login |

Sex Education: kezdett a 3. évad

2021. 09. 17. 21:25 - Írta: human

30 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Igazából ez a poszt csak amolyan kibeszélő lesz, amíg nem darálom le az évadot. Gondolom, most sem tart majd sokáig, hiszen a premier emlékeztetett arra, hogy mennyire kedvelem az itteni karakterek egy részét. Na meg ott volt az LCD Soundsystemes promó is.

Sőt, míg a 2. évadból inkább a dráma ugrik be, addig ez a kezdés bizony a komédiára feküdt rá. Feltehetően itt is előkerülnek majd a komolyabb témák, már az első órában is látszanak az erre elvetett magvak, viszont közben a humor is működött, kivéve talán a kecskés jelenetet. És meglepően túlfűtött is volt a rész, átjött kicsit a hormonok tombolása.

Ugye idén jó pár változás lesz. Egyrészt érkezett egy új igazgató, aki kis lazaság után kivillantja a foga fehérjét, vissza akarja vinni a fiatalokat az ártatlanabb, békésebb, “az anya nő, az apa férfi, az iskola pedig csak tanulásra van”-időbe. Gondolom, sikerülni fog neki.

A másik nagyobb változás, hogy vajon mennyire működik az Otis – Maeve különválasztás? Tulajdonképpen ugyanazt kapjuk, mint egy The Walking Deadben, mindenki a saját útját járja, csak itt drámai okokból, nem pedig fizikailag válik szét a csapat. Így majd üthet a vége, amikor végre újra egymásra találnak? Érdekes, hogy még eközben, ami csak egy helykitöltő kapcsolatnak látszik, is taníthatnak a morálokról, arról, hogy senki se adja fel a magát teljesen, csak mert az alábbi kép fogadja esetleg.

Továbbra is fontos sorozatnak tartom a Szexoktatást, mivel annyira szabadon mer beszélni pár fiatalkori szorongásról. Viszont a premier közben nagyon feltűnt ami korábban is lovagoltam, hogy most akkor tényleg kit tekintenek célközönségnek? Enge,? Bár a régi dalok inkább a kortalanságba akarják tenni a sorozatot, de mégis olyan nosztalgikus szemüveggel van fényképezve, amit a zene aláhúz. Pedig teljesen modern szemléletek vannak benne.

Na majd a végén találkozunk, a kommentekben is igyekezzetek általánosabban írni, spoiler nélkül egyelőre. Az biztos, hogy a kezdés nem beszélt le, remélem, hogy a drámai oldal is jól lesz megírva. Oh yeah, The moon, beautiful, The sun, even more beautiful, ah ha ha

30 hozzászólás Ne habozz!

Csanád - 2021. 09. 17. 23:01

igazából a karakterek (színészek) annyira szerethetőek, hogy nehéz teljesen tönkre vágni ezt a sorozatot. na a második évadben ezt ennek ellenére szerintem mégis sikerült. nem kell ide nagy wasistdas, és ezt a harmadik évad (az első két rész után) úgy nézni hozni tudja.

csermely - 2021. 09. 17. 23:15

Nekem lecsúszott majdnem hogy egyben az egész. Kétszer tekertem bele, ennek ellenére lényegesen jobbnak éreztem az egészet a 2. évadnál.

MaddionMax - 2021. 09. 18. 00:10

Bevallom, számomra eddig ez volt a leggyengébb évad. Úgy éreztem a központi témától egy lépéssel hátrébb lépett a sorozat és ezáltal semmi konkrétat nem fogalmazott meg. Nem maradt más, mint a szereplők vergődését végignézni, amely legtöbbször logikátlannak mondható. Remélem lesz 4. évad és visszatérnek a 1. és 2. évadok stílusához.

LizaM - 2021. 09. 18. 10:52

Én is csak az első részen vagyok túl még, de nekem eddig hozza ugyanazt a hangulatot, mint az előző kettő évad, és igyekszem nem elrontani az élményt azzal, hogy kritikákat olvasok róla (bár ez most sem egészen sikerült :D). Ha jó egy sorozat, az emberek folyamatosan feljebb teszik neki a mércét, aztán már fanyalognak akkor is, ha ugyanazt a minőséget kapják. Rendesen felhúztam magam a The Guardian értékelésén, akik három pontozták ezt az évadot.

Nessa - 2021. 09. 18. 11:06

Összességében nekem is tetszett a nyitás. A leginkább kontroverz karakter úgy látom, Adam maradt, de mekkora volt már az a biciklis jelenet ahogy bevágósott Otis és Eric közé :)) Hogy Jean nem meri felvállalni helyzetét Jakob előtt, ezt kicsit túlzásnak érzem, meg a Ruby-s “Casual” viszonyát is főhősünkkel. A kecskés jelenet erőltetett volt, de az ahhoz vezető f@rokméregetősdi nagyon is reális probléma, örülök, hogy szóba került. Nekem a második évad is tetszett, a záró Rómeó és Júlia előadás mekkora volt – és örülök, hogy az énekkar ezt a vonalat viszi tovább , egyenlőre, bár sanszos, hogy az új diri bele fog rondítani.
És hogy ki a célközönség ? Én egy Jean korú, fiát jobbára egyedül terelgető anyuka vagyok – engem nagyon megtalált.
Imádom Otisék házát!!!

-E. - 2021. 09. 18. 11:34

Eddig csak két rész csúszott le, de egyelőre még a 2. évadnál is jobban tetszik. Nem bánom, hogy a comedy aspektusra most kicsit jobban ráfeküdtek, ettől még a témák/tartalom nem veszített.

Btw alig tudom elhinni hogy Adam és az apját játszó színész nem rokonok a való életben, ez ám a perfect casting. :D

Python - 2021. 09. 18. 11:38

Az évad 2. fele drámaibb azért, de végig marad vicces. :) Tetszett a 3. évad, nálam 8/10 lett. Hol jobb mint a 2. évad, hol kicsit rosszabb, de összességében teljesen vállalhatót hoztak össze a készítők ismét a 3. etapra.
A befejezés: Lehet ugyan folytatni egy 4. évaddal, de részben olyan elbúcsúzás íze is van számomra.

Python - 2021. 09. 18. 11:44

Öregszem na…, majd elfelejtettem a lényeget: A zenék továbbra is kimagaslanak a sorozatok között. Ennek az évadnak is olyan soundtrackja van, hogy nagyon adja az ívet! ;) :)

A szinkron továbbra is kivételesen jó a Szexoktatásnál, és ez a tulajdonság a 3. évadra is megmaradt. ;)

Python - 2021. 09. 18. 13:25
Annie - 2021. 09. 18. 18:17

Legyen spoileres ki beszélő minél hamarabb pls, nagyon sok gondolatom van ehhez az évadhoz 🥲

Art3mis - 2021. 09. 18. 20:45

Én nagyon szerettem az első évadot, a második is jó volt, de sajnos annak ellenére, mennyire vártam a folytatást, ennek a nagyját végigtekertem. :( Mikor kezdett volna jó lenni, vége is lett és megint ott tartunk, ahol eddig.

punyapapa - 2021. 09. 19. 05:45

Végignézve az évadot.
Nekem nagyon tetszett. Szerintem nem baj, hogy elment a drámaibb irányba.
Sok fontos kérdést feszegetett most is, amiről beszélni lehet, és kell is.
Remélem lesz 4. évad.

perszepolisz - 2021. 09. 19. 08:10

A nyílt napnál pöttyedt elszabadult a készítők fantáziája, de azért ez az évad is rendben volt. Szerintem hozta a szokásos szinvonalat.

wintender - 2021. 09. 19. 12:54

Én 2 nap alatt ledaráltam, várom nagyon a spoileres kibeszélőt.

Csatlakozom -E.-hez, hihetetlen, hogy az Adamot játszó színész (Connor Swindells) és az apját játszó (Alistair Petrie) nem rokonok. :D Nemcsak kinézetben hasonlítanak, hanem teljesen hasonlóak a gesztusaik, mimikájuk. Kíváncsi lennék, hogy erre tudatosan készültek a másikat tanulmányozva, vagy szimplán ebben is hasonlítanak.

skb - 2021. 09. 19. 13:51

Én is kb. 2 nap alatt daráltam le. Nem csalódtam a sorozatban, még ha ez más is volt kicsit, mint az előző évadok. 2-3 erősen vicces jelenetet leszámítva ez a mostani évad kőkemény drámáról és érzelmekről szólt. Egyáltalán nem bántam amúgy. Talán ebben az évadban tudtam legjobban azonosulni mindegyik szereplővel, gondjával, bajával és örömével együtt stb.
Várom én is nagyon a spoileres kibeszélőt majd, talán most lesz a legjobban szükségem rá, annyi mondanivalóm van :D

SSY986 - 2021. 09. 19. 14:24

Kérdés: most akkor kapott 18-s karikát a magyar netflxen a sorozat az új törvény miatt?

Ben11 - 2021. 09. 20. 08:53

Dara, nem volt rossz. Arra kíváncsi vagyok, hogy innen hova tovább.

2henci2 - 2021. 09. 20. 18:09

Nekem nagyon tetszett, egeszen a utolso reszig. Az elozo reszekhez kepest az utolso resz mar nem tudott akkorat durranni, mondjuk azt az eszveszto nyilt napot nehezen is lehetett volna uberelni :)
Nyilvan szubjektiv, de par karakternek mas, szamomra logikusabb lezarast adtam volna (nalam Eric atkerult a legkevesbe szeretheto karakterek koze pl).
Remelem lesz uj evad, ha nem, akkor is lezartnak lehet tekinteni.

Endymion - 2021. 09. 20. 23:06

Szeretem ezt a sorozatot. :) Bár nem tudom, hogy mennyi van még benne. Hiszen elvileg már végzős diákokról van szó (ami viszont a színészeken már nagyon látszik, hogy nem azok), úgyhogy talán még 1 évad. Érettségi után nem tudna ez a sorozat arról és azokról a szereplőkről szólni, amiről szól.

Azokkal értek egyet, akik szerint a nyílt nappal megint nagyon túlzásba estek a készítők, ahogy az előző évadban a színdarabbal is. Hiányzott belőle számomra, az intelligencia, ami amúgy jellemző a sorozatra. Didaktikus, buta és rossz volt az egész és ugyanúgy képtelenség, hogy 1 nap alatt összehozták ezt a videót jelmezekkel, vágásokkal, szöveggel stb, mint tavaly a színdarabot, amiről ordított, hogy ilyen drága és profi az egész.
DE az ilyen baklövéseit mégis megbocsájtom a sorozatnak, mert mellette olyan remek pillanatokat és dialógusokat szállít, amik miatt imádom. Annyira jól megírt jelentek, a színészek által olyan prímán előadva, hogy öröm nézni és hallgatni. Pl Otis és anyja közötti beszélgetések. Nem gondoltam volna anno még az X-aktákat nézve, hogy Gillian Anderson ekkora királynővé fogja kiforrni magát, de mégis, számomra elképesztő amit az a nő művel, öröm nézni a játékát. De a sorozatnak a castingja amúgy is nagy erőssége, nem tudnék igazán tehetségtelen szereplőt mondani, aki úgy kilógna.
Összességben egyenetlennek találtam az évadok (az új igazgató szála valahogy nem illeszkedett természetesen, Otis és Ruby kapcsolata is inkább írói húzásnak érződött), de ez is szállított remek pillanatokat. Még mindig nagyon szerethető sorozat ez, szerintem. Ja és az biztos, hogy én még se filmben, se sorozatban nem láttam tini románcot és intim pillanatot lebénult kerekesszékes szereplővel, ami számomra plusz pont volt.

Garru - 2021. 09. 20. 23:42

Nekem is gyorsan lecsúszott ez a szezon, mérföldekkel jobb, mint a 2. volt.
Viszont csak nekem lett baromira ellenszenves a Maeve – Otis páros?? Tök szerethető mindkettő, de nekem valahogy nagyon nem jön át a kettősük. (Rubyt nagyon sajnáltam, h a végére eltűnt)

Asd - 2021. 09. 21. 09:18

Jo volt ez az evad is, de a gender temat mar nagyon tultoltak. Az uj csaj nagyon idegesitett.

Péterfia Áron - 2021. 09. 21. 13:47

Hogy lehet 4. évadot csinálni, ha Maeve elmegy egy évre?
Nélküle nem működik, de az sem életképes, hogy nem jön össze a nagy USA ösztöndíj.

punyapapa - 2021. 09. 21. 14:03

Asd
Pedig pont a gender témáról szól a sorozat. Objektívebb, mint a közéletben megszólalók többsége.
Hosszan lehetne vitázni erről, de ez nem azaz oldal. Annak ellenére, hogy a sorozat nagyon is aktuális Magyarországon.

Lehoczky - 2021. 09. 21. 15:42

Mint amikor egy romantikus sorozatban túltolják a romantikát, ekkora marhaságot! :) Ha valakinek valamiből sok van, akkor az nem a sorozat sara, hanem a sajátja, nyilván van, aki bizonyos témákból, hozzávalókból csak egy bizonyos mennyiséget képes fogyasztani. Ezzel nincs gond.

Pippa - 2021. 09. 21. 16:08

Összességében tetszett ez az évad, sokat nevettem. A készítők félig nyitva hagyták a kaput, ha lesz még 1 évad az szerintem még belefér és rendben van, de ha nem akkor le is zárták, viszont nekem nagyon sok hiányérzetem maradt, azokat majd a spoileres kibeszélőben.

Az új queer szereplő engem is idegesített, nem azért amit képviselt, hanem maga a színésznő nem volt szimpi, a másik cukibb volt.

flagellumdei - 2021. 09. 22. 08:49

Nálam véget ért ezzel az évaddal a sorozat. Összességében elfáradt, a téma/mondanivaló túlságosan szájbarágós módon lett kifejtve. Így érdektelenné vált sajnos számomra. 10/6-ot azért így is tudok adni neki, mert voltak jó pillanatai is.

Komikaze - 2021. 09. 24. 10:15

Továbbra is nagy kedvenc,sokszor hangosan röhögtem, jó évad volt ez is. Annak ellenére, hogy a 7. részben már túltolták a biciklit, meg a Maeve-Otis se veled se nélküled kapcsolatot is el lehetne felejteni. Ruby történetének lezárása sehol, Adam meg parádés. Az iskolában meg csak két tanár van, az irodalom meg a biológia/kémia?

Annie - 2021. 09. 25. 20:42

Egy órával ezelőtt hivatalosan is berendelték a következő évadot (ezt így nyolc nap után a premierrel nagyon jól esett látni) :)

Gab - 2021. 09. 26. 21:21

Eric mar nekem sem volt szimpatikus. Es az sem, hogy minden masodik parban van egy harmadik. Adam es Amiee karakterfejlodese viszont nagyon szep.

aanna - 2021. 10. 17. 00:13

vannak nagyon jo dolgok a sorozatban, osszessegeben tetszik, bar rendkivul idegesit maeve karaktere, rendkivul antipatikus a viselkedese es nagy elcsepelt ez az otis-szal valo kavarasuk, sot mar unalmas. enelkul szerintem jobb lenne. szerintem erik karaktere zsenial (meg csak a 2. evad vegen jarok), elethu is egyebkent szerintem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz