login |

Emmy 2021 – A díjazottak

2021. 09. 20. 07:50 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: díjátadó,

Megvolt a díjátadó, íme a díjazottak. A komédiákat végigsöpörte a Ted Lasso (4), a drámákat pedig a The Crown (7), a limitáltaknál pedig a Mare of Easttown (3) vitte el a legtöbb díjat, komolyabban még a Hacks (3) és a The Queen’s Gambit (2) tudott csak jelen lenni.

Ha az összes díjat nézzük (az egyéb kategóriák a vendégszereplőkkel, animációval itt voltak): 11 – The Crown, The Queen’s Gambit, 8 – Saturday Night Live, 7 – The Mandalorian, Ted Lasso, 6 – Love, Death + Robots, platformok szerint pedig: Netflix – 44, HBO – 15, Disney+ – 14, Apple Tv+ – 10, NBC – 8.

A főkategóriák, amik tegnap lettek díjazva:

Legjobb dráma: The Crown

Legjobb komédia: Ted Lasso

Legjobb limitált sorozat: The Queen’s Gambit

Legjobb férfi főszereplő (dráma): Josh O’Connor, The Crown

Legjobb női főszereplő (dráma): Olivia Colman, The Crown

Legjobb férfi főszereplő (komédia): Jason Sudeikis, Ted Lasso

Legjobb női főszereplő (komédia): Jean Smart, Hacks

Legjobb férfi főszereplő (limitált sorozat): Ewan McGregor, Halston

Legjobb női főszereplő (limitált sorozat): Kate Winslet, Mare of Easttown

Legjobb férfi mellékszereplő (dráma): Tobias Menzies, The Crown

Legjobb női mellékszereplő (dráma): Gillian Anderson, The Crown

Legjobb férfi mellékszereplő (komédia): Brett Goldstein, Ted Lasso

Legjobb női mellékszereplő (komédia): Hannah Waddingham, Ted Lasso

Legjobb férfi mellékszereplő (limitált sorozat): Evan Peters, Mare of Easttown

Legjobb női mellékszereplő (limitált sorozat): Juliette Nicholson, Mare of Easttown

Legjobb reality-verseny: RuPaul’s Drag Race

Legjobb talkshow-szerűség: Last Week Tonight with John Oliver

Legjobb vegyes/szekccs sorozat: Saturday Night Live

A legjobban megírt epizódok (dráma/komédia/limitált) a The Crown – 4×10 (Peter Morgan), a Hacks – 1×01 (Lucia Aniello, Paul W. Down, Jen Statsky) és a I May Destroy You – 1×01 (Michael Coel) voltak, rendezésben a The Crown – 4×10 (Jessica Hobbs), Hacks – 1×10 (Lucia Aniello) és a The Queen’s Gambit (Scott Frank) vitte el a pálmát. A két különkiadás kategória hidegen hagy minket, azok per definitionem nem sorozatok, de egy The Late Show-s special és a Hamilton kapott ott díjat, mely utóbbi hál’ istennek, mellőzve lett a díjátadón, ha már beszuszakolták valahogy (a szabályok szerint teljesen jogosan!) a jelölések közé egy régi színházi előadás felvételét.

Ezek voltak az idei jelöltek. A hivatalos oldalon pedig az összes győztes. (Itt pedig a tavalyi győztesek.)

12 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2021. 09. 20. 08:42

Büszke vagyok az Emmy-re, mert ebbe a listába objektíven nézve elég nehéz belekötni. :D

Kicsit sajnálom, hogy nem tudtam hajnalban felkelni és élőben nézni ahogy a The Crown letarolt mindent. Azt érdemes megjegyezni, hogy ez lett a második sorozat (a tavalyi Schitt’s Creek tarolás után), ráadásul az első dráma, ami mind a 7 fő kategóriát elvitte (sorozat, 4 színész, rendezés, írás). Mondjuk azon néztem egyet, hogy Colman megint a semmiből az élre tört (most Emma Corrin-nal szemben), úgy látszik neki ez a végjegye. :) Sőt, a The Crown lett az első sorozat ever ami 5 színészkategóriát vitt el egy évben (hiszen Claire Foy ugye múlt héten a vendégszereplőit is emgkapta).

A komédiáknál kicsit meglepett, hogy a Hacks elhappolta a Ted Lasso elől az írói és rendezői díjakat, de ugye előbbinek ott több jelölés is volt, ami valószínűleg megosztotta a szavazatokat.

Bár nem számítottam rá, Julian Nicholson-nak nagyon örülök, ellentétben Eva Peters-szel. Mármint nagyon bírom őt is, és már réges rég kijárt volna ez a díj, de pont nem a Mare of Easttown-ért, azonkívül, hogy volt egy darab emlékezetes jelenete, nem nagyon csinált sokat.

Azt nagyon sajnálom, hiába imádom a Hamiltont, hogy végül ők kapták a díjat és nem Bo Burnham. De legalább az előbbi színész jelölései nem váltódtak díjra ott, ahol nem volt helyük.

Még néhány érdekesség:
-Gillian Anderson 23 év után nyert újra Emmy-t (The X-Files, ugyebár)
-Most először kapott két színész díjat ugyanazon szerep megofrmálásáért egyazon évben (Colman, Foy – The Crown)
-John Oliver-ék sorban hatodik éve nyerőek
-Lucia Aniello (Hacks) mindössze a második nő, aki megnyerte a rendezői és írói kategóriát is egyazon évben (Amy Sherman-Palladino volt az első)
-Jean Smart most már mindhárom komédia színész kategóriában nyert Emmy-t (fő:Hacks, mellék:Samantha Who?, vendég: Frasier). Ez nem egyedülálló, de nagyon rtika.
-a RuPaul’s Drag Race sorban 4. éve lett a legjobb
-RuPaul pedig 11. díját vette át és ezzel ő a legtöbbet díjazott fekete személy az Emmy történetében
-mindeközben idén egyik színész díj sem ment nem fehér színészekhez
-a The Queen’s Gambit végül nem tudta megdönteni a John Adams rekordját, két díj hiányzott még hozzá.

Shannen - 2021. 09. 20. 09:52

Most viszanéztem (majdnem az összes) nyertes beszédét meg a szekccseket és hááát… jó volt ezí gy, hogy inkább aludtam. :D

Az opening number aranyoska volt, de azért nem nagy cucc. Cedric random mini-szkeccsei (shark meg fly) borzalmasak voltak, de az Emmy Support Group szkeccs nem volt annyira rossz végülis.

A beszédeknél pedig mindenkinek ajánlom Kate Winslet és Hannah Waddngham videóit, ők nagyon örültek. :)

Amúgy ez a Golden Globe-ra hajazó ültetés és díszlet jól állt a shownak, lehet nem volt annyira “fennkölt” a hangulat, mint amit megszoktunk, de ez így hangulatosabb volt, meg valószínűleg az ott lévők is jobban élvezték.

Shannen - 2021. 09. 20. 10:34

Ja, és ha valaki Schitt’s Creek nosztalgiára vágyik, akkor a legjobb komédia írás és rendezés kategóriák átadását nézze meg, kicsit visszahozták a karaktereket Dan Levy-ék. :)

ganf - 2021. 09. 20. 11:28

nekem egy kérdésem lenne az Emmy felé.

a Crownhoz hasonlóan a Mare of Easttown is behúzta az összes színészi kategóriát, ám a mű maga nem nyer, mi ebben a logika?

ekkora kedvenc lenne náluk a pantagon-arcú hölgy sakkos sorozata?

LizaM - 2021. 09. 20. 11:53

“A pentagon-arcú hölgy” :D :D

A Ted Lasso díjaknak nagyon örültem, Kate Winsletnek is (biztos a The Crownak is örülnék, de azt a sorozatot még nem kezdtem el).

Viszont sok negatív kritikát is elkaptam a youtube-os kommentszekcióban, sokan nehezményezték, hogy amíg a személyzetnek kellett maszkot viselni, addig a színészeknek nem + többen írták, hogy a covid után ezeknek a díjátadóknak megkopott a fénye.
Tényleg megkopott volna? Az Oscarról is minden évben csak azt hallom, hogy egyre rosszabb (no hát a Golden Globe-os botrányokról meg nem is beszélve…)

Adam9456 - 2021. 09. 20. 12:26

A tavalyi évvel ellentétben idén majdnem minden győztest láttam a dráma, limitált, vígjátek kategóriákban (Egyedül ezt a Hacks-t nem, nem is halottam még róla)
The Crown tarolása teljesen megérdemelt, szerintem is az egyik legjobb évad volt a tavalyi. Josh O Connor, Gillian főleg megérdemelték.
A Mare of Easttown díjaknak is örülök, szerintem az egyik legjobb új sorozat volt idén.
A Ted Lasso-val kapcsolatban: szerintem itt én vagyok az egyik egyetlen a fórumon aki kicsit túlértekeltnek tartja. Most viszont a második évad nekem jobban tetszik mint az első, így már kezdem én is jobban érteni a hype-ot körülötte. Főleg Roy Kent a legjobb karakter az ő színészi díja tényleg nagyon megérdemelt.
Plusz a Queen’s Gambit – itt csodálkoztam hogy egy színeszi díjat se nyert, de a fődijat igen. Nekem a Mare összességében kicsit jobban bejött.

winnie - 2021. 09. 20. 12:45

“ezeknek a díjátadóknak megkopott a fénye.”

mármint a gálának, gondolom, mert magának a díjnak megvan. de a maszkviselés opcionális a beoltott színészek esetében is, gondolom, mindenki megteheti, a sportversenyeknél is a játékosoknak nem kell, de a stáb tagjai, többek között, hogy vigyázzanak másokra, megteszik.

winnie - 2021. 09. 20. 12:50

“a Crownhoz hasonlóan a Mare of Easttown is behúzta az összes színészi kategóriát, ám a mű maga nem nyer, mi ebben a logika?”

épp az a logika, hogy nincs benne logika. vagy fogalmazok másképp, nem egy ember logikája van benne, hanem több ezeré. ha egy testület hozná a döntést, akkor lehet, hogy a Mare nyert volna, de ennyi embernél sok minden eltéríthet dolgokat. plusz ugye ott van az is, hogy hiába zseniálisak az alakítások, ha a sorozatnál akad jobb.

a poén az benne, hogy én is pont ugyanígy tippeltem: a fő kategóriát a queens-nek adtam, a 3 színészit a mare-nek (ugye a 4. színésziben nem volt jelölt), bár egyrészt egy másik mellékszereplőt hoztam ki győztesnek, másrészt azt nem tudom, hogy ha sajátpreferencia alapján tippelek, akkor mi lett volna, hiszen itt arra tippeltem volna, hogy ki nyer, ráadásul némelyik favoritom pont a queens gambitből nem is lett jelölt sajnos.

Energiavampir - 2021. 09. 20. 14:23

szegény Penny megint hoppon maradt..

Haksi - 2021. 09. 20. 20:39

Azt belekalkulálva hogy nem láttam mindent, és nem akarok belemenni, hogy ki volt épp az adott kategóriában a legjobb, a fő díjazott sorozatok abszolúte megérdemelten nyerték meg amit megnyertek: The Corwn (drámai díjak) / Ted Lasso (vígjáték díjak) / Vezércsel (limitált sorozat díjak) / The Mandalorian (technikai díjak)

Nem sokszor értettem ennyire egyet a díjazással. Meglepő.

Rubber Duck - 2021. 09. 20. 21:50

Juliette Nicholson díjának örülök. Mindig öröm, ha egy számomra ismeretlen színész(nő) nyer. Amikor néztem a sorit, utána is néztem neki, mert nem ismertem. Nagyot alakított.

winnie - 2021. 09. 21. 06:04

Ó, nekem Nicholson nagyon régen nagy kedvenc, már a filmjeivel is (vagy lehet, hogy az Ally McBeal volt az első?), meg azzal, hogy szerepelt egy ideig a Law & Order: CI-ben, de az, hogy az Eyewitness-ben totális főszerepet kapott, simán vitte a prímet: https://www.sorozatjunkie.hu/2017/01/17/eyewitness-az-1-evad/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz