login |

Emlékeztető: A nyomozás 1. évad

2021. 09. 20. 20:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: ajánló, Európa is létezik, minisorozat,

Ma. Duna. 21:30. The Investigation – 1×01 (kritika + magyar előzetes + eredeti, hosszú előzetes)

Egy remek dán sorozatot mutat be ma a közszolgálati fő csatorna, pont pár napja került ki a kritikánk róla, szóval az alapján mindenki eldöntheti, hogy megéri-e a bepróbálást számára.

Mondhatjuk, hogy egy minisorozatról van szó, mely egy valóságban is megtörtént WTF-esetet dolgoz fel, amikor is 2017-ben eltűnt egy újságírónő, miután egy dán feltaláló magán-tengeralattjáróján akart interjút készíteni. Aki nem követte a sajtóban az ügyet, annak azért, aki meg követte, annak meg azért lehet érdemes néznie a főleg a nyomozás mikéntjére koncentráló szériát.

A hivatalos leírás a kép alatt:

Kim Wall újságírónőnek rejtélyes módon nyoma vész, miután egy házi készítésű tengeralattjáró tervezőjével interjú reményében kihajózott. Míg a tengeralattjáró elsüllyed a Dánia és Svédország közti tengerszorosban, a tervezőt hajósok kimentik a vízből. Ugyan nincs bűncselekményre utaló egyértelmű bizonyíték, Jens Moller nyomozó a férfi letartóztatása mellett dönt. A tengeralattjáró kiemelésének hírére a tervező megváltoztatja vallomását kezdeti állításaihoz képest. Az eltűnt újságíró aggódó szülei a sajtóból szereznek tudomást a történtekről.
A tévéfilmsorozat a 2017-ben valóban megtörtént, sokkoló bűneset ügyében folytatott nyomozás történetét dolgozza fel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz