login |

Survivor – Celebek a civilek ellen! 5. évad: a negyedik kiszavazás – írta Scat

2021. 09. 16. 17:50 - Írta: vendegblogger

34 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, reality,

A mostani három rész volt messze a legjobb szakasz ebben az évadban, de még talán a tavalyiakban sem volt olyan, amit ennyire élveztem.

Ez csak részben köszönhető a tanácsos csavarnak, ennek az egésznek az egyértelmű motorja, és egyben sztárja, Nilton volt. A fickó valami fergeteges. Általában a menetközben bekerülő játékosok unalmasak szoktak lenni és hamar ki is esnek vagy feladják. Bár ezek még megtörténhetnek vele, de az előbbi már nem. Azt hiszem ő a tökéletes példa arra, hogy ha nem lenne, ki kéne találni. De lássuk a részleteket a tovább mögött, spoileresen.

Zsófi kiszavazása után jött a szokásos tábortüzes beszélgetés, aminek a témája az volt, hogy Sabira kétszínű. Na most ez valóban ténynek tűnik a látottak alapján, de ennyit rugózni rajta tök felesleges volt, hiszen ő már meggyőzte magát arról, hogy ez jó. A többiek meg magukat, hogy ez nem jó.

Ennek következménye, ahogy az várható is volt az lett, hogy partvonalra került. Bár az antilopvadászunkat elkezdte megkörnyékezni, ám ekkor váltottunk a pirosakhoz, akik kaptak egy levelet arról, hogy újraosztják a törzseket. Magyarul kicserélnek pár játékost. Emlékeim szerint ez sem újdonság már, viszont ugyanolyan fantáziátlan csavar. Oké, ki kell tölteni két havi műsoridőt tartalommal, de nem jó az, hogy már az egyesülés előtt kevergetik őket. Pont az lenne a lényeg, hogy akkor nagyjából nulláról indulnának egymással kapcsolatban. Így meg mindenki mesél mindenkiről a másiknak. Persze, ebben is meglehet látni a jót, de mesterkélt érzetet kelt.

A pirosaknál Máté és Catherine kétségbe is esett, hogy mi lesz velük. Előbbit Evelin biztatta, hogy ott van nála egy dupla szavazatot érő amulett, ami valamekkora előnyt biztosít számára, utóbbit pedig Zsolt. Emlékeztek még arra, hogy részekkel ezelőtt elküldte a stáb a pirosakat amulettvadászatra? És arra, hogy Catherine és Zsolt találta meg a két felet? (mert ugye nem egyben volt, hanem félben)

Nos, Zsolt úgy döntött, hogy odaadja neki a saját részét, így szegény lány megvédheti magát, ha kell. Nem gondolnám, hogy ez egy jó döntés, vagy befektetés volt, még akkor sem, hogy külön-külön nem értek semmit azok a felek. Főleg annak fényében, hogyan is oszlottak el a tagok.

Ugyanis a csapattagok eloszlását a készítők határozták meg. Felsorakoztatták a törzseket, majd Joe felsorolta, hogy ki, melyikbe kerül. Tehát nem játékban dőlt el, nem is sorsot húztak, hanem kész tényeket kaptak. Ráadásul sikerült úgy elosztani, hogy bár mindegyikbe heten kerültek, vagyis a létszám azonos lett, viszont négy celeb, három civil lett mindkettő csapatban. Ez így csak azért rossz, mert mindegyik négyes össze fog fogni a hármasok ellen. Ebben már akkor biztos voltam, hogy így lesz, és (spoiler) így is lett. Egyébként az eloszlás így alakult.

Pirosak: Máté, Gábor, Alexa, Sabira, Zsolt, Tibi, Evelin
Sárgák: Kabát, Nilton, Catherine, Rózsa, Juliska, Dani, Bálint

Rózsa valamiért úgy gondolta, hogy ez neki egy új esély, holott a régi törzsben sem gondolnám, hogy veszély fenyegette. Viszont mivel így érezte, ezért csavart is egyet a dolgokon. Dani és Nilton megbeszélték, hogy utóbbi amulettjét titokban kellene tartani, hisz a négy celeb tuti hármójuk közül küld majd el valakit, ha úgy alakul, ez viszont egy taktikai, de akár stratégiai előny is lehetne számukra.

Ám Rózsa és az érzései keresztül húzták ezt, ugyanis első dolga volt ezt elárulni Kabátnak és Juliskának. Akik örültek is ennek, cserébe természetesen titokban tartották, hogy Catherine-nél is van egy. Előbbihez kapcsolódóan az alábbi fergeteges párbeszéd játszódott le Dani és Rózsa között:

– Miért mondtad el?
– Mert muszáj volt.
– Miért?
– Mert kell, mert tudniuk kell, hogy van egy medálja.

Ennél jobban nem sikerült kifejtenie Rózsának azt, hogy ez hármójuknak miért is lesz olyan jó. Hölgyeim és uraim, ez továbbra is a megalapozott érvek játéka maradt.

Közben pirosaknál megbeszélték a különböző főzőbanán recepteket. Máté nem örült az egyesítésnek, Sabira ellenben megváltásként kezelte. Hozzáteszem tök igaza volt, neki nem is jöhetett volna jobbkor ez az egész. Illetve elmesélte Tibi és Gábor, hogy mi is volt a baj Zsófival és azt is, hogy milyen érett módon közelítette meg a tanácsot, a „feladom, hogy ne szavazhassatok rám” tervével.

És ekkor végre megtörtént, amire az elejétől fogva vártam. Leszakadt az ég.

Emlékeztek, hogy az első összefoglalóban írtam, hogy visszatérő probléma a vízálló ponyva helyének meghatározása? Hogy mindig maguk alá teszik a homok ellen (érhet egyébként valamit? kizárt, hogy nem lesz tele homokkal, ahogy azt is kétlem, hogy puhább lenne tőle a fekhely), ám az első esőkor jön a felismerés, hogy annak lehet nem ott lenne a helye.

Most is ez lett a vége. Szanaszét ázott mindkét csapat kuckója, de Alexa tovább erőltette, hogy hát ne tegyék fel, majd ha esik, csak akkor, addig azon alszanak. Zsolt pedig a józan paraszti ész hangján megjegyezte, hogy akkor már tök mindegy, mert beázik a hely. Nem lehet azonnal feltenni, főleg nem éjjel a vaksötétben. Nem tették fel, igaza is lett, ahogy abban is, hogy természetesen neki kellett kimennie felraknia Tibivel. Milyen jó dolog a lovagiasság!

Mindeközben Máté elárulta Alexának, akit korábban még ki akart fúrni, hogy van egy dupla szavazatos amulettje. Mindezt azért, hogy éreztesse, szeretné helyrehozni a dolgot, hogy egyfajta bizalom alakuljon ki köztük. Erre elsősorban azért volt szükség, mert tovább akart jutni. Ennél a törzsnél nem volt annyira egyértelmű, hogy összefogna a négy celeb a civilek ellen, ellentétben a másiknál, ahol nyilvánvaló volt. Persze itt is az lenne a vége, de Máté nem akart kockáztatni.

Ezalatt pedig Gábor közölte előbb Tibivel, majd mindenki mással, hogy a játék után ő feladja, mert nem bírja már az éhezést. Éééés, hogy ezt minden évben el kell játszani, az felháborító! Folyton ez van! Nem volt még olyan az új évadokban, hogy valaki ne adná fel (van, hogy többen is). Egyszerűen nem hiszem el. Nem igyekeznek mindenféle szempontból felmérni a játékosokat, hogy elkerüljék az ilyesmit? Nem tudom, hogy ugyanaz az ember végezte-e a szereplőválogatást mindegyik évben, de jól láthatóan akárki vagy akárkik is csinálják, nem jó(k) benne. Ami nem megy, azt meg nem kellene erőltetni.

Miközben más országokban alig van ilyesmire példa, nálunk három évad alatt már lassan féltucatnál járunk (erről nem találtam listát, pontosan meg nem emlékszem, de négy vagy öt). Hihetetlen. Ennek pedig egyenes következménye, hogy már megint egy kiesett játékost hoznak vissza, ami nem “sportszerű”. Hiszen ha már kiesett, akkor ne nyerhessen, mert már elszúrta. Ez nem egy társas, ahol dupla hatost lehet dobni. Főleg, hogy az előző két évadot épp ilyen kiesettek nyerték meg. Az egésznek rossz az üzenete. Hisz minek jól játszani a társasági részt, ha másodjára helyrehozhatsz mindent és megnyerheted? A Holtak-szigete után ez zavar a legjobban.

Következett a védettségi játék, ami egy folyóban játszódott. A csapatoknak ki kellett jutniuk a ketrecből, aztán a vízben eljuttatni több csatornát is a megfelelő helyére. Ezekből egy pályát kellett építeniük így, amibe olajat öntöttek, azt megnyújtották, a tűz pedig végig ment rajta egy üstbe, amit meggyújtott. Aztán egy fáklyát kellett onnan meggyújtani, felmászni egy mászóka tetejére és ott is meggyújtani egy üstöt. Amelyik csapat először csinálja meg, az nyer.

Kitaláljátok? Hiába osztották újra a törzseket, végül megint a pirosak nyertek és a játék után a sárgáknál megint keresni kellett az okokat. Meglepően korrektül sikerült ehhez hozzáállni, ám Nilton kissé magára vette a dolgot. Ez ugye természetes, minden ember védekezni kezd, ha úgy érzi, hogy hibáztatják, mert félnek attól, hogy hülyének nézik vagy lebecsülik őket. Ezért lesz a legtöbb vitából veszekedés, mert átváltozik védekezéssé.

Gábor amúgy tartotta a szavát, miután nyert a csapata, közölte Joe-val, hogy akkor ő most lelép. Így is lett. Egyébként nem csak a védettséget lehetett megnyerni, hanem egy zsák krumplit is, amivel kapcsolatban kiderült, hogy nyersen is szokták enni – érdekes volt hallani, számomra ez szokatlan és idegen.

Másnap jött is a levél a pirosakhoz, hogy Gábor helyére egy veterán játékos fog érkezni, mert nem lehetnek emberhátrányban. Sajnos beigazolódott az előző összefoglalóban írt félelmem, és Zsófi tért vissza. Egyébként Rita lett volna a korrekt húzás, hisz őt nem szavazták ki, hanem Niltonnal szemben esett ki. Persze az is igaz, hogy fogalmam sincs, hogy ő akkor még ott lehetett-e Dominikán, mikor Gábor feladta.

Zsófit félrehívta Mátét beszélgetni, amivel magára is haragította Evelint, aki emiatt egyből el is árulta Zsoltnak, Tibinek és Alexának (bár ő tudta már), hogy dupla szavazatos amulettje van. Azt mondta azért, mert ez egy árulás volt és ezt nem bocsájtja meg. Aha, oké. Utána még cseverésztek Mátéval, mintha mi sem történt volna, én pedig bízom benne, hogy utóbbi legalább sejti, hogy Evelin nem a legmegbízhatóbb, mert különben csalódnék. (Egyébként az vicces volt, hogy miután elárulta mindenkinek Máté amulettjét, kérdezgette a többieket, hogy de ugye, látjátok, hát én nem árulom ezt el, mert Máté előbb elmondta Alexának! Igen, de csak neki, Evelin meg még két embernek.)

Ezek után Tibi elmesélte, hogy a szög csak később bújik ki a zsákból, az első napokban Zsófi nem fog flegmázni. Én pedig alig várom, hogy igaza legyen. Visszatért játékosunk pedig bemutatta, hogy aki a manipulációt természetes közegének tekinti, az másokban is hajlamos ezt meglátni, lévén szerinte Tibi a gyászát arra használja, hogy maga mellé állítson mindenkit. Illetve Sabirával megegyeztek, hogy hát a feje is milyen már. Csodálatos. Írtam már, hogy nem kedvelem Zsófit?

Viszont az igazán jó dolgok a sárgáknál történtek. Ugye vesztettek, ki kellett szavazniuk valakit. Megjegyzem, valamiért már megint nem volt védettségi játék egy amulettért, és nem értem miért. Egyszer volt az évad elején, hogy Zsófi nyerhessen, aztán azóta semmi.

Szóval Bálint már eldöntötte, hogy Daninak kell mennie. Viszont ebbe még Nilton beleszólhatott volna az amulettjével. Ezért félrehívta őt, hogy használja fel most magára, cserébe nem szavazzák ki. Óriási, de komolyan! Hát, hogy ehhez külön alku kellett, az röhej, mikor ez a szabály. Amulettet felhasználót nem lehet kiszavazni. Antilopvadászunk viszont úgy gondolta, hogy az egyesülésig nem szavaznak majd rá celebék, ami jó elképzelés, csak Bálint nem ezt ajánlotta. Meg is állapodtak arról, amit mindegyik fél máshogyan értelmezett.

Dani közben végiggondolta, és arra jutott, hogy őt akarják elküldeni a tanácson. Ezért meg akarta győzni Nilton, hogy adja neki a medált, fogjanak össze hárman Rózsával, és a négy hírességből legyen inkább három. Az ötlet jó volt, de a vadász nem állt kötélnek, mert…, mert csak. Viszont támadt egy ötlete. Adott Niltonnak az ő szavaival élve, „egy darab sz*rt” a földről, hogy miközben elsétálnak a táborból, adja át neki úgy, mintha titokban próbálná. De persze mindezt közben jól lássák Bálinték. Arra apellált, hogy kétségbeejti őket.

És sikerült neki. Bálint ezt meglátta, és teljesen felpörgött, hogy biztos az amulett volt az, most borul minden, gyorsan ki kell találni valamit. Végül meggyőzte Catherine-t, hogy adja neki az amulettjét, mert biztos volt benne, hogy a civilek rá fognak szavazni.

És itt jött be Nilton, a fergeteges, mert ő a magyar Survivor Forrest Gumpja. Nem tudja mi történik és miért, és pont annyit mond, hogy másoknak segítsen vele. Mert Bálint kérdésére, hogy mit adott át, csak terelt, folyton kétértelműen fogalmazott, de nem a ravasz módon, hanem úgy, mint aki nincs képben. Komolyan, élmény volt nézni, hogy úgy alakulnak a dolgok, hogy Daninak legyen jó. Az, hogy ez véletlen, vagy az antilopvadász egy minden hájjal megkent lángelme, később derül ki. Nem gondolnám, hogy az utóbbi, de ha mégis, akkor ezt a palit egy „all star” évadba vissza kell majd hozni!

Jött a tanács, ahol Joe megkérdezte, hogy ki gondolja úgy, hogy veszélyben van. Juliska pedig elkezdte azt játszani, amit egy korábbi évadban már nem emlékszem kicsoda, hogy feltette a kezét, „mert bármi megtörténhet”. Igaza lenne, ha ők négyen nem fogtak volna össze három ellen, így csak szereplési vágy. A játékosok szavaztak, az amulettjét pedig senki sem használta fel. Meglepődtem, hogy se Bálint, Se Nilton. Végül Rózsa négy szavazatot kapott, mert celebék biztosra mentek, így ő esett ki. Dani kapott még egy szavazatot, Bálint pedig kettőt. Ekkor mutatták meg először a műsorban, hogy ki, kire szavazott. Eddig csak néhány emberét láthattuk.

A szigetre visszatérve pedig a celebek számon kérték Niltont, hogy mi a franc volt ez. Őszintén megsértődtek azon, hogy Dani tenni mert valamit az ellen, hogy ne essen ki. Sőt, Bálint szerint szemen köpte őket ezzel. Tiszta Való Világ, ott is úgy érezte, hogy Robi ezt tette vele, ki is esett végül. Amúgy élveztem nézni, hogy mennyire bosszantja ez őket. Ekkor az antilopvadász bedobta a bombát, hogy hát ő elvesztette az amulettjét. Mi van?! Ez a fickó hihetetlen! Mindenki azt hitte, azért nem használta fel a tanácson, mert összedolgozott Danival, erre kiderül, hogy az egész tök véletlen? Mert ahogy ecsetelte, hogy nem lett meg, kaptunk egy filterezett visszaemlékezést, ahogyan ás és nem találja.

Azt mondta, hogy pedig meg is jelölte a helyet egy kókusszal és két faággal. Egy olyan szigeten, ahol mindenhol kókuszok és faágak vannak. Egyszerűen nem hittem el, amit látok. Niltonnal véletlenül pont úgy történtek meg a dolgok, hogy az amulettje is megmaradt, és Dani is játékban maradhatott, miközben az egészet olyan kétértelműen és összevissza adta elő, hogy kívülről ez teljesen eltervezettnek látszott.

Persze a kérdés nyitott, hogy vajon tényleg elvesztette-e, vagy csak hazudott? Esetleg ellopta volna valaki, azért nem találta? Nos, remélem kiderül.

34 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2021. 09. 16. 19:57

“Egyszerűen nem hiszem el. Nem igyekeznek mindenféle szempontból felmérni a játékosokat, hogy elkerüljék az ilyesmit?”.

Nem tudom de Gábornak a profilján

van e valamilyen fobiád? Azt válaszolta, hogy az egyetlen amitől rettegek hogy egyszer éhen halok, az nagyon rossz lenne.

ennél nagyobb red flag nekem is kellett volna.😂😂😂

Lori - 2021. 09. 16. 20:04

Nem rosszindulatból,de Nilton szegény egyszerűnek tűnik, mint a faék, úgyhogy nem hiszem, hogy hazudott, de ha igen, akkor minden elismerésem, mert én bevettem, hogy ritka sötét szegény.

Viszont ha valaki ellopta, az nagyon érdekes szitut szülhet még.

Barby03 - 2021. 09. 16. 20:23

Az idei évad forgatókönyve nagyon hasonlít a 3. évadéra (dr Júdás és Feri évada). Ott is a sárgák folyton vesztettek, majd beküldtek egy újat (akkor a mesefigurás tetkós katonát), hogy új erőre kapjanak. Persze megint vesztettek (igaz ott az új játékos hamar feladta), utána jött az újra osztás, ahol megint a pirosak nyertek, és a következőt nyerték a sárgák. Úgyhogy ma sárga győzelmet várok a totem játéknál.

Scat - 2021. 09. 16. 20:30

Dr. Júdás :D
Á, eszembe juttattad, hogy volt, akit még Zsófinál is jobban ki nem állhattam.

PKitty - 2021. 09. 16. 20:45

Nilton jól megkavarja az állóvizet. Gondolom továbbra sem lehet majd tudni, hogy mikor hogy dönt és miért. Sőt, ezt valószínűleg ő sem fogja tudni 😆. Azt meg kell hagyni, hogy a “sorban ledaráltok minket” dologban igaza van, csak túlságosan elragadták az érzelmei, mikor ezt közölte a celebekkel. Azt hiszem ezek után Dani még egy körre legalább be van biztosítva😉.

winnie - 2021. 09. 16. 20:59

de miért nem random a mixelés? arrogancia azt hinni, hogy ők tudják, mi a jó. plusz így, ha két többséget kapnak a celebek, akkor az a vád, hogy papírforma, ha meg fele fele, akkor az a vád, hogy segítik a gyengét. jobb mosni előre a kezeket, nem?

amellett persze, hogy a többségi felállás mindig lehetőséget ad a kisebbségben lévőknek némi játékra, hacsak nem zár nagyon a korábbi szövetség. ebből van, hogy érdekes dolgok sülnek ki.

Timi - 2021. 09. 16. 21:28

Szerintem tök furcsa állandóan számonkérni az őszinteséget egymástól egy olyan játékban, ami alapvetően mások átvágására és titkos szövetségekre épül. Mindenki megsértődik, meg nem hisz a másiknak, de könyörgöm itt ez az alap. A taktika.
Az hogy nem szereted Zsófit, nagyon átjön. Persze pont ezért egy iszonyú jó választás, mert tipikusan “vagy szereted vagy utálod” karakter. Én speciel Zsoltot ki nem állhatom és most már Alexet, pedig eleinte nagyon drukkoltam neki. Zsolt lett volna az új Feri, csak a lába nyomába nem ér.

Scat - 2021. 09. 16. 21:48

Egyetértek. Hiába rühellem Zsófi stílusát, ha számító módon játszaná a játékot, és partnereket is találna benne, akiket később elárulna, azt végül is tudnám élvezni, mert olyan még nem volt a magyar Survivorben.

Á, több Feri nem lesz. Pedig ő is számonkérte mindenkin az őszinteséget, szarul játszotta a játékot ebből a szempontból, de emberként szimpi volt, plusz a műsor túlélő részét mesterien űzte. Meg a végére már ő is próbált helyezkedni. Csak azért nem nyert, mert ő nem tudott beszélni azokkal, akik megorroltak rá, míg Iliásznak rengeteg ideje volt erre a Holtak-szigetén. Ezért is utálom a műsornak azt az elemét.

Rékli - 2021. 09. 16. 23:20

“Végül Rózsa négy szavazatot kapott, mert celebék biztosra mentek, így ő esett ki. Dani kapott még egy szavazatot, Bálint pedig kettőt. Ekkor mutatták meg először a műsorban, hogy ki, kire szavazott”

Szerintem pont nem mutattak mindenkit, még vissza is tekertem, hogy újranézzem. Úgy rémlik Rózsa és Nilton szavazatát nem mutatták, nem tudtam eldönteni, hogy melyikük szavazott Danira és ki Bálintra.
Amúgy Daninak most minden összejött, jelenleg neki szurkolok.

Scat - 2021. 09. 16. 23:25

Szívesen elárulom.
Nilton szavazott Danira, Rózsa pedig Bálintra.

Ser_Jorah Stark - 2021. 09. 17. 00:06

pff ez a feladas es a kiszavazott jatekos visszater trukkot meg hanyszor fogjak eljatszani.

most ugy tunik barki esek ki a pirosaktol holnap, a sztem vissza fog terni mert ugyis lesz meg aki feladja serules vagy egyeb miatt…

Nilton tenyleg elvesztette az amulettjet, en sztem ez jatektortenelmi pillanat.:D

bakurasz - 2021. 09. 17. 08:40

“Szerintem pont nem mutattak mindenkit, még vissza is tekertem, hogy újranézzem. Úgy rémlik Rózsa és Nilton szavazatát nem mutatták, nem tudtam eldönteni, hogy melyikük szavazott Danira és ki Bálintra.”

Niltont mutattak, pont o rakott Danira mert gondolom o meg ott volt fejben, hogy a celebek is ra fognak tenni :D

Critica007 - 2021. 09. 17. 09:14

Kedves Scat! Az összefoglalóid sokkal jobbak, mint maga a műsor. Hatalmas gratuláció!

Off-topic (de azért ide tartozik): a nyers krumpli nagyon finom. :)

Mate4182 - 2021. 09. 17. 09:18

Nem az volt hogy egyesules utan jon a holtak szigete?
Akkor Rozsanak nem oda kene mennie?

Dani egyre szimpatikusabb

(Mindig 1 nap kesessel tudom csak megnezni a reszeket szoval nem lattam meg a tegnapit, majd este)

Scat - 2021. 09. 17. 09:36

Hát de még nem egyesültek :)
Aki eddig kiesett, azokat többé nem kellene a játékban látnunk, csakhát ez a magyar Survivor, itt rugalmasan értelmezik a készítők a kiesett játékos fogalmát.

Scat - 2021. 09. 17. 09:59

Örülök neki Critica, köszi :)

bandrew12 - 2021. 09. 17. 11:30

Lehet én képzelgek, de nekem úgy rémlik, hogy minden kiszavazás után megmutatták, ki-kire szavazott.
Ha mondjuk 7-1 volt, akkor megmutatták, azt az egyet aki másra rakott.

Legalábbis nekem tökre így rémlik.

Csatlakozom amúgy az előttem szólókhoz, szuper ez az összefoglaló.

Mate4182 - 2021. 09. 17. 12:51

Scat – tok jogos!

Valamiert az ujracsapatolas-ra gondoltam amikor az egyesulest irtam, szoval en arra szamitottam hogy mar Rozsa is odakerul.
Miert remlik nekem hogy ez regebben korabban volt ? :D

Scat - 2021. 09. 17. 14:01

Mutattak néhány szavazatot eddig is, ez igaz. De, hogy mindenkiét láthassuk egy montázsban, az most először történt meg.

Az előző évadokban már hamarabb váltottak át erre, bár az ideiben vannak eltérések a korábbiakban látott menetrendhez képest.

Deep21 - 2021. 09. 17. 19:33

A Csütörtöki részhez:
Észrevettem hogy mindkét játék elég igazságtalan volt.
Az egyensúlyozós dologban persze, hogy Zsófi nyer, mert egyszerűen Bálintnak szinte lelógott a lába. Egy nagyobb lábúnak egyértelmű hátránya van. Azért örültem, hogy Bálint veszített talán letöri kicsit a nagy egóját. :)

A súlyemelésnél meg a pirosak voltak hátrányban a 2 férfi helyet 2 nőt beküldeni. Női egyenjogúság ide vagy oda Zsoltnak már addig is többet kellett tartania, mint Bálintnak.
Niltonról az egyik régi játékos jutott eszembe, aki nem csak szerencsétlen, de buta is volt. A félig francia Áll az Alkus (talán focista) srác. Stílusban teljesen olyan. :)

Scat - 2021. 09. 17. 19:47

Á, Nilton sokkal jobb Jérémy-nél. Az utóbbi tényleg elég életképtelen volt sokszor, és előbbi sem a legélesebb kés, de a celebekkel kapcsolatban például tök jó meglátásai voltak, és nekem tetszett, hogy szóba merte hozni. Nyilván, nem előnyös ezt csinálni, de úgyis kétszer annyian vannak a civilek ellen, szóval tök mindegy.

Deep21 - 2021. 09. 17. 20:07

Köszi. A neve sosem jutott volna eszembe. :)
Igen Bálint nekem akkor vált igazán unszimpatikussá. Hogy képzeli, hogy ki akarják tenni az (ex)sárgákat, amikor pontosan ez volt a tervük.
Evelin néha taktikázni próbál, de aztán hirtelen érzelmi alapon dönt. ‘Napraforgóskodik’ Ezt tudják a csapattársai is, ezért lehet, hogy tőle szabadulnak meg a pirosak ma. Szerintem biztosan lány esik ma ki.

* HelyeTT’ :)

Scat - 2021. 09. 17. 21:13

“Hogy képzeli, hogy ki akarják tenni az (ex)sárgákat, amikor pontosan ez volt a tervük.”

Erről írok is majd a következő összefoglalóban, mert megihletett :)

“Evelin néha taktikázni próbál”

Először én is ezt hittem, de összevissza csinálja. Amint hall valami újdonságot, már változtat is. Suta az egész.

ezegynév - 2021. 09. 17. 23:17

Jelenleg az a rendszer hogy 2 szavazatot megmutatnak már akkor mikor felírják rövid indoklással, a többit meg a végén csak összevágva.
Szóval mindenki szavazata meg van mutatva.

Clarei - 2021. 09. 18. 00:32

Pénteki rész:

Jó volt a meglepett arcokat látni a végén!

Ser_Jorah Stark - 2021. 09. 18. 00:58

na ez mar tetszett, gazda Zsoltit varjak a tehenek, sztem azt se tudta mi tortenik…

viszont ez a Dani atmegy szavazni trukk, “nagyon random, nyuljunk bele a jatekba valamivel” szagu huzas a szerkesztoktol, amit 1szer eljatszanak 1 szavazason aztan tobbet nem…
nem birom az ilyeneket, szerencsere semmit nem ert a szavazata…

12 fo maradt, 1 lany megy gondolom holtak szigetere, tehat maradt Mate, Nilton, Dani, Balint, Kabat es meg 6+1 lany, tenyleg a lanyoknak kene osszefognia es kiszorni a fiukat

ez lesz a nagy kerdes hogy a celebek osszetartanak vagy a lanyoknak sikerul ez, de a celeb lanyoknak nem erdeke Balint es Kabat nagy menetelese, ezt Evelin hamar felfogta a fiikalisan eros Zsoltit le is daralta…

sztem erre Juliska is vevo lesz, Catherine-t meg ra lehet venni konnyeden

PKitty - 2021. 09. 18. 08:15

Szegény Zsolt, akármennyire szimpatikus ember azért pénteken bebizonoyosodott, hogy nem a játékba való, mikor látványosan elvonult a szervezkedésnél.
Nem tudom mikor lesz egyesítés, ha lesz a pirosaknál még egy kiszavazós kör, az érdekes lehet. Ha tartják magukat a tervhez, akkor Máté a következő célpont, akinek dupla szavazata van. Ez mondjuk még mindig kevés, de szerintem Rózsa szavazata tárgyalóképes, főleg az után ahogy viselkedett vele Zsófi (nagyon örülök, hogy nem kért bocsánatot a zsarolás ellenére). Alexával már 4 szavazat lenne. Szegény Rózsa nem túl hálás szerepben van, neki az új törzsben nincs barátja, csak ellensége kb azzal tudja feltenni magát a térképre, hogy ha azt érezteti a többiekkel, hogy a mellé áll, aki jobban érvel. Erre utalt is, hogy ha már napraforgónak nevezik, akkor most rá is szolgál a névre. Kíváncsi vagyok, hogy taktikázik a továbbiakban.
Az egyesítésnél viszont azt is el tudom képzelni, hogy a másik törzs lányai is beállnak a női szövetségbe és kidobálják a fiúkat, ők meg játszák le egymás közt a Holtak szigentén, hogy ki a rátermettebb. Milyen hangulat lesz a táborban, ha elfogynak a férfiak… :D
Dani látogatása mondjuk arra jó volt, hogy ha rájön a taktikára még megpróbálhat szervezkedni Bálintékkal és erősíti Juliskával a szövetségét, hogy ne legyen lányszövetség, vagy legalábbis legyen ellene erő. A szavazata nem sokat ért (úgy, hogy senkivel nem beszélt előtte a piros törzsből ez nem meglepő)

winnie - 2021. 09. 18. 08:17

“nagyon random, nyuljunk bele a jatekba valamivel””

nem is belenyúlásnak nevezném, hiszen nincs konkrét célja, csak zavarkeltés azért, hogy legyen zavarkeltés. hogy legyen valami. az ilyen céltalan, ne hagyjuk nyugton a játékosokat húzások nem tanúskodnak fantáziáról, illetve azt jelzik, hogy a készítők nem bíznak abban, hogy az általuk castingolt játékosok elegendő műsort tudnak csinálni.

PKitty - 2021. 09. 18. 08:53

Igen, én is azt érzem, hogy azért nyúlnak bele, mert nem bíznak abban, hogy ha a játékosokra bízzákaz egészet, az eladható műsort eredményez. Csak remélem, hogy nem a drámázást fogják nyomatni, hanem inkább a taktikázást. A logikai játékról kevés szó esik a szavazás miatt. De szerintem annak is volt jelentősége. Kabát és Bálint eddig is ki akarta rakni Danit, mert okos. Ezek után hiába alakított Nilton nagyokat, lehet ezzel megint ő lett a legnagyobb veszélyben. Rajta látszik, hogy a gyengesége a mindenáron nyerni akarás. Hiába taktikázik okosan, ha a bizonyításról van szó, akkor az mindent átír, olyan mint ha egy kutyának elővesszük a kedvenc labdáját :) Lehet az egyéni játékban ez már kevésbé lesz hátrány, de rossz nézni, hogy minden vereséget, vagy csak gyengélkedést mennyire magára vesz.

ezegynév - 2021. 09. 18. 11:15

Nem tudom ki mennyire nyitott az összeesküvés elméletekre, de nekem Zsófinál nagyon nincs rendben a dolog.

Eleve hogy lehetett becastingolni, 2 éve nyert 10 millát egy hasonló játékban.

Ok tartalék játékos volt, de most komolyan az RTL olyan amatőr hibát követ el hogy nem visz egy-egy tartalék játékost mindkét félhez? Mert Zsófi biztos nem a civil csapat tartaléka volt, vagy akkor a VV-ből jövő Bálint mitől celebebb???

A visszatérése is olyan homály, Gábor 1 nappal Zsófi kiszavazása után, mikor minden lenyugodott körülötte, lett új csapat, épp kaját is nyerhettek volna, hirtelen feladja mert éhes. Bármikor előtte azt mondom hogy OK, de így?
Plusz vissza lehetett volna küldeni a Nilton ellen veszítő csajt egy amulettel.

Most meg ez a női szövetség. Evelin “ötlete” aztán közben neki semmi előnye nincs belőle. Azt mondja hogy nagyobb esélye van a lányok ellen, közben láttuk bepánikolt a vizes feladatnál, tehát ha azon múlik a bentmaradása már ki is esett. Eközben Zsolt nem tud úszni. És Mátéval az oldalán a +2 szavazattal, sorban ki lehetett volna szórni a civileket. Egyenes út az egyesülésbe amire annyira vágyik.

Szomorú vagyok hogy így forgatják a dolgot. Persze értem hogy Zsófi megosztó és biztos szállítja a konfliktust ami meg a nézettséget.

Ezek után nem lepődnék meg ha Zsófi nyerné meg. Majd ha elfogy a pénz még benevezhet egy Való Világba is…

Scat - 2021. 09. 18. 19:11

“Milyen hangulat lesz a táborban, ha elfogynak a férfiak…”

Akkor az, ami bármelyik munkahelyen is ahol ők vannak többségben. A kígyó a saját farkába harap.

“Nem tudom ki mennyire nyitott az összeesküvés elméletekre, de nekem Zsófinál nagyon nincs rendben a dolog.”

Nincs is. Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy a kieső civil játékos helyett nem volt ott egy másik, mikor egy héttel később beküldták Nilton meg Ritát.

Azt viszont nem gondolnám, hogy Gábor feladása megrendezett lett volna. Az egy szerencsés véletlen volt, amire le is csaptak a készítők, mint gyöngytyúk a takonyra.

Amúgy Evelin simán hiheti azt, hogy jó volt az ötlete. Ez csak ott hibázik, hogy ez igazából Sabiráé volt. Megyőzte Zsófit és Rózsát is, hogy szálljanak be, Evelin csak annyit tett, hogy a többiek ellen fordult partnerek nélkül. Nem kedvelem Sabirát sem, viszont nagyon ügyesen sikerült ezt elrendeznie. Mert ha például Zsófin múlt volna, akkor Rózsára teszik, mert az arrogáns mivolta bosszúért kiállt. Ugye el is viharzott, mikor Rózsa nem volt hajlandó bocsánatot kérni tőle a képzelt sérelemért.

katyvaszlipp - 2021. 09. 19. 14:00

ZSófinál összeesküvés elméletet gyártunk, meg hogy miért nem új játékos jött. Rózsánál meg le sem tojjuk, hogy ő hogy került vissza, és miért nem más?!
Kettős mérce játszik.
Pedig azért játékokban mondjuk szakadéknyi különbség volt Zsófi és Rózsa között.

Dani elkezdett vlogolni a részekről, nekem az a gyanúm, hogy a végén valahogy ő fogja megnyerni.

Scat - 2021. 09. 19. 14:09

Rózsa egyrészt egy civil játékos helyett jött vissza, másrészt az már menetközben volt, feltételezem nem volt ott senki más beküldhető ember. Ezt Zsófi visszatérésénél is meg tudom érteni, függetlenül attól, hogy ne mtetszik. De a legelején nem voltak mindegyik csapathoz pótjátékosok? Ugyan már.

Ha ez kettős mérce, vállalom.

ezegynév - 2021. 09. 19. 15:48

Nincs itt semmilyen kettős mérce, tudod ha elindítod a hazugságot akkor igazinak kell tűnjön és tartanod kell magad a hazugság szabályaihoz. Tehát onnantól hogy Zsófit visszatették elsőnek, másodjára nem játszhatták el hogy nem Rózsa megy vissza hanem valami tök ismeretlen új játékos. Látod nálad máris elérte a célját mert megkérdőjelezed hogy akkor Rózsa miért ne térhetett volna vissza. Közben meg egyiknek se kellett volna második lehetőséget adni hiszen kiestek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz