ha nem 12 napja kuszkodne egy szigeten :D

MsVaricelle - 2021. 09. 14. 13:29

Gáborra kár volt ennyi műsoridőt elvesztegetni és hallgatni a nyígását, hogy haza akar menni. én még mindig azt gondolom hogy ennyire előre a játékban már nem fair friss játékost bevinni.
imádtam a Dani – Rózsa párbeszédet:
ˇde miért mondtad el neki?”
“mert muszáj volt”
“de miért volt muszáj”
“mert muszáj volt”
Ebből egyértelmű, ha még eddig nem volt az, hogy teljesen fogalmatlan a csaj. ha már elmondta az “ellencsapatnak” az amulettet, akkor elgalább kussolt volna és titokban tartani az infót és az új szövetségesek mellé besorolni, nem rögtön elmondani Daninak is. Teljes káosz és rettenetesen ostoba move.

Scat - 2021. 09. 14. 13:39

Máté, amúgy igen. Az első napokban, amikor még “egyben” volt, még én is azt hittem, hogy 30 sincs. Nem hittem el a neve melletti számot.

Egyébként egyetértek azzal, hogy ilyenkor már nem korrekt másik játékost visszaküldeni. A Holtak-szigetét is ezért rühellem.

Azonban az is igaz, hogy mivel napi tartalom kell, nem engedheti meg magának a csatorna az emberhiányt. Persze a legjobb az lenne, ha nem adná fel valaki minden évadban. Majd talán legközelebb összejön.

Mate4182 - 2021. 09. 14. 13:51

Scat – en nekem par eve volt a sokkolo raebredes a korara, amikor meg aktiv an Baratok koztozott, ott aztan plane meg nem mondtad volna hogy 23 folott van… aztan olvastam vele egy tok jo interjut es abban kerult szoba hogy mar 37 de meg mindig szingli es ezzel teljesen meg van Bekelve

En most lehet lemaradtam, valaki mar megint feladta? :D

Van valami garancia arra hogy iden nem lesz Holtak szigete?
Az elozo 2 evadban is annyira rogtonzott, Kamu megoldasnak tiunt hogy egyszer a 2. Jatekostol ajanlottak fel, egyszer a 3.tol
Latszolag nem volt mogotte semmi hivatalos megegyezes…

Mate4182 - 2021. 09. 14. 13:51

Bocs elirtam, akkoriban csak 35 volt :D

Scat - 2021. 09. 14. 14:03

Erről lemaradtál? :)

Gábor tegnap feladta. Helyette pedig a mai adásban kapnak (Joe elmondása szerint) egy veterán játékost. Mivel korábban mindig egy friss kiesőt küldték vissza, több mint valószínű, hogy Zsófi lesz az.

Neten még kép is van arról, hogy piros mezben küzd.

Amúgy 37 éves nőként megbékélt a szingliséggel? Mind ezt mondja ennyi idősen, ha egyedül vannak :)

Scat - 2021. 09. 14. 14:06

Egyébként a műsorban még nem jelentették be, hogy lesz Holtak-szigete. Eddig mindig az egyesülés utáni első tanács végén közölték a kiesővel, hogy van ilyen, gondolom idén is így lesz.

Ki kell tölteni az adásidőt, úgyhogy nagyon meglepődnék, ha idén elhagynák ezt.

Mate4182 - 2021. 09. 14. 14:51

Na, ezt eddig nem tudtam, de orulok hogy feladta.
Annak a fajta ,,gyurosnak’’ tunt aki nagyon kemenynek erzi magat, meg a szive melyen harcos, aztan ha nincsenek mindennapra smoothie meg csirkerizsbrokkoli akkor par nap utan osszezuhannak.

Remelem Zsofi jon a helyere :) Jo volna latni BoomerKapitany arcat amikor latja, ki az ,,erosites’’ ha mar a harcostarsa hazaszaladt :D

Szerintem az eg vilagon semmi baj azzal ha valaki nem a ,,csaladot alapitok hazassag utan’’ tipusu standard csomagot valasztja :)
CSak manapsag meg szokhatlan ha notol halljuk. Az agglegenyek eterjedtek, az aggleanyok(? :D) meg nem annyira.
Raadasul nem hiszem hogy komoly gondja lenne pasi-szerzessel…

PKitty - 2021. 09. 14. 15:09

Sokan írjátok, hogy Zsófi milyen jól teljesít… Én eddig csak az amerikai évadokat néztem, de ott sem feltétlenül az jutott sokáig, aki fizikailag jól teljesített a játékokon. Ez amúgy érthető is, a nap nagy része nem a játékokkal telik. Valamint simán kiszórtak olyan játékosokat, akik fizikailag rátermettek voltak, de mondjuk megették a megnyert kaját titokban. A társas skillek szerintem még fontosabbak is.
Erről amúgy Dani sokat beszél a mostani videójában:
https://www.youtube.com/watch?v=uiyr2NsNfBA

Kíváncsi vagyok ő mire megy a taktikázással. Meg hogy hogyan fognak kijönni abból, hogy Rózsa megfúrta a tervüket.

Scat - 2021. 09. 14. 15:33

Egyébként pont az éhezés miatt adta fel.

Ha már vissza kell hozni valakit, akkor sem Zsófit hoznám, hanem inkább Ritát. Ő úgysem játszhatott Nilton miatt, most meglenne az esély. De Zsófival nyilván több lesz a trash.

A harmadik évadot kis híján megnyerte Feri, és neki is az volt az erőssége, nos, hogy erős volt :)
Hasított a játékokban, a szigeten meg ezermester volt, viszont a szociális résszel voltak gondjai. Plusz a Holtak-szigetéről visszakerült Iliásszal szemben nem volt esélye, mert ő ott, akivel tudta, elsimította az ellentéteit.

A magyar Survivorben az “outwit” rész sajna elég satnya. Nem lehet szervezkedni, mert folyton összezárnak a játékosok az ilyesmivel szemben. Partnerek nélkül meg nehéz.

Scat - 2021. 09. 14. 15:37

Egyébként dehogy szokatlan nőtől ilyet hallani. Persze elhinni nem szabad, de manapság már nagy divat ezt hangoztatni.

Amúgy a pasiszerzéssel oké, hogy nincsenek gondok. A legtöbb nőnél így van ez. A megtartás az, ami nem szokott sikerülni, mert abba már munka kell :)

Mate4182 - 2021. 09. 14. 15:39

Off de ez az emlegetett Nilton nem Milton? :D

Scat - 2021. 09. 14. 16:06

Nem, nem, Nilton ő. Az antilopvadász :)

Scat - 2021. 09. 14. 22:41

Na, a mai volt talán a legjobb rész az új magyar Survivor évadok során.

Nem is csak a csavarra gondolok, de ez a Nilton gyerek valami fergeteges.

Az meg, hogy még a celebek sértődtek meg, hogy nem a jó embert kellett kirakniuk, végtelenül álszent, és egyben nagyon mókás is volt. Élmény volt nézni a kínjukat.

PKitty - 2021. 09. 14. 23:16

Nilton úgy keveri a szálakat, hogy azt sem tudja, hogy mi történik vele 😀
Nagyon vicces volt Bálinttól a számonkérés. Fölényben vannak, ők könnyen összetartóak és őszinték.

dragon1986 - 2021. 09. 15. 01:20

11. rész

Lol imádom Gabika (Gábor megnevezést nem érdemli meg, elnézést a hölgyektől) pocskondiázta Zsófit mindennek, rothadó almának, féregnek stb. erre feladja mert éhes :D Inkább lennék féreg mint gyenge izompacsirta xD

Tibi
megint azzal jön Zsófi nem tisztelte a kora miatt, amit eddig felmutatott másért nem is lehetne, egy olyan mozdulata cselekedete nem volt amiért lehetne azon kívül, hogy 49-50 éves, ha ivós játék lenne az életkorával kapcsolatban, nézők fele alkoholmérgezést kapott volna :D

Rózsa Rögtön el is árulta új fiúnak védettségi amulettje van facepalm érvelés bizalom megszerzése, igen nagyon megbízható lehet az aki 2 perc ismertség után elárulja a saját törzsét akikkel 10 plusz napot volt együtt :D

Ser_Jorah Stark - 2021. 09. 15. 02:10

nem tudom amerikai verzioban volt-e ilyen hogy elveszett az idol :)
nem is elveszett, hanem a tulajdonos elasta elrejtes celjabol es utana nem talalja:)

szegeny Nilton tenyleg nem tudja hogy mit csinal, az volt a kinos mikor Dani mondta rola hogy Niltonnak nem esett le hogy amikor vmi atadatott vele a celebek szeme lattara hogy az mi celbol tortent…

ha sokat nem is er hosszutavon, 1 biztos kiesestol megmentette Dani ez a trukk

de ha tenyleg elvesztette, akkor mennyire jo otlet ezt bevallani? ha mar igy alakult en meg abban a hitben tartanam a tobbieket hogy “legkozelebb felhasznalom ugy szavazzatok”:)

amugy mi akadalyozza Niltont hogy tovabb keresgelje, elvileg ott asta el a kornyeken valahol nem? csak tudja kb. melyik fahoz kozel, ha kell ejszaka kozepen assa fel azt a reszt:)

Balint nem is ertem milyen ajanlatot akart tenni Niltonnak amire felhaborodott hogy nem tartotta be, hasznalja fel az amulettet es akkor Danit kiszavazzak, majd kov szavazason az amulett nelkuli Nilton kuldik haza gond nelkul, ez volt Balint nagy ajanlata amit tartani kellett volna?

Evelin eleg gyorsan alavagott Matenak pedig latszolag annyi tortent hogy elment beszelni egyet Zsofival es erre Evelin rogton kiarulta a titkot hogy duplaszavazata van Matenak, at hittem ez egy erosebb paros lesz, kivancsi leszek mikor Mate ezt megtudja hogy mki tud a duplaszavazatarol szinte…

Zsofi egyelore nem csinalt feszkot, de Tibi is 2 napot mondott hogy addig varni kell mig elojon belole a boszorkany:D.

Balint amit elkunyeralt amulettet remelem visszaadja a kiscsajnak.

Ser_Jorah Stark - 2021. 09. 15. 02:18

amugy mennyire realis veszely az idol/amulett lopas?
szabalyos-e egyaltan?

winnie - 2021. 09. 15. 05:45

én külföldiből nem emlékszem idolelveszésre, viszont az amerikaiban lopni tilos, viszont a holmi átkutatható.

PKitty - 2021. 09. 15. 06:05

Ser_Jorah Stark

Dani erről is beszél az általam fentebb linkelt videoban. Simán el lehet lopni, szabályos. Erőszakkal nem lehet csak elvenni, mondjuk kitépni valaki nyakából.

Scat - 2021. 09. 15. 07:53

Az lenne az igazi csavar, ha kiderülne, hogy Nilton nem vesztette el, az egész csak egy trükk volt. Arra tuti nem számítanék!

Egyébként szerintem semennyire sem jó ötlet ezt bevallani, de a vadászunk olyan kétértelműen ad elő mindent, hogy szerintem ő maga sem tudja, mi is a pontos helyzet. Legalábbis a vágások nagyon ezt sugallják.

Bálint ajánlata arról szólt, hogy használja fel az amulettet, cserébe ő lesz az utolsó civil, akit kitesznek. De még egy-két kieső, aztán úgyis jön a Holtak-szigete (Máté már konkrétan kimondta, hogy nemsokára az jön), amiatt meg már nem számít, ha kiszavazzák.
Nyilván, ez egy humbug és Dani után Niltont tették volna ki, de ezt utóbbi nem vette észre. Lelkesen szavazott is Danira.

Evelin érdekes, mert úgy tűnik jól adja elő magát, a többiek hisznek neki, de szerintem már az elejétől kezdve átlátszó. Igazából kicsit meg is lepne, ha Máté erre nem számítana.

Zsófi meg…jaj. Alig várom, hogy az új törzsében is előjöjjön belőle a kiállhatatlan flegmázás. Jaj de fogom élvezni, hogy Tibinek lesz igaza :)

dragon1986 - 2021. 09. 15. 08:07

Scat
12. Rész első 7 perc
Ha igaza is lesz Tibinek attól ő ugyanolyan szar ember marad ezek szerint nem is állja a szavát azt mondta ha Zsófi jönn akkor elmegy egy szó nélkül. :D Gabi legalább ebben jobb volt azt mondta megy hiába mondta mindenki maradjon ő lelépett :D

Zsófia legonoszozza amikor ő sem különb a sok évnyi tapasztalatával nem tud kezelni egy lányt vagy ő szavaival élve egy rothadó almáát/férget. Ez csak őt minősíti.

PKitty - 2021. 09. 15. 08:22

dragon1986
Nem akarok személyeskedni, de nekem ez annyira durva, hogy “szar ember” jelzővel illetsz olyas valakit, akinek az életéből 2 hete látsz gondosan megvágott 5 perceket.
Szerintem Tibi esetében értehtő, hogy nem tud dönteni. Nem akar senkit sem cserben hagyni, de jelenleg ilyen opció nincs. Vagy a csapattársait hagyja ott, vagy a családját hagyja magára. E mellett nem állítom, hogy jól kezeli a helyzetet, vagy hogy tökéletes a stílusa.

Scat - 2021. 09. 15. 08:39

Tibit én továbbra is sokkal árnyaltabban látom itt a többségnél.
Az viszont érdekes, hogy róla ugyanolyan elvakult gyűlölettel beszél a többség netszerte, mint amivel állítólag ő is Zsófiról. Több a hasonlóság közte és az utálói között, mint az sokan hiszik.

dragon1986 - 2021. 09. 15. 08:42

Tudom én milyen sajnos a gyász 17évesen átéltem.

De itt monitor elött helyszínen én is besokaltam volna mint Evelin.

Meg a gonosz énem, miért már megint akkor amikor mindenki ott van
1. sajnáltatja magát nem akarja feladni mint Gabi szavazzák ki 2. vagy pont emiatt tartsák bent gyenge sérült esélyem van ellene inkább bent tartom had örlödjön

Ezt is Zsófira hárítja azért szenvedek még jobban mert gonosz Zsófi, bazz te sem vagy képes befogni okos enged szamár szenved ha Zsófi “ugat” a többi 5 jobban kulturáltabban viselkedett volna akkor Zsófinak sincs ekkora ereje. Nem Zsófi tartotta bent ő döntott hogy versenyzik.

dragon1986 - 2021. 09. 15. 08:51

Igen PKitty az alapján a pár perc alatt itéltem el lényegtelen maradék 1200 óra
Nem lesz rózsásabb a helyzet. Ez olyan lenne mint hmmm tudom hogy ez a pap gyerekeket tapizott es rosszabb DE közben hajléktalanokat etetti és ? attól mérleg nem az ő javára billen. Lehet tőlem Gabi/Tibi beke Nobel díjas Adolfot is jelölték ahogy beszélt kezelte a dolgokat nekem nem számít hogy a maradék időben milyen volt elég volt az a pár perc.

Lényegtelen hogy a másik megérdemelte vagy sem.

Mate4182 - 2021. 09. 16. 09:26

Szerintem ennyi adas utan elitelni Tibit, ugyanaz mint ennyi adas utan elitelni Zsofit :D
Es ezzel nincs is baj.

Te Scat azt mondod Tibivel ertesz egyet, vannak akik meg Zsofival.
De szerintem se jon el az a pillar at amikor Tibinek lesz igaza mert ahogy Tibi beallitja a Zsofit az mar tenyleg nevetseges.

Mert az oke hogy az elso 1-2 napban par felreertesbol vita lett es a csaj ezt kapta 10 napig.
De az hogy egyszer odavetette hogy: jol van fogd mar be
Az Mara Tibi altar ugy van eloadva(ranezesre napi 10szer minimum) hogy Zsofi mindenkire rauvoltott: KUSSOLJAL, FOGD BE A POFAD

Szabalyosan voroslik a csavo fele ahogy lovalja bele magat es hergeli sajat magat.
Na most amikor Zsofi rendesen bemutatkozik akkor hiaba lesz egy arrogans gyoker, nem az a karakter lesz akinek a Tibi leirta es a Celebeknel nem mindenki 2bites ejjeliszekreny, ok osszerakjak majd hogy azert Tibi is szinezett a dolgokon.

A tegnapit nem lattam meg, jo volt? :D

Scat - 2021. 09. 16. 11:13

Én meg is értem, hogy sokaknak miért Zsófi szimpi. Csak én ezt elsősorban annak tulajdonítom, hogy az emberek azt látják benne, hogy egy szegény lány, akit a csúnya férfiak bántanak.

De engem az sem zavarna, ha Tibi állítása nem igazolódna be, mert Zsófi úgy elszínészkedne az új törzsében. Ettől ő még ugyanolyan marad, csak ügyesebben játszana. Én ezt is élvezném látni. Dáviddal sem volt bajom, amiért ezt csinálta. Szóval nézőként csak jól járhatok.

A tegnapi rész? Fogjuk rá. Nilton miatt érdemes megnézni, mert igaza van szerintem, de úgy adja elő, hogy végig vigyorgom az egész jelenetet. Már bánnám, ha kiesne.

De az ő zseniális szereplésére külön is kitérek a következő összefoglalóban. Tegnap megírtam, úgyhogy szerintem ma ki is kerülhet.

pity - 2021. 09. 16. 14:48

Lehet túl sok egyéb Survivort néztem, de eszembe jutott, hogy mekkora játék lenne, ha Tibi egy Johny Fairplayt nyomna le. :)
Esélye nem sok, de belegondolni jó.

Mate4182 - 2021. 09. 16. 14:59

pity – mit jelent a Johnny FairPlay?
(Nem neztem soha mas survivort csak a Magyart)

Scat - 2021. 09. 16. 15:00

Utánanéztem ki is ő, és nem. Tibi jellemével ez teljesen ellentétes.
Sőt, ilyesmit a magyar változatban sosem fogunk látni. Elképzelhetetlennek tartom. Pedig baromira tudnám élvezni.

De Zsófiból simán kinéznék ilyesmit, meg esetleg még Mátéból. Persze nem lesz ilyen, de velük el tudnám képzelni.

Scat - 2021. 09. 16. 15:02

Mate4182

A net szerint elhitette mindenkivel, hogy meghalt a mamája, közben meg árulta el az embereket. Harmadik helyig jutott, aztán kiesett.

winnie - 2021. 09. 16. 17:49

“pity – mit jelent a Johnny FairPlay?”

a hetedik évadban anno behazudta, hogy meghalt a nagymamája.

azt hiszem azok után, hogy felvezette a karaktert, de nem ő jött a családi látogatásra, amikor maradék emberekhez jön egy rokon, és az érkező haver azt mondta neki előre megbeszélten, hogy meghalt a nagyi.

itt van röviden a jelenet: https://www.youtube.com/watch?v=goNuWLSurLs

az első klasszikus szemét villain volt johnny fairplay.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz