login |

Pilot-mustra: Q-Force – 1×01

2021. 09. 16. 15:50 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

The American Intelligence Agency is proud to announce the addition of 30 new cadets who are about to enter the field as covert operatives, including an all-time record two women. One hot and one… funny. But enough about diversity.

Ha már a kevés általam nézhetőnek tartott animációs sorozatból épp egy kémes, akciós széria az, amit képes vagyok 20 percen át úgy figyelni, hogy közben ne akarjak 10-szer elaludni, akkor mondanom sem kell, hogy esélyt akartam adni a Netflix-re nemrég érkezett Q-egységnek is, abban reménykedve, hogy szállít egy sajátos stílust, ami mellé esetleg csepegtet némi kreatív rejtélyt és komolyabb akciózást is. Hát…

Q-FORCE – 1×01 – 3/10

A sorozat főhőse egy sikeres kémnövendék, akit ki is kiáltanak osztályelsőnek az amerikai hírszerző ügynökség akadémiáján, azonban a beszédét arra használja fel, hogy kijöjjön a budiról, azaz  bejelenti, hogy meleg, mire a nagyfőnök közli az egybegyűltekkel, hogy valami hiba történt, nem is ő lett az osztályelső. Ettől még Steve Maryweather jövőbeli kilátásai nem lettek kevésbé fényesebbek, kap is ígéreteket, hogy 10 évvel később már ő lesz a vezető.

Meg is ugorjuk gyorsan azt a tíz évet az időben, azonban a helyzet nem nagyon változott, inkább csak rosszabb lett. Steve (kollégáinak Mary ügynök) pár, ugyancsak nem teljesen heteró társával visz egy egységet, mások által teljesen lenézve és partvonalra téve, valódi akciókról és bevetésről nem is álmodva. Azonban egy nap utánamegy renitens módon egy feltételezett kazah terroristának, és hirtelen valaminek a közepén találja magát csapatával, hiába próbálja az ügynökség leállítani őket egy nyakukra küldött fickóval.

Ennyi az alap, ennyit hoz a pilot, mondhatni a lényeg a 2. résztől kezdődik, amikor jönnek (gondolom) a küldetések, illetve megindul valami történet is rosszfiúkkal, csavarokkal, talán világmegmentéssel is (remélhetőleg inkább átívelve, mintsem epizodikusan), azonban mindezt nem fogom megtudni, mert annyira semmilyennek bizonyult számomra ez a kezdés, hogy még “a lényegre” sem voltam képes pazarolni az energiámat “Hátha…!”-felkiáltással. Egy nem pilotos berendelésre építő sorozat hangneme, illetve humorstílusa ilyenkor már nem változik komolyabban.

Egyszerűen semmi szellemességet nem találtam az első részben, csak idióta és fáradt panelpoénkodás ment, tipikusan leütött labdákkal és Nyugat Hollywood-ra kihegyezett poénokkal. Ráadásul verbálisan sem volt túl meggyőző a sorozat, a szinkronhangok egy része is lelombozott (Wanda Sykes piszkosul lelóg a karakterről, David Harbour túlságosan is David Harbour, bár mondjuk Sean Hayes meglepő volt egy ilyen figuraként – egyedül Laurie Metcalf érdemel piros pontot), és a megismert karakterek sem nagyon keltették fel az érdeklődésemet sem humor, sem pedig személyiség szempontjából.

Pluszt talán annyiban hozott a sorozat, hogy Steve magánéletébe is bepillantást nyerünk, bár a meztelenkedő idős házaspár nélkül meglettem volna (lehet nudizni funkció nélkül is, nem kell jelentőség!), a kezdődő románc még ígéretes is lehet, ha valahogy majd bevonják a főszálba. Szóval részemről egy nagybetűs NEM-et érdemelt a Q-Force, amit nem magyar szinkronnal néztem, de ha az jól sikerül (fordítás ÉS casting terén), akkor akár pár pontot is ránthat felfele az értékelésemen.

ui: WTF volt, hogy a kazah mellkasán látszik, hogy a terrorizmus szó van írva cirill betűkkel, erre Steve meg azt mondja, hogy “Anarchy will growfrom the blood of the uninitiated.” Ez poén akart lenni, vagy valami diszkrepancia?

4 hozzászólás Ne habozz!

SF - 2021. 09. 17. 06:06

Jó volt és a magyar szinkron is rendben. Jöhet még belőle rész 😊

Gábor - 2021. 09. 17. 07:55

Nem akartam ledarálni, de végül úgy alakult, hogy pont jókor talált be ez a fajta laza, idióta, túlzott, harsány hülyeség. Egyébként van benne átívelő sztori és magyar jelenlét is. Figyelem, aki nem szereti a meleg poénokat az ne nézze a sorozatot!!!

Ferke83 - 2021. 09. 17. 14:58

Closet-Budi… Tényleg? Ez csak móka, Winnie, ugye?

winnie - 2021. 09. 17. 17:00

Azt hittem, hogy ez eléggé szállóige szint, hiszen ez így elhangzott egy nagyon híres sorozat rettenetes félrefordításokkal tarkított magyar változatában – azért is a dőlt betű, hogy jelezzem ezt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz